January 20, 2012

up and down in life

assalamuaalaikum to all dudeee hangat and janda yang nak ambik pmr niiii :P

apabila korang banyak masalah korang buat apa?
hentak kepala dekat dinding?
or ambik decision terjun kb mall ? erhgghgghh

dekat Kiblah hidup aku ALMOST FINE .
bila aku cakap almost , tu ada something tak kena.
is not about dayah or ck or asyikin anymore. tu kenangan silam. lantaklah pi dorang tu,
tapi it's more to reality. aku stress actually.
i dont know why. everything seems to changed A LOT.
lagi-lagi aku.
aku sekarang susah nak senyum. stress memanjang. kepala aku ni tunggu masa nak meletup or beruban or botak . memanjang aku sakit kepala. bila aku tak senyum dekat orang ke , aku buat muka biasa je, orang kata aku marah. alahaaiii stressnya muka aku ni :P
padahal aku normal je. belum jadi ape-ape lagi. sihat cukup makan.
muka aku ni muka seriussssssssssssssssssssss sangat ke? sampai orang nak tegur aku pun takut. hew LAWAK.
aku ni ceria je just sekarang ni susah nak gelak. gelak bila (eceh bajet macam najib busy 24 jam padahal kije makan 24 jam) ada mood je.
http://theotherkhairul.blogspot.com/2010/07/10-cara-elak-di-benci-pelajar-senior.html
aku suka baca blog laki ni. dia suka bagi motivasi yang awesome-awesome. bila baca je blog dia je rasa macam '' oh aku ni baik sangat" or "pakwe i curang, boleh tak i smackdown dia" seriyes agama , motivasi , gajet semua lengkap. yang link aku bagi tu tips kalau mana tau ada budak darjah 6 (echee budak upsr baca blog aku) baca blog ni. tips-tips yang khairul tu bagi boleh praktik bila masuk menengah.
back to the main story. aku rasa macam nak sabotaj dayah je.

tak
jahat sangat.
kutuk cukupla

okay . ada orang cakap aku dah makin lain lepas bfffff aku pindah ieman and farahin. jadi lain. orang yang selalu tegur aku pun sekarang jarang tegur a.k.a. buat macam aku ni pasu bunga dekat dataran kiblah. dipandang sepi . pokok layu je. hanya jadi kebanggaan dan kesayangan semua bila berbunga. bila tak berbunga je , sepi.

hoyeagggggghhhahahahahahhahaah walaupun hidup aku macam hape je tapi Allah tetap nak buat aku senyum jugak :)
aku jadi ketua kelas. alhamdulillah. tapi hidayah jadi penolong aku. innalillah.
tapi yang buat kerja aku je. minah tu asyik tulis diary, nyanyi dekat recording room dia doplohempatjam, tulis surat dekat budaknasyid :P upss
tapi jawatan tu sempat rasa dalam dua minggu je. hidayah rampas kuasa . huhuhuhuhuuhuhuhu. tipu laaa
AKU AMP ! WUHUHUHUHUHU. TAPI BUKAN MAK USRAH HEWWWWWWW :C
alhamdulillah :) walaupun ada certain part aku bad tapi allah makbulkan doa.
aku waktu ko-ko aku asyik doa alahai budak nasyid masuk la kelab ke persatuan ke uniform same keeee :D tapi tak :C
ah gatal nok. tapi tup-tup amp sama la pulak. alahai Allah tak makbulkan doa aku yang first tu tapi DIA ada rancangan yang lebih baik. dia temukan dekat situ. huhuhuhuhuhuh gedikssss

http://theotherkhairul.blogspot.com/2012/01/sebab-kenapa-doa-korang-asyik-tak-di.html
patut baca. best gilerrsazsssssssss.
aku sekarang banyak nak doa untuk PMR . tu je :D
moga 9a jadi milik aku.
tapi allah aku sengaja menguji iman aku. tengok aku kuat ke tak.
kalau aku kuat, kuatlah aku,
kalau kena sikit je nangis, macam tahun lepas , memang tak ke mana la aku. seriyes tahun lepas aku kuat nangis. supe pondan you knoww

 okay 3At-Taqwa makin happening. dengan si deling , duda , ijat,dinot,cengal,red cherry,hujan,sasuke,d.a. mustapha. and bla-bla
setiap sorang ada nama gelaran yang aku bagi. entah. TIRABENG. OHEMGEEEEEEEEE setiap kali sebut rasa lawak sangat. bila aku dengan ain je aku takleh stop gelak macam meroyan.
bila kita sedih, kita still ada kawan around kita kan :)
okeyh.besok nak keluar dengan adlin,iffah and alia. but kena cancel:P sebab pagiiiiiiiiiiiii lagi aku balik kelantan :/
ughhhhh.

adios