May 25, 2012

ciri-2 anak tengah

assalamuaalaikum to y'all

 Jom kenali Ciri - ciri anak kedua ANAK MANJA IBU sebab apa- apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!
ntah la? aku ni kadang-kadang manja dengan gedik tak boleh beza
 ANAK DEGIL Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg betul.
selalunya aku yang banyak salah dari betul. :P
KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..
ni agak betul. heh kan aku kata aku ni gedik sikit :P
 TAK PANDAI PUJUK memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..
erm kena tunggu ada pakwe dulu. eheheh umiiiiiiiiiii :D
 BERCINTA Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban … 
pun kena tunggu ada suami/tunang/pakwe/skandal dan sebagainya.
HITAM / PUTIH Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi
black and white. fuyoo vintage jugak aku ni. 
 HATI No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….
lembut macam softlan tau
SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka
eh? yeke. tarik muka macam mana? muka comel kah? muka gedik kah?
 BERDIKARI very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..Tapi mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..
independent tu boleh la tapi bab campak-campak tu kirim salam la. erk jap aku takde abang . kena carik sorang ni hihihihihiih "gelak gedik nak mampos"
 ARAHAN anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri
 erk,, maybe
PEMAAF & CARING tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah
kalau aku marah, kalau boleh satu kiblah tu aku nak marah. dengan abeng yang tak berdosa tu kalau boleh aku nak marah. peh marahmarahmarah. assobarulminaliman.
 PAKAIAN Nak ajer up to date…semua nak kemas….TAK dapat merasa kita nk up to date
sorry arr. taste fesyen aku ni takde hapdate mcm hana tajimas ke bagai. aku ala-ala wardina sikit uhukuhuk *batuk gedik nak mampos*
yang baju pink tengah semangat nak main kereta sorong. dengan bangganya saya umumkan baju pink tu juara :p

sebenarnya aku anak no.2 . tu pasal saja gedik nak tampal benda tu. Thanks kak fish aka kak fareesha kerna anda sudi menangkap gambar saya yang tidak lah sesempurna mana ini. wah , komsas sangat la.


adiosss gurl

p/s: thanks to 
http://farahadriana156.blogspot.com/2011/05/jom-kenali-ciri-ciri-anak-kedua.html
aku copy pes jew.