May 28, 2011

pain in my vein

ASSALAMUALAIKUM ...

Athazagoraphobia
-The fear of forgetting or being forgotten about.


YUP...aku rasa macam ada penyakit tu jee. macamm mana nak start ehh??


CONTOH CERITA
contoh laaa orang tu nama "A". yup si A ni selalu tegur aku.. lepastu tiba2 tak tegur. aku rasa aku macam buat salah dekat A. aku tanya A lepas tu dia jawab tak ada apa-apa.. tapi lepas tu tak tegur aku lagi. aku akan rasa macam"dia dah lupakan aku kee?"
macam stress sangat benda tu.kepala aku selalu rasa sakit bila ingat benda tu. macam berdenyut-denyut. aku akan ingat si A ni jee. ingat apa aku buat. aku ingat setiap masa. bila berjalan mesti teringat benda tu sampai nak tergolek masuk longkang. aku macam rasa bersalah sangat. bila malam aku tak boleh tidur. teringat masalah tu. 






aku asyik fikir jee A ni dah lupakan aku ke? dia tak ingat aku ke? aku buat salah ke? stress tau tak kepalahotak aku ni !!! Tension rasa macam nak pecah kepala.waktu malam tak boleh tidur. lepastu mulalah aku sakit kepala. nampak A aku sakit perut. butterfly in my stomach. rasa macam semacam. bukan aku suka si A ke hapee tapi ni sbg contoh. lepas tu tiba A tegur aku.bila dia tegur balikk ya allah beban dalam otak smua hilang. macam badan kita kena himpap dengan batu lepas tu batu tu kena buang . Fuhh lega . 


AKU tak pernah cerita benda nii dekat siapa2. hmmm... tak tau nak cerita macam mana so aku luahkan laa dekat belog kesayangan ni. blog umpama diary right? you can express anything you want inside there.no one can stop you. :)
Chiraptophobia- Fear of being touched. 
oh yeah nanti aku cerita pasal tu yaaaa
tu je nak cerita sebenarnya. besok nak pergi penang
kakak aku terpilih untuk pertandingan Hafazan peringkat KEBANGSAAN. RASA bangga gila bila dengar benda tu :D


ADIOSSS . THANK YOU MY BELOG FOR LISTENING TO MY PROBLEM :')


CLICK HERE IF YOU WANT TO SEE THE LIST OF FOBIA

May 22, 2011

falling in love





You talk too much, you laugh too loud, that's the price of love.
Brian Ferry






p/s:saja je tulis bagi gempak.aku tak jatuh cinta pon

kenangan dulu-dulu

(entri ni mengambil masa tiga jam untuk ditulis so sila baca dengan penuh penghayatan)

assalamualaikum to all gedik boys and ganaz girl :)

i'n not in a good mood right now.Why??sekarang ni periksa time.ingat tak pecah kepala ke aku nak membaca soalan sains. Soalan dia pelik2 tau.

"what is the uses of vitreous humour ?"


"what happen if we lack of vitamin ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZZZZZZZZ (ok aku dah tidur waktu baca soalan ini)


oklaaaa takkan nak bagi soalan science banyak2 nanti korang kata ni belog skema laa apaa laa . malas nak membebel nanti jadi macam pariahin.

hokellaaaa.. actually niee... nak ucapkan

SELAMAT HARI GURU
 kepada semua orang yang rasa dia pernah jadi guru yang rasa dia bakal jadi guru yang rasa dia tu guru dan pernah rasa dirotan oleh guru.


OK.. mari kita buat flashbackkk

tadika punya ceritaa... aku ingat lagi time tadika aku taklah popular manaaa. kawan ponn dengan budak laki. hari kincit atas tilam dekat taska. dan ada seorang pengetua tadika .
dia suruh aku buat kerja sekolah dan macam biasa aku tak tahu jawapan lepas tuu aku dengan muka comelsucitakmumayizzbersihtanpajerwat inii dengan ayu sopan bertanya (sila buat dengan nada comel dan suara kanak2 rebena):

"umi... jawapan ni macam mana nak jawab ?"
.......
"eHH.... apa ke bengapnya budak niee..soalan senang pon tak tahu nak jawab. anak aku yang umur darjah enam pon boleh jawab.ehhh.. kau baru enam tahun lupa pulak"


.........sebenarnya dia tak jawab macam tu ponn aku saja tambah cerita hhahahhaha... dia jawabbb

"aina cubalaa jawab. kan haritu umi dah ajar"


aku dengan muka sedih hancur hati dambaan pilu sakit duka nestapa   membawa buku latihan aku pergi membawa diri ke indon.hokee tipu aku just nangis keluar air mata darah macam Kassim Selamat ditinggalkan awek. aku pon duduk memeluk lutot dan hanya memandang teman yang lain riangria ribena berlari sebab dah siap kerja.

"Rehat tamat. masuk kelas sekarangg"


pranggggg.... hancor hati ku mendengar ituuu.aku berangan mengenangkan masa depan aku dan tibaaa2 masa untuk mengisi perut berlipat ku tamatt.sedihnya aii. terlepas dapat makan chipsmore manis banyak gulaa tu :( t iba2  umi kata

"aina. dekat belakang ada biskut lebihh.. pergi makan"


wahh... aku dengan perasaan dalam hati ada taman terus melompat dan berlari mendapatkan biskut tuu.. cerita ni aku rasa sweet walaupon cerita tu tak adalah gempak manaa





try cari aku.yang paling tinggi tembam dan muka innocent  :)



okeee ini cerita sekolah rendah punya. aku ingat lagi nama cikgu ni Sir zam. nama penuh dia tak silap aku zamzani ke zamzam ke hapee aku tak ingat laaa
masa tu kelas mathematics. time tu tak silap darjah 2 kott. waktu tu nak bagi keputusan ujian tauuu. aku dengan bangganya berkata

"cikgu saya mesti dapat tingggi kan"


: D
.........


"AWAK SENYUM APA AINA?!?! MARKAH AWAK 22% PERCENT JE TAU TAK. ITULAH MAIN-MAIN SAHAJA DALAM KELASSSSSSSSSS"


......


"......"


.....


PANGGGGG...




DAPAT rotan sebijik di tangan.aku punya tangan yang halus mulus ni kena rotan.sedih tauuuuuuuuu.

ehhh... cikgu ni punya tulisan MASYAALLAHH mengalahkan tulisan doktor. sepatah haram aku tak paham. memanglah aku nie gagal. dia suka pergi bilik media lepastu tunjuk slideshow pastu suruh kitaorang salin.eihh malas aku.lagi satu... kalau dia suruh kitaorang senyap kitaorang  murid-murid dalam kelas yang semua tolehahh alim baik dengan penuh prihatinnya menambhkan lagi volume kebisingan . Aku ni lagi laa ghupee beruk maknyehh dah. hadooiiii... cikgu slalu komplen pasal suara aku terlebih volume niee



umi panaslaaa... cepatlaaa.. posing lama sangat.na kan baru dapat hadiah


zaman skolah menengahh... nantilaa tunggu aku habis sekolah menengah pastu aku carilaa benda yang aku rasa shuweet skali. skarang ni tengah mengumpul memori dulu.disini aku menyusun sepuluh jari tangan dan kaki meminta maaf kepada guru-guruku jika aku bersikap sedikit tak macam budak yang pernah diajar.sowii... maafkan saya.jika saya ada salah dan silappp.. jika saya pernah terjerit,t3rtenkingke ter marah tercubit cikgu bila cikgu cubit saya keee.mintak maaf sangat2 :)

tiba-tiba rasa nak tunjuk gambar lama pulakk.enjoyy.>> kalau rasa tak nak tengok gambar aku bajet ada gigi tapi sebenarnya takde gigi kee rasa gambar comel tapi tak comel ke silaa belah hokee >>


 zaman umur 4 tahun gigi pon rongak lagiii

darjAh tiga










darjah lima (tembam terlebih lemak hokee zaman aku rasa aku pendek sangatt)







darjah enam .bukan mak orang hokeee.





form1 (hokee gambar ni sedikit bajett)








oklah semoga anda tidak muntah hijau melihat gambar tadii


">

byeeeeeeee




May 03, 2011

WHY?

ASSALAMUAALAIKUM to every gorgeous person in this beautiful country,

(entry hari ni adalah merapu dan bercampur disebabkan tuan belog tak nak balik asrama tapi telah dipaksa.dia sangatla stress. jadi bacalah entri merapu saya niee.sekian terima kasih sebab membaca disclaimer yang terlebih panjang niiii )

kenapa kita selalu bersedih? la tahzan.don't be sad.
hepi alwayzz right. jangan selalu bersedih tak lawa muka nanti. burok hokee

Dekat sekolah Kiblah ada seorang minah nie.Temper diaa waa jangan cakap bila dia marah meletop di buatnya Kiblah tu. dah laa Kiblah tu tak besar mana. dengar dia jerit mau terkincit kitaorang dengar. Kelas pon kecik jee jadi dia jerit je bergema laa. Bukan tujuan nak kutuk tapi tahu tak aku rasa fobia dengar dia jerit. lagipon tak elok marah2 selalu. i hope she can change her attitude to a better person.



oklah case close
Act , aku tak balik kiblah lagi. rasa takut pulak nak balik ye laa kan sepatutnya aku balik semalam lagi tapi aku saja terlajakkan cuti sampai hari ni. NICE : ).
tapi aku rasa gerun laa takut kena marah. Aku benda yang paling aku gerun sekali ialah kena marah. aku takut sangat kalau orang marah aku. seriyesly,, memang taku okay. seram semacam.

apalagi nak di merapukan?
oh yeahhh... aku paling pantang kalau orang tanya pasal ketinggian dan berat badan. i don't really bother if people ask me about my height... but i really bother with people who keep asking about my weight. do my weight important to you? i'm asking right now??!? why? if i'm obesity is have nothing to do with you. kan dah speaking terabur..

to be honest laa.. aku tak suka kalau orang puji aku comel ke happee.. aku rasa macam diaorang menyindir. kenapa ?? sebab aku ni tinggi dan besar okay. tinggi aku dalam 168 cm. dan memandangkan berat aku memang tahap dah overweight , memang besar laa badan nie kann. so bila diaorang cakap
"eh nana you look really pretti laa. your body slim and healthy 


kepalahotak luu laa kalau cakap aku slim and healthy
aku tahulaa aku nie sangat comel tak lawa.
eishh... fedap i tau.
Lagi satu orang selalu tanya
"BILA NAK PAKAI PURDAH? " (DI KIBLAH LAA)

" kenapa tak pakai purdah nana? Ni mesti nak TM (TAYANG MUKA) dowh"

hadoyaii.. kalau belum sampai seru nak buat macam mana. nawaitu mesti ikhlas kalau nak pakai

purdah adalah simbol muslimah. tetapi kalau si tuan pemakainya berperangai teruk dan macam beruk... baik tak payah pakailaa. merosakkan imej purdah hokee.. sekali lagi saya pesan .. nawaitu mesti ikhlas tauww. okaylahh aku nak pergi sambung tidur walaupun skarang dah nak pukol sebelas. enjoy this lovely picture. visit this belog if you want a great meaningful pic ( THIS BELOG LINK.CLICK THIS)





May 01, 2011

OLD SWEET STICKY MEMORY

assalamualaikum to all my lovely and cute readerss..

Okay beloggerss, i got this tag . 'YOUR-Love'
first, upload your picture, and describe about yourself.
Then, your bestfriend picture. Describe she/he/them.

thanks ieman , my bestie in kiblah ,, for tagging me :)


This is me : ) picture when i was year 6. serebeh right.that the real me.seorang gadis yang suka pakai tudung senget. sori lah tadi saja nak perkenalkan diri kot-kotlah ada orang yang masih belum mengenali aku yang sememangnya amatlah tak popular.i don't have a lot of best friend but i have a lot of friend. best friend(s) is not easy to find.meh aku kenalkan kawan2 lama yang dah lama tak dicontact dan lama tak jumpa.

BUDAK CUIS : -


She's a joker. dia ni boleh buat aku gelak gila.but sometimes she annoys me with her joke too.tapii... aku tetap sygkan dia. tadi aku terserempak dengan dia dekat PWTC BOOK FAIR. caya tak??!?! sebesar-besar KL nie pon kitaorang boleh terserempak.wahh... memang hepi giler laa waktu tu.dia pergi dengan Zarifah skali. tapi tak boleh jumpa lama2 sebab my daddy was rushing that time.so... sempat jumpa kejap je.op... forgor to introduce her.her name is Najihah


okaylahh... dia yang tudung pink tu je.yg di sisi akak tudung pink hanyalah sebagai penghias gambar je.akak tudung pink kitaorang kenal sejak tadika.the bast part is.. she live next block jeee from my kondo.faham tak? maksudnya dia tinggal blok sebelah. dia memang cantik, suara pon sodap dan yang penting pandai. but when she become one of the DIY student.. she changed. sedih tauuuuu... sekarang ni dah tak rapat langsung. alaaa... bila lagi kita piknik macam dulu2 ? selalu piknik tepi tempat parking.rindu plak :'(. miss you intan walaupon you didn't miss me at all.

zaman DIY

i think is the best memory among the rest.






rasanya sebelum ni dah cerita kot pasal diaorang.special entri untuk diaorang.click here
tak payah cerita panjang-panjang. only 3 words to describe them. THEY ARE AWESOMESS


sekarang ni aku nak mencipta sebuah memory baru di kiblah. so tunggu tahun depan maybe ada entri untuk bestie terpilih. who knows right?
oklah adios everibadi

P/S:SORRY FOR TERRIBLE MANGLISH :(