June 08, 2012

Resepi Puding roti menarik tertarik emmphh memang debok

assalamuaalaikum to bakal chef,bakal geologis,bakal designer,bakar puding

hokey hari ni ai chef nana nak tunjuk u ollss cara nak masak puding roti . puding roti ni resepi yang sekejap jewww. kalau u adalah seorang yang terlebih soft and gemalai so , mungkin dalam 10 jam. hek ai 20 minit siap u olss *nada bangga-riak-bajet-kerek*

okay let's hit the oven,shall we ?

BAHAN-BAHAN
campak je roti banyak mana yang kau nak
2 biji telur ayam. tolong jangan dalam hati ada feeling-feeling nak letak telur angsa ke or penyu.
susu 250 ml * satu kotak kecik tu
susu tapi lebih pekat *susu pekat der. don't chu get le joke*
gula 3 sudu besar
butter *cairkan*

okay memandangkan my papa takda kat rumah,izinkan saya cilok dslr dia. okay cara nak buat:

 Mix those eggs, Susu, susu pekat,gula. 
 carikkan roti itu dengan seganas-ganas yang mungkin.
 tuang butter cair on top of the bread
 okay tuang batter adunan tadi tu dan biarkan dalam 10 minute bagi roti tu soak all those batter. after that ,put in to the oven for like 25 minute in 200 degrees
 sementara menunggu apa kata bukak belog ni. aku dengar MILEY CYRUS puji blog nie kate *oh shaye tidaks perchaye belog ni sangat chomel. bila shaye kathe chomel ianya bermakhna tuannya sheekali. huhuhu I'M ENGAGED BEBEHHH* sila buat nada omputih celup melayu. aku dengar miley bertunang dengar Liar LIAM tu. hamboii miley hengkau tu .. henngkau nii.. ah gua jewless niew :P
hokay sekali lagi kalau anda bosan boleh lah pergi google image dan search "Pakwe nana kena pukul berdarah dan dia cuba call ambulance tapi tak dapat sebab semua doktor tengah lunch makan puding roti buatan nana"   memang takkan jumpa :DDDDD
TING! oven sudah berbunyi mari kita gemukkan badan tuan-tuan dan puan-puan sekalian
tapi satu je aku sedih.TAWAR. gosh sebab tu saya sediakan satu resepi untuk maniskan balik puding itu jikalau anda seperti saya yang careless-cuai-beranganwaktudekatdapur ni.

SAUCE BREAD PUDING
2 cawan air kosong
3 sudu besar susu tapi pekat
2 sudu besar tepung kastard

Sila masak dalam kuali sampai masak. lepas tu sila tuang atas puding ni. kalau anda mahu kencing semanis-manisnya sila ratah je kuah tu. sukahati anda lah. Oh ya ai punya sistahh pesan :

If you're baking something, don't reduce the amount of sugar, in fact  ADD more sugar or otherwise your puding will end up macam nana punya puding.
okay tu yang dia pesan aku and aku kopi pasta dari pesanan dia tu.  kalau baking, kalau resepi dia kata dua cawan gula ,korang pulak ala-ala on diet , satusetengah cawan jelewww. JANGAN . dia kata dua cawan,dua cawan. macam dalam kehidupan, orang bagi orang arahan buat sesuatu and korang buat cincai-cincai kurang tulah , nilah ianya akan effect pada prestasi kita. macam puding roti nilah. ha kan dah macam Rancangan Bersama Dato' Dr.Fadzilah Kamsah jadinya, tapi kalau anda betul-betul on diet , suka hati anda lah. tapi kalau anda seperti saya yang bajet Puding kurang gula darlss. resepi baru dari saya , janganlah contohi saya.ARGHHGHGHG MACAM MANA NAK BUKAK BAKERY NI!!?!/!!?!?!?!?!! okayh daripada resepi tetiba emo pulak :P
kantoi 'make gifs at gifsoup.com. is you datz gals who try to killz meee *jari pointing*
enjoy, bon appetit darling baby

adios