October 02, 2011

HLovate

Assalamuaalaikum to single peeps ,taken peeps,divorced peeps,janda berhias,duda meletop sekalian,

hari ni takde kerja sangat.so damn boring.mat ngan papa dah prgi beronggeng dekat mid so sekarang boring nganga meleleh air liur.damn geli.my sister plak sebok baca novel.dey SPM dah nak dekat.lagi mau jiwang .eh tak dia baca HLovate punya novel.so tak leww jiwang mana kan.sungguh menyedihkan.
oh yaaa...tiba-tiba tersebut pulak nama HLovate.ceh siapa kahhhh ituewww?? ala-ala misteri nusantara betul kann.

novel ni memang best.memang patut cekidaut.kalau baca memang nak baca lagi.hlovate kalau baca novel dia memang selamberrrrrrr.no rich people,handsomezzz guy,soooo beautiful girl,porsche,mercedes,ke hape bende.novel dia memang sesuai dengan taraf aku laaa.ye laa memandangkan aku ni perempuan yang tak berapa lawa tapi nak berangan dapat suami yang awesomenice and ada agama,memang patut baca novel.in the story,memang jiwang.tapi takdela jiwang tahap gaban.very suite for teenager.mamamamaaamm bila boleh besar biar cepat sikit kahwin kann.ceh gatal sungguh.spender pun bapak yang bayarkan,ada hati mau kahwin.sungguh memang nak bagi high-five dekat muka.
okay review time:
Aa+Bb
cinta itu, jatuh dari langit atau jatuh dari hati? ~ Addin
Inilah... sebuah kisah perjalanan; perjalanan bersama masa; perjalanan cerita aA + bB. Semua orang belajar, semua orang membesar; tetapi tidak semua orang menjadi dewasa. Selagi hidup bersama masa, maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia.
.
Addin mengemukakan teorinya begini:
membesar dan belajar dengan pengetahuan serta pengalaman adalah suatu cabaran
membesar dan belajar tentang hidup serta mengenal diri sendiri adalah suatu hakikat yang tidak dapat dielak 7 tahun kemudian... Apa yang terjadi apabila doktor dipaksa berkahwin dengan jurutera, yang bukan pilihan hatinya?
.Apa yang terjadi kalau sang kepala batu dan sang keras kepala itu harus tinggal sebumbung?
Cerita ‘cinta’ antara Addin dan Benz, tidak semudah A + B = Aman Bahagia. Ini kerana sejarah mereka bermula lebih awal dari itu. Mereka pernah saling membenci, saling mendendam dan saling membisu sejak zaman sekolah...
.
Siapa aku pada dia? A pal? A room-mate? A brother? Never a husband? ~ Benz
Setelah 5 Tahun 5 Bulan dan Gurindam Jiwa: Schubert’s Serenade, Hlovate kembali mengasah penanya dengan trademark: gaya bahasa basah dan santai.
memang best la novel ni overall .tapi lagi best kalau baca novel sebelumnya,TUNAS .novel tu cerita macam mana dorang kenal.
cehh aku malas taip panjang-panjang.not-so rajin la katakan.conclusion sila beli and baca.jangan sayang sangat duit tu.bagi aku pencinta, pengulat, pengumpul, perasan buku memang sanggup bazir duit untuk buku.see,betapa setia nya aku kannn

5 Tahun 5 Bulan
Menjadi orang gaji di rumah Encik Latfy sebenarnya tidak sesusah mana kalau tidak kerana Along Serbia yang sarkastik tu...

Ini bukan asam pedas ni. Dah macam masam-kelat-pedas aje.
Masin sangat la ni. Lain kali nak letak garam banyak mana timbanglah dulu.
Nak bagi kita orang kena diabetes ke Cik Ana oi...?
Bancuh Along kopi. Kurang gula. Tapi campur sikit honey.

Namun inilah permulaannya dia belajar menajdi seorang Ana... dan dari sini jugalah Ana semakin dewasa dalam setiap episod kehidupannya....

Kata Ana: Saya bukan orang yang dicari, Along. Ana yang Along kenal bukan Jo yang sepatutnya Along kenal.

Kata hati Along: Tanpa diduga dia mengenali seorang Jo di dalam Ana.

Siapa Ana? Dan siapa pula Jo di dalam hidup Along?

Sepertimana dia cekap sebangai orang gaji begitulah dia 'cekap' mengendalikan dirinya sebagai pelajar di Universiti of Aberdeen. Namun apabila datang bab 'hati' ada yang tidak kena dengannya sejak mula. Hatinya pernah berperi:boys're stupid. Some men too.


Hlovate mengungkap roman-komedi ini dalam bahasa basah serta jenaka yang selamba. Pelajar luar negara ini mengadun 5 Tahun 5 Bulan secukup rasa; enak di mulut; erkhasiat di minda; penawar di hati...mengisi nurani

tak habis baca lagi.tapi best laaaaaaaa novel ni.takde scene tangkap khalwat ke apa.lepas jadi orang gaji terus blah.deyy... pastu pompuan ni selamba ,pandai.wahh...besar nanti aku jadi orang gaji rumah orang kaya lepas tu kahwin dengan anak majikan kan senang.nak lagi senang kahwin dengan bos terus.duh...baca novel macam ni buat aku berang jeee.studyyyyy!!PMR tahun depan.sungguh tak sedar diri aku ni
salam sayang dari saya yang dalam gambar senget ni.kalau tergoda dengan saya sila cal 999.thank you and assssalamuaalaikum

adios

p/s:studyy.PAT is coming