May 03, 2011

WHY?

ASSALAMUAALAIKUM to every gorgeous person in this beautiful country,

(entry hari ni adalah merapu dan bercampur disebabkan tuan belog tak nak balik asrama tapi telah dipaksa.dia sangatla stress. jadi bacalah entri merapu saya niee.sekian terima kasih sebab membaca disclaimer yang terlebih panjang niiii )

kenapa kita selalu bersedih? la tahzan.don't be sad.
hepi alwayzz right. jangan selalu bersedih tak lawa muka nanti. burok hokee

Dekat sekolah Kiblah ada seorang minah nie.Temper diaa waa jangan cakap bila dia marah meletop di buatnya Kiblah tu. dah laa Kiblah tu tak besar mana. dengar dia jerit mau terkincit kitaorang dengar. Kelas pon kecik jee jadi dia jerit je bergema laa. Bukan tujuan nak kutuk tapi tahu tak aku rasa fobia dengar dia jerit. lagipon tak elok marah2 selalu. i hope she can change her attitude to a better person.



oklah case close
Act , aku tak balik kiblah lagi. rasa takut pulak nak balik ye laa kan sepatutnya aku balik semalam lagi tapi aku saja terlajakkan cuti sampai hari ni. NICE : ).
tapi aku rasa gerun laa takut kena marah. Aku benda yang paling aku gerun sekali ialah kena marah. aku takut sangat kalau orang marah aku. seriyesly,, memang taku okay. seram semacam.

apalagi nak di merapukan?
oh yeahhh... aku paling pantang kalau orang tanya pasal ketinggian dan berat badan. i don't really bother if people ask me about my height... but i really bother with people who keep asking about my weight. do my weight important to you? i'm asking right now??!? why? if i'm obesity is have nothing to do with you. kan dah speaking terabur..

to be honest laa.. aku tak suka kalau orang puji aku comel ke happee.. aku rasa macam diaorang menyindir. kenapa ?? sebab aku ni tinggi dan besar okay. tinggi aku dalam 168 cm. dan memandangkan berat aku memang tahap dah overweight , memang besar laa badan nie kann. so bila diaorang cakap
"eh nana you look really pretti laa. your body slim and healthy 


kepalahotak luu laa kalau cakap aku slim and healthy
aku tahulaa aku nie sangat comel tak lawa.
eishh... fedap i tau.
Lagi satu orang selalu tanya
"BILA NAK PAKAI PURDAH? " (DI KIBLAH LAA)

" kenapa tak pakai purdah nana? Ni mesti nak TM (TAYANG MUKA) dowh"

hadoyaii.. kalau belum sampai seru nak buat macam mana. nawaitu mesti ikhlas kalau nak pakai

purdah adalah simbol muslimah. tetapi kalau si tuan pemakainya berperangai teruk dan macam beruk... baik tak payah pakailaa. merosakkan imej purdah hokee.. sekali lagi saya pesan .. nawaitu mesti ikhlas tauww. okaylahh aku nak pergi sambung tidur walaupun skarang dah nak pukol sebelas. enjoy this lovely picture. visit this belog if you want a great meaningful pic ( THIS BELOG LINK.CLICK THIS)