December 17, 2011

aku kalau bab jiwang ni , aku memang rasa nak makan nasi je

assalamuaaikum


ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! comelnyaaaaaaaaaaaa

oh okay aku dah tak buat kot intro merepek like
assalamuaalaikum janda hangat,duda meletopss,makciks,pakcikzz,anak beruk,anak ikan blaa...bla...
ye la kan makin tua dah kena la matured sikit *angkat-angkat kening*
hewwwww, lagipun janda mana yang nak baca belog aku ni. hahaha terasa Fasha Sandah :P . tetibe.

oekh,aku seriyesly rasa nak jerit dekat semua orang yang buat lagu dekat Malaysia ni, stop buat lagu jiwangggggggggggggggggggg memanjang.hahaha emoo aku.
aku kan single.terasa diri ini forever alone :P hahaha takpe aku nyanyi sambil nari-nari dengan  Jmaru kucingku terchintakss.dia kan jantan.so kira aku ni dah ada boyphrengg laa :D hahahaha

in a relationshit with Jmaru Bujang Trang-tang-tang 
Aku kesian dengan Jmaru . dia takde teman tapi mesra dah dekat rumah.i mean dulu ada Jmon. even though Jmon tu selalu gigit telinga Jmaru sampai berdarah bagai , tapi Jmaru layankan jeww. haha romantikss jugak kau ni kan Jmaru walaupun si Jmon tu kucing ala-ala tomboyyyy :P
arwah Jmon with her beloved tuan :D aku baik tauuu , kalau makan aku suapkan.tak tipuuuuuuuuuuu
tapi Jmon hilang since bulan puasa macam tu la. i mean papa aku lepaskan Jmon tu keluar rumah.Umi aku pesan suruh bagi kucing ni keluar.belajar carik makan sendiri.ye laa Jmon tu since baby papa aku simpan dalam rumah.Dik Mat jumpa dalam longkang.heww macam iklan sabun basuh baju tu kebenda namanya aku tak ingat.After that , Jmon hilang and tak pulang-pulang. Aduyai,gila bersosial betul,rumah pun tak ingat dah :P
seriyes umi aku kata Jmon tu comel.maybe orang hambek kutip bawak balik rumah.hamboiiiiii sedap mak enon kau je ye.aku sumpah sapa yang ambik Jmon tu , kucing tu malam-malam datang berak bawah katil kau. hahaha I WANT YOU TU SUFFER!!!!!!!
giloks kejam deyy aku ni :P
kepada Jmon yang tengah membaca post ni, kembalilah ke jalan yang benar iaitu jalan rumah aku
fyi,jmon tu betina :D
--------
back to jmaru story. hahaha aku harap la kau setia dengan aku . jangan jadi macam kucing sekor tu *ehem2*.

gila tau , kadangkala aku boleh dancing like gilaks with Jmaru. oh Jmaru you are the apple of my eye.
hahaha berak cirits Jmaru dengar.
aku harap aku kiss Jmaru dia tukar jadi prince hencemmm.lepaastu prince tu cakap
oh ni la wanita cantikurustinggi yang selama ini membuang taikku dekat pasir,yang memberi makan,yang lap hingus aku waktu selselma.ahhh,jom kahwin
akhirnya prince tu dibunuh oleh Shahz Jaszle sebab kacau bini orang.

hai prince charming mata biru.wait??!!?!?! Jmaru mata hijau.KAU NI SAPEEEE??????
OKEH TU JEWWW.aku nak letak gambar yang boleh raise your semangat :P hahahahahahhahaha aku eksaited sebab aku download banyak gila novel MEG CABOT. besttttt. korang boleh download e-book if you guys have KINDLE. okay nanti Kindle lain cite.aku malas nak tulis dah.nak putussssssssssssss jari wehhhhhh.

 doakan nenek aku sihat :)

adiossssss

p/s:aku seriyes rasa nak makan :/

December 16, 2011

Freaky Friday

assalamuaalaikum

nenek aku sakit.

adios

p/s:not in mood

December 14, 2011

model pasu bunga sangat HOTTTTT

assalamuaalaikum to all nephew,niece,mamaw,papaw,grandmere, mademoiselle,mister,mistress

hai saya model pasu bunga . jika anda nak order pokok bunga sila call 999. nanti free-free kena baling pasu dekat kepala :P
so like kakak aku balik :D habis SPM laa katakan.ohooho anda dah tua.okay,harap dia baca sangaaaaaatttttttttttttt :P
oh yaaaa, aku pun tak nak balik Kiblah awalawal.tak nak wehh, karang aku maluuuuuuuuuuuuu nanti banyak budak baru *sepak lapanpulohlapankali*
heheheh,aku benci betul sape yang tulis dekat shoutmix saya dah follow blog awak,awak follow balik yeeeeeeee
YA ALLAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GERAMNYA AKU.walaupun blog aku takla hot mana tapi aku pantang laaa orang tulis macam tu.
lepastu aku tengok follower aku tak naik-naik pulak.eiiiihhhhhhhh gerammmsssss.jangan la bagi harapan dekat aku tinggi-tinggi :P
hewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww,lantak la kau wahai manusia.aku bukannnya kesah ada follower tapi tolongla wahai temanku janganlah kau bagi janji manis tidak terperi tetapi kau memungkirinya,oh kawankuuuuuuuuuu
*lompat eksaited* kami telah kaya dengan hanya menjual pasu bunga.ANDA BILA LAGI ?*ayat MLM*
hahaha muka aku macam tahan berakss je bila lompat.sikit lagi bergegar alam :P
 pembeli tetap pasu bunga aku. mak arab wa cakap luu :P okay lubang hidung aku memang natural kembangss yawww.takde edit-edit tauuu
okeh tu jeww yang aku nak utarakan pendapat. wahai sekalian makhluk alam , wahana bangsa kita dapat ditegakkan sekiranya mentaliti warga Malaysia diubah dengan pergerakan 1Malaysia .
oh okay,teringat bengkel bahas dengan dini,qoqo,rara and k,nabila :P

adios querida

p/s:gambar diambil ketika b'day kakak aku.background milik SMKBTS. oh yeahh, jika ada majlis kahwin,birthday,cukur jambul,tahlil,menyambut menantu and what-so-ever sila call photographer di talian 03-kautekanmemangdapatsatupasu .

December 11, 2011

saya jumpa Aaron Aziz !!!!!!

assalamuaalaikum to single-mingle and taken-chicken people*nak bagi rhythm*.oh yaa duda hangat and janda meletopss sekalian
ye saya sorang-sorang depan computer lepas nangis limaharilimalam sebab kalah main One Million Money Drop . yang parahnya aku dapat nombor 8027. heww takk tahu pulak rakyat Malaysia ni ramai yang join game ni. aku pikir aku je yang semangat satu malaysia. okay jangan parah sangat , walau macam mana pun aku tetap tak suka AC Mizal. tetibe.

so this morning,aku tengah tidur and suddenly bapak aku kata "na BAU APA NI!"
aku terkezut berukss maknyeh la bila papa tanya. aku pikir aku kencing atas tilam ke hape. okeyh bau gila vavi busyukkkkk. aku pening. mana datang bau tu.aku tengok jam .okeyh tujuh setengah .patut rasa-rasa pening kepehal la aku bangun gila awal ni.
bapak aku suruh bangun check bau kebenda tu. bau hangat semacam. check punya check,kfine Jmaru cirit dekat bawah surat kabar tepi katil aku.aku baca surat khabar semalam and tinggalkan tepi katil. tak tau la pulak Jmaru buat jamban rasmi dia surat khabar tu.heshhhhhhhhhhh! papa aku kata balasan tak bangun subuh.:P kfine . aku terus qada' dekat ruang tamu.yang bestnya Jmaru boleh pulak ala-ala feeling nak semayang sekali ,dia pegi duduk dekat tempat sujud. aku pun undur sikit dekat belakang. redha la kucing ni memang nak bertaubat lepas berak dalam bilik aku. and after that aku separuh hati rela separuh lagi rasa nak belasah Jmaru and letak tempe dalam Friskies dia :P aku dengan 50/50 cuci taik tu.seriyes bau dia kalah bau Loji Kiblah. seriyesly.nasib aku dah memey tererrrr bab cuci taik kucing *isterimithalee*

macam mana lah kucing yang secomel kau ni boleh berak terlampau wangi ah!?!?!?!?!?!
kesimpulannya tadi saya keluar pergi kiblah terjumpa klon SJ and almost terlanggar dia.hahaha dia pandang and cakap 'eh' dia pandang lama-lama and dia cakap 'nilah jodoh aku jumpa dalam mimpi tu' .kfine takde pon. dia blah macam tu,
the conclusion of the day nya  saya keluar satu hari makannnnnnnnnnnn jewww :P
and lagi satu, semua percaya ke aku jumpa aaron aziz :P
aku kan suka sakitkan hati orang :D
credit : Kakyong.com

okayssss sian abang jaszle parah masuk hospital . tula pasal. dia taknak  tweet pulak ni

SHAHZJASZLE :i was admitted at hospital 'cause my wife @miss_ainaaa doesn't let me add another cawangan and after that she throw a kuali at me #poligami #myoldwife            


---------------------------------------------------------------------

faktalelakiyangakurekasendiri:
Waktu awal-awal kahwin :badan tegap hensem siottttttt
5 Tahun Anniversary : boroi gila kalah 10 bulan mengandung

faktaperempuanyangakurasasendiri:
waktu awal-awal kahwin : slim siotttttt
5 Tahun Anniversary : still slim (slimworld+drRozmemey+jamumakdara+takmakan nasi 5 tahun+anak lapan)

kfine aku diam :P baru 14 tahun dah kecoh wakluuu

adios

p/s:HAPPY BIRTHDAY KAK KU YANG TERCYUNKKK NUR AMEERA NABILA.MOGA KAHWIN LEPAS DAPAT KEPUTUSAN SPM YAAAAAAAAAAA.SAYA GURAU JANGAN MARAH EHH KAK :D
hai saya tengah bakar lemang and rebus ketupat. walaupun nampak palsu , korang buat-buat terliur je leww :P

December 09, 2011

senyumlahhhhh :DD

assalamuaalaikum


faham tak? alah perhati keliling belog ni.ada something yang ada kaitan ngan patrick ni :D

adios

is a very big dream :D

assalamuaalaikum to all dreamers out there :)

yeahh, i wonder makanan ni macam mana boleh wujud ?
that question always playing in my mind :) hahaha *orang kuat makannnn*
hek okay.straight to the titik. aku nak bukak bakery sangat!!!!!!
hehe saja post dekat fb pasal tu and suddenly orang kata,
"ni mesti tengok bunga april tu kannnn ?"
hehehehe maybe itu salah satu reasonnya kan :P
aku suka tengok orang buat makanan.macam best jewwwww.macam mana laa orang yang pekerja dekat bakery tu kan
dia tak terliur ke bauuuuuuuu makanan tu?kalau aku ehh,aku sapu habis satu bakery tu :P
eh,kalau bulan puasa , macam mana kalau korang nak bake?tahan nafsu ke? ke korang tipu bos "hehehe bos saya firied ,boleh tak saya sapu habis satu bakery ni?"
macam mana korang handle makanan yang tak habis tu hah? korang buang semua ke or korang hambik bawak balik sedekah dekat jiran sebelah *jiran aku bangla.sure dia bersyukur gileerr*  hehehe,kalau aku tak sedekah,aku jual balik.pehh masyukk :D
kenapa aku duk tanya soalan pelik-pelik ni ahh? ke aku terpengaruh dengan cerita my lovely sam-soon ? hehhhhhh bos dia hencemmm tahap gaban.hoyeahh wahai pekerja bakery se-malaysia, hensem tak bos korang?
macam mana korang buat roti bulat-bulat tu chomeylll je,aku buat tak rupa makanan jadinya :P berapa lama nak belajar jadi chef bakery ni ?2 tahun?3 tahun ? 10 tahun?sampai ke tua?
hewehwhew muntah pekerja bakery dengar soalan aku ni. hancus semua. wahai pekerja bakery , jangan marah. kalau nak jawab soalan ni pun hokeeee jugak kan :D
hahaha sekarang semua leleh airliur je kan:D
kerja aku dekat blog ni memang post gambar makanan jeeewww :P
cepat ramai-ramai doa aku boleh bukak bakery . aminnn.tambah lagi satu , kalau boleh nak bukak bakery dengan shuami terchinta.
hehehe, takpe aku ada baca satu quote tu entah la aku tak ingat sangat
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.
ELEANOR ROOSEVELT
“Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”
yup,rasa macam terharu je dengar quotes ni . aku terjumpa dekat satu website, emm tak ingat ape.
okay , dream bermaksud mimpi. everyone have dreams right?
tipulah kau tak pernah mimpi ?
mimpi nak jadi astronot, mimpi nak jadi Perdana menteri,mimpi basah nak jadi lawyer,mimpi kahwin,mimpi tu laaa
mimpi is same as dream.haha bengokss kau.
ye la semua orang ada dreams kan? korang boleh je achieve dreams tu. orang yang believe in dreams bukan la orang yang kuat berangan *lol terasa aku* tapi orang yang dah ada ketetapan untuk future . tapi kalau korang dreams/mimpi banyakbanyak tapi tak berusaha untuk dapatkan , duk goyang kaki ,tidur dalam kelas jewwww memang sah aku ketuk kepala korang dengan lesung batu :P
nak sesuatu kena bangun and fight untuk dapatkannnya. kalau korang malas tapi sibuk simpan dreams baek takpayah lerr derr.
kena ada semangat okay.usahanya kena start dari sekarang.kalau kau dreams nak jadi doktor, dalam kelas jangan main-main.fokus chayokk.kalau kau nak bukak bakery pon,jangan dalam kelas ingat makanan jewww, belajar tu belajar jugak.dapat result tu ambik la course perniagaan. habis belajar , kerja la gomen ke hape lepas tu kumpul duit. agak-agak cukup duit tu, bukak la bakery.tapi,tunggu dulu,jangan terus ada buat bakery terus. kena ada asas dulu. ko jangan la "ehh cukup duit boleh bukak bakery.aku nak berhenti kerja la" . nehi-nehi. kau buat testing dulu. kau masak laa roti ke hape. try bagi jiran *banglaass* rasa kau punya makanan tu.pastu amik kelas keeewwwww. hehehe dengan doa,usaha,ikhtiar and tawakal insyaallah dapat bukak bakery. heheww ni impian aku and perancangan aku laaa :D semoga dapat achieve.
tapi cita-cita utama aku still nak jadi geologis. aku seriyesly tak tahu diff between dreams and cita-cita. nanti try nak research :)
jadi apa dreams/mimpi korang? aku nak bukak bakery. tapi dreams aku banyak sebenarnyaaaaaaaa.dreams aku paling best ialah nak kahwin dengan shahz jaszle.hehehe cepat ramai-ramai baling lesung batu dekat aku.


oke rasa macam ni post yang terpanjang. hehehe nak luahkan apa yang terbuku di hati. aku kalau boleh nak jadi geologis and part-time bakery. boleh hapee.suami aku jaga bakery and aku kerja geologis. sabtu ahad aku datang check.heww senang cakap kau la wahai nurul ai'na tajaharis. hahaha ini la kita panggil dreams kann :)

jadi guys, jom dream ramai-ramai ehh :D  aku dapat inspirasi nak buat post dream lepas duk ulang-alik naik basikal dekat taman.waktu tu memang peaceful and tak ramai orang. sejuk je bila dapat fresh-air  .from there aku dapat inspirasi . lol faiz boleh pulak nampak aku naik basikal. hehehe hai awak!! *lol gilaa*
hahaha naik basikal mau kasi turun ini lemak tauuu :D tapi makan kemain macam hantu raya,macam mana nak kurus kann.hey, ai'na watever people said,kau ni kembang ke hape , gemuk ke, as long as be yourself tu kira boleh shut the people up. yup ofkos badan saya gemuk and fikir saya suka? hhehehe tak paham betul. aku sometimes cry. heww biar la saya tembam asal sihat cukup. orang selalu panggil macam-macam. lantak la yang busuk tu mulut orang yang mengata , bukan mulut aku ni. so aku diam-diam je laa kan ? :)
 heww emotional eh hengkau ni memalam buta kan.  entah la.aku suka post benda-benda emotional malam-malam buta camni. selalunya kalau usha-usha post lepas,semua kebanyakannya aku post tengah malam . siang aku jarang online sebab yeah, takkan mengadap computer jew.lifeless betul la tu . dey, kalau orang tak suka apa yang aku taip kan , apa kata kau tutup mata kau and imagine kau tengah terjun klcc .

hahahaha gelak ramai-ramai. saya tengah buat lawak ni :P

adios

December 08, 2011

talking koreeeaaaaa

asalamuaalaikum to korean drama addict and malay drama addict :B

hyun bin and ha ji won
hai semua. i mean my lovely stalker :P hehehe bajet ade orang stalk kau :D okeh saya busy carik tusyen. hewehe persediaan pmr la katakannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. leyley 3 tahun nak habis sekolah. can't wait
hoyeahh, dekat twitter ada something yang aku baca seriyes buat aku terasa gilaaaaaa! yeah, maybe dia dah tak suka dengan perangai aku yang ' annoying ' and suka buat lawak antara-puak yang cam hampeh tu pasal tweet something like sindir or in kamus oxford 'sarcasm'. lol takpe laa. biarlaa dia ada hak untuk tak suka dekat aku dah. maybe dah bosan kawan dengan orang yang gatal , bajet hanis zalikha , asyik tayang cerita famili , banggan dengan kakak sendiri  :] hmmm.... i hope she didn't read this post because nanti lagi dia salah faham. i don't know why all of sudden cakap macam tu. nak kata gurau , heww takde laa pulak 'jk' or 'lol' ke hapee. takpe, aku tak kesah. biar laa dia salah faham. aku tak tahu apa yang jadi . dia terasa dengan aku keww?ke buat salah ke?cakap wehhh. jangan simpan. mak aku cakap orang selalu guna selalu sindir-menyindir orang yang coward.baik straight to the titik kan :) cerita slow-slow. jangan melulu je.
oh oke tu je nak luah kan :) haha gempakss je malam buta ni kan

adios

December 07, 2011

#wordless Wednesday

assalamuaalaikum :)


adios :'D

December 05, 2011

bila saya rasa saya nak rasa

assalamuaalaikum to malaysian and world-ian sekalian

okay tiba-tiba dekat tangan ada tag tulis mykad :P pendatang asing maybe. hehehe sila buat paluan kompang everyone ...........
:D SAYA PERGI TIMES SQUARE NEW YORK JALAN IMBI.
hehhehe bajet nyewwwww baru pergi times square jeew
ofkos it's been a year .dah setahun tak pergi.rindu wehhhh. hahaha gila banyak duit kau sibuk meronggeng kat sana. tak laa saya pergi main dekat cosmo world :D sungguh budak-budak. ingat lagi waktu kecik dulu tak cukup tinggi, nak masuk mainan untuk adult tak boleh. heh sekarang 169 cm semua game kau nak jahanamkan pon boleyyy :D
hey saya bersama dua lelaki yang ada kaitan hidup dan mati. heww adik and my papa. kakak tengah spm.takleh kacau.nanti naik roller coaster habis lupa semua.terus meroyan kang.my mom pulak sheeshhh dia naik pusingpusing karang terus tak masak seminggu pening jewwww.so hanya lelaki dalam family*including half-girl half boy dalam family --that's me* lololol
aku nak review times square punya gameee :D
sekali tengok macam sheeshh lego punya game BUT NO!ini real laa
dia ada 2 section. Adult section and kids section. aku ofkos main adult section. gila hapeee aku main kids punya. silap haribulan jahanam mechine tu patah seribu*shilamzah*
Ooort’s Express

 benda ni biasa-biasa je. asyik pusing-pusing . memang laju habis ahh. sikit lagi aku nak tidur tunggu bila nak habis benda ni pusing *rolling eyes*
Spinning Orbit

sumpah aku buat kerja berani mati.waktu benda tu tengah pusing-pusing dekat atas tu aku pegi tangkap gambar. seriyes hampir-hampir terlepas kamera :P lewl kamera tu memang dah retak sejuta .

Space Attack
 gila benda alah ni memang seram nak mampos. dia pusing-pusing sampai terbalik satu badan.aku almost muntah naik ni. orang belakang aku memang dah muntah tepi tu :P

Supersonic Odyssey
 roller coaster yang seminit je aku naik.seriyes gila laju. tapi papa aku cakap dia nak tertidur waktu naik benda tu.lol aku nak terkencing dia boleh tidur :P
Botanic Drive

 well game yang adik n papa aku naik ni sebenarnya untuk budak-budak. dia macam keretapi yang jalan slow-slow to pusing keliling tempat main budak-budak tu. bapak aku sabar je . ye laa adik aku super excited nak naik :P
DNA Mixer

benda ni yang paling aku eksaited skali. tapi semua takut nak naik .even my papa kata "pa tobat tak nak naik" and adik aku pulak "kak na je naik.agik malass"*cover sebenarnya takut* actually papa aku dah naik benda alah ni and dia demam 3 hari. benda ni seriyes seriauu. budak sebelah aku nangis wehh. gambar tu waktu aku sorang baru naik. waktu naik tu dia pusing seriyes tudung aku almost tercabut.nasib sempat tahan *fuhh..aurat tuu*
ehsan website berjaya times square
bila balik makan dekat wendy's .jangan risau wendy's jamin halal.aku dah bukak website jakim approve. ye laaa kan ada orang cakap tak halal.pegi lah check website halal jakim :D
 http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/direktori-halal-malaysia/126-direktori-halal-malaysia
 hahaha cair iman korang tengok. sedapppppppp. tapi ni bukan aku sorang laaa.share with my dad and adik :D aku recomend korang pegi sini . seriyesssss sedapp :DDDDD
tapi jangan makan selalu fast food .tak elok .
okay lepas tu terus balik.seriyes penatttttt tapi syok. ye laa last time pegi waktu akhir tahun :P


http://www.timessquarekl.com/themepark/


                                                                              



adik aku and my moksu. cariklaa saya dalam gambar :P
*sulking*


kfine saya nak merajukkkkk.
pehhhhh mata aku biru wokkk.


adios


p/s: :') nak umi sangat-sangat sekarang. umi na tau umi baca blog na.