March 15, 2011

Mari memasak bersama Cik Ai'na

Assalamualaikum every makcikss/pakcikss sekalian,
hari ni chef ai'na akan mengajar anda bagaimana hendak membuat pancakesss atau nama islamnyaa lempengzz.

okay semua.. first of all you guys need to prepare the ingredient.okaayyy yeee...bahan-bahanyya adalah:

4 sudu besar Pancake Mix Original jenama Betty Crockers.kalau nak cari ni silalah cari di pasaraya besar okaayy.guna tepung gandum pon boleh tapi tak berapa mengancam laah rasa dia.Biasalah i kan lidah taste omputih tu yang pakai jenama berbelit lidah nak sebut

setengah cawan air.susu pon lagi gojes and meletupss!awww..nyah panas nyahh (tibe2 feeling justin bibir lak)

gula berapa sudu korang nak letak.letak banyak pon tak apa .boleh cepat innalilah.takde korang nak menyusahkan parents korang dok mintak tulah ni laa.

tempat masak mesti bersih okay!!
ahh..yg bagi markah tu jeles sebab dapur dia lagi tongkang pecah dari aku.

cara masak dia adalah:
sebatikan semua adunan.after that, campak semua dalam kuali.nak buat satu-satu kecik pon boleh.i lagi suka bentuk bulat bulat.nanti dah siap sebagai penambah perisa you guyss semua boleh sapu peanutss butter dalam each lapisan okay!!

Inilah Penkek nurul Ai'na Tajaharis:


YANG MASIH LAGI ELOK DAN BOLEH DITELAN:
yang hitam kat lempeng tu sebab ada coklat.tak hangus okay.


yang dah lunyai:
sori you guys yang dah lunyai selamat masuk ke dalam tong makanan kucing aku



kalau you all masak jadi ajaklah i merasa sekali okay.jangan laa makan sorang2. makan ngan madu pon sodap.i try wat caramel tapi hancuss jadinya karamel tu.

i tak tau bentuk apa jadi dah.last-last selamat masuk ke dalam tong makanan kucing i je.

sian kucing i yang didajal oleh tuannya.aisshh...
EHH..ni arnabun.silap haiwan.

OKLAH NIE GAMBAR KUCINGNYA:
EHH..nie tuan kucing.kucing ni taksecomel tuan di okaayy


okaylah aku mengalah.nie gambarnya:
sebenarnya gambar di belas kasihankan oleh pakcik google.kucing aku pemalu sikit.macam tuan dia jugaklah.alim-alim kucingss.


oklah kelas tamat hari nie.kite jumpa lagi pada hari yang sama waktu yang sama tapi tahun lain.adiosss everibadi.

P/S:perasan tak aku asyik cakap okay ngan tambah 'ssss' dan 'zzz' kat perkataan.mood gewdikzz datang dah..aishh

kalau terasa pedas,ludah laa..kalau terasa manis kemam dalam mulut diam2.

ASSALAMUALAIKUM