December 09, 2011

is a very big dream :D

assalamuaalaikum to all dreamers out there :)

yeahh, i wonder makanan ni macam mana boleh wujud ?
that question always playing in my mind :) hahaha *orang kuat makannnn*
hek okay.straight to the titik. aku nak bukak bakery sangat!!!!!!
hehe saja post dekat fb pasal tu and suddenly orang kata,
"ni mesti tengok bunga april tu kannnn ?"
hehehehe maybe itu salah satu reasonnya kan :P
aku suka tengok orang buat makanan.macam best jewwwww.macam mana laa orang yang pekerja dekat bakery tu kan
dia tak terliur ke bauuuuuuuu makanan tu?kalau aku ehh,aku sapu habis satu bakery tu :P
eh,kalau bulan puasa , macam mana kalau korang nak bake?tahan nafsu ke? ke korang tipu bos "hehehe bos saya firied ,boleh tak saya sapu habis satu bakery ni?"
macam mana korang handle makanan yang tak habis tu hah? korang buang semua ke or korang hambik bawak balik sedekah dekat jiran sebelah *jiran aku bangla.sure dia bersyukur gileerr*  hehehe,kalau aku tak sedekah,aku jual balik.pehh masyukk :D
kenapa aku duk tanya soalan pelik-pelik ni ahh? ke aku terpengaruh dengan cerita my lovely sam-soon ? hehhhhhh bos dia hencemmm tahap gaban.hoyeahh wahai pekerja bakery se-malaysia, hensem tak bos korang?
macam mana korang buat roti bulat-bulat tu chomeylll je,aku buat tak rupa makanan jadinya :P berapa lama nak belajar jadi chef bakery ni ?2 tahun?3 tahun ? 10 tahun?sampai ke tua?
hewehwhew muntah pekerja bakery dengar soalan aku ni. hancus semua. wahai pekerja bakery , jangan marah. kalau nak jawab soalan ni pun hokeeee jugak kan :D
hahaha sekarang semua leleh airliur je kan:D
kerja aku dekat blog ni memang post gambar makanan jeeewww :P
cepat ramai-ramai doa aku boleh bukak bakery . aminnn.tambah lagi satu , kalau boleh nak bukak bakery dengan shuami terchinta.
hehehe, takpe aku ada baca satu quote tu entah la aku tak ingat sangat
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.
ELEANOR ROOSEVELT
“Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”
yup,rasa macam terharu je dengar quotes ni . aku terjumpa dekat satu website, emm tak ingat ape.
okay , dream bermaksud mimpi. everyone have dreams right?
tipulah kau tak pernah mimpi ?
mimpi nak jadi astronot, mimpi nak jadi Perdana menteri,mimpi basah nak jadi lawyer,mimpi kahwin,mimpi tu laaa
mimpi is same as dream.haha bengokss kau.
ye la semua orang ada dreams kan? korang boleh je achieve dreams tu. orang yang believe in dreams bukan la orang yang kuat berangan *lol terasa aku* tapi orang yang dah ada ketetapan untuk future . tapi kalau korang dreams/mimpi banyakbanyak tapi tak berusaha untuk dapatkan , duk goyang kaki ,tidur dalam kelas jewwww memang sah aku ketuk kepala korang dengan lesung batu :P
nak sesuatu kena bangun and fight untuk dapatkannnya. kalau korang malas tapi sibuk simpan dreams baek takpayah lerr derr.
kena ada semangat okay.usahanya kena start dari sekarang.kalau kau dreams nak jadi doktor, dalam kelas jangan main-main.fokus chayokk.kalau kau nak bukak bakery pon,jangan dalam kelas ingat makanan jewww, belajar tu belajar jugak.dapat result tu ambik la course perniagaan. habis belajar , kerja la gomen ke hape lepas tu kumpul duit. agak-agak cukup duit tu, bukak la bakery.tapi,tunggu dulu,jangan terus ada buat bakery terus. kena ada asas dulu. ko jangan la "ehh cukup duit boleh bukak bakery.aku nak berhenti kerja la" . nehi-nehi. kau buat testing dulu. kau masak laa roti ke hape. try bagi jiran *banglaass* rasa kau punya makanan tu.pastu amik kelas keeewwwww. hehehe dengan doa,usaha,ikhtiar and tawakal insyaallah dapat bukak bakery. heheww ni impian aku and perancangan aku laaa :D semoga dapat achieve.
tapi cita-cita utama aku still nak jadi geologis. aku seriyesly tak tahu diff between dreams and cita-cita. nanti try nak research :)
jadi apa dreams/mimpi korang? aku nak bukak bakery. tapi dreams aku banyak sebenarnyaaaaaaaa.dreams aku paling best ialah nak kahwin dengan shahz jaszle.hehehe cepat ramai-ramai baling lesung batu dekat aku.


oke rasa macam ni post yang terpanjang. hehehe nak luahkan apa yang terbuku di hati. aku kalau boleh nak jadi geologis and part-time bakery. boleh hapee.suami aku jaga bakery and aku kerja geologis. sabtu ahad aku datang check.heww senang cakap kau la wahai nurul ai'na tajaharis. hahaha ini la kita panggil dreams kann :)

jadi guys, jom dream ramai-ramai ehh :D  aku dapat inspirasi nak buat post dream lepas duk ulang-alik naik basikal dekat taman.waktu tu memang peaceful and tak ramai orang. sejuk je bila dapat fresh-air  .from there aku dapat inspirasi . lol faiz boleh pulak nampak aku naik basikal. hehehe hai awak!! *lol gilaa*
hahaha naik basikal mau kasi turun ini lemak tauuu :D tapi makan kemain macam hantu raya,macam mana nak kurus kann.hey, ai'na watever people said,kau ni kembang ke hape , gemuk ke, as long as be yourself tu kira boleh shut the people up. yup ofkos badan saya gemuk and fikir saya suka? hhehehe tak paham betul. aku sometimes cry. heww biar la saya tembam asal sihat cukup. orang selalu panggil macam-macam. lantak la yang busuk tu mulut orang yang mengata , bukan mulut aku ni. so aku diam-diam je laa kan ? :)
 heww emotional eh hengkau ni memalam buta kan.  entah la.aku suka post benda-benda emotional malam-malam buta camni. selalunya kalau usha-usha post lepas,semua kebanyakannya aku post tengah malam . siang aku jarang online sebab yeah, takkan mengadap computer jew.lifeless betul la tu . dey, kalau orang tak suka apa yang aku taip kan , apa kata kau tutup mata kau and imagine kau tengah terjun klcc .

hahahaha gelak ramai-ramai. saya tengah buat lawak ni :P

adios