January 29, 2012

one picture , thousand memories

assalamuaalaikum,
BTW, SIAPA LAGI CUTE ?
heh
ADIOS :D

January 28, 2012

SURAT UNTUK HUSBAND YANG CURANG.

assalamuaalaikum to boys,girls,man,woman and miera liyana yang sedang stalking blog aku


                                                                         
BBMESSENGER
salam,
siap abang! balik ni tidur luar! ayang tak nak masak soplohtahunsoplohbulansoploharisoplohminitsoplohjamsoplohsaat! ayang menciii. pegi suruh tortoise abang tu masak. mesti dia nak masak air pun tak pass :P 
abunk </3 -- hati ayang terbelah dua. baik abang carik hospital sambung hati ayang semula. kalau boleh hospital mahal tahap vvvvvvvvip taww.
okeh. kalau nak pujuk ayang belikan ferrari sebijik. ayang terima je seadanya.Tapi,ayang tak kisah abang nak poligami. tapi biar ayang buat tuntuTan harta sepencarian. RM 5 JUTA. abang ada bran?
heh.


love you alwaysssssss NEVER


babymiloaina<3


                                                                          
surat paling sedih
adios

January 27, 2012

fishy friday

assalamuaalaikum to all hamba allah sekalian

source: tumblr

adios

sampai bila nak cakap je? do something la

assalamuaalaikum to all hottie,cuttie, and un-perfect me.
nak dlsr sebijik. boleh tak?

Sendiri
Diriku masih sendiri
di malam sepi
tanpamu di sisi

Ketawa
Kini hanya diam membisu
tiada lagi suara merdu
yang menghiasi hariku
kini hanya terdengar lagu
yang menyanyikan not rindu
aku tanpa dirimu
hanya patung berwajah sendu.

Bila
Bila lagi terdengar ketawamu
Bila lagi akan terlihat wajah heningmu
Bila lagi akan merasai sejuknya
Istighfar suaramu menyebut kalimah ALLAH
yang dulu sentiasa membisik di telinga
mengucap memanggil nama-Nya
mengadu menceritakan semua

Tapi kini

Hanyalah suara sinis mu
mentertawakanku
tidak kedengaran tangisanku
ditenggelami oleh suara kebahagiaanmu

Lupakah kau pada
ketawa semalam
yang tinggal hanya senduku
Lebih bisa suaramu
menikam hati membingitkan telinga

Ya Allah , Ya Rabbul Izzat bantulah aku
menghadapi dugaanmu 
setiap lafazku,doaku yang ku panjatkan padamu
ku harap kau kabulkan
Doaku tulus dari hati
Jangan kau biarkan ia berlalu sepi
setiap detik ini
bermakna bagiku

 
oh oke. betapa jiwangnya aku memalam buta ni. haih. apa nak jadi kau nana gojeng oiii.
sajak a.k.a puisi a.k.a gurindam tak berapa jadi dicipta hak kekal aku. aku tulis tahun lepas waktu aku sedih. awal tahun macam-macam kena dekat aku.memang deraan mental la awal tahun lepas waktu masuk kiblah. so the solution. tulis sajak jiwang panjang karangan SPM.
aku kalau banyak masalah ke hape aku suka tulis pantun and sajak. waktu dulu sekolah rendah sajak or pantun reka sendiri. and bila kelas bm bangga tayang sajak or pantun tu. cikgu cakap ''good. very good. like karam singh walia" watdehal kelas bm speaking pulak.
aku suka masuk pertandingan or whatsoever. tapi kiblah kurang sikit laa. tak banyak pertandingan. and sometimes bila aku buat pantun untuk orang kena rejected. yup. sebab pantun aku banyak mengutuk orang. 

Anak cina main simen,
Bapak cina kepala botak,
tutt tutt suka tengok cermin,
dia tenung sampai retak.                                               
 yup. aku ingat lagi. dapat ilham nak buat pantun. aku tulis dekat tepi polisterin. berjela ah pantun keluar dari kepala hotak ni. yeahh tuttt tuttt aku tulis. nama terpaksa dirahsiakan atas sebab mengelakkan kontroversi yang menyebabkan Fasha Sandhak serang aku.
aku suka tulis nama fasha sandha.
tak tau kenapa.
dia tu cun sangat. tu pasal aku selalu tulis nama dia. biar aku tumpang sekaki jadi cun.
ok lupakan awek jejai ni. aku nak cerita pasal sajak-memajak ni.
ada lagi satu. ni khas untuk orang yang putus cinta. aku selalu tengok orang break-up dalam novel, tv. yang paling live kawan aku pernah putus dengan bf dia dekat telefon rumah aku. hesyhh... sweet time. so di inspirasi daripada kisah-kisah keliling aku, aku dapat banyak ilham and idea. but selalunya end-up masuk tong sampah.

Aku menyendiri lagi,
Pabila engkau pergi
Bersendirian ku di malam sepi
tanpamu di sisi

Tanpa mu
aku terasa hiba
Di hati menanggung lara
berharap kau kembali ada
tapi itu hanya khayalan semata-mata

Dua Insan yang ditakdir-Nya
Takkan pernah bersama
Oh Tuhan bantulah aku tangani rasa
Yang menular dan membinasa
hatiku ini
Tuhanku bantulah aku yang kehilangan
tanpa arah.
sesat ini.

okay sajak ni aku ada ciplak sikit dari lagu. alaaaaaaaaaaaaaa shkali-shkala. aku tak reti sangat. harap-harap besar nanti aku jadi penyajak macam justin bieber. kenapa tiba-tiba nama minah ni muncul? dush.
asalkan aku bahagia cukuplaaa
 oh ya. hidup aku normal. macam manusia lain. lagi-lagi waktu cuti.
eh jap. waktu cuti aku ada beli dua novel baru.


gedabak punya gambar aku letak.
belilah. best gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
enjoice.
gotta go
nanti review.
adios

January 20, 2012

up and down in life

assalamuaalaikum to all dudeee hangat and janda yang nak ambik pmr niiii :P

apabila korang banyak masalah korang buat apa?
hentak kepala dekat dinding?
or ambik decision terjun kb mall ? erhgghgghh

dekat Kiblah hidup aku ALMOST FINE .
bila aku cakap almost , tu ada something tak kena.
is not about dayah or ck or asyikin anymore. tu kenangan silam. lantaklah pi dorang tu,
tapi it's more to reality. aku stress actually.
i dont know why. everything seems to changed A LOT.
lagi-lagi aku.
aku sekarang susah nak senyum. stress memanjang. kepala aku ni tunggu masa nak meletup or beruban or botak . memanjang aku sakit kepala. bila aku tak senyum dekat orang ke , aku buat muka biasa je, orang kata aku marah. alahaaiii stressnya muka aku ni :P
padahal aku normal je. belum jadi ape-ape lagi. sihat cukup makan.
muka aku ni muka seriussssssssssssssssssssss sangat ke? sampai orang nak tegur aku pun takut. hew LAWAK.
aku ni ceria je just sekarang ni susah nak gelak. gelak bila (eceh bajet macam najib busy 24 jam padahal kije makan 24 jam) ada mood je.
http://theotherkhairul.blogspot.com/2010/07/10-cara-elak-di-benci-pelajar-senior.html
aku suka baca blog laki ni. dia suka bagi motivasi yang awesome-awesome. bila baca je blog dia je rasa macam '' oh aku ni baik sangat" or "pakwe i curang, boleh tak i smackdown dia" seriyes agama , motivasi , gajet semua lengkap. yang link aku bagi tu tips kalau mana tau ada budak darjah 6 (echee budak upsr baca blog aku) baca blog ni. tips-tips yang khairul tu bagi boleh praktik bila masuk menengah.
back to the main story. aku rasa macam nak sabotaj dayah je.

tak
jahat sangat.
kutuk cukupla

okay . ada orang cakap aku dah makin lain lepas bfffff aku pindah ieman and farahin. jadi lain. orang yang selalu tegur aku pun sekarang jarang tegur a.k.a. buat macam aku ni pasu bunga dekat dataran kiblah. dipandang sepi . pokok layu je. hanya jadi kebanggaan dan kesayangan semua bila berbunga. bila tak berbunga je , sepi.

hoyeagggggghhhahahahahahhahaah walaupun hidup aku macam hape je tapi Allah tetap nak buat aku senyum jugak :)
aku jadi ketua kelas. alhamdulillah. tapi hidayah jadi penolong aku. innalillah.
tapi yang buat kerja aku je. minah tu asyik tulis diary, nyanyi dekat recording room dia doplohempatjam, tulis surat dekat budaknasyid :P upss
tapi jawatan tu sempat rasa dalam dua minggu je. hidayah rampas kuasa . huhuhuhuhuuhuhuhu. tipu laaa
AKU AMP ! WUHUHUHUHUHU. TAPI BUKAN MAK USRAH HEWWWWWWW :C
alhamdulillah :) walaupun ada certain part aku bad tapi allah makbulkan doa.
aku waktu ko-ko aku asyik doa alahai budak nasyid masuk la kelab ke persatuan ke uniform same keeee :D tapi tak :C
ah gatal nok. tapi tup-tup amp sama la pulak. alahai Allah tak makbulkan doa aku yang first tu tapi DIA ada rancangan yang lebih baik. dia temukan dekat situ. huhuhuhuhuhuh gedikssss

http://theotherkhairul.blogspot.com/2012/01/sebab-kenapa-doa-korang-asyik-tak-di.html
patut baca. best gilerrsazsssssssss.
aku sekarang banyak nak doa untuk PMR . tu je :D
moga 9a jadi milik aku.
tapi allah aku sengaja menguji iman aku. tengok aku kuat ke tak.
kalau aku kuat, kuatlah aku,
kalau kena sikit je nangis, macam tahun lepas , memang tak ke mana la aku. seriyes tahun lepas aku kuat nangis. supe pondan you knoww

 okay 3At-Taqwa makin happening. dengan si deling , duda , ijat,dinot,cengal,red cherry,hujan,sasuke,d.a. mustapha. and bla-bla
setiap sorang ada nama gelaran yang aku bagi. entah. TIRABENG. OHEMGEEEEEEEEE setiap kali sebut rasa lawak sangat. bila aku dengan ain je aku takleh stop gelak macam meroyan.
bila kita sedih, kita still ada kawan around kita kan :)
okeyh.besok nak keluar dengan adlin,iffah and alia. but kena cancel:P sebab pagiiiiiiiiiiiii lagi aku balik kelantan :/
ughhhhh.

adios

January 14, 2012

PMR :)

ASSALAMUAALAIKUM
edit sendiri.  :D
9A'S

INSYAALLAH :D

January 03, 2012

syurga udang

assalamuaalaikum to dudes and girlsss sekalian,

eh, aku memang gedik suka buat intro dudess bebagai. lantak la kan :P

actually aku happpppppppppppyyyyyyyyyyyyyyyyyy sangat.
first,alhamdulillah aku dapat no.3 kbsm and probably no.6 untuk mksk. entahla mksk tak bagitahu lagi tapi pleaseeeeeee la lulus untuk usuluddin and qawaid :D

second aku nak tepek gambar comelllllll Jmaru waktu keluar rumah for the first time (except tempat lepak dia dekat tesco and beranda rumah aku). i mean dia memang gila la dengan rumput-rumput tu. dia main kejar-kejar dengan rama-rama. jakun sungguh :P hekk tapi comel la pulak.
 aku bebas!!! (walaupun sangkarku pink jambu hakikatnya aku ni jantan)

and just now, aku and family pergi bowling. okay lama tak stretch otot-otot and lemak bertepek satu badan ni. ada video aku dapat strike kebetulan. selalunya LONGKANG je aku. ni heweehw. boleh tayang depan semua. .

and waktu main tu , aku saja kacau adik aku. entah kebenda tiba-tiba mamat tu emo. tumbuk aku banyak kali dekat lengan. cishshsshshsh sakit tak payah cerita :P

and after that pergi nelayan membantai udang sampai lebam.


kau tengok  membukit udang tu. cess mana perut tu tak kembang melantakss jew :P
hoyeahh, baru tadiiiiii dalam pukul 11 gitu aku buat peanut butter cupcakesssss.perhh sedap(ciss puji makanan sendiri)
http://allrecipes.com/recipe/peanut-butter-cupcakes/
 ni la hasilnya
ghupe buruk rasaaa nyaa it's finger lickin good - menipu :P
okay ini hanyalah post syok sendiri.lantak hangpa la :>

adios

January 02, 2012

2012 welcome aboard :)

assalamuaalaikum

nilah boyhphrengg aku. kau hadoo ? :P

happy new year from Jmaru.
azam tahun baru dia nak carik awek baruuuuuuuuuuuuuuu :D

adios

p/s: nenek aku dah meninggal. innalillahiwainnailaihirrajiun. hampir 3 minggu lepas :C

arwah tokma and tokayah waktu  mudaaaaa dulu.