June 05, 2012

since when aku dipanngil hensem?


assalamuaalaikum to y'all

ohkay i found this on Cik Ieman nyer belog. so aku pon rasa tertarik hati untuk buat jugak.



1. kalau makan korank start minum air dulu tak?
Yup,or else aku akan tergagau-gagau nak minum air waktu tengah makan. and you know that's a very bad habit. you will end up having 4 tingkat of belly fat. tu mak aku pesan. hahaha tapi aku still buat.
2. korank kidal ke kadal?
erm kadal tu kebende?
3. lagu apa yang tengah bertakhta di hati hampa semua saat ni.
ERMMM, call me maybe , beginilah caranya , PAYPHONE JAJAJAJA, this love , A thousand year , Liberty Walk, Skyscraper, Give your heart a break, safe and sound,glad you came100 persen cintaku. oh kay the last one is a lie.no dangdut-dangdut. taubat-taubatt pmr.
4. kalau korank lapaq la, yang tahap macam orang somalia nu, hampa nak tak makan makanan yang hampa tak suka?
em, makanan apa je yang aku tak suka heh?
i loikeee everything. tolak batu kayu pasir and benda-benda yang korang tahu diketahui membawa maut or koma or menyebabkan aku rasa nak muntah. as example, PERIA. ew

5. korank suka tengok blog orang lain, atas dasar apa, cantik ke? best ke? ape?
bedasarkan kerajinan aku. tak kesah la hape jenis. tapi like Ieman said,aku benci blog yang penuh those freaking apps. kau letak jam dekat blog buat hapeee? dekat dekstop aku dah ada jam belum kira jam tangan,jam dinding,jamban. oh kay the last one is a joke. tu belum kira yang kelemumur jatuh a.k.a falling snow kebende tah.
6. kalau korank berada kat China, korank ada time budak cina 'kena langgar' tu. apa korank buat? 
First thing call ambulance and then aku baring sebelah budak cina tu,pretending macam aku kena langgar jugak.  sound stupid,heh but believe me setahu aku la kalau kita langgar seseorang dekat China,kita kena tanggung dia seumur hidup. so that's why...
7. korank suka colour ape? sebab apa?
i don't have any specific colour actually.  aku ikut mood. sometimes Purple,Biru,Kuning,Merah semua lahhhhh.Mix la. kadang-kadang aku pilih ikut rasa gedik,rasa marah,rasa cool. kalau nak gedik-gedik sikit purple i think,kalau rasa cam cute-miut tu amiklah pink.kalau rasa semangat-happy-excited ,Kuning and merah. .kalau rasa cool and relax , blue.

8. korank rasa orang cantik tu cantik atas dasar apa?
ERM, cantik tu banyak jenis. cantik luaran and cantik dalaman. emm aku tengok orang berdasarkan cantik dalaman. i mean dia punya akhlak and personaliti tu baik-okay-bagus-ada agama. oh ya yang perasan cantik sila lempang diri sendiri sepoloh kali.

9. let's tell us, about ur first love. how u met him/her?
emm, there is no love,yet. but kalau suka tu hikhikhik *gelak gedik* ada lahh. okay nama mamat tu Faidhi. hah mampos aku dia baca. actually nak dekat hampir 7 tahun tak contact. dia adalah orang pertama yang aku crush. waktu tadika lagi kot. we stay in the same class waktu primary. kejap je waktu darjah 1. lepastu dia pindah CUIS , and i never met him after that. heh macam filem novel pulak. maybe i should write one/

10. the last thing, u bought by your own pocket money? 
duit raya tu macam duit poket jugak ke? if yes, baru semalam. air Dutch Lady Coffee. emphh,my favourite. 

11. last person u text?
erm, alingku sayang, i don't have phone . tapi kalau guna phone orang lain , e.g. my papa phone. last week,aku mesej ustazah kata aku tertinggal beg dekat dorm E . dalam beg tu ada kain batik basah,selendang and kasut sukan . okay imagine 2 minggu kau tinggal beg dengan barang-barang tu. pehh bau tertarik menarik memang membunuh. eghh, tetibe teringat kena balik kiblah hujung minggu ni buat gugur rambut jew.


buku latihan PMR menimbun but bukannya buat. and PIDATO ohmaiohmaiohmai aku tak hafal.
and nasib baik bulan 7 pheeww. *ohplissjanganrelexsangatnanakautukalaureleksampaibulan10nanti*
9/10/2012 my anniversary with my husband.
if you guys want to believe lah.


adios