June 19, 2011

LOVING IT

assalamuaalaikum sayangggggg

pernah dengar movie twilight? alaaa .... movie yang ada mamat hensem putih melepak badan taf kulit sejuk ada taring hisap darah tuuu??????
movie ni out 2009 rasanyaa. yaaaa....aku ingat lagi aku beli novel dia guna duit tabung aku.mahall wooo dalam RM 45 macam tuu tapi it worth it. aku tak kesahh.mesti bangga kann novel kesayangan beli guna duit sendiri.and aku berjaya kumpul semua collection novell tuu.caye tak? i loiikkkeee.dalam 3 tahun kowt. ye laaa kann .satu novel harga RM49.TU belum kira novel ke-4 dia harga RM 59.
owhh...takpee..tak kesahh . buku ni bagi aku bernilaaii sangatt.lebih bernilai dari gelang,rantai  aku yg berlambak tak pernah pakai tu.


buku nie ada dekat 500 lebih pages and no picture at all.lagi best kann.aku pown bukannya suka novel yang ada bungaaa penuh satu page.i mean..hiasan dalam buku tuu.rimasss.setakat cover cukup laaaa.

Before you, my life was like a moonless night, but there were stars-points of light and reason. Then you flew across my sky, and there was light. When you were gone, when the meteor had flown over the horizon, nothing had changed, but my eyes had been blinded by the light. I couldnt see the light anymore, and there ceased to be a reason for anything.
Edward Cullen (Breaking Dawn)

 overall cerita nieeeeee meletopss best hokeee.tapi aku suggest laaaa tak payah tengok movie dia pon takpeeww.tak best sangat.pelakon memangg omaigoatt hensemm nyahh tapi lakonan haprak.bestt.bacalaaa novel nie.bagi yang tak mahir english,sila laa guna dictionary okieee sebab dia guna English yang berat.tahu tak aku baca novel nie aku start baca waktu darjah enamm. ye laaa nak release tension UPSR aku baca laa.bila aku tingkatan 2 baru aku paham novelll nieee.
hoyeahh movie dia aku donlod dekat internet and watch with my mom.bila ada kissing scene jee aku skip.ye laa kan budak innocent dan baik :)



vampire yang omaigoat sangatlaa hencem dan pompuan yang aku tahu aku lagi comeeelll*oh tolong jangan perasan.




keluargaa CULLEN.oh SEMUA NYAA gojesss





CLICK IF YOU WANT MORE

______________________________________

aku dah dapat keputusan PPT.MKSK NO.6 AND KBSM NO.3
ohh markah nasib baik takde E,D. ada A,B,C jee.syukurrrrrrr
takpaa akhir tahun aku buat elokk2 :)

aku sebenarnya tak tahannn.banyak masalah.serabut kepala dibuatnyaa.ye laaa tapi orang kata hidup yang takda masalah tu sangatlahh boring kann.tapi janganlaaa pergi cari masalaah pulakk.
masalah ni boleh diselesaikan dengan 3 caraaaa.ini cara aku.

1.nangis sebanyak mana yang korang nak.aku suka nangis waktu malam dalam pukul 3 pagi aku nangis laaa.keluarkan semuaa yang terpendam.
2.ambil wuduk.wohhh...lega gilaaa bila dah ambil wuduk.rasa sejuk hati.kann
3.tidurr.selalunyaa option orang lain solat.ye laaa korang rajin buat laa solat sunat tu tapi aku tak rajin so aku bantai tidur.tapi selalunya tidur tak menyelesaikan masalah tapi ianya boleh membantu 'merehatkan' diri daripada masalah sekejap.

conclusionnyaaa..aku ada masalah so pelis jangan cari masalah dengan aku.aku malas nak marah2.





dahh aku nak tidur.dah laa baju belum sidai lagii.

adioss


HAPPY FATHER'S DAY TO MY PAPA MOHD TAJAHARIS BIN ISMAIL.I LOVE YOU.YOU'RE THE BEST DAD EVER.MAY ALLAH BLESS YOU :)


June 12, 2011

goodbye happiness

assalamuaalaikum to children,adult,grandpa and grandmaa

tajuk macam kena paksa balik kiblah jeee? yee memang pon kena paksa .arghhh... geramm. rasa macam nak terjun KLCC lepas tu tak payah balik kiblah kann?? tapi silap haribulan masuk kubur.WOW.. apa yang aku merepek sampai bab matii ni.ye baru teringat..tak makan ubat lagii.doktor yang aku jumpa bagi ubat dalam jumlah yang membunuh aku sebagai seorang remaja yang malas nak ke dapur ambil air and makan ubatt. takpe kejap lagi makan eh doktorr :D



owh..barang dah siap kemass.tinggal puan barang tu jee yang kena mandi. mulut puan barang dah laa bau petai effect makan dekat restoran nasi padang semalam.ehh sedapp. puan barang tu order air Avokad@avocado ice blend campur coklat nyummm.after that puan barang makan nasi dengan sambal petaii.ye laa kan puan barang dah kena paksa balik Kiblah.arghh stop using 'puan barang'punya nicknamee.pelik pulak rasa =_= .
home sour homee



okie cik sayang ai'na.. awak pergi dapur goreng fries nak bawak untuk jamuaann yee cepat.karang marah budak form 2 tak pasal-pasal kau ngompol dekat katil karangg.buat malu jee dengan Dayahh.oh yeahh...ada orang kata lepas cuti nie syikin mail nak balik kiblah semulaaa.no..no.. nehii..nehii...gilaa sungguh.nak mati apa !!!argghh..terus segugut aku dengar cerita tuu.
hmm...terpaksalaa aku menangis tujuhharitujuhmalam macam bini hilang laki.gila-gilaa.



rindu laa pulakk acik kantin punya ikan keli hangitt..rindu plak katil bengkok aku punya yang tunggu masa nak roboh himpap orang bawah tuu,,rindu dengar AJS membebelllll =_="*tiba2 .rindu semuaa laa.tapi aku malas nak balik.tuu jeeww.



oh yeahh..hari tu aku mimpi MR.N. owhh sumpah aku nak sepak kepala adik aku yang menjadi tukang kejut kakak dia yang liat bangun subuhh tu.mimpi tu sumpah bestttttttttttt.walaupun dah berapa tahun tak tengok muka dia tapi sumpahh muka dalam mimpi still sama.wow...so gatal laa this girll. ye laa mimpi tu aku terserempak dengan dia dekat supermarket and suddenly dia ajak minumm.tiba2 dia bukak wallet aku and ambik gambar passport aku and simpan dalam beg duitt diaa.walaweii heppinya aku.lepastu dia keluarkan gambar dia and simpan dalam wallet aku.walaweiiiii lagi laa aku heppi and suddenlyy...
"kak naaaaa bangunnnn dah pukullll sepulohhh"
oh pengacauu mimpi.aku cuba sambung mimpi tuu tapii tak bolehh.soo.redaa je laaa :(


okie laa..ai'na forget about the stupid wet dreamm.
nak pergi masakk.and mandi..lepas tu byee everibadii.
sumpahh sedihh

adioss

June 10, 2011

Miss Ai'na is Miss Miley Twin

Assalamuaalaikum to all my beloved 'kipas-susah-mati'or in simple English 'die-hard-fan'

bapak laaa perasan kau ada peminatttt.sentap owhh..lain laa kalau kau CIK IEMAN dia 'hotzz'habiss. ;D JK ieman.gurauan membawa padah .laporkan kepada polis berdekatan anda.ok sila senyap Cik Nurul Ai'na.

oklaaa to all my fansss...you guys must be asking whyy laa makcik ai'na delete post HOPE tu.owhh sajeee jee delete.
Kenapa rindu ke nak baca luahanhatijiwanggdukamustapa aku kewwww ;) ? *sekali lagi kau perasannn.ok sekarang duduk diam-diam and start typing okiee ;)





suka meludah macam awekk dia sejibikk. siapa aweks dia ??*alaaa yang ini . tak kan tak kenall.Yang jual nasik lemak malam2 dekat kooop tuu.yang tembamm coomelll tu ;)



okieee..sebelum spender aku koyak kerana terlampau kembang dipujiii lebih baik aku stop 'mengembangkan' dirii . ;D





okey siapa kenal perempuan hot nii?





alaaaa ... guess whooo? alaaaa... tak nak bagi jawapan awall2 .cuba guess sendirii... okie aku tahu korang tak minat artis Disney.tak pew.tak kesah pown.aq x kewsah pownnnn.kan dah terkeluar bahasa comel aku =______="





meh aku kenalkan diaa.gambar di atas adalah Cik HannaH Montana a.k.a. Cik Miley Cyrus.dalam gambar nie Cik Miley Cyrus pakai wig Blondieeee. ni untuk sitcom  HannaH Montana.





pelakon sitcom Hannah Montana





miley cyrus a.k.a. Cik Hannah Montana





yaa aku ingat lagi first episode untuk HM nie.tak silap aku lepas Movie HSM * High School Musical, Disney tayangkan episod pertama cerita ni. my first impression after watching this episode ialah 'woahh'.ye laa waktu tu umur aku dalam darjah 3. aku apa lagi terus search Hannah Montana. and after thatt, aku terus addict dekat diaaa. aku tiru diaaa ..nanyi lagu dia melalak macam pontianak hilang rambuttt,, ahh... sweet memoryy.. ye laaa aku ingat lagi aku nak tukar rambut Blondieee macam diaa.nasib baik aku iman kuat tak tukar warna rambutt. nganga mulut bapak aku balik rumah rambut tukar kaler. pengsan guling-guling hbeh







okiee jangan marah bila saya buat statement begituuuu.


yaaa... sila pilih aku buat menantu okiee.jangan pilih Miley Cyrus . dia gewdikzzz aku baikk.hahahahahha ;D sumpah aku rasa dekat atas aku cakap aku minat dia and suddenly aku ter'kutuk' dia .dun worry bebehh.. miss miley we got the sama phone.Blackberakkberry .actually that's not my phone.that's my daddy gojes phone.arghhh kesah hapee asalkan aku dapat bergonjeng dengan henfon niee cukopp.conclusion nyaa jangan ikut perangai cik Miley Cyrus ni ..just suka lagu dia cukup.janganlaa terlampau fanatik okieee. 


dah laaa ..Miley Cyrus comell *nada jewless niee. okiee .sila tanya Pakcik Google kalau nak berkenalannn..and nak mengorat lebih lama dengan cik miley cyrus nii





tadi aku boring yang terlampau-melampau-dilampau sangattttt.so aku 'cam whoree' depan web cam.sila sediakan mangkukk sebelom anda termuntah .yaaaa apa lagi yang nak dibuat ketika boring.


susukan anakkk?anak pon takdee.ajak husband tersayang keluar jalan2?wait-waitt...since when aku pernah ada husbanddd ?






habis ai nie sape youuu? sampai hati youuu
ceraikan aiii talak sepuluh sekarang!!*nada merajuk (gedikk)






ehh malas aku nak layan rajuk kauu.kau pergi merajuk dengan mak kau tuuuuu si auntie 'Selema Golez ' tuuu..


okay ..tangkap gambar pakai webcam punya camerrraaaaawww ;)







selepas di'edit' oleh encik photoshop...muka saya yang macam bangla jual karpet terus berubah menjadi secantikkk siti Nurhalizaa.


Jangan marahh ekk ..aku tipu jee tapi part bangla tuw betull :)


dan background gambar tu silaa ignore rumah sedikit 'semak' tuu














please jangan remove aku dari FB korang disebabkan gambar niee.muahhh..gambar ni hanya untuk 'kipas-susah-mati' aku .sila print gambar diatas and peluk simpan dalam hatii *sajeeww nak rasa disayangiiii






aku sebenarnya banyak masalahh.famili laaa kerja sekolahh yang bertimbun laaa.so release tension dengan meletakkan gambar separa comell niee :D dah laaa bengkak mata dok tenung skrinn compp ni.sakit mataaaaa.mataa ai rabun ai pakai contact lense warna biru tawww.*sila tidur cik ai'na .kau dah merepek tuu





adioss :D









June 08, 2011

random stuff


assalamuaalaikum to babes and guyss ;)


aku boring tahap gaban.tak payah cakap betapa boringnyaaa aku.macam boring waktu perhimpunan macam tu laa boringnyaaa.hmm laparr






aku on FB dan macam biasa orang yang tak ramai kawan macam aku ni tak tahu nak buat apa.chat? aku tak suka sangat chat.tak tahu nak cakap apa rasa akward sangattt.aku nak call sepupu aku and borak-borak tapi aku lupa semua sepupu-sepapat- tu budak-budak. imagine laa macam mana nak bergosippp


aku : kau tahu tak Lisa Surirumah dah kaplee dengan Dato' tutututututut


sepupu: Lisa Surirumah tu sapaaa?


sepupu A: kita tahu sapaaaaa. dia berlakon dalam Wiggles kannn


sepupu B : tak laaaa. Lisa Surirumah berlakon dalam Barney & Friendsss.kan kak nana :)?


Aku: "......................"


 kidssss.... ahhhsepupu aku paling tua pon darjah 6.sedih tauuuu.nak gosip pon rasa tak seronok tawww.




apa laaa aku mereepek ni.since aku tak ada kawan untuk berboraak aku berborak dengan computer.ianya dinamakan oleh mak ayah dia sebagai jabberwacky.dia tak ada muka tangan kaki badan dan sewaktu dengannya sebab dia komputerrr --->>>





bold-jabberwacky


not-bold=aku




dan aku terus  mengorat pak cik jabberwacky ni




oh yaaa dia boleh cakap bahasa campurr.first dia cakap english lepastu melayu lepastu frenchise lepastu melayu balikk







dan yada...yada.... aku berborak dengan diaaa. kadangkala nama dia Fikri bila aku tanya balik dia kata naim (WTH) lepastu apa benda tahhhhhh nama dia pelbagaiii lagii. 


__________________________________________________________________________________


yupp.. Ieman bagitahu aku yang dia single and MR.A tu hanyala gosip okieeee. ye laa Ieman kalau kau couple siapayang nak teman aku dalam group ' " KAMI TAKKAN COUPLE SAMPAI KAMI KAHWIN"


.. tipu jee group tu tak wujud pon tapi kau janji kann no couplewaktu skolahh. yeeee sayang cik Ieman niee.


lagiponn.... bukannya best pon couple waktu skolahh.kalau sedih sebabclash tak fokus belajar. C.K. buat lawak kering pon tak gelak.itu tanda2 kau tengah frust menonggeng. aku tak tahunak merepek apa lagii


ieman dia ada formspringgg .aku dah ada since awal tahun 2010 tapi berhabuk malas aku nak sentuh. aku dah lupa username and password.tak peee laaaa.nak tanya tanya terus dekat FB hokieee(ahh macam laa ko fofular sangaaatttklaannn) yee aku mmg fofularr.jangan cemburuhh ;)





adioss

June 07, 2011

novel cintan tahap jiwang matikkk

assalamuaalaikum to all sweet malysiannnnnn







so temptinggg ;0

haiii...sepanjang beberapa zaman tak hapdate belog sayaaa kesayangannn niii....aku dok baca novell jiwangsakithatiiceritamacamceritaindonnn .aku nak cerita sikitt la novelll yg aku baca ---->




AKHIR SEBUAH CINTA-SITI NUR DHUHA

---Tersangatlaaaaa buat akuu rasa nak bagi pencurii masuk rumah akuu.tapiaku cereweett..muka tak hensemm aku rejekkk.yg muka mcm tengku khuzairi aku terimaaa.muahahahahahahahha....gediknya minah sorang nii..tengku khuzairi rupa mcm mana pon aku tak tahuuu.
Actually...aku nk ceritaaaaa ada ke penjenayahh hensem,kaya,ada pankattt 'TENGKU' laagi tuuuu...kalauada mehh aku nak jumpaa..selalunya tengku yang aku jumpa dah tua ganyuttttapi gatal nak mamphosssssss..tapi cerita niee overall bestt walaupun kedengarann tak logikk kan sebab ada jugak wujud lelaki baik,kaya,hencemm,romantik tahap kritikall,lemah lembutttt dann ciri2 mahmudah ygg laain.sabarkkrkrr  je laaaaa. nehi.nehi.nehi..nehiii..no way no wayyyyyy . kalau wujud bagitahu aku..aku nk tackle habis-habisannn muahahahhahahahhaa keluar gelak gedik minah niee. enjoy the sinopsisshhss ---->>




Apalagi yg ada pada diri seseorg wanita itu melainkan maruah dan harga dirinya. Seandainya kedua-dua itu dirampas, dia sudah tidak punyai apa2 lagi. Dia hanya mempunyai jasad yg bernyawa tanpa apa2 harga. Mimi Atia sedih! Mimi Atia terluka dgn apa yg berlaku. Tetapi masa tidak dapat diputar kembali. Dan dia telah kehilangan segalanya.

"hai, baru sekarang nak balik. Keluar dgn lelaki lepas tu dua hari kemudian baru nak tunjuk muka. Hebat perangai ustazah ni. Macam mana? Tuan Ezairy kau tu bawak kau ke Phuket ke? atau bawak kau ke Golok? Tak sangka ya, diam2 ubi berisi!" Tengku Khuzairi tiba2 berkata.

Dia... lelaki yg telah disyaki membunuh. Dia... lelaki yg banyak menyakitkan hati aku. Dia... lelaki yg pernah menengking aku. Dia... lelaki yg sering membuatkan aku menangis. dan dia... banyak melukakan hati aku. Dgn tiba2 air mata Mimi Atia menitis. Tengku Khuzairi... kenapa kau perlu datang dlm hidup aku.

Tolonglah Atia, cermin diri kau dulu. Kau siapa? Kau hanya seorg gadis kampung yg tak ada apa2. kau sepatutnya tahu Atia, kau akan menyebabkan abg aku dipandang hina. Kau akan musnahkan kehidupan dia. Kau mahu ke tengok abang aku kena sisih dgn saudara mara aku.. Enjoy :)


okayy laa   endingnyaaa khuzairi and mimi atiaa kahwin.tp scene dorang kawin 2 pageeee.sabo je laaa.
penulis dia telah membuat satu sambungan utk novell.ye laaa sebelum peminat novel dia bakoo rumah diaa (akulaa peminatnyaa).ni sambungannn diaa -->>>



HINGGA KE AKHIRNYAA -SITI NUR DHUHA
aku  dah bacaa tapi this book sound so not logicc mengikut kepalahotak aku...tapi best laaaaaaaa. dorang terperangkap dalam hutan lepastu jumpa ular pastu jumpa tok rimau.. tapi dalam novel ni byk scene 13 tahun ke atass fuh nasib baik aku dah 14 tahunn *terasa tuaaaa pulakk.takpe  nanti aku cocokss  botox..... lepastu wth datang pulak Angkasa and who the hell  is Anggerik Wati.dah laaa kejam tahap gabann.arghhhh....buat aku sakit jiwaa baca novel niee.tapi ending Mimi takde kaki :c arghh.... dah laa tak jumpa bini dia hempat tahun lepas tuu bini dia kudunggggg.tapi last2 kaki dia boleh di'pasang' and last2 ada anakkk..  okieylaa at least hepi ending kann???? aku harap ada sambungan ceritaaa..dengar2laa ada sambungan.woo yeahhh ;) iloikkkeeeeeee. mehh mehhh aku cerita shinopsisssss ------->>>>




Mimi Atia gagal menerima Tengku Khuzairi sebagai suami kerana masih dihantui kenangan lalu. Tengku Khuzairi berubah, dia tidak lagi berperangai seperti dahulu. Namun, Mimi Atia telah menetapkan batas-batas pergaulan di antara dirinya dengan Tengku Khuzairi malah lelaki itu tidak diperlakukan selayaknya sebagai suami. Perkahwinan Mimi Atia dan Tengku Khuzairi telah memalitkan duka di hati Raja Isyirah, iaitu adik kepada Raja Irwan. Raja Isyirah nekad ingin menghapuskan mereka. Lalu, Tengku Khuzairi dan Mimi Atia diculik dalam suatu serangan yang dirancang oleh Raja Isyirah. Adakah insiden selanjutnya lebih teruk menimpa Mimi Atia?




banyak juga aku baca novel JIWANGTAHAPCAIRTAIKTELINGADENGARRRR antaranyaaa novel kau milikku.cerita dia best cerita pasal pompuan yg 'sihat' dgn lelaki hencemm yg gadohh lepastu kena kahwin and suddenly kena cerai sebab pompuan tu dah takda tuttt..so lelaki tu menyesal and lerett lerettttapi of koz ending kena heppi....kalau tak heppi aku bakar bukuu niee arhhh... pehall laa aku emo sangat nieeee tanda-tanda cepat tua menyerangg...ehh lepas ni kena minum jamu mak daraaa




sure aku selimmm kann kalo minum *aku ngaku aku ni gadis *sihatt yg comell berisi .takpee


nanti aku minum banyakkk okieeee.justin bieberr tunggu aku 




aku rasa mesti dia minum jamu mak dara kannnnnnnn ;)





dah laaaa folio geo tak siap nieee .gtgggggeveribadi


adiossssss

June 04, 2011

Review filem Kerak ehh Karak


assalamuaalaikum...


dah tengok dah Karak? well aku nak cerita sikit tentang movie KARAK nii


Empat pelajar kolej sedang menuju kembali ke Kuantan selepas bermalam di KL dan mereka terperangkap dalam kesesakan lalulintas yang teruk sepanjang Karak Highway.

Oleh kerana mereka mempunyai kelas pada keesokan awal paginya, mereka membuat keputusan untuk keluar dari lebuhraya dan meneruskan perjalanan mereka menggunakan jalan lama. Mereka tidak mengetahui bahawa keputusan ini akan mengubah hidup mereka selamanya.




overall cerita niee buat aku rasa nak terjun dari kerusi lari melolong melalak keluar dari panggungg. yupp hantu dia memang buat aku heart attack. cerita dia hmm... okayy. bunyi dia macam hantu tu nak keluar tapi suddenly takde pon.bila senyap je harghhh.... hantu tu julur kepala cekik kauu.ok tipuu .. dia kat belakang kauu. seramm tak? tak ? =-=..
-Lighting dia okey.tak adalah mcm gelap gelita pelakon nampak lubang idong jee.cerah sepanjang masa sampai aku ingat waktu tu dah siang.sebenarnya malamm pastu hantu stil lagi warghhh.. makan budak
-twisted ending.dia punya ending memang takkan kita expect.selalunya kita expect happy ending tapi ending dia buat aku nak bakoo je panggung tuu.(tp shahir muka sedih macam tgh gelak)
-hantu menarii waktu lagu Kerek -Amuk (OST) sumpahh lawak
-ada shahir dan kila fairyy ... sure awekks dan bro dekat luar sana nak tengok kann?
okay habis previeww..
after that aku jalan-jalan and ushar reject shop kejapp.happy tadi beli kemeja labuh plaid oren peach.. sukaa aii.hari tu papa beli snickers nike hitamm.iloikee *nak beritahu jugak kewww. of koss sebab snicker aku yg lagi satu hari tu kena curii.saboo je la kan :C pesanan kepada pencuri kaki aku ada kudis buta kassim selamat. takkan selamatlah hidup kau wahai pencurik.dah laa enjoy the pics




jangan laa tenung macam tu.cair iman aiiii.ai tahu you marah sebab tak bawak jumpa umi papa aii kann.alolololooo




heii... aku lagi 100% tak comel dari makcik rozita ni kau tak nak pilihhh. sampai hati.nak terjun KLCC laa macam ni.tak payah jumpa mak ayah aii laa





p/s: entri yg berunsurkan kegatalan melampau.cuba tengok belakang korang tu sapa dok rambut panjang tuuu... +-+





adioss






Please don't cry

assalamuaalaikum.......



aku nak luahkan perasaan. pada malam yang hening lagii panas tak hujann . bilaa la nak hujann panas laa.okay let me tell you sumthing..
 AKU TENGAH GERAMMMM..
Cukup besar tak font tu? aku tengah marah dekat sorang tuu. Actually that person is my admiree. aku add Dekat FB.aku tak harap pon dia tegur and suddenly dia mesej aku . masa tu reaction aku
a)pengsan tujuh hari tujuh malam
b)menangis tujuh hari tujuh malam
c)aku jusst balas mesej diaa
oklaaa jawapan dia c, dah tak payah nak tekaa. ok laaa kitorang start balas mecejj . i'm feeling sooooooo hepiiii that time and suddenly pada hari SELASA tu dia stop hantar mesejj. aku hantar mesej kat dia and he didn't replyy. wowowowowo hancurdukanestapasedihjiwangkarat hati ni. firstt admire aku nama Mr.N aku  mesej marah dia and suddenly dia langsung tak hantar comment ke mesej ke even YM pon x on dah. sekarang kau pulakk. hadoiii... dah la aku ni jenis susah nk suka dekat sorang lelaki tuu lepas tu jadi pulak macam nie. redha je laa cik Ai'na yang kau tu memang ajnabi takkan minat kau. what i meant is aku just borak untuk jadi kawan tapi dorang macam tak sukaa. tak kee rasa kecik hati kann :'C ye laa lepas nie aku remove semua kawan lelaki lepas tu emo dengar lagu jiwang bila cinta doplohhempat jam.ehh japp I'M NOT THAT TYPE OF GIRL OKAAY. sekali orang tak layan babaii laa


okay laa cik Nurul Ai'na Tajaharis. Istighfarr lupakan benda tu.ianya hanyalah sekadar permainan dunia (facebook too) remember ALLAH IS THE BEST LOVER AMONG THE REST.JUST FORGET ABOUT THAT STUPID STUFF.

yada...yada...yada... tadi borak dengan my best friend Ieman dekat YM. as usual, we talk about miss pariafarahin , asyikin,my abg,her admire dot..dot.. my pass boyfriend (ehh since when i got boyfiee nii) memang bestt ahh. dan kitorang tukar default fb jd sammaa.. wah ni laa baru ''sehati sekiblah'


 sila kelik kalau anda nak resolution pic yg comell

ehh Cik Ieman aku ada cite gempakkss.nanti on YM tauuuuwwwww.

oklaa adioss


Hati jangan sedih lagi

assalamuaalaikum.......



aku nak luahkan perasaan. pada malam yang hening lagii panas tak hujann . bilaa la nak hujann panas laa.okay let me tell you sumthing..
 AKU TENGAH GERAMMMM..
Cukup besar tak font tu? aku tengah marah dekat sorang tuu. Actually that person is my admiree. aku add Dekat FB.aku tak harap pon dia tegur and suddenly dia mesej aku . masa tu reaction aku
a)pengsan tujuh hari tujuh malam
b)menangis tujuh hari tujuh malam
c)aku jusst balas mesej diaa
oklaaa jawapan dia c, dah tak payah nak tekaa. ok laaa kitorang start balas mecejj . i'm feeling sooooooo hepiiii that time and suddenly pada hari SELASA tu dia stop hantar mesejj. aku hantar mesej kat dia and he didn't replyy. wowowowowo hancurdukanestapasedihjiwangkarat hati ni. firstt admire aku nama Mr.N aku  mesej marah dia and suddenly dia langsung tak hantar comment ke mesej ke even YM pon x on dah. sekarang kau pulakk. hadoiii... dah la aku ni jenis susah nk suka dekat sorang lelaki tuu lepas tu jadi pulak macam nie. redha je laa cik Ai'na yang kau tu memang ajnabi takkan minat kau. what i meant is aku just borak untuk jadi kawan tapi dorang macam tak sukaa. tak kee rasa kecik hati kann :'C ye laa lepas nie aku remove semua kawan lelaki lepas tu emo dengar lagu jiwang bila cinta doplohhempat jam.ehh japp I'M NOT THAT TYPE OF GIRL OKAAY. sekali orang tak layan babaii laa


okay laa cik Nurul Ai'na Tajaharis. Istighfarr lupakan benda tu.ianya hanyalah sekadar permainan dunia (facebook too) remember ALLAH IS THE BEST LOVER AMONG THE REST.JUST FORGET ABOUT THAT STUPID STUFF.

yada...yada...yada... tadi borak dengan my best friend Ieman dekat YM. as usual, we talk about miss pariafarahin , asyikin,my abg,her admire dot..dot.. my pass boyfriend (ehh since when i got boyfiee nii) memang bestt ahh. dan kitorang tukar default fb jd sammaa.. wah ni laa baru ''sehati sekiblah'


 sila kelik kalau anda nak resolution pic yg comell

ehh Cik Ieman aku ada cite gempakkss.nanti on YM tauuuuwwwww.

oklaa adioss


June 03, 2011

Korean & Friends

assalamuaalaikumm

hari ni hari apa? Jumaat , bagoss so para lelaki jangan lupa solat Jumaat. salah satu ciri lelaki idaman saya ialah lelaki yang pergi solat Jumaat so cepat2 laa pergi solat jumaat *tibe2*

happi okay ayah dah beli satu dell mobile ( tak silap laa) i mean like whatt? yeaaa tapi bukan untuk aku la untuk diri diaa laa. okay  you must promise me if i get 9A papa must give me these freaking Dell Mobile




very sexy right?





oh yeah... teringat semalam my old friends from DIY came to my house. waktu aku tengah sakit perut and asyik rasa nak berak jee. i mean waktu aku atas katil golek-golek sebab perut sakit and suddenly ' Assalamuaalaikummmmm.. nana ada takk? ' 


 at first kitorang macam akward sikit ye la kan lama x jumpaa.lepas tu borak.hapdate gosip terhangat. dorang masih lagi bergadoh dengan ex-bff aku.lepastu dorang bawak cd cerita korea Boys before Flower .tengok sama-sama sambil kutok and dok ulang 'hensem' banyak kali. the drama is seriously vaviiiii okay sakit hati tengokkkk .cerita dia kebanyakannya tak masuk akal  tapi overall cerita tu best sebab ada mamat korean hensemterlebihputihpakailipstikmacambapuktapibadantaf oh makk nyahh tergoda nafsu iman aii








ayooo... macam mana laa boleh comel sangat nii lagi2 yg tengah tuu. allaaa nama Lee Min Ho. awakk kiteww nak nom awak lew x??? 





*gulp*... tak jadi nak masuk meminang youu.hilang kejantanan youu ada kucing putih atas bahu and u pakai baju pinkkk tangan lentikk.mak geliss





hahahahaa... orang dah cerita pasal BBF ni berkurun dulu. aku jew yang ketinggalan zaman but ado aku kesahh? ok laa aku nak tengok cerita Playful kiss plakk. *mood gila cerita koreangg *





Adioss everibadi

June 02, 2011

A Love that won't last Forever

Assalamuaalaikum to awek and balak sekalian



hmmm... rasa macam nak memasak but can't decide what to cook?
and oh yeahh Siti Nurul Ieman Mohd Haron i'm really sorry because tak datang pergi tengok wayang dengan kau. i owe you a popcornn.but dun worry nur kasih the movie still ada dekat cinema. get ready with tissue and tears because a lot people said this movie sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat penuh dengan sad stuff. alaaa menci laaa kena nangis nie. tak pasal-pasal hilang kejantanan i tawww.

alaaa nk cakap pasal apa lagi ekk?oh yeaa Cintaaaaaa. i like this topic so much because scientist pon tak boleh explain macam mana cinta ni boleh ni terjadii...



yupp.. cinta ni boleh buat kita gila boleh buat kita sakit boleh buat kita sedih boleh buat kita ketawa... senang cakap cinta ni memberi effect on our body.oh yeah.. kenapa suddenly aku nak cakap pasal cinta?of kozz... sebab pada umur macam nii laa kita rasaaa nak sangat bercinta. huh.. gatal .*padahal diri sendiri yg over*
yupp hormon nak lovey -dovey naik menggila waktu macam ni. so be careful. sekarang ni aku tengok laa gurlss yang sebaya aku niee tukar boyfriend dorang macam tukar tudung/shawlss/baju . bulan ni laiin besoknya lain. i mean.. cmon!!
First boyfriend kau cakap ' saya cintakan awak '
berapa bulan lepas tu clashh and after that
second boyfie kau cakap ' i lapppp youuu'
berapa hari lepas tu clash and selepas itu
third boyfiee kau cakap ' i cyunk awk cangat2'
and the routine goes on..

oklaa aku tahu la korang hot-cantik-awesome-gewdikz and apa-apa je laa tapi you don't need to show off your ugly BF. i don't give a damn at all. tak payah laa nak announce kat FB ' Minah is in relationship with Mamat' who the hell care?
aku tak kesah korang nak kapel ke hapee but tak payah laa nk show off sangat. Bila dah clash mulaa lah merepek dekat wall post video lagu Jiwangputuscintapatahhatidukanestapa. lepas tu pergi serang wall ex kau. after that you got a new bf , kau kecoh sekampung . kalau bf tu hensem mcm shah jazle *ehem2* okay jugakk. lepas tu tulis laa ' Minah is in relationship with Ali Bin Abu' lepas tu clash and the same thing happen. yada..yada..yada.. korang pon macam tu berterusan.



kesimpulannyaaaa.... janganlaa nak sangat bercinta monyetberukorangutan waktu tengah belajar. bila bercinta je duk ingat balak je. bila clash stress , emo sorang, cakap sorang2. adoii sah-sah kau kena check in Tg.Rambutan. tak faham aku. baru dua kali mesej sama2 dah kapel. and then sebg tanda kasih korang serahkan 'mahkota' berharga korang and bila dapat anak 'free' korang campak dari tingkat atas apartment.mana la mak yang melahirkan dan bapak yang tukang 'buat' baby tuu. aihhh geram aii. lepastu kes tu kecoh cerita tu kat kedai kopi and after that kes tu senyap lepas tu kes baru pulak keluar. Malaysian. i don't really understand them * ehem-ehem bukan kau malaysian ke* okay sila senyap sekarang cik ai'na



Kalau aku tak bercinta aku nak bercinta dengan siapa? *soalan keling*

apa kata kau bercinta dengan ALLAH S.A.W. lagi best. selain dapat rahmat kau jugak pahala kann. daripada boyfriend kau yang kaki kebas duit kauu tu cendol sehengget pon tak nak bayar. Jadilah macam Rabiatul Adawiyah. Pencinta sejati. Dia menolak cinta seorang pembesar dan orang kaya untuk menjadi pencinta ALLAH sejati. aku memang salute ahh orang macam tu. Jom ramai-ramai tinggalkan lelaki haprak yang jadi boyfriend korang tu dan dekatkan diri kepada ALLAH. ahh... tu laa muslimah sejati.


terima kasih laa kerana membaca entri yang panjang berjelaa niee. happy selalu okay. adioss

Friends


I need to know if you’re my true friend,


will you be by my side until the end?


Can I tell you my secrets deep,


and trust them in your heart you’ll keep?


We are neither of us without our flaws,


can you accept mine as I will yours?


I’ll be a shoulder to cry on when you’re blue,


will you be there for me when I need you?


No matter how busy I will make time for you,


if you are busy will you make time for me too?


I will take your hand and comfort your tears,


will you hold me and soothe my fears?


I will give you joy and many warm smiles,


can we share that even across many miles?


I will not forget what’s important to you,


will you remember what’s important to me too?


With you my most favourite things I’ll share,


If only I know do you truly care?


If you can accept me as I do you,


then I will know you are a friend most true.





i found this lovely friendship poetry on the website. dedicated to a person call friend.










TCU,SKSD,CUIS,ILMI,DIY,KIBLAH







adioss

June 01, 2011

Bila Nora Elena boring dia tengok cerita Asmara 2

assalamuaalaikum semuaaa..

nak cerita drama kat tv3 :)


dah tengok cerita Asmara 2 hari tu? dah tengok ke ending dia? ending cam Cibaiiii jeee. geram wehhh.. lepas Zaliya pergi nanti diaorang akan jumpa lagi kee? apa jadi dekat bini no.2  si Asmara tu? Watdehal pulak dengan adik Asmara tu? mampos ke still alive? 


aku geram betul cerita macam tu. ending tergantung. mehh aku nak pergi tembak pengarah dia. kau cuba laa tukar melati tu mati waktu lahirkkan anak lepastu zaliya and asmara happy togetherr .takde pengacau. waa beshnya hepi ending. cinta akhirnya bersatu semulaa.*waa jiwang nak mati* aku harap ada asmara the movie .. barulaa best.boleh laa sambung love eww-eww diaorang semulaa .. x pe aku tak kisah kau tayang cerita ni dekat cinema sebab aku download free je hahahah (gelak kejam tp x kejam) 







waaaa.... semua benda aku nak tengok. dah tengok dah Nora Elena? Cerita bolehlaa tahan. aku ada novel dia. Kasih yang Suci, Act, novel tu kakak aku punyaaa aku tumpang baca, best jugak cerita dia, yang tak best dekat tv punyalaaa. tak real sangat. tapi enjoy yerr cerita dia




Nora Elena ialah kisah seorang gadis yang telah dinodai oleh seseorang semasa dia berusia 15 tahun. Nora Elena telah ditinggalkan oleh tunangnya apabila tunangnya mendapat tahu dia dah tak suci lagi.. Dalam kekecewaan tu, muncul le hero bernama Seth Tan, seorang lelaki berketurunan Baba Nyonya, sanggup berkahwin di bagi menggantikan tunang Nora kerana hari perkahwinan semakin dekat.

Konflik berlaku apabila, Nora dan Seth Tan ni berkahwin, baru lah Nora dapat tahu Seth ni rupanya lelaki yang telah menodainya 10 tahun lalu. Malangnya Nora ketika tu dah berkahwin dengan Seth dan bakal melahirkan anak Seth. Walaupun Seth dah memeluk Islam dan telah insaf tapi Nora Elena tetap tak dapat memaafkan suaminya tu. Bagaimana ye Seth nak mengatasi sikap benci Nora terhadapnya, Nora sering menyakiti hati Seth. Sebagai saudara Islam, dapatkan Seth menghadapi dugaan yang besar dalam hidupnya. Nora Elena menggugut akan meninggalkan Seth setelah bersalin kelak. Seth yg terlalu sayangkan Nora Elena akan cuba sedaya upaya memikat kembali Nora Elena. :)




novel tu macam sedikit byk babak 'hubby n wife' oklah gatal nk mati aku kecik-kecik gatal baca novel love-love niee. tp just baca tak salah kan?? lg pon kena prepare awal-awal kann. mak aku kata kalau nak kahwin kena bersedia dari awal. mengikut pahaman aku.. bersedia dari awal tu maksudnya dari kecik laaa kan?? see besar nanti barulah harmoni rumah pintu tingkap tangga aku . and after that me n my husbang will have a lot babies *gulp* okay tukar topic.
silalaaa tengok cerita nora elena untuk mensapot drama malaysia or dlm maksud lain marilaa ramai-ramai tengok aaron aziz yg dahkawintapibadantafomaigodtergodamaknyahoiiii ataupun siti saleha yg cun (elehh aku lagi 100% tak cun dari dia tauu)
-------------------------------------------------------------------------------
oh yeaah tu je laa nk cerita. aku boring and kebetulan laa terusha cerita kat atas niee so tulislaa..jgn risau seminggu je lagi aku boleh tengok tv lepas tu babai laa tibi.
oh sedihhhhhh aku nak bawak diri terjun KLCC laa mcm nii
dah laaa nk blahh. byee evribadi

Rindu setengah mati .. ehh tak mati pon

assalamualaikumm

oklahh i want to confess somenthingg...

I WINDUUU KEYBLAHHH OMAIGOD. . RINDU OHH RINDU DENGAR AJS BEBEL RINDU IKAN KEMBUNG ACIK KANTIN RINDU NAK MEMEKIK DEKAT KOOP RINDU DEKAT GENGSTA DORM C RINDU DEKAT BILIK MANDI SELALU BANJIR RINDU DEKAT PEJABAT BAU MACAM KELINIK RINDU DEKAT ........ RINDU DEKAT TU RINDU DEKAT NIII


OH yeaa semua benda aku rindu. dekat rumah ada berapa orang jee. malam nak borak dengan farahin tapi aku takot adik aku ingat aku gilaa ye laa cakap sorang2 hokee seram tak tibe2 dengar kakak dia yang selama nie sehat tembam comel ni bercakap dekat tedi bear sorang2. dah terlampau rindu kann













hmm.. sumtimes i feel like i'm the most lonely person in the world (sila nyanyi lagu Lonely : Akon) ok ada orang lainn yang lebih sunyii dr aku. i should be thankful because i am surrounded by a couple great friendss like ieman , farahin and a lot laaa. and the great news is ieman tak jadi pindah . hoyeaah jadi tak perlulah aku terjun Jambatan pulau Pinang sebab nak hilangkan duka nestapa.


you know what.. my biggest enemy is GONEEEEE. syikin Ismail. well i never mentioned her name in any of my blog post. i only mentioned Dayah name only ( her kakak angkat) syikin is the most ugliest, aswadunn, putarvelit alam , mulut manis macam najib , and bad thief yupp dia pencuri terhandal kiblahh. biarlah aku nak lepaskan gerammmmmm. haritu curi hanger aku lepastu curi selipar after that my money maybe lepas ni kau kebas laki aku plaak ( aphal masuk bab laki ) dia pindah tak tahu pergi manaa. aku harap hidop kau aman cik enon oii. semoga kau bahagiaa laa. oh yeaah dia ada fesbuk. terkezut aiiii. 

ahh closed the story hokaayy

meh citer plak situasi dorm aku. what can i sayyy>> dorm nie memang GEMPAKK tengok aku tulis dlm warna pink that mean dorm nie memang terlebih gemppakk okay. sayang dorm c :)
let me list down the gempak oness
1. kak gurl ( f'5) dia suka lompat dari katil atas ke katil laen. omaigodd kak gurl kiblah kaya boleh beli katil baru. katil aku pon dah bengkok tau tak sebab dia selalu bwk "adik beradik"dia yg ramai tuuuuu. ye laa kan jiran sebelah kenalah selalu 'berbudi bahasa'
2. kak ain (f'4) Omaigodd kalau dengar dia gelak sumpah seram lagi2 malam. dalam gelap tiba2 dia gelak tak ke rasa nak ngompol.dia suka panggil aku syndrome down. ohh myy rupa aku ni sangat OKU ke? x pe laa redha apa yg tuhan tentukann
3.Ieman& farahin: x lengkap without diaorang. yang ieman duduk bawah aku dan akan sepak katil aku bila x tidur and farahin welll... she's my jiran. katil kitaorang rapat so katil jadi queen size bedd. memang besar ahhh. and farahin akan ajak berborak. dia cerita pasal mak dia pasal rumah dia, pasal makanan dia sukan . hari2 dia cerita benda sama. i was likeee  oh myy cerita laa pasal shah jakel kee, shaheizy ham , baru laa mata i segar youu *oh gatalnya kauu*




warga dorm C





i wWINDUU diaorangg sebenarnya ramai lg budak dorm c tp patah jari kalau nak describe sorang2. rindu kelas f'2 yg sebijik macam karaoke jamban. korang nyanyi satu lagu dan orang lain akan sambung dan sambung dan everyone will sing along with you. happening right? 


if you guys nak join marilah mendaftar dan meramaikan lagi warga kiblah :)










ok byeeeee :)