May 22, 2011

kenangan dulu-dulu

(entri ni mengambil masa tiga jam untuk ditulis so sila baca dengan penuh penghayatan)

assalamualaikum to all gedik boys and ganaz girl :)

i'n not in a good mood right now.Why??sekarang ni periksa time.ingat tak pecah kepala ke aku nak membaca soalan sains. Soalan dia pelik2 tau.

"what is the uses of vitreous humour ?"


"what happen if we lack of vitamin ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZZZZZZZZ (ok aku dah tidur waktu baca soalan ini)


oklaaaa takkan nak bagi soalan science banyak2 nanti korang kata ni belog skema laa apaa laa . malas nak membebel nanti jadi macam pariahin.

hokellaaaa.. actually niee... nak ucapkan

SELAMAT HARI GURU
 kepada semua orang yang rasa dia pernah jadi guru yang rasa dia bakal jadi guru yang rasa dia tu guru dan pernah rasa dirotan oleh guru.


OK.. mari kita buat flashbackkk

tadika punya ceritaa... aku ingat lagi time tadika aku taklah popular manaaa. kawan ponn dengan budak laki. hari kincit atas tilam dekat taska. dan ada seorang pengetua tadika .
dia suruh aku buat kerja sekolah dan macam biasa aku tak tahu jawapan lepas tuu aku dengan muka comelsucitakmumayizzbersihtanpajerwat inii dengan ayu sopan bertanya (sila buat dengan nada comel dan suara kanak2 rebena):

"umi... jawapan ni macam mana nak jawab ?"
.......
"eHH.... apa ke bengapnya budak niee..soalan senang pon tak tahu nak jawab. anak aku yang umur darjah enam pon boleh jawab.ehhh.. kau baru enam tahun lupa pulak"


.........sebenarnya dia tak jawab macam tu ponn aku saja tambah cerita hhahahhaha... dia jawabbb

"aina cubalaa jawab. kan haritu umi dah ajar"


aku dengan muka sedih hancur hati dambaan pilu sakit duka nestapa   membawa buku latihan aku pergi membawa diri ke indon.hokee tipu aku just nangis keluar air mata darah macam Kassim Selamat ditinggalkan awek. aku pon duduk memeluk lutot dan hanya memandang teman yang lain riangria ribena berlari sebab dah siap kerja.

"Rehat tamat. masuk kelas sekarangg"


pranggggg.... hancor hati ku mendengar ituuu.aku berangan mengenangkan masa depan aku dan tibaaa2 masa untuk mengisi perut berlipat ku tamatt.sedihnya aii. terlepas dapat makan chipsmore manis banyak gulaa tu :( t iba2  umi kata

"aina. dekat belakang ada biskut lebihh.. pergi makan"


wahh... aku dengan perasaan dalam hati ada taman terus melompat dan berlari mendapatkan biskut tuu.. cerita ni aku rasa sweet walaupon cerita tu tak adalah gempak manaa





try cari aku.yang paling tinggi tembam dan muka innocent  :)



okeee ini cerita sekolah rendah punya. aku ingat lagi nama cikgu ni Sir zam. nama penuh dia tak silap aku zamzani ke zamzam ke hapee aku tak ingat laaa
masa tu kelas mathematics. time tu tak silap darjah 2 kott. waktu tu nak bagi keputusan ujian tauuu. aku dengan bangganya berkata

"cikgu saya mesti dapat tingggi kan"


: D
.........


"AWAK SENYUM APA AINA?!?! MARKAH AWAK 22% PERCENT JE TAU TAK. ITULAH MAIN-MAIN SAHAJA DALAM KELASSSSSSSSSS"


......


"......"


.....


PANGGGGG...




DAPAT rotan sebijik di tangan.aku punya tangan yang halus mulus ni kena rotan.sedih tauuuuuuuuu.

ehhh... cikgu ni punya tulisan MASYAALLAHH mengalahkan tulisan doktor. sepatah haram aku tak paham. memanglah aku nie gagal. dia suka pergi bilik media lepastu tunjuk slideshow pastu suruh kitaorang salin.eihh malas aku.lagi satu... kalau dia suruh kitaorang senyap kitaorang  murid-murid dalam kelas yang semua tolehahh alim baik dengan penuh prihatinnya menambhkan lagi volume kebisingan . Aku ni lagi laa ghupee beruk maknyehh dah. hadooiiii... cikgu slalu komplen pasal suara aku terlebih volume niee



umi panaslaaa... cepatlaaa.. posing lama sangat.na kan baru dapat hadiah


zaman skolah menengahh... nantilaa tunggu aku habis sekolah menengah pastu aku carilaa benda yang aku rasa shuweet skali. skarang ni tengah mengumpul memori dulu.disini aku menyusun sepuluh jari tangan dan kaki meminta maaf kepada guru-guruku jika aku bersikap sedikit tak macam budak yang pernah diajar.sowii... maafkan saya.jika saya ada salah dan silappp.. jika saya pernah terjerit,t3rtenkingke ter marah tercubit cikgu bila cikgu cubit saya keee.mintak maaf sangat2 :)

tiba-tiba rasa nak tunjuk gambar lama pulakk.enjoyy.>> kalau rasa tak nak tengok gambar aku bajet ada gigi tapi sebenarnya takde gigi kee rasa gambar comel tapi tak comel ke silaa belah hokee >>


 zaman umur 4 tahun gigi pon rongak lagiii

darjAh tiga










darjah lima (tembam terlebih lemak hokee zaman aku rasa aku pendek sangatt)







darjah enam .bukan mak orang hokeee.





form1 (hokee gambar ni sedikit bajett)








oklah semoga anda tidak muntah hijau melihat gambar tadii


">

byeeeeeeee