May 30, 2012

wishing wednesday

assalamuaalaikum,

oh boleh tak menjerit macam pondan jap
auww nyahh,auw
lagu ni dah lama keluar . awal bulan 5 haritu. aku baru perasan
oh gilerrrr. kang dah meroyan sesorang aku :P









all those fairytale are full of shit-Adam levine

kang dah mencarut tu.











besok balik Kelantan wooowo.
boleh buat kajian pasal makanan. still not decide which food to choose. BANYAKK GILAA.
i think maybe sagon kot. yang serbuk-serbuk tu.
oh nyum-nyum.
habis la rongak gigi kau.

okay tu jew pownwnwnw nyahh.

adios


May 29, 2012

OH MY LIFE ?!

assalamuaalaikum w.b.t. to my baby,lalinggg,awesome and gorgeous

 wassup y'all? how's your holiday? well i'm just fine. great. right? let me admit, this holiday is kindaa boringgg. i must find something that can cheer me up or something that make me feel less boring staying home. any idea? stadayyyyyyy or in real vocab, S-T-U-D-Y. oh wake up la nana. PMR is right next behind you *that's kinda creepy* and all you do is typing,typing,typing. oh man, wake up. ahhhhhhh, i felt like i wanna swim in tasik Kiblah. wahhh the greenery view of that tasik . ohkay let's talk in malay, shall we? hehehe tetiba mood aku typing english bagai. hamboi kemain kau enon omputih.
tadi aku buat satu post. yup post gila panjang and tetibetetibetetibeteitbe komputer aku crash!! Hilang semua
argfhhhhbfhebguoitrhgrghrughughurgh *melompat atas meja bertukar jadi hulk*
geramammamamamamam aku rasa nak ahh tembak semua yang ada . dengan adik , Jmaru,jiran sebelah,jiran atas yang tengah goreng ikan masin bau bapak kuat , erm,ntah laa sesape yang lalu-lalang dekat beranda aku maybe jadi mangsa.
romantiknyewwwwwww romantiknyeeewwwww auwwwwuwu *melalak cam serigala bagai*
ohkay just some short post. semalam tengok MIB 3 . weh lawak gila weh. nak nangis pun ada wehhheh. will smith agak cute wehhhehwh walaupun dah tua. weeheheheh alien dia bapak seram wehehhheheh.
*weird face*
jangan lupa berjemaah tengok cite tu. langsung takde scene kiss-kiss muaahah.
aku bagi 9.5/10 bintang. lagi 0.5 sebab cina depan aku dok mesej-mesej. last-last dia tidur. tak paham aku :P


 just a reminder for myself and others
aku terfikir-fikir gak result exam acane-acane larh keluarnya nanti. merah tak?
YA ALLAH TAK NAK!!!!!!
cukup lah math dengan science aku rasa macam nak nangis :'[
soalan dia bapak ahh. kakak aku kata nanti lagi hard waktu pmr sebab bentuk soalan lain.
meh,meh, punch me now

le pmr is near. ai'na be prepared.
mentally and physically
and make sure you past it with flying colour
or else,get ready la..


9gag.com adalah website yang boleh buat usus aku putus lapan. lawak kot.

hey,i just met you,
and this is crazy,
but here my school address,
come and register , maybe.

visit here if you want to become one of the Kiblah Student
http://www.sekolahkiblah.com.my/utama.html
promote jap.hewhew

bakal pengetua kiblah 20 tahun akan datang :D
hokay itu sahaja.
lala

adios

p/s: Jmaru kirim salam sayng. dia tanya takde orang nak derma dia KFC ker ?(tuan dia pun nak jugak)


May 27, 2012

sunny sunday

assalamuaalaikum to everibadiiiii

korang pernah tak ada tempat impian? alaa tempat yang korang teringin pergi tapi tak cukup duit,tak cukup umur,tak cukup matang. seperti aku,
yup aku ni kuat berangan bhaii. aku ni teringin nak pegi tu laa ni laa.
paris popular because of their food and fashion. and aku adalah food lover. tengok ratatouille ? ala tikus pandai masak tu?? background cerita tu berlatar-blakang kan paris.ya aku suka gila tengok kartun tu. dia masak leleh ai liur wokk.

sabar nana 20 tahun lagi kalau kau kumpul rm100 sebulan sure boleh pergi 
oh nana keep dreaming.keep praying. hope that one day you can go there maybe.. with your beloved hubby. kan ieman? hew
eh apa khabar shahz jaszle ? sorry i dah patah hati ngan youu. huhuhuhu *nangis gedik nak mampos*

tadi pegi melawat kakak aku. dah masuk u. eh dah besar kakak aku ni. loh , bila turn aku. kadang-kadang aku rasa cam takut pulak. camne besar nanti aku hidup. hidup ke tak?kaya ke tak?kawin ke tak?kurus ke tak? yang penting berjaya ke tak? jadi muslim yang terbaik tak?
wah, future planning. rasa hebat pulak .kui. perasan ==''

sometimes aku rasa aku ni masih  1 tahun baru. everything i do kena ada guide. tak boleh pimpin diri sendiri. oh maii pliss la . aku rasa macam nak tembak shahz jaszle dengan senapang gajah. aku pun tak tau kenapa. enon eh enon kau ni.

emotional memalam ni buat aku nak makan je .


heh cepat shahz jaszle tembak aku dengan senapang gajah.
fuhhh

adios

p/s: geografi folio dah nak siap. sejarah bila lagi???????????????????????????????????????????????????

May 25, 2012

ciri-2 anak tengah

assalamuaalaikum to y'all

 Jom kenali Ciri - ciri anak kedua ANAK MANJA IBU sebab apa- apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!
ntah la? aku ni kadang-kadang manja dengan gedik tak boleh beza
 ANAK DEGIL Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg betul.
selalunya aku yang banyak salah dari betul. :P
KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..
ni agak betul. heh kan aku kata aku ni gedik sikit :P
 TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..
erm kena tunggu ada pakwe dulu. eheheh umiiiiiiiiiii :D
 BERCINTA Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban … 
pun kena tunggu ada suami/tunang/pakwe/skandal dan sebagainya.
HITAM / PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi
black and white. fuyoo vintage jugak aku ni. 
 HATI No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….
lembut macam softlan tau
SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka
eh? yeke. tarik muka macam mana? muka comel kah? muka gedik kah?
 BERDIKARI very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..Tapi mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..
independent tu boleh la tapi bab campak-campak tu kirim salam la. erk jap aku takde abang . kena carik sorang ni hihihihihiih "gelak gedik nak mampos"
 ARAHAN anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri
 erk,, maybe
PEMAAF & CARING tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah
kalau aku marah, kalau boleh satu kiblah tu aku nak marah. dengan abeng yang tak berdosa tu kalau boleh aku nak marah. peh marahmarahmarah. assobarulminaliman.
 PAKAIAN Nak ajer up to date…semua nak kemas….TAK dapat merasa kita nk up to date
sorry arr. taste fesyen aku ni takde hapdate mcm hana tajimas ke bagai. aku ala-ala wardina sikit uhukuhuk *batuk gedik nak mampos*
yang baju pink tengah semangat nak main kereta sorong. dengan bangganya saya umumkan baju pink tu juara :p

sebenarnya aku anak no.2 . tu pasal saja gedik nak tampal benda tu. Thanks kak fish aka kak fareesha kerna anda sudi menangkap gambar saya yang tidak lah sesempurna mana ini. wah , komsas sangat la.


adiosss gurl

p/s: thanks to 
http://farahadriana156.blogspot.com/2011/05/jom-kenali-ciri-ciri-anak-kedua.html
aku copy pes jew.