June 18, 2012

comel tak aii??!!?!?!?!

assalamuaalaikum


June 17, 2012

girls thing-y

assalamuaalaikum,

kenapa aku rasa aku makin over ah? makin gedik
am i turning into one of the crazy-hormone-15yearsoldgirl.
gedik semacam lah kau ni Nana. S-T-O-P -I-T
MEMALUKAN DIRI SENDIRI KOT.


okay tu je kot nak diluahkan. geram punya pasal.
arghhh,,,, pentaksir awat hang datang awai sangat ?????

adios

June 08, 2012

Resepi Puding roti menarik tertarik emmphh memang debok

assalamuaalaikum to bakal chef,bakal geologis,bakal designer,bakar puding

hokey hari ni ai chef nana nak tunjuk u ollss cara nak masak puding roti . puding roti ni resepi yang sekejap jewww. kalau u adalah seorang yang terlebih soft and gemalai so , mungkin dalam 10 jam. hek ai 20 minit siap u olss *nada bangga-riak-bajet-kerek*

okay let's hit the oven,shall we ?

BAHAN-BAHAN
campak je roti banyak mana yang kau nak
2 biji telur ayam. tolong jangan dalam hati ada feeling-feeling nak letak telur angsa ke or penyu.
susu 250 ml * satu kotak kecik tu
susu tapi lebih pekat *susu pekat der. don't chu get le joke*
gula 3 sudu besar
butter *cairkan*

okay memandangkan my papa takda kat rumah,izinkan saya cilok dslr dia. okay cara nak buat:

 Mix those eggs, Susu, susu pekat,gula. 
 carikkan roti itu dengan seganas-ganas yang mungkin.
 tuang butter cair on top of the bread
 okay tuang batter adunan tadi tu dan biarkan dalam 10 minute bagi roti tu soak all those batter. after that ,put in to the oven for like 25 minute in 200 degrees
 sementara menunggu apa kata bukak belog ni. aku dengar MILEY CYRUS puji blog nie kate *oh shaye tidaks perchaye belog ni sangat chomel. bila shaye kathe chomel ianya bermakhna tuannya sheekali. huhuhu I'M ENGAGED BEBEHHH* sila buat nada omputih celup melayu. aku dengar miley bertunang dengar Liar LIAM tu. hamboii miley hengkau tu .. henngkau nii.. ah gua jewless niew :P
hokay sekali lagi kalau anda bosan boleh lah pergi google image dan search "Pakwe nana kena pukul berdarah dan dia cuba call ambulance tapi tak dapat sebab semua doktor tengah lunch makan puding roti buatan nana"   memang takkan jumpa :DDDDD
TING! oven sudah berbunyi mari kita gemukkan badan tuan-tuan dan puan-puan sekalian
tapi satu je aku sedih.TAWAR. gosh sebab tu saya sediakan satu resepi untuk maniskan balik puding itu jikalau anda seperti saya yang careless-cuai-beranganwaktudekatdapur ni.

SAUCE BREAD PUDING
2 cawan air kosong
3 sudu besar susu tapi pekat
2 sudu besar tepung kastard

Sila masak dalam kuali sampai masak. lepas tu sila tuang atas puding ni. kalau anda mahu kencing semanis-manisnya sila ratah je kuah tu. sukahati anda lah. Oh ya ai punya sistahh pesan :

If you're baking something, don't reduce the amount of sugar, in fact  ADD more sugar or otherwise your puding will end up macam nana punya puding.
okay tu yang dia pesan aku and aku kopi pasta dari pesanan dia tu.  kalau baking, kalau resepi dia kata dua cawan gula ,korang pulak ala-ala on diet , satusetengah cawan jelewww. JANGAN . dia kata dua cawan,dua cawan. macam dalam kehidupan, orang bagi orang arahan buat sesuatu and korang buat cincai-cincai kurang tulah , nilah ianya akan effect pada prestasi kita. macam puding roti nilah. ha kan dah macam Rancangan Bersama Dato' Dr.Fadzilah Kamsah jadinya, tapi kalau anda betul-betul on diet , suka hati anda lah. tapi kalau anda seperti saya yang bajet Puding kurang gula darlss. resepi baru dari saya , janganlah contohi saya.ARGHHGHGHG MACAM MANA NAK BUKAK BAKERY NI!!?!/!!?!?!?!?!! okayh daripada resepi tetiba emo pulak :P
kantoi 'make gifs at gifsoup.com. is you datz gals who try to killz meee *jari pointing*
enjoy, bon appetit darling baby

adios





assalamuaalaikum


wink..wink.. :P

adios

Jmaru , j'taime

assalamuaalaikum,


JMARU ATTEMPTED TO SUICIDE.
ALHAMDULILLAH I SAVE HIS LIFE.
OH BIG FURRY CAT, YOU OWE ME A BIG BOWL OF FRIKKIES *watever la ejaan asal bunyik sudah*
OR MAYBE KAU KUTIP SENDIRI NAJIS KAU DALAM PASIR TU. THAT'S ALL
TAK BANYAK POWN. U DUN NEED TO HIDE UNDER THE TABLE. I'M NOT A SCAREDY-CREEPY-GREEDY-GEDIK-DESPICABLE-EVIL-DIABOLICAL MASTER.
aku nak kau jangan berak untuk 1 hari lagi. boleyy?
of course kau tak boleh.

 wakey-wakey is playhouse disney. wake up gemok!
 Y U NEED TO DISTURB ME? I'M HAVING A GREAT DREAM WITH MAKTAM BUT I KNOW IT WILL NEVER COME TRUE, BUT HECKYAH .!!!
 look at my shiny golden eyes. geeshh, 24 carat you know. KAU ADA???!?!?
 Cikuuu cak.
STOP MAKING THOSE CUTE-PUPPY-FACE. YOU'RE NOT DOG, UGHH . bajet-bajet-bajetness runs in ur blood

ye aku tengah lepaskan rasa geramarahatini.
anyone nak belanja aku Magnum Choco-cappucino ngan aku?
*bunyi katak meneran*
okay sejak bila katak meneran kan
*bunyi cengkerik*
cliche. but watever dude
aku tak dilayan
kfineee ai nak mewajuks niew. pujuks la ai cepat.


adios

June 07, 2012

JUSTIN BIEBER VERSUS NURUL AI'NA

assalamuaalaikum to pakwe cantik , makwe hensem sekalian

anda pernah dengar nama Tanner Patrick?
NO, bukan Patrick Swayze. sape entah mamat tu
bukan Patrick jiran sebelah kau tu
bukan Patrick Star BFF spanjbab skuerpen tuu
la la no no nehi nehi



terus aku rasa macam nak curang dengan Adam Lembing je. seiyes ada orang kata suara dia lagi best dari Justin Bibir tu i dun knowzzz. let the people talk. Justin ku jangan sedih tauuuuu,nanti ai suruh mama Gonezz tu pujuk you aww nyah :P






ADIOS










June 06, 2012

another wonderful Wednesday

assalamuaalaikum to semua abang,kakak,adik,ibu,ayah,atuk,nenek,budaksekolah,perdanamenteri

imagine Najib reading my belog right now *arhgghghgh tarik rambut buat aksi 18sg*
silat,kungfu,bla,,

kenapa saya happy? kenapa saya perlu happy?kenapa tiba-tiba rasa happy? apa maksud happy? kenapa aku post dekat FB adam Levine dia tak balas-balas? ha kan dah tak happy tetibe

okay aku baru habiskan dua kepak ayam berkolesterol tapi dah sedap sangat nak buat macam manakan.
and one cup of icebelendut strawberry. aku rasa pasar malam taman batu permai punya ICE BELENDUT adalah yang paling awesome bagi aku . Orang Kelantan jangan jewless *angkat kening gaya kakak Anuar Zain*

percaya tak aku tengok wayang 3-D. heh bajet lah macam dia orang first tengok 3-D.
sorrrryyyy gua jakun tapi gua memang suka 3-D so lu jangan bikin panas dekat belog gua. gua panggil Najib baru tahu. lu jangan tak tahu dia baca belog gua taww . Gua nampak muka lu jeles. sabar.

tapi sekarang aku bukan nak cakap pasal PM kesayangan tetapi pasal aaku nak PM3. atau maksud lain Preview Madagascar 3

actually decide nak tengok The Avengers. sekali pukul 5 daaaaaa. aku and my umi and my bro agak hangattt jugaklah memandangkan dekat website bigcinema kata ada pukul 3. okay ubah plan. tengok Madagascar.
SUMPAH LAWAK SIOT TERCEKIKCEKIK GELAK WEH DAH LAH WAYANG TU ADA DALAM 10-11 ORANG MEMANG MAXIMUM SPEAKER BERGEMA SUARA AKU GELAK.HOOO HILANG KEJANTANAN GUA.


Ben Stiller as the Lion.
rasa nak lempang je King Julien *betul ke aku eja tembak jelah* and awek dia bear tu. boleh main rempit.rempit pulak. so shuweet. rasa nak lempang sekali lagi jew.

i give 4.9/5 stars
aku terpaksa amik 0.1 memandangkan popcorn aku habis waktu tengah cite tu. arghh kuatnya aku sedut popcorn tu :P

and aku nak gila tengok HOORE-HOORE. ada sesapa nak ajak aku. jomsss. *reminder,reminder PMR on the way darlss*

Nana pun terpaksa mengundur diri. dia tak ingat besok ada tusyen MATH!! alhamdulillah finally aku jumpa pon.



from Maria Elena twittahh. sorry Kak Mars ai pinjam your picto. 

go to sleep or you'll end up tidur pukul 6 pagi macam semalam. woww. i have a great pair of eye .

adios

wordless Wenesday

assalamuaalaikumm


u get it? uh

June 05, 2012

Hoore-Hoore!!

assalamuaalaikum............





ALIA !!!! PAKWE KAU BERLAKON DALAM NI. CEPAT!
WADUHH WAJIB TENGOK WAYANG NIEH. EH AKU MALAS LAH
APA KATE BELI CETAK ROMPAK JEW!
HAHAHA STRESS KAN BACA HURUF BESAR NI. YA AKU MEMANG SUKA BAGI ORANG STRESS . HOBI KOT.


aksi tahan muntah
aku tak tahu kenapa belakang kepala aku keluar sparkle-sparkle gitu. ala-ala fallen angel gitu. nak vampire powns boleh.

seiyesly, lagu This Love aku buat oral PMR. teacher bagi markah 12/15. omaii sepanjang 3 tahun aku buat oral baru first dapat markah atas 10. i lap you mama roy :] thank you adam levine lagu yang bapak best.
and waktu aku buat oral, cik Adlin Syazwani dengan baek hatinya record video aku nyanyi.
hantar video dekat youtube,terus meletup. perasan ddowwhwhh. seiyes aku rasa macam sedap je aku nyanyi. bila dengar balik sumpah tak jadi aku letak dekat Youtube. aurat weh,lagipun aku macam watak Giant dalam doraemon bajet suara sedap. padahal,..

adios

p/s: aku nak hafal pidato, facebook jangan ganggu hidup aku pelishh

since when aku dipanngil hensem?


assalamuaalaikum to y'all

ohkay i found this on Cik Ieman nyer belog. so aku pon rasa tertarik hati untuk buat jugak.



1. kalau makan korank start minum air dulu tak?
Yup,or else aku akan tergagau-gagau nak minum air waktu tengah makan. and you know that's a very bad habit. you will end up having 4 tingkat of belly fat. tu mak aku pesan. hahaha tapi aku still buat.
2. korank kidal ke kadal?
erm kadal tu kebende?
3. lagu apa yang tengah bertakhta di hati hampa semua saat ni.
ERMMM, call me maybe , beginilah caranya , PAYPHONE JAJAJAJA, this love , A thousand year , Liberty Walk, Skyscraper, Give your heart a break, safe and sound,glad you came100 persen cintaku. oh kay the last one is a lie.no dangdut-dangdut. taubat-taubatt pmr.
4. kalau korank lapaq la, yang tahap macam orang somalia nu, hampa nak tak makan makanan yang hampa tak suka?
em, makanan apa je yang aku tak suka heh?
i loikeee everything. tolak batu kayu pasir and benda-benda yang korang tahu diketahui membawa maut or koma or menyebabkan aku rasa nak muntah. as example, PERIA. ew

5. korank suka tengok blog orang lain, atas dasar apa, cantik ke? best ke? ape?
bedasarkan kerajinan aku. tak kesah la hape jenis. tapi like Ieman said,aku benci blog yang penuh those freaking apps. kau letak jam dekat blog buat hapeee? dekat dekstop aku dah ada jam belum kira jam tangan,jam dinding,jamban. oh kay the last one is a joke. tu belum kira yang kelemumur jatuh a.k.a falling snow kebende tah.
6. kalau korank berada kat China, korank ada time budak cina 'kena langgar' tu. apa korank buat? 
First thing call ambulance and then aku baring sebelah budak cina tu,pretending macam aku kena langgar jugak.  sound stupid,heh but believe me setahu aku la kalau kita langgar seseorang dekat China,kita kena tanggung dia seumur hidup. so that's why...
7. korank suka colour ape? sebab apa?
i don't have any specific colour actually.  aku ikut mood. sometimes Purple,Biru,Kuning,Merah semua lahhhhh.Mix la. kadang-kadang aku pilih ikut rasa gedik,rasa marah,rasa cool. kalau nak gedik-gedik sikit purple i think,kalau rasa cam cute-miut tu amiklah pink.kalau rasa semangat-happy-excited ,Kuning and merah. .kalau rasa cool and relax , blue.

8. korank rasa orang cantik tu cantik atas dasar apa?
ERM, cantik tu banyak jenis. cantik luaran and cantik dalaman. emm aku tengok orang berdasarkan cantik dalaman. i mean dia punya akhlak and personaliti tu baik-okay-bagus-ada agama. oh ya yang perasan cantik sila lempang diri sendiri sepoloh kali.

9. let's tell us, about ur first love. how u met him/her?
emm, there is no love,yet. but kalau suka tu hikhikhik *gelak gedik* ada lahh. okay nama mamat tu Faidhi. hah mampos aku dia baca. actually nak dekat hampir 7 tahun tak contact. dia adalah orang pertama yang aku crush. waktu tadika lagi kot. we stay in the same class waktu primary. kejap je waktu darjah 1. lepastu dia pindah CUIS , and i never met him after that. heh macam filem novel pulak. maybe i should write one/

10. the last thing, u bought by your own pocket money? 
duit raya tu macam duit poket jugak ke? if yes, baru semalam. air Dutch Lady Coffee. emphh,my favourite. 

11. last person u text?
erm, alingku sayang, i don't have phone . tapi kalau guna phone orang lain , e.g. my papa phone. last week,aku mesej ustazah kata aku tertinggal beg dekat dorm E . dalam beg tu ada kain batik basah,selendang and kasut sukan . okay imagine 2 minggu kau tinggal beg dengan barang-barang tu. pehh bau tertarik menarik memang membunuh. eghh, tetibe teringat kena balik kiblah hujung minggu ni buat gugur rambut jew.


buku latihan PMR menimbun but bukannya buat. and PIDATO ohmaiohmaiohmai aku tak hafal.
and nasib baik bulan 7 pheeww. *ohplissjanganrelexsangatnanakautukalaureleksampaibulan10nanti*
9/10/2012 my anniversary with my husband.
if you guys want to believe lah.


adios

June 04, 2012

takde tajuk yang sesuai,so,umm,just keep on reading

assalamuaalaikum to semua manusia yang masih bernafas,yang masih berdegup jantungnya,
well,terlampau banyak pengaruh novel the Mediator,MegCabot aku ni :P
imagine orang yang dah mati baca blog aku. takke menakutkatkan tu?
one more thing, nonsense much.

i've been spending my super free time reading Meg Cabot's.
and yeah,novel dia,kalau korang rajin search la,you know selalu not logic.
eh kadang kala bila aku baca novel dia tulis. ohmaimaimaimai macam tak logik but i keep on reading.
sebab apa? yup dia lawak. kalau kau baca kebanyakkan novel dia lawak. santai gila dia tulis.
princess diaries and the mediator. my favv of all time.
seriously,she can beat stephenie mayer. oh sorry twilight is not my fav anymore. ya maybe sebab vampire dia sumpah hencemm memang tahap maut, eh, not my taste la :P. *kalau dia muncul depan mata,pengsan kau mintak oksigen*
oh okey lupakan edward cullen,dia dah ada bella. oh wait, bila breaking dawn 2 nak keluar heh?
sepuluh tahun kemudian.

aku nak review the mediator.
and the mediator got six series.
and i like the last series,though.
and the mediator ni macam cerita the ghost whisperer. cuma dalam cerita ni watak dia muda baya-baya aku jeww. ghost whsiperer tu agak tua. like 30's macam tu
and baru aku perasan aku letak banyak and kan?

Ever since she saw her first ghost at the age of two, Susannah Simon has been a mediator - in other words, a contact person between the living and the dead. It's her responsibility to help troubled spirits move on to the next world. And it's a responsibility she has always resented. At sixteen, Susannah just wants to be a normal teenage girl, worried about clothes and boys, not dead people. And now that her mom's remarried, she's had to leave New York City, the only home she's ever known, to move all the way to northern California. Her new stepdad's not too bad, but her three stepbrothers are a pain, and on the first day of school, she's confronted by the angry ghost of Heather, a girl who committed suicide over Christmas break. Susannah figures it won't be too hard to get Heather to move on - until it becomes clear that she's the most violent spirit Susannah has ever encountered. Heather won't rest until she gets revenge on her ex-boyfriend for breaking up with her.

This book starts off a great series by Meg Cabot that is one of my favorite series ever. The next five books are just as great. This series combines mystery, suspense, humor, and romance, and so will appeal to teens with various tastes in reading. I also highly recommend that all of Meg Cabot's fans give it a try - even though this series is very different than her other books, in my opinion, it's her best ever. amazon.com
of course buku aku download dalam kindle kesayangan aku. series aku ada 6 series novel download serentak. memang gila suka. tapi cover buku dia sumpah tak berapa lawa. tapi citer dia memang best.

cerita pasal Susannah Simon yang boleh tengok orang yang dah mati. yup, dikatan roh dorang tergantung di antara dua alam *tetibe teringat nyahh* . so,tugas si Susannah ni bantu dorang boleh pergi ke alam seterusnya. Mak dia kahwin lain lepas ayah dia mati dan dorang berdua pindah ke California. Dia tak sangka bilik yang dia bakal tinggal dekat rumah tu terdapat seseorang hottie or cuttie dalam bahasa melayu lelaki yang hensem tapi sayang-sesayangsayangnya dah mati tinggal dalam bilik dia bernama Jesse . Ohkay meg cabot ni watak dia semua hensem-hensem.ehg Jesse ni mata hitam,rambut brown-brown gituu. at first Susannah ni suruh laki tu keluar tapi si Jesse entah kenapa aku rasa dia ni miang-miang keladi tak nak keluar. lagipun si Jesse ni banyak tolong si Susannah.sifat Susannah ni ganas kot. tumbuk,sepak adat.dia macam tomboy.dia ada abang tiri yang di beri gelaran 'dopey,sleepy and doc.memang kau baca nak teryeyek-yeyek nak gelak kau tau.tapi ni novel kinda macam dia selit-selit kristian . takpe iman aku kuat.Insyallah.
and bla--blaa dia selesaikan banyak masalah. Tapi paling best Last sekali. The Mediator 6-Twilight.

Sixteen-year-old Suze Simon hasn't had it easy since she found out she was a Mediator - a person who has the power to see and speak to ghosts, and must help their spirits move on to the afterlife. And being in love with Jesse, the ghost of a guy who died over 150 years ago in her bedroom, while her home was still being used as a boardinghouse, just adds to the confusion. After all, it's impossible for someone who is dead, to "be with" someone who's alive. Then everything changes when Paul, a fellow Mediator, classmate to Suze, and regular, all-around jerk, threatens to do something to change the way Suze feels about Jesse. Paul plans on going back in time over 150 years to the day that Jesse was killed, to prevent his murder. That way, Suze will have never met him, and Paul can take up residence as her boyfriend. But there's a catch. If Mediators can time travel, then Suze plans on going back in time to make sure that Jesse is murdered, and isn't saved by Paul at all. But watching your one true love die isn't the easiest thing to do, and maybe, just maybe, Suze doesn't have the heart to do it.
okay last sekali si Jesse si  mamat yang hensem tapi malangnya dia hantu  telah menjadi manusia. eh gila tak .
kalau nak tau camne mamat ni transformer badan dia sila baca sinopsisnya dekat wikipedia. malas aku nak cerita nak panjang-panjang.


yang aku tau laa kan kalau dekat Malaysia ni selalunya bomoh-bomoh laa yang boleh cakap itu pun. hek si Susannah ni bomoh kew? bomoh-bomoh ni pun cakap dengan setan-setan ataupun jin . yang dah mati takkan tinggal/ada di dunia..roh ni akan pegi satu alam bernama alam barzakh. takdenya ''eh jap aku lupa pesan pakwe aku jangan carik awek lain.boleh tak kau tolong mesejkan/pesankan dia''.
takdenya. takdenya

tapi novel ni sebagai entertainment je. seriyes lawak gila.
and novel dia semua awchchchc-some giwlers. aku suka.
and almost all of her novel best-best. you guys should buy it.
okay i want to continue reading.
buh-bye.

adios

p/s: banyak buku latihan beli . buatnya 20 tahun lagi :P


June 02, 2012

super saturday

assalamuaalaikum darlingssss,babiesss,girlsssss,boyssss

hokay sejrah dalam 65 % dah nak siap.
arghhhhhhhhh, dah lah banyak salah buat . ya allah geramnyaaa.
okay relax,cool,chill bebeh. banyak lagi masa *winkk..wink =-="



COUPLE PALING SWEETTTT PERNAH AKU TENGOK.AUWWWWWWW :P



okay minah yang muka cam baldi retak tu aku dan mamat muka baldi mahal tu ialah bekas bakal laki aku
adam levine


hehehe cepat larhh puji gambar ai. ai tunggu like dari u ollss semua.
okay nyah blah duluuu. nak sambung kerjaaaa.
okay tetibe di masuki gen pondan.
omaiiiii english!
tetibe je kan
bai weh. bai
ops
i mean



ADIOS!