June 02, 2011

A Love that won't last Forever

Assalamuaalaikum to awek and balak sekalian



hmmm... rasa macam nak memasak but can't decide what to cook?
and oh yeahh Siti Nurul Ieman Mohd Haron i'm really sorry because tak datang pergi tengok wayang dengan kau. i owe you a popcornn.but dun worry nur kasih the movie still ada dekat cinema. get ready with tissue and tears because a lot people said this movie sangat-sangat-sangat-sangat-sangat-sangat penuh dengan sad stuff. alaaa menci laaa kena nangis nie. tak pasal-pasal hilang kejantanan i tawww.

alaaa nk cakap pasal apa lagi ekk?oh yeaa Cintaaaaaa. i like this topic so much because scientist pon tak boleh explain macam mana cinta ni boleh ni terjadii...



yupp.. cinta ni boleh buat kita gila boleh buat kita sakit boleh buat kita sedih boleh buat kita ketawa... senang cakap cinta ni memberi effect on our body.oh yeah.. kenapa suddenly aku nak cakap pasal cinta?of kozz... sebab pada umur macam nii laa kita rasaaa nak sangat bercinta. huh.. gatal .*padahal diri sendiri yg over*
yupp hormon nak lovey -dovey naik menggila waktu macam ni. so be careful. sekarang ni aku tengok laa gurlss yang sebaya aku niee tukar boyfriend dorang macam tukar tudung/shawlss/baju . bulan ni laiin besoknya lain. i mean.. cmon!!
First boyfriend kau cakap ' saya cintakan awak '
berapa bulan lepas tu clashh and after that
second boyfie kau cakap ' i lapppp youuu'
berapa hari lepas tu clash and selepas itu
third boyfiee kau cakap ' i cyunk awk cangat2'
and the routine goes on..

oklaa aku tahu la korang hot-cantik-awesome-gewdikz and apa-apa je laa tapi you don't need to show off your ugly BF. i don't give a damn at all. tak payah laa nak announce kat FB ' Minah is in relationship with Mamat' who the hell care?
aku tak kesah korang nak kapel ke hapee but tak payah laa nk show off sangat. Bila dah clash mulaa lah merepek dekat wall post video lagu Jiwangputuscintapatahhatidukanestapa. lepas tu pergi serang wall ex kau. after that you got a new bf , kau kecoh sekampung . kalau bf tu hensem mcm shah jazle *ehem2* okay jugakk. lepas tu tulis laa ' Minah is in relationship with Ali Bin Abu' lepas tu clash and the same thing happen. yada..yada..yada.. korang pon macam tu berterusan.



kesimpulannyaaaa.... janganlaa nak sangat bercinta monyetberukorangutan waktu tengah belajar. bila bercinta je duk ingat balak je. bila clash stress , emo sorang, cakap sorang2. adoii sah-sah kau kena check in Tg.Rambutan. tak faham aku. baru dua kali mesej sama2 dah kapel. and then sebg tanda kasih korang serahkan 'mahkota' berharga korang and bila dapat anak 'free' korang campak dari tingkat atas apartment.mana la mak yang melahirkan dan bapak yang tukang 'buat' baby tuu. aihhh geram aii. lepastu kes tu kecoh cerita tu kat kedai kopi and after that kes tu senyap lepas tu kes baru pulak keluar. Malaysian. i don't really understand them * ehem-ehem bukan kau malaysian ke* okay sila senyap sekarang cik ai'na



Kalau aku tak bercinta aku nak bercinta dengan siapa? *soalan keling*

apa kata kau bercinta dengan ALLAH S.A.W. lagi best. selain dapat rahmat kau jugak pahala kann. daripada boyfriend kau yang kaki kebas duit kauu tu cendol sehengget pon tak nak bayar. Jadilah macam Rabiatul Adawiyah. Pencinta sejati. Dia menolak cinta seorang pembesar dan orang kaya untuk menjadi pencinta ALLAH sejati. aku memang salute ahh orang macam tu. Jom ramai-ramai tinggalkan lelaki haprak yang jadi boyfriend korang tu dan dekatkan diri kepada ALLAH. ahh... tu laa muslimah sejati.


terima kasih laa kerana membaca entri yang panjang berjelaa niee. happy selalu okay. adioss