April 30, 2012

Moody Monday

assalamuaalaikum to all people,human,annass, manusia


okah takde hape pong.

adios

April 29, 2012

the komanderrrrrr is talking

assalamuaalaikum

assalamuaalaikum to allssssssssssss.

hari ni aku dengan baju rumah kuning semangat naga tak tukar-tukar since malam lagi. balik terus lompat katil tidur. bangun pukul 1 larh jawabnya. wehh penat wehh. kulit aku ni dah macam kulit maskot naga tu dah. belang habis. yelah praktis kawad. padahal tak menang pongg :P agak sedih tapi aku dah cuba yang terbaik untuk jadi komander pimpin my anak-anak-anak buah tu. jerit sampai sekarang suara tak muncul. hilang tertinggal dekat stadium. thanks to everyone in rumah kuning.
APA-APA PUN KUNING NO.2 SO CONGRATULATION LAH YE, AKU DISINI RASA BANGGA SEBAB AKU RUMAH KUNING. tapi banin no.1. gila-tak gila. hehehe tahniah abg syakk and the rest of the kuning punya gengss. tuihtuih. bola no.2 . okay la tu. *okay sebenarnya aku and hanuni semangat gila sokong sampai waktu kalah tu kitorang try nak terjun stadium. sedih gitu*

buat semua .aku sekarang tengah tension tau. lagi 10juta kali tension daripada mana-mana menteri malaysia. tension-setensionnya. yup. kiblah memang banyak dugaan. kakak aku cakap lah. ya memang terbukti banyak sungguh dugaannya.

buat ustaz zaharuddin. kalau saya dapat 9A insyaallah tak pindah. ini bukan janji cuma kemungkinan. 
mana tau pokok-pokok kiblah rindu dekat aku. keceriaan punya geng lah katakan. tak gitu adlin? 
hehehe. geng sehati sejiwa bersama memerangi otak. :P

okah gerak dulu ya. saya nak baca aku bukan mistress by acik lana. oyeah. tunggu review yoww :P

adios






























p/s: i like apam. alot

April 09, 2012

love for emelda

assalamuaalaikum,

heww balik rumah tukar tv , iklan akasia keluar setepek muka si pelakon dunia baru tu. aku pelik manelah boyfren lap youu aku tu. ohhhhhhh. cerita baru


Diadaptasi daripada novel Kasih Antara Kita, drama ini berkisar mengenai kehidupan Emelda yang mula berubah sejurus kehadiran Dania, anak kakaknya, Emira.

Sejak Dania di sisi Emelda, hubungan Emelda dengan adik lelakinya, Emeriz mula renggang. Tanpa diduga, Emelda bertemua Aeril Fatah yang merupakan seorang doktor yang memberi ceramah di tadika Dania.

Sejak pertemuan itu, Aeril sering termenung sambil teringatkan kenangan bersama Emira. Rupa paras Emelda seiras kekasihnya Emira yang meninggal dunia akibat kanser.

Aeril begitu berminat untuk mengenali Emelda. Bagi Emelda, dia sangat mengenali Aeril dan masih menyimpan gambar lelaki itu sejak tujuh tahun lalu. Pada masa sama, Emelda gusar jika Aeril akan merampas Dania daripadanya.

Akhirnya Emelda mengaku yang Dania ialah anak luar nikah Aeril. Lama-kelamaan hubungan Aeril dan Dania menjadi semakin rapat sehinggakan Dania memanggil Aeril, Papa. Lantas Aeril mengambil keputusan untuk mengahwini Emelda. Emelda akhirnya rela memperjudikan nasibnya bersama lelaki yang bernama Aeril Fatah, demi Dania, dia tetap mencuba sedaya upaya yang boleh.

Bahagiakah perkahwinan yang dibina bukan atas dasar cinta? Mampukah Aeril menawan hati Emelda? Apakah rahsia yang disimpan oleh Aeril mengenai kehidupan silamnya tujuh tahun lalu? Jangan lupa saksikan Cinta Buat Emelda.
okay cerita ni diadaptasi dari novel KASIH ANTARA KITA. aduss sikit-sikit adaptasi. takde idea dah kee pengarah-pengarah oiii. amboii nana sedap kau cakap , meh ce try buat drama. ketaq lutot kauu.
kalau aku buat drama tak main adaptasi bagai. cerita sendiri asli punyaa. bagaimana pelajar sekolah kiblah menemui cinta sejatinya. hehe kena tembak sedas :PPPPPP

Emelda sama sekali tidak menduga begini lipatan takdir yang dijanjikan untuknya. Namun dia tetap pasrah dan reda dengan setiap ujian yang datang. Yakin... Sesukar mana pun perjalanan hidup, masih ada keindahan dan kemanisan yang akan dikecapi. Lantaran itu, dia rela bila melihat derita yang ditanggung oleh si kakak.

Jika inilah yang dinamakan pengorbanan, dia tahu dia telah melakukan pengorbanan yang tidak ternilai harganya. Masa depan dan harga diri! Namun, apa pilihan yang dia ada? “Tapi... dalam hidup ini tidak semua yang kita ingini akan kita dapat malah kadangkala kita terpaksa berkorban hati dan perasaan. Apa lagi bila melibatkan perasaan orang lain.” Akur dengan kata-kata itulah, Emelda akhirnya rela memperjudikan nasib bersama Aril Fatah. Meskipun saat memandang wajah itu tidak ubah seperti melihat kertas putih. Tapi demi Atiea dan Dania, dia tetap mencuba sedaya yang boleh.

Walaupun dia tahu, bila kebenaran terbongkar, dia yang akan karam sendiri! “Benarkah perkahwinan tanpa cinta itu teguhnya seperti sebuah istana pasir? Diusik ombak, pasti akan goyang. Apatah lagi jika gelombang yang tiada taranya.” Lantas hati kecil Emelda bertanya, “Inikah balasan atas pengorbanan yang kulakukan selama bertahun-tahun ini?” Sedangkan dalam waktu yang sama, Aril Fatah leka memikirkan kata-kata tulus Hakimi yang lebih kepada cabaran. “Kalau benar sayang, berusahalah untuk mendapatkan cintanya!” 
dekat atas ni sinopsis novel. ek eleh beza nama je pong. aeril fatah vs aril fatah. aerilllll sangat lah kan. omputih wa cakap lu. tapi sejujur-jujur-jujurnya aku belum tengok lagi cite ni dekat tv. aku just ushar-ushar dalam youtube jeww. bolehh laa tahan maco abang fizo tuu =-='
tapi novel dia memang superbb gila. aku baca banyak kali. tu pun pinjam kawan. tapi aku suree ahh dia akan dicetak semula.yelah cite tengah hot.

okey ramai-ramai serbu tv3 pukul 7.00 okeh. tapi sila stop 7.25 untuk solat maghrib lepastu hengkau sambung la tengok sampai terkeluar bijik mata , meleleleleleh air mata watever lah kan.

p/s: nak balik kiblah. seram jehhhhhh takut nak jumpa ustazah.nanti kena cubit dkt perut. dahla barang sekolah belum amik lagi.
adios

April 08, 2012

fell in love again and again

assalamuaalaikum to pretty,prettier and prettiesttttt
"You come to love not by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly, -Sam KEEN



 Jatuh cinta lagi, lagi-lagi ku jatuh cinta.harus bagaimanaa laallalalaalalaala :P

okay gempakss gitu.

adios

April 07, 2012

just some ren-dem possstt



assalamuaalaikum to heart broken peeps (maybe just me or maybe some of you or maybe all of you or maybe nobody at all)

Robot

It's Been Like This From The Start
One Piece After Another To Make My Heart
You Mistake The Game For Being Smart
Stand Here, Sell This, And Hit Your Mark

But The Sound Of The Steel
And The Crush, And The Grind
It Will Scream Who Am I, To Decide My Life
But In Time It Will Die, They'll Be Nothing Left Inside
Just Rusted Metal That Was Never Even Mine
I Would Scream, But Im Just This Hollow Shell
Waiting Here, Begging Please
Set Me Free, So I Can Feel

HEY

Stop Trying To Live My Life For Me
I Need To Breath, I'm Not Your Robot
Stop Telling Me I'm A Part Of The Big Machine
Im Breaking Free, Can't You See
I Can't Love, I Can't Speak
Without Somebody Else Operating Me
You Gave Me Eyes, And Now I See
Im Not Your Robot, I'm Just Me

All This Time, I've Been Misled
There Was Nothing But Cross-wires In My Head
I've Been Taught To Think That What I Feel Doesn't Matter At All
Till They Say Its Real
I Would Scream, But Im Just This Hollow Shell
Waiting Here, Begging Please
Set Me Free, So I Can Feel

HEY

Stop Trying To Live My Life For Me
I Need To Breath, I'm Not Your Robot
Stop Telling Me Im A Part Of The Big Machine
I'm Breaking Free, Cant You See
I Can't Love, I Can't Speak
Without Somebody Else Operating Me
You Gave Me Eyes, And Now I See
I'm Not Your Robot, I'm Just Me
I'm Not Your Robot, I'm Just Me
I'm Not Your Robot

I Would Scream, But Im Just This Hollow Shell
Waiting Here, Begging Please
Set Me Free, So I Can Feel
HEY
Stop Trying To Live My Life For Me
I Need To Breath, I'm Not Your Robot
Stop Telling Me I'm A Part Of A Big Machine
Im Breaking Free, Can't You See
I Can't Love, I Can't Speak
Without Somebody Else Operating Me
You Gave Me Eyes, So Now I See
I'm Not Your Robot, I'm Just Me
I'm Not Your Robot, I'm Just Me
I'm Not Your Robot




okay lyrics ni takde kebende pun. macam orang yang tengah patah hati jeewww :P okay tak pun sebenarnya. hati okay lagi. takde nak gedik-gedik fall in love dengan mana-mana banin or something :]

tapi ustaz zahar ada said something
 dia tanya aku , adlin and alia
"f'1 atau f'2"

besar badan aku ni dia kata f'2 ? pheshhshs =-=''

kitorang serentak jawab "f'3"

dengan muka serius " kenapa tak pakai niqob"
oh CUAK aku :[

tapi dia tanya hampir semua orang. i mean almost all banat la. gila la tanya banin "bila hang nak pakai niqob"


bila aku pakai , tak tahu. tapi insyaallah masanya akan tiba

http://syuhadahalfirdaus.blogspot.com/
diari seorang nuqobis or in other word , full time purdah. not only waktu sekolah je , but all the time.
kredit gambar ke website tu.

aduh tetibe masuk bab lain. hmm saja jewww citewwww.
hari tu kita masuk kelas dieww. ittewww sukaaa sangaattt . itteewww depan dia terpaksa control gewdikkssss. sian itteww :P
nampak sangatlahhhhh kepoyoankebajetankekerekankecantikankesengalan tuu.

okeyh. itu sahaja. di harap anda dapat menyayangi kucing and cat anda selalu

adios