October 30, 2011

heart hurt

Assalamuaalaikum,

sakit hati dengan backstabber.ya aku tahu aku selalu bangga diri.dah memang bajet tu memang sesuai untuk akuuuuu.
STFU PLEASE BACKSTABBER/TALAM SERATUS MUKA/BAJET BAIK/WATEVER NAMA KAU NAK BAGI LAAAA.

adios

p/s:first time editkan blog untuk orang.CLICK HERE. Bangggaaaaaaaaaa kelingg akuuu :8)

October 23, 2011

Bila boring tengok video peliks

Assalamualaikummmm to boring bloggiehhh



rasa semacam kannnnnnnn.tadaaa kepala kau dah botak :)

p/s:sakit hati and takut.KIBLAH buat aku nak terjun KLCC jewww

Bila sakit hati tengok video peliks

Assalamuaalaikum



PG-13.bheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.annoying sungguh
korek video dekat youtube 'ter'jumpa video ni.lepas ni tak mo laki kaya hensem tahap gaban ke hapeee.dapat sweet macam ni cukuup.ehhh ada orang tak sedar dia dah dekat periksa.
adios

p/s:thanks iffah dengar luahan tak berapa jiwang aku. fuhhhhh :D
aku tahu kau baca kann?tak bace takpe.biar Jmaru n Jmon pujuk akuu



October 16, 2011

mengorat dengan KFC

(amaran!!!!entri ni buat korang tak tidur malam selama doplohlapantigapuluhratus hari.ianya berkaitan antara cinta dan sayang.merepek.sila baca :)

Assalamuaalaikum to all bakal isteri and bakal suami sekaliannnn,

amacam????????????blog ni dah buat plastic surgery .tukar muka dari pink jadi coklat.lagi lawa kannnnnnnnnnnnnnnnn macam tuan dia (choiiii...perasannya awek shahz jaszle tu)
hehhhhhh aku dah tukar blogskin.yelaa kan warna pink jewwww.naik demam denggi aku tengok pink.baik tukar selera skali-sekalan kaan.
nice periksa lagi seminggu je.kau sibuk balik rumah buatlemak and menyemak buat semak dekat rumah ni.Tadi pukul 11 MALAM makan nasik tomato sambil tengok hantu bangku kosong:8)

MAKAN BANYAK MALAM2 = shahz jaszle lari carik bini baru
tobat taknak makan malam.aku nak makan TENGAH malam baru best ;)
seriyesly....aku kesah pasal berat aku yang hamboiiiiiiii kemain laju naik nak turunnya kemain liat bebenor..ramai orang pesan kat aku dan aku yang mulut memang suka carik gaduh poonnnn balas:-

Mistery :"Na,turunkan berat badan.nanti karang takde laki yang nak kat hang meraung sepuluhtahunsepuluhbulansepuluhharisepuluhjamsepuluhmintisepuluhsaat pun tak guna. "
Aku :"Alaaaaa...aku carik yang sama saiz ngan aku"
mistery : "Na kecikkan sikit badan.baju susah nak cari.dahlaa hang tinggi supo galah,badan besar takke macam ahli bina badan tak rasmi"
Aku : "Jadi ahli bina badan la senang.badan taf and kuat.boleh tibai mulut kau yang bau macam taik Jmaru ni.sumpah koma sepuluhtahunsepuluhbulansepuluhharisepuluhjamsepuluhmintisepuluhsaat kau"
Mistery : "Na ,mengandung 8 Bulan keWWWW*NADA MENYINDIRRRRR"
Aku:"ehhhhhhhhhhhhh mane ada. salah tu.bukan lapan bulan.9 bulan laaa.minggu depan doktor kata dah boleh bersalin"

cehhh...marah ke cik nana gojewwwsss???orang tu bagi nasihat dekat kau tuuuuuuuuuu.terima la dengan reda okay.setakat sindir tuu nak bagi kau semangaatt.
okay aku terimaaaaaa.nanti aku try diet.Atkins diet,low carb diet,south beach diet,low carb diet. cehhhhhh aku mmg terer ahh kalau bab senaraikan semua spesies diet ni.sebab dulu aku pernah diet.macam2 try. pernah try diet tak makan nasi.ada jugak perubahan.tapi aku tak tau bila aku diet orang susah nak bagi sokongan.sindir-sindir lagi ada laaa.
malas nak cerita panjang-panjang.insyaallah kalau tak ada godaan syaitannirrojim aku nak slim badan jugak.bukan sekadar untuk cantik tapi untuk kesihatan jugak kannnn.*doktor in the making tengah cakap ni.
silalalaalaaa ingat orang yang tersayang.berhati-hati ketika bercakap.

adios
p/s:sesi luahan perasaan.ignore kann budak gila membebel

October 11, 2011

Jatuh in Love

Assalamuaalaikum to all bapuk girls and tomboy men

Pernah tak korang duk dekat rumah tanpa mak bapak ?apa yang korang buat.adakah korang tidur doplohempatjam atau korang keluarrrrrrrrrr meronggeng di BB?

kalau aku akan bukak semua lagu Miley Cyrus sambil nyanyi kuatand menari-nari macam orang gila sampai bergegar kepalahotak jiran bawah sampai jiran aku mengamuk lepastu aku cakap sorang sampai Jmaru lempang aku lepastu aku lari-lari keliling rumah pakai towel jee *ermmmm.
seriyesly best takde orang dekat rumah.semua keluarrrrr.lepastu part paling besttttttttttttttttttt

order pizza makan SORANG.
 ceh.....aku nampak korang punya air liur meleleh sebaldi.jangan jeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssss
 cheese meleleh wa cakap lu.sekali lagi jangancemburujelesamalansyaitannnnnn .
muka cuak makan piza takut gemuk.

okay apa tujuan aku letak gambar penaik nafsu ni?adakah aku model baru Dominos pizza?.ye laaaa dengan muka cun aku ni sure-sure korang takkan datang kedai tu lagi.sebenarnya takde tujuan pun letak.saje bagi korang sakit hati.aku makan sorang tak ajak.dalam gambar
1.beef pepperoni pizzaaaa
2.Garlic cheese onion ring
3.air coke 
okay sila call 1-300-888-tekan2takdapat .malas aku nak tulis.silalalala pergi website dorang kay
http://www.dominos.com.my/
saja aja nak promote :) dominos sila bayar.aku dah promote niiiii .AKU nak guna duit tu pergi slim world.sumpah lemak 4 tingkat renovate jadi 5 tingkat =___=". sila menangis sekarang nurul aina.
-----------------------------------------------
ahad haritu keluar with my DIY friend.sangatsangatsangat best :)
walaupon kena marah dengan tuan kedai cina,terpancut air dekat tandas duduk takda paip tiba2adajinpancutairdarilubang jamban sampai terkena makcik cina, terlanggar orang cina,ceh apahal semua orang cina ni?sungguh tak 1 Malaysia betul kau ni. tapi best awesome.tapi makanan food court Midvalley sangatlah nak bagi aku   mati cepat.harga mahal,makan puihh...jmaru pun tak selera.ceh mengutuk nampak.tak pasal indon Midvalley yg masak tu serang kau baru tau.lepastu semua kereta mainan letak 2x50 sen lepastu gerak-gerak pasang lagu merry go round kitorang bantai main.memang sangatlaa happening.and my kakak,cik Ameera Nabila sebagai babysitter.pening kepala nak jaga kitorang.
 KTM kampung Batu


 budak tak matang memang patut kena tembak



 baju memang mimpi kalau aku muat

 jamban memori airjinterpancut



kartun ni aku berebur-rebut dgn dorang.last-last fai dapat paling tak hensem skali.ye laaa dia paling muda kann.reda je laa =__=

ok tu je.terima kasih kerana sudi jahanamkan mata tengok gambar-gambar ni.

adios

p/s:saya rasa saya menisssssssssssssss

October 08, 2011

Farmville is cute

aSSAlamuaalaikummmmm




janganlaa marah.nanti saya post laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ::P

p/s:bajet kau hot

October 05, 2011

Wordless Wednesday

Assalamuaalaikummmmm,,,,,


you got it?

adios

credit:Tumblr

Pianist in the making

Assalamuaalaikum to babes,dudes,and widow :)

dah lama tak tayang muka dekat Facebook.jarang online.yelah kan sekarang orang tu daah ada piano.ececehhhh
bajet pandai main jewwwwwww.terer tak? aku semua lagu main separuh jalan jew.buat malu masyarakat.teng..teng.. jahanan jugak piano tu.asyik duk tekan-tekan.takpe practise makes perfect.tak pasal-pasal asyik dengan piano. jarang sentuh facebook.wah memang satu pencapaian.memang patut dapat grammy award.yalah selalunya cuti seminggu je asyik dengan fb. sekarang tidak lagi. saya sudah tidak jadi penagih fb lagi. *ececehh sekarang sebok dengan twitter,,terus lupakan fb.menyayat hati betul kisah hidup aku.kacang lupakan kulit.nanti aku rekod aku main piano/keyboard ni. siap sedia nak masuk ICU okay :)

------------------------------------------
Silalalalalalah   beli keyboard.nanti boleh join patahkan jari main benda alah niiiii

adios

p/s:post pendek.tak rajinnnnn youuuu

October 03, 2011

fun memory with Sharizal Jaszle Jasmin

Assalamuaalaikum to y'allllllllllllllll :)

dey,hari ni hepi gilerssss bangat.masak carbonara versi expresssss.resepi ada di SINI.

tadi ushar gambar my hubby.yukss..geli la pulak.okay senang cakap my 'Shah Jaszle'banyak laaa gambar tu terperuk dekat dalam pc aku.daripada simpan baik tayang muka ye dakk
presenting collection of my lovely photos

waktu dinner semalam,shah mintak makanan fav dia. ceh,kuat melantak rupanya laki aku ni.habis semua dia makan.tak tinggalkan untuk i pon.
dia pergi buat lawak tak berapa pandai,tak pasal-pasal aku bagi cubit manja.nasib baik masuk ICU je.yang,lain kal buat lawak pandai,jangan buat lawak bodoh.
waktu pegi doktor gigi. i dah kata jangan tibai coklat anak jiran sebelah..u degil.tak pasal-pasal bapak dia tibai mulut u. kan dah tak boleh tutup mulut tu.nganga laaa u seumur hidop.

gambar waktu u tengah belajar dekat Universiti Al-Azhar.fuhh...i tak sangka laki i kuat agama .i'm proud of youuuuuu :)i ingat lagi,u nak try naik unta tapi tak dapat.u pijak kaki unta tu.unta tu mengamuk terus sepak bontot u.tak pasal-pasal tak boleh duduk sampai sekarang.
i bagi hadiah b'day.seriyesly,mulut u tu nampak semua taik gigi ,coverla sikit .u ni buat malu i jeewwww.*gambar sebelum jumpa doktor gigi
waktu umrah a.k.a. honeymoon.memang bertuah dapat laki alim macam you.kepada di luar sana,tolong jangan cemburuuuuu *terus gelak anoyying huhhuuuhuhuhuhahahahahahuhuuhuhuhuhuhaha

okay itu sahaja koleksi gambar tak boleh blah si shahz jaszle.sebenarnyaaaaaa.............................









anda tertipu.cehh sejak bila aku kawin pon tak tau laaaaaa.itu je nak menghilangkan kebosanan yang melampaupaupau aku nieeeeee.

adios

p/s:cerita ni tak de kaitang dengan yang tengah kena soal dengan munkar nakir or tengah nazak or yang tengah baca blog aku ni .Have a nice dayyyyy :D


October 02, 2011

HLovate

Assalamuaalaikum to single peeps ,taken peeps,divorced peeps,janda berhias,duda meletop sekalian,

hari ni takde kerja sangat.so damn boring.mat ngan papa dah prgi beronggeng dekat mid so sekarang boring nganga meleleh air liur.damn geli.my sister plak sebok baca novel.dey SPM dah nak dekat.lagi mau jiwang .eh tak dia baca HLovate punya novel.so tak leww jiwang mana kan.sungguh menyedihkan.
oh yaaa...tiba-tiba tersebut pulak nama HLovate.ceh siapa kahhhh ituewww?? ala-ala misteri nusantara betul kann.

novel ni memang best.memang patut cekidaut.kalau baca memang nak baca lagi.hlovate kalau baca novel dia memang selamberrrrrrr.no rich people,handsomezzz guy,soooo beautiful girl,porsche,mercedes,ke hape bende.novel dia memang sesuai dengan taraf aku laaa.ye laa memandangkan aku ni perempuan yang tak berapa lawa tapi nak berangan dapat suami yang awesomenice and ada agama,memang patut baca novel.in the story,memang jiwang.tapi takdela jiwang tahap gaban.very suite for teenager.mamamamaaamm bila boleh besar biar cepat sikit kahwin kann.ceh gatal sungguh.spender pun bapak yang bayarkan,ada hati mau kahwin.sungguh memang nak bagi high-five dekat muka.
okay review time:
Aa+Bb
cinta itu, jatuh dari langit atau jatuh dari hati? ~ Addin
Inilah... sebuah kisah perjalanan; perjalanan bersama masa; perjalanan cerita aA + bB. Semua orang belajar, semua orang membesar; tetapi tidak semua orang menjadi dewasa. Selagi hidup bersama masa, maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia.
.
Addin mengemukakan teorinya begini:
membesar dan belajar dengan pengetahuan serta pengalaman adalah suatu cabaran
membesar dan belajar tentang hidup serta mengenal diri sendiri adalah suatu hakikat yang tidak dapat dielak 7 tahun kemudian... Apa yang terjadi apabila doktor dipaksa berkahwin dengan jurutera, yang bukan pilihan hatinya?
.Apa yang terjadi kalau sang kepala batu dan sang keras kepala itu harus tinggal sebumbung?
Cerita ‘cinta’ antara Addin dan Benz, tidak semudah A + B = Aman Bahagia. Ini kerana sejarah mereka bermula lebih awal dari itu. Mereka pernah saling membenci, saling mendendam dan saling membisu sejak zaman sekolah...
.
Siapa aku pada dia? A pal? A room-mate? A brother? Never a husband? ~ Benz
Setelah 5 Tahun 5 Bulan dan Gurindam Jiwa: Schubert’s Serenade, Hlovate kembali mengasah penanya dengan trademark: gaya bahasa basah dan santai.
memang best la novel ni overall .tapi lagi best kalau baca novel sebelumnya,TUNAS .novel tu cerita macam mana dorang kenal.
cehh aku malas taip panjang-panjang.not-so rajin la katakan.conclusion sila beli and baca.jangan sayang sangat duit tu.bagi aku pencinta, pengulat, pengumpul, perasan buku memang sanggup bazir duit untuk buku.see,betapa setia nya aku kannn

5 Tahun 5 Bulan
Menjadi orang gaji di rumah Encik Latfy sebenarnya tidak sesusah mana kalau tidak kerana Along Serbia yang sarkastik tu...

Ini bukan asam pedas ni. Dah macam masam-kelat-pedas aje.
Masin sangat la ni. Lain kali nak letak garam banyak mana timbanglah dulu.
Nak bagi kita orang kena diabetes ke Cik Ana oi...?
Bancuh Along kopi. Kurang gula. Tapi campur sikit honey.

Namun inilah permulaannya dia belajar menajdi seorang Ana... dan dari sini jugalah Ana semakin dewasa dalam setiap episod kehidupannya....

Kata Ana: Saya bukan orang yang dicari, Along. Ana yang Along kenal bukan Jo yang sepatutnya Along kenal.

Kata hati Along: Tanpa diduga dia mengenali seorang Jo di dalam Ana.

Siapa Ana? Dan siapa pula Jo di dalam hidup Along?

Sepertimana dia cekap sebangai orang gaji begitulah dia 'cekap' mengendalikan dirinya sebagai pelajar di Universiti of Aberdeen. Namun apabila datang bab 'hati' ada yang tidak kena dengannya sejak mula. Hatinya pernah berperi:boys're stupid. Some men too.


Hlovate mengungkap roman-komedi ini dalam bahasa basah serta jenaka yang selamba. Pelajar luar negara ini mengadun 5 Tahun 5 Bulan secukup rasa; enak di mulut; erkhasiat di minda; penawar di hati...mengisi nurani

tak habis baca lagi.tapi best laaaaaaaa novel ni.takde scene tangkap khalwat ke apa.lepas jadi orang gaji terus blah.deyy... pastu pompuan ni selamba ,pandai.wahh...besar nanti aku jadi orang gaji rumah orang kaya lepas tu kahwin dengan anak majikan kan senang.nak lagi senang kahwin dengan bos terus.duh...baca novel macam ni buat aku berang jeee.studyyyyy!!PMR tahun depan.sungguh tak sedar diri aku ni
salam sayang dari saya yang dalam gambar senget ni.kalau tergoda dengan saya sila cal 999.thank you and assssalamuaalaikum

adios

p/s:studyy.PAT is coming

October 01, 2011

i love them

assalamuaalaikum to all anak manusia and beruk sekaliian ,

wahh..so hepi pergi bertuah aku hari niii .or in other words happy go lucky.ye laa biasa laa dah buat passport.banggha takkkk??????????!! lepas ni i boleh pergi Lombok dengan legal sebab dah ada passport.
gambar passport terpaksa di-blurkan di atas sebab kehodohan tuan gambar yg melampau hingga boleh bagi heart attack pada bakal mak mentuaa

satu hari jalan-jalan-jalan jewwww.from hartamas my family terus straight pergi one utama.lepak-lepak opkos la kan :)
act,nie bukan one utama pon.the curve.tapi takpe kena jugak show-off kan betapa happynya si perut seksi baju hijau tuu.wajib tunjuk tauu.sila carik aku tauu.si baju biru plaid pipi terlebih seksi muka cover bajet artis tuu.
pergi makannn.sedap wa cakap lu.memang nak menangis tahap 5 baldi ah kalau makan dekat sini.sila la ajak satu famili ibu,bapak,mertua,ipar,nenek,atuk,cucu watever laa.bawak satu bas pon takpe kayy
aku makan seafood marinara.lalalalalalaaa sedap wohhh. kalau kedai bapak tu aku punya...hei dah lama akuu......*amboi nafsu terlebih ghairah nampaknyaaaa
see .takke buat kau rasa nak jilat skrin jee.memang tahap gaban laa sodapnya.hahahaaa patotla perut tahap 5 tingkat .tu yang aku makan.ingat nak tepek gambar banyak2 tapi kemalasan tahap auzubillahhiminassyaitonirrajim betul laaaa.sila click kotak di bawak for the website and info about this restaurant
http://www.fish-co.com/
sila laa rajinkan diri mengushar nyaa okayzz :)
-----------------

ada sedikit masalah di siniiiiii.aku senang cakap laa dah fedap dengan masalahh .i feel like taking the gun out and shoot my head.watever lah kan.sila ignore english merapu tu. rasa mati penyelasaian terbaik kan.ceh ayat pasrah memang patut kena tembak biar matii.ehh berdosa tawwwwwww.Ya Allah,panjangkan la cuti aku.biar tak payah kiblah.biar boleh balik DIY semula kan :)wahh that's heaven laa kalau berlaku kann.
 pretending to be happy =_=" not a very sweet success la kann
aku tengah sedih niee.cepat laa pujuk everyone.oh i forgot!! i got no friend.i mean a 'reallllllllllll' friend that can lend me her shoulder to cry on.duh susah betul kan nk pertahankan friendship ni.orang tak berapa ramai nak kawan ngan aku.biasa laa skema girl is always at the back kann.aku ni jenis yang tak ambik tahu gosip sekeliling.tak tahu berfesyen.lalalaalaaa....tak laa berapa lawa.

okay tak?aku deactivate acc dah.hmmm....berhenti kejap main fb kann.rehatkan otak.asyik doplohempat jam pikiaq nak post status apa,grammar english beterabur ke tak kaan.kat mana kepalahotak dekat fb jeww.takpe.aku MC fb satu hari kay.lagipon aku nak chat ngan sape je kann.baik deactivate kejap.
seriyesly ,feeling rasa cam nak nangis je sekarang.aku tak tahu kenapa aku ni kuat sangat buat air dekat mata ni.deyyyy...jangan membazir air.amalan setannnn tuuuu.

ceh malam hampir menjadi pagi.
biar dinda pergi beradu
bangun pagi gosok gigi
biar seharum bau madu

wahh...a boleh jadi piramli niyyyyhhhh.i gotta go.

adios

p/s:saya berubah