December 31, 2012

hot giler kau punya banner

assalamuaalaikum to all blogger tegar, facebooker tegar, twittereerr tegar dan manusia yang normal.

Elehh, takde efbee, gebang kot.

so i've change a little thing in my blog.
look so superbly different right?
banner dia aku rasa cam "why not i change it from a girly-ish style to urmm, cat-ish style"
Gambar cilok from pakciks google yang baik. gambaran sebenar waktu aku tengah ber-blogging
or in a real life.
jerit macam nak beranak.
pastu aku letak iklan and shoutbox sebab saya harian!!!! so banyak masa nak cekidaut-cekidaut.

bayangkan waktu akad nikah, suami kau sarungkan gelang ni pastu dia cium dahi kau dan tiba-tiba kau terbangun, rupanya mimpi and then you reliaze you just pee on your bed *lempang lapan juta lima ribu kali*
BARANG SEKOLAH SEMUA DAH BELI. WHY OH WHY WHY!!?!?!?!?!?!
TAKLEH BUAT ALASAN
"PA NA TAKLEH PERGI SEKOLAH SEBAB PEN TAK CUKUP. PITY ME T_T"

so sekarang wating for the day.hari yang lebih menyeramkan daripada waktu amik pmr.
soooooo scary-merry-go round meh.

pray for me, pray /
Ya Allah permudahkanlah hari-hariku disekolah baru. Temukanlah aku dengan teman yang baik dan berharap sangat budak sekolah tu tak jumpa blog aku.

Hari tu semalam punya semlam. Aku goreng popia durian. okey nak promote jap, popia durian jenama apa tah aku beli kat Tesco amatlah MARVELOUSSSSSSSESESESS. patut beli and cuba, nyum
Okay teruskan cerita.Aku panaskan minyak and then goreng popia. Bila popia tu dah start kekuningan, kena angkat or else isi durian tu meletops letops and you don't want that to happen.
i olss angkat lah cecepat and then........
POPPPPPSPSSPSPSPSPSPSPSPSPPSPSSPSSSSS!
ISI DURIAN TU MELETOP JUGAK AMIK KAU MELOMPAT NANA.
AND THEN ISI DURIAN TU KENA MUKA WHICH IS SO DAMN HOT.
SCENE LOMPAT MACAM BERUK KEJAP.
muka rasa macam pijar-pijar. and then muka tu naik bijik-bijik berair.
besok pagi naik parut macam jerawat, but A LOT WORSE
hahaahaahahahahhah waktu nak masuk sekolah tulah semua benda menginap kat muka.
tapi popia durian tu sedap, so takdelah bad sangatkan.
nak post gambar, i think is not necessary
malu ittew lahh

this is me , crying like a baby, while eating popia durian. so good.

so that's all for today.
aku dah jarang post masak-masak kan.
malas kot. baik post gambar kucing aku duk buat aksi panas.

 HOT GILERSSSSSS . OHEMDEEE POSING MAUT
 PEH TERGODAAAAAAAAA.

Okay enough of the merepeksssss.

adios

p/s: tonight, we are young , so let set the world on fire, we can dieeee togetherrrrrrrrr.

December 29, 2012

So saya masuk sekolah rendah

Assalamuaalaikum,

Im on my way to keyelll
Beli barang gila  eksaited. Dah nak masuk form four, aku still rasa gila gempak. Nak beli baju bla,bla,bla,bla
Pernah tak rasa eksaited camtu.
Pehhhhh, rasa macam nak nikah.

Teruk kan?

adios

P/s: my beautiful planner. Ahaks tunggulah hujung tahun. Disasterousssss

the choice i must choose

assalamuaalaikum to anak dara, bujang,duda,janda dan sekalian makhluks,

so, i'm officially becoming the student of SMK Raja Ali.
Nasib baik raja ali got KAA (kelas aliran agama) dan dia dekat dengan rumah, which is so heavennnnnn :D

tapi aku terpikir nak ke apply SABK (sekolah agama bantuan kerajaan)
sekolah tu ada Sijil Menengah Agama, nak ambik tak nak ambik tak??
so konpius di situ kan
and Bahasa arab tinggi, nak ambik tak nak ambiktak.
so pening di sini kan.
Kakak aku kata sayang, jangan lepaskan bahasa arab sebab dah belajar since umur kanak-kanak ribena, and kalau lepaskan, poof, sayang je.
aku tak nak amik sebab BAK C PMR HARI TU, SEYDIH LA ITTEWW :'(
takut tak boleh nak ,apa ayat tu, kuasai.

Sekolah pulak, ada apply smka. Aku nak harian. Dalam masa yang sama nak sekolah yang baik. sekolah yang dikehendaki jauhhhhhhhhhh. huhuhu, ngada-ngadas betul.
Mak aku kata pulak, doa mintak sekolah yang terbaik untuk diri KITA, bukan untuk orang lain, bukan untuk sesiapa.

Aku konpom science. And dah pergi raja ali.
the school is super big, tapi dia tersorok. Ayarkk, sesat nak gi sekolah. bagus lah , boleh lepak the store. citt the store tu supermarket, apa kerja lepak situ. beli ayam, milo, sayur.
lepak kfc, makin debab laaa.

Dia kata masuk sekolah hari rabu, bapak awal. okey taklah awal sangat.
Kiblah masuk hari Selasa. hahaha
kuajak, gelak bekas sekolah.

Sekarang just doa dapat yang terbaik buat aku.

and maru atas katil aku buat harta. Amboi, tuanmu bengkak mata macam baru lepas wrestling dengan the rock ni, bagilah aku tidurrrrrrrrrr.

ohya belog kawan iffah dah siap. Yaya Fenasizs. boleh la kalau nak follow.
nak mintak belog anda diedit boleh sajaaaaa :)
~sendto_nana@yahoo.com
free of charge. kalau nak derma seikhlas hati, ai sudi jewwwwww




adios

p/s: rasa macam eksaited nak gi sekolah baru. arghhghgghg peliknya rasa


December 26, 2012

I know someday, a brighter day will come.

Assalamuaalaikummm

Albert Einstein once said:

"The important thing is not knowledge,  but IMAGINATION"

Yeah my einstein bobble head said that.
Creepy but inspiring bobble head.
Terminat pulak, waktu tengok cetita night at museum.

Goyanggg

Buku fixi

Assalamuaalaikum

Kenapa tajuk macam nama basikal?
Hehe, leh, buku Fixi.
I found out about that book company like 2 years ago, waktu tu cam,citttt cover sumpah simple.
Satu gambar je.
Buatlah cam novel lain, warna warni or banyak gambar.
And then i realise, there's a quote saying,

"Don't judge a book by its cover"

Sentap mak. So sekarang aku dalam sebuah quest, quest untuk mencari buku fixi, which is agak payah la jugak.
Macam mana aku boleh tergoda ngan buku ni.
Ekshelli, aku terbaca salah satu sinopsis novel tajuk Ngeri.
And memang sinopsis nya ngeri bangat. And aku suka novel ngeri. Salah satu novelis aku suka ialah ramli awang murshid. Satu novel dia tajuk Vila apa-ntah.

Waktu tu aku baca kat sekolah lama aku,Ilmi. Waktu malam. Baru habis orientasi. Dekat asrama ilmi. Aku jumpa buku budak lama kot, dah lunyai kulit buku tu, tapi apa kesah. So baca laaa. Waktu malam tu baru habis orientasi, so, ramai balik and my father refuse to take me home, yelah, ngada-ngadanyaaa. Fine :P
So bacalah. Aku tumpang katil sapa ntah. Katil tu tempat budak kena histeria. That night waktu orientasi, ada yang kena histeria. Aalah hister-akunakbalik tulah. Aku nak try tapi, nanti aku rasa nak gelak. Aku gelak dah la comel. Orang histeria mana ada gelak comel-comel. So plan tu tak menjadi.
Ada yang main-main punya histeria, and ada yang betul-betul. And i'm sleeping on the betul-betul-histeria-budak punya katil.
Pastu sambil baca novel Vila-apantah tu lagi tambah rasa sherammm tu.
So itteww terus baca. Tak rock la kan cuak -cuak.
Dia cerita pasal orang datang vila tu and terokai misteri vila tu, which is kisahnya amat seram nak mati. Ending cam lagi rasa nak tarik rambut kuat-kuat. Sedih kot endingnya.
Ada stu bunga tu akan buat kita rasa, orang yang dah tak ada (mati or hilang etc,etc) muncul semula, dan kita seorang je yang nampak which is soooo freakyyy okay. Sebenarnya orang tu tak muncul pun, cuma kita yang berhalusinasi. Sangat damn okay. Mana tau, kakak or adik or pakwes kita tu sebenarnya hallucination kita?
Arkk, aku kena check adik aku lepas ni.
Nanti carik la novel tu.

Okay kembali pada story fixi tu, ianya satu syarikat yang menerbitkan buku-buku urban contemporary which is very rare to me. Au ada baca sinopsis-sinopsi novel dalam tu, ayark, naik bulu roma hidung ketiak semua.
Yelah over peliks but somehow it keep pulling me . Buy me buy me.
So aku nak beli. Tapi not now lah kan.

So go to: www.fixi.com.my

See you there.

Adios



December 25, 2012

Motip??

Assalamuaalaikum,

On the way To kiblah. Singgah jap sricu, jumpa cikgu ummi, guru besar lama. Rinduu sangat. Ku kenal dia waktu tadika lagi. Dia jaga aku ngan kakak aku dengan baik. Well bukanlah dia nanny ke hape, tapi kalau urusan sekolah, ke ape, dia tolong ngan sedaya dia.
Terima kasih cikgu ummi.
:)

Payah gak kan nak transfer from sekolah swasta to sekolah kerajaan. Takpe chayok chayok.
Kalau nak masuk sma or kaa, kena transfer smk biasa dulu . Ayark! Malas ahhhhhhh.
masuk raja ali,  lagi laaaaaa.
Diy okay kot, since kat sana adalah kenal-kenalan. Echhh,
Aku kalu boleh takmo sekolah sekitar 2 batu dari rumah, why? Becos malas ahh, nanti bebalik jumpa old friend yang aku takmo jumpa. Raja ali, no offence , but ada orang yang tidak digemari di situ.
Ahhahahhah pastu malu okay. Nak campur balik. Sebab dah terbiasa at kiblah yang mengawal ketat pergaulan lelaki and perempuan, and tup-tup, hai smk-lelaki-perempuan-boleh-geng-.
No bukan diskriminasi. Sebab bila kita pergi mana-mana pun,akan bercampur jugak. Tak boleh ngelak untuk selamanya kan. Tapi, u know, malu lah kan.
And bapak aku kata transit sana at least a month dulu. Ah, *nanges
So boleh bergantung harapan pada teknik, which is resultnya akan dikeluarkan next week, dan aku goyang lutut mau nangessssss.
Ayark, sekolah je pun. Aku takut masuk smk, jadi like dulu.
Waktu form 1dulu. i don't have any friend for like 4 or 5 month gitu. Kalau kawan pun gitu-gitu je.People don't want a friend who is a freak like me. Aku sedih banyak nangis and study, lupa kawan jap. Selalu duduk dalam library waktu rehat ( coz i don't have any friend to spent my rehat with), dapat lah naik kelas pagi which is hanya form 1 D and form 2 D sahaja.
Dapatlah kawan yang baik :)
And i'm afraid , it will happen , AGAIN! Bila masuk smk raja ali nanti.
Sigh.
Why? Why? Why?
Ada sekolah yang aku nak, like al-amin, kat gombak. Bye laa. Jauh kot.
Okay yakin, you can make new friends, in a new environment. New school, with a different teacher. New school uniform.
Dahla, belum apa-apa jadi, kau nak stress buat apa kan?


Takpe doa bebanyak.aminnnnnn

December 22, 2012

Dudeeeeee

Assalamualaikum to yalls

Pegi one utama andd then jumpa makanan eksotik ni. Takdelah eksotik mana. Haha.okay nama nya macaroon. Aku tengok orang kemain suka ngan benda alah ni. Amboi cenonetnya, tapi sebijik 3.30. Ahh pengsan lima hari. Okay bangun balik,  aku trylah yang pakejnya 6 biji, rm 19. Lagilah nak pengsan sampai SPM. Tapi bangun balik.
Belilah 5 perisa. 2 hazelnut praline,strawberry,orange choc, choc ganache,peqnut butter,
Okay marilah merasa.
Peg ng kuat, rorrr hancur. Takdelah hancur sangat, tapi retak gitu. Mammmmmm
His p sikit lama -lama,  dia cam cair. Sedapppppppp. Tapi levih baik buat sendiri, yedak. Itupun kalo terror lah.
Okay malas nak tulis pepanjang.

Adios

December 19, 2012

Bila aku nak ambik result PMR, rasa macam nak pegi nikah.

Assalamuaalaikum to uolss

Okay pedulikan tajuk mintak pelempang tu.
Alhamdulillah, aku dah pegi amik result PMR. Dalam pukul sebelas gitu.

Okay flash back

*Malam sebelum result*

Tak boleh tidur. Pusing kiri, pusing kanan. Pusing kiri depan belakang atas bawah, golek atas lantai. TAK BOLEH TIDUR.
So bukak tv, dalam pukul dua camtu kot. Tengok la Mustika HD. Adam Dan Hawa.
Kenapalah si Ain tu aku rasa mcam nak tembak -tembak je dia. Aaron eh Adam tu punya lah setia. 8 tahun tau. Aku nak tahan berak 10 minit pun tak tahan. Apatah lagi 8 tahun.
Okaylah mungkin watak dia memang macam tu. Trauma sebab kena tangkap basah. Malu wok. Aku suka pelakon watak si Ain tu. Nadiya Nisaa tak silap. Watak dia cool and tak over. Sangat natural. Aku first tengok dia waktu dekat citer Cun. Dah la lawak plus sedih. Pandai gila ah dia jadi budak autisme. Memang natural je. Aku suka artis camni. Tak over sangat.

Habis Adam Dan Hawa aku masuk bilik. Aish, memang camni eh perasaan orang nak amik result? Aku punyalah takleh tidur, sampai khatam satu novel tau. Projek memikat suami. Cerita jiwang tuuuu. Still tak boleh tidur.
Dah zikir pastu pergi kacau Maru. Pehh maru jeling siot. Marah lah tu aku kacau sleeping time dia. satu hari tidur. apa kesssss. Akhirnya aku give up, and almost pukul empat, i drift awayyyy.

Bangun pagi subuh and tidur balik. Nasib set jam. Pukul 9 bangun balik . Makan and everything semua. Wah ayah aku balik kerja. Mukanya ceria cerah bercahaya. Macam papa aku pulak amik result. Ofkos la di eksaited kanss. Anak nak amik result. Adik aku pun ceria.
Aku tak payah citer, semua jenis zikir baca cuak sangat.
Dalam kereta,papa aku pasang sinar.fm aku mintak tukar hot.fm. Lagi rock. Tak tenang hati. Lastlast pasang maher zain. Uuuuuuuu.. Sejuk hatiikuuu.
Akhirnya sampai kiblah. Aduh, gempak dalam fb pukul 11, tapi enggak ramai orang sangatla. Banin je lah. Malu tau *blushing* statement mintak kaki.
Pastu nampak alia. Wahh penyelamat. Masuk pejabat je, semua dalam pejabat ushar,
what? Au pakai tudung pink. Comel apa. Ustaz shahz jaszle tanya, 'kamu aina ke'?
Yelah takkan siti nurhaliza pulak. Okay dia tak tau. Tapi cam gempak kan. Aku dah imagine macam-macam tau.
Pastu nampak ustaz zahar. 'Pindah ke'
Aiyoo ye lah. Saya nak sains ustazzzz. Kalau ada sains kiblah, insyaallah saye stay.
Akhirnya setelah dum dam dum dam, dapat result
Sikit lagi nak pengsan. Aku siap peluk kak jiha. The kiblah punya kerani. Salam tangan banyak kali. Ayarkk. Pastu jumpa cikgu fatihah. Pastu jumpa ayah aku konon nak buat muka sedih. Tak jadi lol. Aku terus pulak. Kuat giler aku peluk. Macam dapat result SPM pulak.
Pastu adik aku peluk. Dengan anak kucing yang main-main kat situ pun aku peluk. Banin kat belakang tu mesri pikir
'Watdeheven minah tudung pink ni'
Okay atau pun aku yang perasan.
Alhmadulillah alhamdulillah alhamdulillah, itu je yang mampu aku ucapkan. Walaupun waktu pmr setiap paper aku wajib tidur, kecuali math paper 1, aku dapat result yang aku kira sangat baik.
Sangat bersyukur. And aku menyesal buat B.arab sambil lewa. 2jam 30 minit dia bagi, 30 minit aku jawab, satu jam tidur, sebelum lagi satu jam nak habis aku keluar. Haih janganlah ikut eh.
Lagisatu, habit tidur waktu periksa aku tak boleh elak langsung. Ngantuk je. Kena ubah ni.

Alhamdulillah aala kulli hal
Terima kasih ya allah, guru-guru yang setia mengajar aku yang seorang slow ni. Terima kasih ibu bapa aku yang setia dengar aku meluahkan rasa kekeciwaan pasal exam, kakak yang mengajar b arab and math. Sorry ya, arab tak lepas. Terima kasih kwan-kwan yang jadi teman belajar. Terima kasih ah semua. Terima kasih maru, waktu aku saket hati, kau jadi mangsa. Syukran syukran. Jazakallahu khairan kasiraaaaaaa

Walweh ucapan panjang gila. Kalau result spm lagilah..

Dunia ini hanyalah perhentian semata-mata. Janganlah terlalu bergantung pada peperiksaan di dunia kerana peperiksaan di akhirat lagi susah. Belum tentu dapat jawab. Tapi jangan kita berhenti berharap dan hanya fokus pada akhirat. Seimbangkan dunia n akhirat. Belajar kerana hendak mecapai redha allah. allah suka hambanya yang berusaha. Jangan berhenti berusaha. PMR ni bukan penentu segala-galnya. Kita ada spm. Ada periksa di u nanti. Lepastu kerja. bla..bla..bla..Banyak lagi ujian hidup yang akan kita tempuh. Ini hanyalah ujian kecil je. Jadi berdoalah pada allah banyak-banyak.
Sorrylah aku tak pandai buat ayat.

Ohya ardini idris, kaki manga and novel tu dapat 9A. Jelesssssssss. Ah, ikut hati aku cilok slip dia.padam nama dia, letak nama aku. Huahaha kejam pulak. Apapun tahniah ma friend :)

And baru aku perasan tahun 2012 bakal berakhir. :')
Banyak suka duka yang aku lalui. Dengan kawan dengan keluarga dengan sekolah.
Especially sekolah. Lots of sweet sticky memories to be remembered . Bila nak tinggalkan sekolah ni... Rasa sayang. Banyak ilmu yang aku dapat from this school . In fact, ianya banyak mengubah aku. Turn me into a better person. Tidaklah baik sangat kannn, tapi lebih baik dari sebelumnya. Sebelum masuk Kiblah aku nakal la jugakk, nakal sikit lahh :P Masuk kiblah tahun 2012 jumpa banyak kawan, yang lawan pun ada. Pelbagai spesis manusia jumpa. Ustaz ustazah, muaalim muaalimah yang superb awesome. Kenal dengan kawan yang sengal, yang lawak, yang sensitip, yang ganaz, yang gewdiks pun adeww tau. Yang baik, itu pasti ada. Tapi rahsia. Shhhsshh..
Lepastu bila perlahan-lahan aku dapat jawatan. AJK ampaian wokk. Ada kot aku post pasal ampaian tahun lepas. Tragedi C.K. , Ieman dan lebam di dahi. Hahahaha. Teringat balik, cam hapeeee je. H
Lepastu naik form 3 jadi AMP . Alhamdulillah di beri kepercayaan. Tu lagi banyak tragedi. Waktu kem kepimpinan. Hihihit aku jadi ustazah zahariah the wannabe.
Lepastu dapat kenal-kenal senior yang baik dan banyak memberi nasihat. Adik-adik yang menyakitkan hati tapi last-last aku sayang jugak. Wuauau.
Setiap kali perhimpunan akan duduk sebelah si kaki manga, cerita-cerita.
Dalam kelas duduk sebelah Adlin, si kaki gempak. Nanti orang depan iffah and pyqa akan pusing belakang, berborak tak ingat dunia. Pastu bila ustazah panggil untuk tilawah, gelabah kemain. Pergi koop, minum ais belendut.
Pastu nak dekat tengahari, main teka-teka lauk apa tengahari. Selalu ya ikan. Petang ayam. Bajet nak diet petang, last-last turun makan. Paling seram waktu makan petang, BOLA! Siapa yang lucky, akan terkena hadiah percuma from banin. And nasib bertuah, pnggan and cawan jatuh.
Malam study. Study lah sangat. Suka beli makanan and makan-makan. Tapi waktu study, study betullll . Pastu nanti jadi tukang kejut si adlin. Waktu prep tidur ye dik. Hahaha kadang-kadang aku pun krohh jugak. Tapi kalau adlin study, fuh semangat aura dia membaraaaaa.
Puteri datang bawak kerusi, selit mana dia suka. Pastu wat lawak nak bagi kaki.
Malam-malam round satu asrama ( awal tahun je, hihi) halau budak tidur.
Bila dekat pmr. Aku yang kena halau. Waktu trial sanggup sumbat dalam stor, study. Yelah kelas kunci .Selalunya akan ada kerepek and air. Pastu kadang-kadang tergosip kejap. Kejap jeee.
Selalunya aku, iffah,adlin and pyqa. Kdang-kdang ada tetamu khas jugak. Sesiapa jelah kan.
Dekat PMR, dorm takde orang, pesta walawehhh.
Makan kerepek *wajib* selalunya sponsor puteri n pyqa dan tukang habiskan, errr,selalunya saya . Huhuhu *blushing*
Ingat lagi cerita hantu, pastu diri sendiri cuak. Lagilagi iffah.kuang. Kuang :P
Rembat air kotak puteri. Ohoh bestnya. Malam cilok bantal kak nana ( adlinnn) .
Selalu bangun lambat. Pukul 5 suku kenkadang terlajak lima setengah baru bangun.
Tapi alhamdulillah solat jemaah.
Minggu depan jawab mksk. Form 3 semangat lagi tauu.
Pastu akhir tahun. Pastu berpisah.
Kan dah terpanjang post aku ni.
Semoga jumpa lagi teman. Tingkatan 3 at-taqwa dan 2 ittihad. Dan jugak warga kiblah.
Biiznillah :)


Adios

P/s: target tercapai wok!
P/Ssss: post terpanjang dan paling banyak diedit.

December 17, 2012

Ujian itu berat tapi itulah tanda kasih Allah pada kita kannn? :)

Assalamuaalaikum :)

Bismillahirahmanirahim..

Setiap manusia yang Allah cipta sentiasa akan diberi musibah,ujian atau masalah hidup didunia yang sementara ini.Tipu jika seseorang itu berkata yang dia tidak pernah ditimpa musibah. Setiap orang ada masalahnya tersendiri,Allah uji dengan berbagai-bagai ujian tetapi sebabnya adalah sama.

Allah menguji seseorang itu kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri, sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita. Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita,yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri,ujian juga dapat mematangkan kita.

Kadang-kadang kita tertanya-tanya, mempersoalkan kepada Allah swt kenapa kita diberi ujian yang berat sebegitu sekali sehingga kita terlupa pada siapa yang perlu kita mengadu segala masalah kita, pada siapa kita harus minta kembali kekuatan kita. Astagfirullah, lemahnya dan rendahnya iman kita.


Tidak redha dalam menghadapi ujian yang Allah beri terhadap kita. Jika kita anggap diri kita ditimpa musibah yang besar kita hendaklah ingat bukan kita sahaja yang mengalaminya,mungkin ada sahabat-sahabat kita @ saudara seakidah kita yang lain menghadapi musibah yang sama bahkan lebih teruk atau lebih besar dari kita.

Bukankah,Allah telah berkata dengan jelas di dalam Al-Quran yang Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya. Allah tahu kita kuat dalam menghadapi ujianNya jadi Allah berikan ujian itu ke atas diri kita. Di sini kita dapat lihat betapa sayang dan kasihnya Allah kepada kita sebagai hambaNya.

Allah menguji seseorang bukan kerana Allah benci kepada kita tetapi percayalah yang Allah sangat kasih kepada kita. Cuma kita sebagai hambaNya tidak pernah hendak bersabar dalam menghadapi ujianNya. Pasti Allah telah aturkan yang terbaik buat kita kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya.

Alihkan pandangan matamu ke arah LAUT, airnya cantik membiru dan penuh dengan ketenangan. Tetapi hanya Allah sahaja yang mengetahui rahsia di dalamnya. Begitu juga dengan kehidupan manusia, riang dan ketawa tetapi hanya Allah yang mengetahui rahsia kehidupannya. Jika rasa kecewa, alihkan pandanganmu ke arah SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta batu yang menghalangnya. Dan jika rasa sedih,alihkan pandanganmu ke arah LANGIT, sedarlah dan sentiasa ingatlah bahawa Allah sentiasa bersamamu.

Jadi seharusnya apa yang perlu kita lakukan? berdoalah kepada Allah, Allah lah tempat kembali segala masalah yang sering membelenggu diri kita. Jangan malu untuk merayu-rayu, meminta-minta, memohon-mohon kepada Allah swt.Selalu diingatkan yang Allah tidak pernah jemu mendengar rintihan hambaNya, Allah itu Maha Mendengar.

Dekatkanlah diri kita dengan pencipta kita yang menguasai seluruh alam, yang memegang hati-hati kita. Disamping berdoa perlulah kita berusaha menyelesaikan masalah yang dihadapi. Mungkin ada yang rasa diri mereka tidak kuat hendak hadapinya tetapi cubalah bangun! Usah tewas dengan hasutan syaitan, cari kembali kekuatan kita kerana kekuatan itu ada dalam diri kita masing-masing. Yakin dengan diri, kuatkan azam dan cita-cita. Usah tonjolkan kelemahan kita pada syaitan kerana syaitan tidak pernah berhenti menghasut agar kita lemah-selemahnya.

Jika rasa tidak kuat, carilah sahabat-sahabat yang sentiasa memberi kata-kata semangat kepada kita dan bukan sahabat yang menjatuhkan kita. Itulah pentingnya sahabat kerana kita tidak mungkin bisa hidup berseorangan.

Kita perlu tahu selepas ujian itu selesai, satu lagi ujian akan datang, maka bersedialah dalam menghadapi ujian yang seterusnya. Untung bagi mereka yang selalu diberi ujian tanda Allah swt sayang padanya. Semoga kita sentiasa menjadi hambaNya yang sentiasa redha atas ujian dan ketentuan Allah swt. Apa yang ditetapkan untuk kita itulah yang terbaik!

Credit : iluvislam


Dum..dum..

Assalamuaalaikum to yalll

Wassup? Duduk rumah , tangkap gambar sensorang. Okay tak?
Tu jer citernya.
Adios

P/s: waiting for result. Aghh rasa nak pengsan!



December 16, 2012

Picture of the day

Assalamuaalaikum to all my lovely readersss



December 14, 2012

Eh?

Assalamuaalaikum,
Well i'm in process of making a novel.
Huuuu, not that ain mawaddah thing-y
Sbab, tah lah, thriller is so not me. Tu perancangan bila dah dewasa.
Uhuks, dewasaaa. Mana tau besar nanti, nak jadi geologis tak jadi, Ya Allah memang nak jadi sangat, tapi kalau tak dapat kan , aku nak tulis novel.

I've been dreaming kan besar nanti i work as a novelist, dapat tulis novel, sambil tu minum milo kotak *sedap gila milo kotak.sedap nak nazak* , pastu dengar hitz.fm, maroon 5 nyanyi, sambil duduk mengadap tingkap, lagi syiok kalau depan tu, ada hutan or pantai....... pastu sape nak carik duit?
Adam Levin kan adaaaaa :P
Nyanyi sekali, ribu riban masuk.
Si pemalas daydreaming again.

Dah la. Aku rasa belog aku makin bosan. Wateber.

Adios

December 12, 2012

You're one of a kind

Assalamuaalaikum to girls,boys,muslimin and muslimat,

Hanging around the house.Cooking,reading and day-dreaming, somehow make me tired, walopun lepak je.
Cih. Pasti dengar radio.
Terpikir nak buat cookies. Empphh, my fav. Chocolate chip one of a kind.
Bahan tak cukup. Nak kena pegi kedai. Kedai pulak beratus batu.
Aghh, but the weathers ! Panas pulok. Saya puteri lilin over takleh kena panas, stay indoor je lah, until the weather is fine. Hik, gewdiks.
Hujan pun aku komplen.
Tak reti bersyukur punya manusia. Haih.
Tapi aku harap salji. Huuuu best gila.
Tapi tak mungkin lah snowing in malaysia, unless dah nak kiamat. Nauzubillah.

Well tak banyak bahan yang aku perlukan.
Butter,gula perang,baking soda,chocolate chips,nestum.
Argh, kan best kalau ada speedmart delivery. Hantar terus. Nak beli ayam , ikan through phone.
'Acik ikan keli lapan belas ekor'

Walaweh , lapan belas ekor, mamtik nak makan semua.

Plain blog post je. Gambar, gambar aku lah. Mati bosan lah muka aku je kan. Nak buat macam mana dah nama belog-nana, so gambar nana lah banyak. Citer pun pasal nana, nana buat apa. Nana makan apa, nana wat apa,nana cute. Eh terlebih pulak :P

Adios.



Tarikh pengumuman keputusan PMR

Assalamuaalaikum to PMR candidates and non PMR candidates

Anda telah pun dimaklumkan bahawa pmr dah habes lama, dan result pun mesti lah tak sabar-sabar nak keluar kan? So disini saya lampirkan tarikh rasmi result!! Hah poyo je, padahal kopi pasta from efbee. Wateber lah.
Ohya dengar rumour mengatakan bahawa gred pmr turun. Who knows right? Doa semoga ianya betul. Dilampirkan sekali gambar rumours tersebut. In shaa allah moga diperkenankan oleh allah. Moga dapat lah gred turun. Kita tak tahu kan? Cuma berserah. :)

Adios



December 10, 2012

Tah apa ape je.

Assalamuaalaikum, to future student,student and ex student.

Apa yang dibuat di rumah? Tah aku melepak je. Tapi pecah rekod bangun awal like after subuh tak tidur. Banggos giler wa cakap lu. Lagipun lepas subuh adalah waktu yang paling tak elok nak tidur. Rezeki tak masuk pastu mak aku cakap something bout kesihatan. Nak sambung tidur sebelum zohor. Sunat weyh. Tapi terlajak kengkadang. Huhuhu. Teruk punya anak dara.

And then cam rancang nak keluar. My Cuis friend ajak. Huh malas. My kiblah friend pon sama. Huh malas. Semua malas. Aku nak bangun tidur malas. Nak bukak mata malas. Nak gerak malas. After pmr ni macam nak balas dendam tidor. Kengkonon lah dulu study sampai late night la, not enough sleep la. gebang je lebeh. Study kemain, result? Harap lulus. Aku rasa cam result aku tak gempak sangat lah. Ahyooooo.....
Over thinking can drive me up the wall. Aku ni punya mind banyak sangat free time sampai fikir, nanti habis spm nak part time kerja ke hape, pastu masuk u mana, pastu nak sambung oversea or not, pastu nak carik jodoh dengan diriku yang bam-bam ni, pastu carik kerja (kalau boleh nak gaji mahal, hamboii) , pastu fikir bila dah bersara nak duduk mana, rancang dubai or singapore ewah kemain ya, anak nak berapa, pastu nanti karang cucu nanti nak panggil aku apa, nenek? Tak glemeres nokk, grandma? Nampak tua. Auntie lah ( walaupun pangkat nenek).
Tapi bila teringat the main thing, mati.
Gulp, rancang macam umur panjang, well, minta dipanjangkan. Amin :)

Macam biasa duduk rumah recycle balik baca novel. Sayangku casper. So much fun okay baca novel tu. Berlatar belakangkan Kota Paris or Kota Cinta. Ahaks, so much fun learning about fashion. Aku suka novelis yang novel dia tulis, some part dia akan selit some info menarik. It is like im in the novel. Aku suggest belilah sayangku casper. Dulu Ardini Dinot suggest. Dia suka suggest novel kat aku. Dia tu even nampak genius, kaki novel and manga jugak minah tu.
Okay selain itu, novel Hlovate jugak amat menarik. Bila dia cerita about wataknya, sangat precise okay. Contah watak Aa+Bb , Addin, she's a doctor, and dia betul cerita tentang the journey of becoming a doctor. Hlovate ni penulisannya, ramai yang ambik as batu asas to write a novel. Banyak pengisian. Ada some novel, watak pilot k, doctor ke, somehow, tak nampak langsung gaya nya. Me not loike okays. Ada some plot story yang sangat tak best. Sinopsis je gempak. Tu yang rasa macam nak lempang je.

Emo kan. Novel je pun. Eh. Jepun. See?
Merepek je.

Nana takd benda nak buat cuti ni. More to roaming around, jaga rumah,adik and maru. Maybe i'll be a good housewife someday. Hahaha dengar tu. sape nak cepat mintak nombor.

Oklah adios.
Duck face bebehhhh



Kenapa ini semua harus berlaku? Adakah ini semua kerna dirikuuuuu

Assalamuaalaikum to all lovers out there,

Omaigod aku rasa cam nak lari keliling klcc . Nehi, kuch kuch hota hai. Tumpah seh air. Aaaaaaaa, apa ni wak? Awak kata tunggu kita habis espiyem, ni result pmr belum keluar, you dah carik yang lain. Huuuuuuuuuuuuu. Rasa macam drama sinetron akasia pulak.



December 09, 2012

Resepi kek coklat sedap tak hengat.

Assalamuaalaikum to future mommy and daddy sekalian,

Wassap bro? Hari ai nak tunjukkan cara-cara memasak kek coklat. Kenapa tajuk macam riak. Wuauaauahaha, well kek coklat ai ni, memang gebu, macam tuan dia.

Ai kopi pasta this resepi from website->> http://birdonacake.blogspot.com/2012/01/reeses-chocolate-peanut-butter-cake.html

Ya Allah websitenya pembangkit nafsu betul. Banyak resepi dessert that you guys want. Make me drooling all over my ipad. Not actually drool la. geli lah kan.
Terima kasih pada empunya resepi bagi ai guna.
Okey le main zing of le day, the recipe

1 cup boiling water
2 cups sugar
1 3/4 cup flour
3/4 cup cocoa powder
2 teaspoons baking soda
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
2 eggs
1 cup buttermilk (OR 1 c. milk mixed with 1 T. vinegar)
1/2 cup oil
1 teaspoon vanilla

Heat oven to 350 degrees and line three 8 inch cake pans with wax paper. Bring a small pan of water to a boil and keep it simmering while you mix the other ingredients.

In a large mixing bowl combine the sugar, flour, cocoa, baking soda, baking powder and salt. Add the eggs, buttermilk, oil and vanilla. Beat with mixer until combined.

Add 1 cup of the boiling water and carefully stir until it is mixed in. Beat for 1 1/2 minutes with mixer. Batter will be thin. Pour the batter into pans and bake for 18-22 minutes (until toothpick inserted in center comes out clean).

Sementara tu, mari kita we all buat toppingnya. Baiklah tuan-tuan dan puan-puan shekaliannn,
We use chocolate ganache as the recipe. The ingredient we need,

Cooking chocolate ( instead of using cooking chocolate, i use reese chocolate, a little hint of peanut butter will be good :) ) suka hati la mau guna apa
1 tablespoon of Butter , to make it look shiny and mouth wateringgg
Heavy cream ( 1 cup)

Use the double boiler technique. First, melt the chocolate and then add butter. After that, add some heavy cream. Cook to perfection.
Let it cool wokeyhh.

And then keluarkan kek from the oven. When it cool, keluarkan kek from tray, and spread the chocolate ganache all over the cake. Kan rasa bersalah je tengok kek tu tak makan. Kalau anda seorang yang penyabar, letak dalam freezer. Kalau uolss ni macam ai, nak melantak je, dipersilakan untuk potong. Huuuuu tu part paling best.

That all for today. Thank you for joining the class. See you next timeeeeeeeee.

Adios







Maharaja tak lawak

Assalamuaalaikum girlss boys

Post ni saya draft

Im here in kelantan. Siapa ada di kelantan, put your hands up!! *bunyi cengkerik and belalang*
You must understand me, kalau di Kelantan, the main activity is omnomnomnom kan.
Act, balik sini for tahlil. Dah genap setahun pemergian arwah tokma. Dia meninggal dunia last year. Bila balik kelantan, i felt awkward. Yelah selalu tokma akan tunggu depan pintu, sambut us with a smile, now, cikna and sofie (kucing debab) jelah yang tunggu. Sobs,sobs, :'(
I miss her. Now, dah takde nenek. Only left my atok at pahang with his new wife. Okay takdelah new sangat wife dia. Dah lama kawen. Well,step grandma ni is different. Dunno lah, tapi as long as my atok is happy, bolayan. :)

Semalam pergi stadium, perghhhhh dengan harapan besar and super eksaited. First time nak gi , stadium ni, berkobar eden tau. Lagi-lagi nak tengok the Red Warrior. Ahaks, so pegi lah with my dad and bro. Sampai je Stadium Sultqn Muhammad , hazabbbbbb. Bukan sahaja penuh, siap berebut-rebut nak beli tiket. Ada part satu guy to panjat badan sorang lagi guy depan dia. What the heaven?

So beli mafla je lah. Nanges. Baru je nak pecah rekod sendiri. Bai-bai. Eh pastu beli jersi snyum ya hengkau. Kemain lagi cik bedah.
And then pegi PCB. Makan colek and ABC sambil ditemani bayu laut yang lembut menyapa diriku ini. Ohoh metafora gitu. Angin malam laut china selatan.

And then aku terfikir lah waktu balik tu. aku terpikir nak sekolah mana? Dah apply for teknik but macam peratusan untuk dapat is 50-50 je. So, aku still kena carik sekolah lain, takmo swasta. Rasa macam nak try kerajaan pulak.
Tarpikir acaner rupa result aku. Cemerlangkah? Baikkah? Sederhanakah? Luluskah? Barakah, oh ya allah.

Oklah papai.
Aku hapdate pada pukul 8 pagi. Baru plan nak tidur, alang-alang wifi jiran depan on, huhuhu.

Sayonara.
Tak best ah

Adios!


December 04, 2012

impression?

assalamuaalaikum to all human being,an-naas and manusia sekalian,

have you ever feel the need to impress someone?
have you ever feel to make someone  like you, so you change yourself, so that the person will accept you?
have you ever try to stop from doing what you're doing with yourself but you can't?
just because you need to impress the person?

*sorry if my english are kinda bad.OH MY ENGLISH* i really need to see Mr.Middleton.

just because you worry that someone will ditch you away if you didn't do these and that?ahh, big problem gal. BIG
Instead worrying about that, how about you just slap the person in da face. and walk away like a
boss! how i wish that.
but we are under laws, beside slapping the person in the face, is not working. believe me.
Bolayan je dia. Ahaks be yourself. Nak jadi be yourself tu payah. Kejap rasa macam nak tiru artis tu. i mean be the person you suppose to be. Got it? Aku pun tak paham
ahah!
you got the point. lalala sebenarnya teringat dolu-dolu. tengok tarikh, 4/12/2012.
teringat pada tarikh 4/12/2011 . from that day. kekadang tengok tarikh hari ni, teringat tarikh yang sama tahun lepas. adakah aku orang yang sama, ataupun lebih baik, atau sebaliknya?
Life is like cup of a hot coffee. If you drink too fast, it will hurt your lips, if you let it cold first, tarak umppphh laa. there's a way too drink it. like your life. sometimes it hurts you, sometimes it make you feel like you wanna live forever . Immortal . huh camne lah nak hidup besar nanti kan? Nak melalui satu hari pun banyak cabarannya. Apatah lagi, satu bulan,satu tahun,satu dekad mahupun satu abad.
Hidup lagi ke tak, itu persoalannya?

Kenkadang aku ingat lagi, someone that i trust and i love, stab me . not front, not left nor right. but at the back. wuuuuuuu, sedih teringat, kata-katanya yang buat aku nangis. wahaha baby betul lah kan.
tapi, yelah kan, you expect that person,is the nicest person on earth, but at the end, dialah yang buat kau paling banyak menangis. You cannot put too much trust on someone. at the end, dialah pembunuh yang sebenar. serial killer yang menanti mangsa seterusnya. yang hanya menunggu masa untuk tikam kau dengan kuat. Berdarah? apa dia kesah. janji dia puas.
Well, dia takde lah tikam betul-betul, jadi kes polis takke naya?? Kata-katanya yang menikam perlahan.
oklah aku penat macam baru lepas jogging 10 round bukit jalil.
tidorr

adios

December 03, 2012

Need ideas

Assalamuaalaikum.

Ahhhhhhhhhhhhh sakitnya hati. Camne boleh terdelete post tadi. Aku nak remove pic tapi taksangka terdelete. Ahhh lempangmukabanyakali!

Ahhhhh tak pasal synopsis untuk novel jiwang ke dua aku terdelete. Nak meraung ahh.
Oh ya, ada novel ke dua even though the first novel didn't finish yet. Anggap lah Ainnur Dhuha and Syed Naim tu at the end married to each other and dapat kembar 5.

Aku nak buat novel baru. I want to create a story that are thrilling and adventurous yet diselitkan elemen jiwang karat . Like City Hunter (Korean) . Not copying the whole storyline. No i'm not. Just the concept. I like the story synopsis. Wokeyh saya dengan jujur mengaku tak tengok pun citer tu. I just read the spoiler.

Story dimulakan dengan gaduh-gaduh. Tak gaduh tak sweetlah kan? Lepastu they fall in love and get married. Yeah both of them are orphans so takdelah gaduh waktu nak balik raya. Duduk rumah makan ketupat. Simple kan?
Tapi the happiness doesn't linger much around them. Rahsia terbongkar and si isteri lari dari suami. Kalau dalam novel nak lari wajib jauh kan, paling kurang Korea . Romantik sikit waktu nak berbaik. Okayh menyimpang jauh dari topik.
Lepastu si isteri realized that she is pregnant and she hide it from her husband. Tengah lari , dia jatuh and guess the rest.

Tak main ah bagi semua .
Sila beli novel tulisan Naina Haris yang bertajuk 'TakTahuNakBagiTajukApaTapiBestGiler' di pasaraya yang berdekatan pada tahun 2015 . Lepas SPM kot. Nana malas giler.

Nama watak pun dah dapat idea. Si pompuan nama Ain Mawaddah. Hahahaha solehahnya nama. Lelaki pulak don't have any idea.
Alah nak letak nama Hyun Bin , tak padan diri bangsa Melayu.
Okay, Luqman? Aku tak suka nama tu. don't know why. Haikal? Lagi aku menyampah. Okay sory ekk, aku memang macam ni. Kengkadang i judge the guys by their name. Huhuhu annoyying much.
Nanti aku buat solat istikharah, mintak petunjuk nama apa. Ahh nak carik nama pun payah apatah lagi nak menulisnya. Give up lah cam ni.

Adios

P/s: Nana takkan give up. No nehi tidak la




December 02, 2012

A picture hide a thousand memories

Assalamuaalaikum,

DUBAI 2012.03. Ntahberapaharibulan


December 01, 2012

Insidious part 100

Assalamuaalaikum

Milik siapakah punggung berbulu ini?




November 30, 2012

friendly friday

Assalamuaalaikummmm


salam jumaat from nana gojesss. boys,don't forget to perform your jumaah prayer :)
jangan stalk belog nana je.
haha. gedik :P

adios

November 28, 2012

koreang

WARNING: post ni mengandungi gambar-gambar hot gila yang mungkin menyebabkan anda menangis atau pengsan.lagi satu, nana banyak perasan dalam post ni. kalau anda rasa takut kena serangan jantung atau kencing manis disebabkan ayat-ayat dibawah, sila berhenti baca. okay, tak caye sudah. Malam ni justin bieber tunggu tepi tingkap. sayonara

assalamuaalaikum to all malaysian,american,dutch??, japanese and if you're korean,kirim salam kat hyun bin,

hwagghhhh, penat wokeh. beberapa hari dah aku tidur lambat disebabkan keghairahannnnn menonton drama-daram korea. i'm addicted. saya mau gila.. first citer full house. okay tu dah masuk 4 kali ulang tengok. lepas ni aku nak ulang tengok lagi sekali. wuah dah gila kan. itulah drama korea paling feveret. adakah ianya sebab ada Bi (Rain) yang bada taf8pack tu? eh tak, aku tengok sebab, emm, rumah dia lawa. okey sebab ada si Hujan tu lah aku tengok. well most of it :D

kenapakah dua makhluk ni nampak kiut even though dorang muka rilax? sedangkan aku buat muka rilax macam tu macam kucing nak beranak? apakah
 Han Ji-eun, an aspiring script writer, lives in a house called "Full House" built by her late father. One day, her two best friends trick her into believing she has won a free vacation. While she is away, they sell her house. On the plane, she meets a famous actor named Lee Young-jae. Through comedic events, they get acquainted during her vacation and when she returns, she discovers her house has been sold to him.
Though they don't get along with each other as she is messy and he has a bad temper and likes cleanliness, they agreed to live with each other. At first, Ji-eun works as his maid in order to buy her house back, but because of Young-jae's wish to make the love of his life and Kang Hye-won jealous, they get married. They set up a contract for the marriage to last six months. During that time, complications arise and Ji-Eun and Young-Jae become attracted to each other.
baiklah abang-abang teruna dan gadis-gadis meletop sekalian, pepandailah anda faham wokeh. tarak paham tekan ctrl+c pastu bukak google translate paste jew.aku rasa mesti paham kan. sejujurnya aku malas nak cerita . pemalas punya anak dara.
cerita dia lawak lagi-lagi waktu part si rain tu jeles. dia jeles bapak kelam-kabut habis. si jie un tu plak, jenis pemalas (wah boleh geng), kuat makan dan bersemangat. hape lagi pergi terjah viki.com or dramacrazy or maaduu? ye ke eja camtu. entah website nama pelik.
ohya ni citer 2004. aku rasa ramai tahu kot. tengok lagi sekali. kakak nana galakkan. yelah cuti sekolah ni aktiviti dia debabkan badan je. ikutlah nasihat bakal perdana menteri kesihatan ni.mari kita tengok reramai citer korea.
tengok tak full house take 2? ya allah hero dia, pengsan hidup balik pengsan balik aku tengok. mungkin disebabkan rambut dia? tapi in real life (bukan rambut camtu) hensem wokeh. hikhik. *lempang seribukali* alaa hero you're beautiful. aku tengok iklan je,drama tak pernah. best ke?
pastu first aku tengok drama ni waktu darjah 3 ke empat. wah kecik-kecik sudah pandai usyar oppa koreang yang hansam ehh :P

okay berdasarkan poster anda tahu citer apakah right?

TAMAN RAHSIA OR DALAM BAHASA HANGULLL 시크릿 가든 ATAU DALAM BAHASA ARAB , AKU RASA EM, DAJAJATUN. okay enough of the merepek.

The drama tells the story of Gil Ra Im (Ha Ji-won), a poor and humble stunt woman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses, and Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.
ginilah kisahnya, Gil Ra Im seorang stuntwoman dan Kim Joo Won tu CEO sebuah mall. satu insiden yang menyebabkan dorang berjumpa dan kenal dan blaa..bla.... KJW tu jatuh cinta lagi jengg.. jengg. lagi lagi dia jatuh cinta. satu hari, dorang pergi Pulau Jeju yang feymes ames tu, KJW dan Oska (cousin kwj) tu main lumba basikal. si GRI tu pun tumpang sekaki main. cane ntah gri tu sesat.KJW ofkos sebagai jejaka idaman korea, carilah si gri . akhirnya jumpa.si GRI dan KJW tu masuk hutan mana ntah, pastu jumpa sorang makcik , at the end korang tahu makcik tu sape, makan kat kedai makcik tu dan diberi sebotol air arak sebotol sorang.dorang balik je, malam tu minum dan pada waktu malam tu jugaknya hujan lebat. Roh dorang tertukar.wah,makin syok. macam-macam peristiwa berlaku. memang ada part sumpah lawak nak mati tapi ada satu part sedih nak mati. lelaki tu pun ada satu penyakit yang pelik. Dia selalu makan ubat. dannnnnn ayah si GRI tu ada kaitan dengan KWJ, nak tahu pergilah terjah wokey.
tapi citer ni macam kisah dua darjatlah. The Prince And The Pauper.di mana mak si lelaki tak terima perempuan sebab pilihan anaknya tak setaraf. mak dia over kot. sikit-sikit, OMO, OMO,OMO.huhu wujud ke kat dunia realiti ni? aku pun tak tahu lah. at the end mesti korang expect mak dia akan terima, haha salah. kesian. mak si KJW tetap tak terima GRI, tapi dorang live happily ever after. kalau tak happy, memang aku kejar pengarah dia satu kampung.
oh ya cerita ni romantikus giler.
mungkin aku akan tengok untuk kali kedua. lepas SPM kot?

hoyeah aku suka lakonan hyun bin sejak citer my lovely samsoon. well, cara dia bawak watak dia secara cool and bersahaja and mungkin sebab dia hensem? waha gediks mu nih.aku su Ha Ji Won ni sebab well, dia nampak muda walaupun sebenarnya 34 TAHUN. uhuk, comel kan. aku umur 15 dah macam 51. wuuuuu.

 okay bye-bye mamat malaysia, amerika , uk,australia, aku nak couple ngan korea. dulu aku kemain ngorat korang wat tak tau!! sayonaraaaa

kau tunggu hyun bin! amboi kemain kau ngorat awek aku. tunggu bawak senapang gajah aku . ugutan nii!!
 abang pasrah andai itu takdirnya. huhu abang nak nyanyi payphonelah. i'm at the payphone , trying to call nana, all my creditcard i spent on you
 PENGSAN. 
Tapi sejujurmya sebelum ni Hyun Bin sudah berpunya. sila scroll balik ke atas dan anda tengok dua orang buat muka rilax tu. ye di sedang berdating dengan orang tu. Bukan si Hujan tu ye, tapi sebelahnhya. ahaks, cute couple tapi sayangnya tak silap aku sebelum si Binnie, nama manja aku bagi dekat hyun bin, hik belum couple ada nama manja dah, masuk askar , dorang clash. akhirnya binnie kau dengar suara hatiku.
info tambahan. setiap lelaki korea yang telah taman sekolah tinggi diwajibkan masuk military selama 21 bulan kalau tak silap.  oh ya Binnie ku akan tamat military minggu depan. ai tunggu u dekat Incheon International Airport ye darling. hua hua.

okay nak tengok Boys Over Flower. mamat-mamat jambu menunggu.ini masuk kali ke 2 tengok.  tatata

adios

NANAAAAA, KITORANG MENANTIMU!!


November 26, 2012

mari menjiwangkan diri

assalamuaalaikum to boys,girls,lelaki,perempuan,banin,banat

so, saya masih lagi tak habis tengok citer korea. ohhh tolonglah cure kan saya punya addiction. parahhhhhhhhhhh sangat ni !





lagu ni macam slow jiwang walaupun aku tak paham kebende yang dia dok nyanyi. nasib baik ada subs. ohh okay baru aku paham. wooo
kenapa ngan aku ni?
huuhuhuhuhuhuhuhuuuhuhuhuhuhu

shahz jaszle nape kau tak jiwang cam ni?
kau memang.

eh, adios

p/s:tak habis tengok lagi. aku dah start untuk stress ni. banyak sangat ke problemnya?

p/ss: hyun bin bapak lah. agh, kenapa aku tak lahir kat korea.

p/sss: aku tak de benda nak cakap. bui bui!

November 25, 2012

malasnyaaaaaaaaaa

assalamuaalaikum sayang baby mucuks

nak post ke tak?
entah lah . aku rasa giler malas okayh nak post pasal singapore tu. masih dalam draft and tak siap.
macam orang bace je. wikkkkkkkkkkkk
tengok ah.

ntah kenapa budak baju kotak-kotak tu nampak bam-bam semacam.

November 24, 2012

dreamer can dream :-)

assalamuaalaikum to all dreamers out there :D

that's why i read novel a lot :)

somehow it's like a pain-killer. super-duper-uper panadol or paracetamol that can ditch my pain away just like that . *poofff* tengok muka crush dalam fb, bukak novel, bayangkan dia sebagai hero. tu baru gila :P henceforth , verangans timeee. that's the bad side of novel.
nana kan kuat berangan. lagi-lagi time nak tidur. anda bayangkan, everytime,i repeat, everytime before sleep rasa nak berangan, fikir pasal future, hal dunia, pasal gaza and israel,pasal besok nak makan apa, besok nak cakap apa. teringat apa yang di buat sepanjang hari. end up tak boleh tidur. have you ever feel like that?
kenkadang nak lempang diri sendiri. woih tidur stop pikir pasal benda serabut otak. aku try baca doa bebanyak, zikir, and nyanyi ke, cakap sensorang *saya dan habit seperti buddyz,takkan boleh dipisahkan*

bermimpilah sebanyak mana yang  mungkin walaupun anda tahu mimpi yang anda mimpikan itu takkan mungkin berlaku di dunia realiti ini. ntah pepatah rekaan hak cipta rembat mana tah. kenkadang bukannya elok pun khayal bebanyak. merosakkan minda, menyakitkan hati,menyerabutkan otak dan menebalkan eye bags bawah mata kiut ni.

still, aku suka berangan

adios

November 22, 2012

Hyun Bin is my new pakwe??

assalamuaalaikum

kenapa aku tertengok cerita korea?
kenapa?
adakah sebab orang lain duk sibuk post status dia dah habis tengok berapa episod bla..blaaa.... hero hensem tahap nazak lahh
aku terpengaruh
oh tidak
terjun tingkap

hensem tak? hensem tak? alah aku tahu air liur meleleleleh depan skrin. aku tahulah korang :PP *unless korang laki aku risau lah jugak*

aku hanya kenal Kim Hyoon Jung, Lee Min Ho and Hyun bin . artis-artis korea laki. pompuan , Song Hye Kyo sorang. banyak-banyak group kepop tu, sekor pun aku tak kenal. adakah aku yang tak ikut perkembangan semasa or aku memang tak suka muka jambu air dorang tu? *eleh kalau lalu depan mata 5-10 kali aku tenung*
ntahlah.
oppa saranghae.oppa kamsahamnida.oppa opah kau la . nipun terpengaruh novel. duk sarang sarang dalam novel tu.

aku tak paham kenapa ada sesetangah orang, diulangi sesetengah orang lah kan dedicated their whole precious time for kepop. diulangi sesetengah orang. kang ada kepopers yang mengamuk datang bakar rumah aku. nana suka buat lawak.
boleh la kalau sikit-sikit kan. tapi dia makan apa, oppah dia tweet apa, dia pegi mana semuanya dia hapdate. kengkadang aku tengok, sedeyh sikit laa. it's okay kalau nak cerita tentang grup or artis or pelakon kegemaran dia, tapi kalau sampai macam tu sekali? 24 hours. belum tambah aku belog walking, satu belog penuh kpop.
bahaya bila kita terlalu obses. jadikan mereka sebagai idola.Bukan mereka yang patut kita agung-agungkan.
patutnya idola contoh yang terbaik sekali adalah Rasullah S.A.W.

tak salah kan nak kepop kepop and watching they olss punya drama. macam aku ecehh. tengah tengok playful kiss *baru episod satu dah kecoh luu*
tapi hadkan lah ya. :D
hah yang beliebers ke apa-apa lah kan, anda nak jadi peminat tegar-segar-bugar tu boleh, H-A-D-K-A-N. aaronators ke, eh?
minat artis apa pon walau dia dari Malaysia sekalipun , apa yang kak nana cakap tadi, hadkan

-pesanan ikhlas dari Pengerusi persatuan mesyuarat tingkap Batu 5

adios


November 21, 2012

tick tock ma friend, TICK TOCK

assalamuaalaikum to my dearest akhawat sekaliann


November 19, 2012

baru perasan kan

assalamuaalaikum,

the moment when you realize your childhood friend turns out to be the hottest guy ever.happen to you? happened to me..
and then you just stalking his facebook , wishing that he will post something on your wall or maybe cubit a.k.a poke or just oh i don't know , like my status ?. oh i wish that was gonna happen. well, it never did actually , :P
so, the conclusion is, he never remember anything about you. i'm the only one who's been crazy about him. kill me with a gun or just i don't know, slap ma face very berry  harddddddddd !
oh bummer :C

aku ni gatal meroyan ke pehal nya kan?

adios

November 18, 2012

Pemalas punyew owanggg !ittteww getams gilerw nie

Assalamuaalaikum
Typo all the way. Nana aktiviti hariannya adalah mengembangkan badan. Return from singapore after 5 days there. Lomah otot den ni hah. Kita makan dulu ek

November 17, 2012

Im thinking

Assalamuaalaikummm :)
Ondaway to pak munawer

Sampai sudah ke malaysiaa ku yang tercinta ohhh darlingku

November 10, 2012

freaky friday

assalamuaalaikum


November 09, 2012

Penenang jiwa yang menggemukkan

Assalamuaalaikummmmmm

Layak masuk Masterchef 33333 dah ni *even though a little bit rentung* wah wah

Adios

November 08, 2012

guess..guess..guess.

assalamuaalaikum sweetheart,baby bushuk and gediks-gediks sekalian

guess where i'll be going next week ?

so eksaited maaa

the land of lion *betul ke?*
mampos ah taram je :P

adios

kengkadang hidup kita kena jiwang

assalamuaalaikum to uolssssssss

iolss sehat selalu. well iollss been super-busy-kalah-PM lah katakan.
last sunday , i went to UK education fair. lots of interesting info there.
well aku nak sekolah UK tahun depan. baii kiblahh.
bye uolsss. ai nak blah .

tipu je. seiyes tipu. unless there's someone sudi-sudi nak support , kecik lubang hidung saya tadahkan.

kenapa tajuk macam mintak pelempang laju laju. actually aku beli novel lagi. nak jerit hoyeh hoyeh hoyehhhhh. *buat tarian gangnam* eh,eh, tak elok u.

NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.
“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin
Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya,yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.

“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna
“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla
Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!
wokey mari kita bagi review beramai-ramai.
bagi aku 4 over 5 stars
.ecehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh biar jerit sampai bintang. siyes bagi aku komen ye.
okay, macam biasa penulis mengetengahkan kawen mak ayah planning.watak perempuannya cute (wajeb), ceria (kalau cute mesti satu set dengan ceria. one package) , pandai masak (siyes hampir semua benua punya masakan dia boleh masak),  clever, suka travel ( unique, iloikeee okayh) and much more la ciri-ciri isteri mithali tahap maximumnya. kalau pompuan mesti la ada lakinya, kalau tak takde tajuknya jadi projek memikat suami. projek memikat kucing jantan auww hensem belakang rumah mungkin? na, sumpah lawak na. Ciri-ciri si lelaki, okay ianya tidak lari dari 'typical' attitudes dalam novel melayu lain. mungkin-mungkin itu imaginasi penulis. mamat tu ego,tak nak mengalah,poyo,gatal,miang keladi betik, hensem tahap andrew garfield pun jeles, kaya lapan keturunan tak habis makan dan seumpanya. jalan cerita okay. clear tak tunggang langgang . aku baca pun syok sengeh pikir biler turn aku kan :PPPPPPPPPPP *jelir lidah panjang-panjang*
cuma dorang kalau merajuk fuhh fly jauh kemain. nun ke hong kong , nun ke Jogja. aku merajuk paling koman masuk bilik meroyan sensorang . gilewrs nana itteww tak sukew kay.
cite ni best bekoz dia ada kawan yang baik and understanding and family yang supportive. lagi-lagi kakak-kakak si Nawwal. bagi tips nak pikat suami. sumthing yang rare dalam novel. dia kena kawen takdelah over emo sampai melalak. Nawwal ni patuh ngan mak abah dia. after kawen pun takde lah dia diam takde move, dia cuba untuk pikat suami dia . tak kuang hajar sangat. unlike some other novel, yang aku baca. adalah sikit.
okay back to the novel, dia ada kakak ipar yang bengis bak snow queen, ohoh normal kalau sis-in-law camgitu. baru thrilling siket baca bila ada watak antagonis nikan.
emm, penulis dia ada imagination yang tinggi . if you know what i mean ;)
nak tahu baca kay.
abang edward i lap you, i lap you gegila
 ieman post kat wall aku. rindu ecehhh, nak jumpa , jauh terpisah lima lautan antartik. *padahal dia puchong aku key-ell jew* bak kata mia sara yang cute tahap selena gojez " kalau ada jodoh, kita jumpa lagi" mana tau tetibe aku kawen ngan mr.a , kau kawen ngan scandal aku. ecehh imaginasi melampau uolss. insyaallah kita akan jumpa. :)
warna peveret owang tuu
 aku rasa rindu pada si dia. wah na windu sapew tu na?
okay nak fly sensorang. tatatata.

adios

p/s: listening to secondhand serenade playlist while reading SayaFaiz belog. i guess not a really good idea though.