August 26, 2012

Balik kiblahhhhhhhh

Assalamuaalaikum
Sedang menanti kakakkuyang tak siapsiap
Tayang gitar jap

Tayang gitar bukan bermakna reti main. :P

August 25, 2012

main kawen-kawen

Assalamuaalaikum to all future Zauj and Zaujah.

Amacam raya? berat ada naik? melantak habis-habisan?kerja sekolah dah siap?
Ahah soalan ni bertujuan memerli diri sendiri. Bukan apa ada sorang budak tu dia asyik feeling-feeling raya jew. PMR memang lambat lagi kannnnnn. eghhh.... kenapa aku ni.

okay chillaxxx rilaxxxxxx . dah baca novel KAHWIN GANTI???????????????????????????

Luqman Hakim
Perempuan yang bertudung semuanya sama! Nampak baik, tapi hati busuk! Cinta konon! Ada apa dengan cinta? Dah bercinta, nak kena setia. Punyalah setia, kena tinggal juga! Jadi seperti dia juga senang. Tempoh untuk berkawan dengan perempuan, hanya satu bulan. Cukup masa, tukar yang lain. Muda lagi kut! Enjoy la!
Nuqman Hakim
Bertunang, banyak dugaannya. Ramai yang tunang dengan dengan orang lain, tapi nikah dengan orang lain. Nikah terus lagi senang. Lepas ni, boleh fokus pada belajar. Bukan macam mamat seorang tu, sibuk ke hulu dan ke hilir heret perempuan yang bukan muhrim. Macam manalah ilmu nak berkat kalau dok sibuk buat perkara tak senonoh!
Mya Zara
Bila berdua dengan lelaki itu, bayangan Nuqman selalu saja nampak pada dirinya biarpun perangai mereka ternyata berbeza. Tapi, bila wajah itu tiada di hadapannya rindu pula mula menghimpit diri. Dia sendiri tak pasti sama ada itu adalah cinta atau sekadar kerana taat setia pada yang sah memilikinya.
“Awak suka saya tak?” – Mya Zara

“Aku… aku suka Dibo!” – Luqman Hakim
Takdir Allah telah menentukan jodoh di antara Luqman Hakim, pelajar tahun akhir Kejuruteraan Kimia yang kasanova, dengan Mya Zara tutor mudanya yang juga bakal kakak iparnya tatkala Nuqman Hakim menghilang secara tiba-tiba.
“Sebab dia adiklah, abang akan buat macam tu. Abang akan paksa dia ceraikan Zara dan pulangkan semula Zara pada abang. Tak selamanya dia boleh rampas semua hak abang. Kali ini, abang akan bertegas. Sama ada dia suka atau tidak, Zara mesti jadi hak abang!” – Nuqman Hakim
Mampukah istana yang dibina atas dasar gantian bertahan hingga ke akhirnya? Berjayakah Mya Zara mengubah persepsi Luqman tentang perempuan dan cinta?
CREDIT
HHAHAHAHAHAHAHAHAHA. tu je aku rasa nak gelak. novel ni awesome bangat. aku macam ala-ala tak berapa sukak cover dia tapi rasa best pulak citer dia. agak Cliche la jugak. ye la kena ganti bagai. Banyak novel sepesis begini. butttttt, selalunya perempuan kena ganti, ni lelaki. unik jarangjarang la jugekk. Cuma cerita dia agak pening sikit? Anda baca betul-betul you'll get the answer bebehhhhh. Ni yang aku rasa nak carik suami ada kembar. haha tak pasal waktu kawen silap laki. okay over la kau ni. dulu nak laki  pencurik *Akhir sebuah cinta, lepas tu artis kebende . Manusia tak pernah puas kan? Dapat yang itu, dia nak yang ini. Susah nak puaskan seketul daging yang ada dalam diri ini. Okay back to the topic, cerita dia sweet kencing manisss habes ala-ala cerita vanila coklat . And Mya Zara tu pulak pakaii tudung labuh. Lagi sweet. ceng..ceng... Luqman tu ada teddy nama Dibo. lagi sweet kena diabeteis dah aku ni dorang suka main kejar-kejar. lagi sweet .. banyak lah sweet.  gula sweet batu gula pasir. la... la.. la..
lepastu laki tu selalu cakap " dah tak payah main kawin-kawin" maksudnya disitu tak payah berlakon lagi dah depan orang lain. paham tak??? tak paham, sila kuatkan hati,pergi beli,baca sendiri
papepon 4.5 star. mana lagi 0.5? sorry aku panas hati dengan Nuqman tuuu. gataii kemainn :P


Tadi gali-gali buku waktu zaman hingus lelehleleh lagi. Aku sejak darjah 1 ada diari. luahan hati konon. nak lari dari rumah laaa. kena marah laa. nak nangis laaaa. kena ejek laaaaa. Gediknya aku dulu . huhuahuahuaha   darjah 2-6 isi diari aku sama je semua. ala-ala diari ratapan anak tiri pulak bila baca. padahal masalah ciput je. Laki aku suka. hikhok. Kawan aku benci. lalala. Aku buat salah ke hapa semua luah situ.
Rindu zaman kecik kecik dulu. Rasa nak jadi 6 tahun balik. kencing atas tilam orang basuhkan. sekarang ni kau kencing kat tilam asrama mau kena bahan sampai forever n everrr. Lawaknya aku ni.
Ni yang nak buat diari ni. Nak luah napa sofwati tak pernah like status aku *hantukepalapankali* sampai hati dia. pastu aku nak tulis dalam diari napa aku selalu kena terjah dengan kritikan dari pengkritik tak dijemput AkademiBadanAkuTaKurusNakBuatMacaMana. ni yang tacing-tacing memalam buta.
Dah la Ipad buat hal. memang sah habis satu diari aku buat luahan. ceiiii.

Hai Nama saya Siti Nurul AinaLisurihani. Panggil ringkas Scha Al-Yahya. Sorry muka terseiras  Selena Gomez. tulah sampai Justin Bieber pun tershashul panggil aku Honey. oh peliss bila aku jadi madu kau. 
 Aku rasa jahat sangattt. ye la setiap kali letak gambar mamat ni mesti huduh-huduh. tak pernah kiut-miut. tapi kenapa rasa macam nak gelak lapanpuloolapanjutakali hah?
okay nana. Breath in,breath out. Rileks and istighfar . Cool saja. Tadi baca pasal Stress dekat Majalah solusi. Best. Cara kita layan stress and the way to fix the stress. malas citer panjang . beli majalahnya. Bagus isi manfaat banyak. Solusi tak silap aku Kak Mah selalu beli. la...la..la.. pinjammmmmm :DDD

hokay enough merepeks for the day. besok raya-maya-buaya-saya-hensem eh. dekat rumah sapa hentah. ikut je. asal dapat makan. hamboiiii niat kemain . ohkay nawaitu kena betul,baru boleh buat dengan betul. amacam? dapat tangkap. okay sekian saja penulisan saya hari ni.

adiosssssssssss

p/s: Aku carik Maru? mana jantan sekor ni hilang hah?

August 23, 2012

Raya sakannnnnnn

Assalamuaalaikumm
Apa kabo semuanyaaaaaaaa??
Aku na tepek gambo raya jewwwww
Nanti full post bila dapek komputer. Ipad leceh bangat
poskad raya khas dari Datin Nana. Phewittt simpan buat kenangan yee

August 16, 2012

tahi lalat adalah tahi yang comel

assalamuaalaikum to my girlfriends and boyfriendsss



Saya rasa setiap orang mesti sekurang-kurangnya ada satu tahi lalat pada diri mereka, tapi tak semua orang ada tahi lalat di muka. Bagi sesetengah orang tahi lalat ini membawa erti kepada mereka, dan ada juga yg langsung tidak mempedulikannye. Jadi apa-apa pun kat bawah ni ada beberapa rahsia tentang kedudukan tahi lalat di muka seseorang, selamat membaca....


KENING KANAN
Sekiranya kamu mempunyai tahi lalat pada kening sebelah kanan, kamu dikatakan seorang yang mempunyai akal yang cerdik dan cekap melakukan setiap tugas yang diberikan. Maksudnya kamu mampu memikul segala tanggungjawab yang diamanahkan ke atas kamu.

KENING KIRI
Sifat sopan adalah gambaran bagi mereka yang memiliki tahi lalat sebegini. Kamu juga seorang yang lemah-lembut. Walaupun kamu seorang yang bersopan dan lemah-lembut, namun jangan terperanjat kerana kamu juga seorang yang aktif dan cergas. Tidak hairanlah kamu ini suka
melibatkan diri dalam kegiatan lasak termasuklah acara sukan.

ANTARA DUA KENING
Kamu dikatakan seorang yang keras hati dan pendirian kamu sukar digugat atau dipengaruhi orang lain. Selain itu, kamu juga seorang yang berani. Kadangkala sikap kamu yang berani ‘tak bertempat’ itu mendatangkan keburukan pada diri kamu.

ATAS MATA KANAN
Kamu dikatakan seorang yang baik hati dan suka menolong orang lain. Selain itu, kamu juga selalu berjaya dalam apa jua perkara yang dilakukan. Kebanyakannya mempunyai kerjaya yang mantap dalam masa yang singkat.

ATAS MATA KIRI
Kamu dikatakan mempunyai sikap baik hati dan disenangi orang lain. Tidak hairanlah kamu mempunyai ramai teman tidak mengira status, jantina dan kedudukan.

PIPI KIRI
Ini menunjukkan kamu mempunyai ramai teman. Mungkin kerana kamu seorang yang peramah dan tak sombong. Kamu juga tak kisah berkawan dengan sesiapa sahaja asalkan ikhlas.

PIPI KANAN
Kamu sentiasa menjadi pujaan ramai peminat dari jantina yang berlawanan. Tidak hairanlah jika kamu mudah mendapat pengganti walaupun baru sahaja putus cinta.

PADA HIDUNG
Tahi lalat di bahagian ini menunjukkan kamu ini cukup bernasib baik dan murah rezeki. Kebanyakan mereka ini mampu hidup senang-lenang.Bertuahnya badan!

PADA BATANG HIDUNG
Tahi lalat di bahagian ini dikatakan lebih bertuah. Kamu lebih mudah memperolehi kekayaan dalam hidup dan dicintai sepenuh hati oleh yang tersayang. Kamu juga dikatakan hanya melalui satu perkahwinan sahaja seumur hidup.

BIBIR ATAS KANAN
Kamu seorang yang petah berbicara. Mempunyai banyak rezeki dan pandai.

BIBIR ATAS KIRI
Kamu dikatakan mempunyai ramai kawan kerana sikap baik hati dan suka menolong orang.

BIBIR BAWAH KANAN
Kamu seorang yang disegani oleh ramai orang. Mungkin kerana sikap peribadi kamu sendiri membuatkan orang suka kepada kamu. Selain itu, ia juga turut membuatkanwajah kamu manis dan sedap mata memandang.

BIBIR BAWAH KIRI
Kedudukan tahi lalat ini menunjukkan kamu seorang yang pandai berbicara. Setiap kali bercakap orang akan rasa kagum terhadap kamu. Jadi tak hairanlah kamu mampu menjadi penceramah/pemidato yang baik. Pekerjaan yang sesuai dengan kamu ialah pekerjaan yang memerlukan kamu berkomunikasi dengan orang lain secara langsung. Kamu juga seorang yang tidak mudah mengaku kalah.

HUJUNG MULUT KANAN
Kamu jenis yang tak mudah menyerah kalah dan akan mencuba sedaya-upaya. Mereka ini mempunyai semangat juang yang tinggi. Walau bagaimanapun, mereka perlu bekerja keras untuk hidup senang.

HUJUNG MULUT KIRI
Awas! Kamu dikatakan seorang yang suka berfoya-foya dan bersosial. Personaliti kamu yang menarik membuatkan diri kamu mudah menyesuaikan diri dengan orang lain.

DAGU BAWAH KANAN
Kamu dikatakan mempunyai sifat mulia sehingga membuatkan ramai orang menyukai kamu. Kamu jujur dan baik hati dengan semua orang. Namun begitu, akan ada orang mengambil kesempatan di atas kebaikan kamu.

DAGU BAWAH KIRI
Ia menandakan kamu ini seorang yang bijaksana dan mempunyai jiwa yang suci daripada hasad dengki dan cemburu.

oh ya hobby aku sekarang carik tentang personaliti diri. aku ada taik lalat bawah kanan dagu. sifat mulia??????????????????????????????????????????????????????????? jujur dan baik hati??????????????????????????????????????? tak pasal aku dah guling-guling cam gila.

jangan percaya sangat. it's just kajian. you knowwwww.


aku bosan. okay continue mensearch tentang diri sendiri. jomss buat personality quiz pulok ":D

adios

p/s: dapat result aku tepek.

August 15, 2012

dalam Tanah ada Air bertiupnya Angin terpadam Api

Assalamuaalaikum to my pals and fellass

howawyuu??? dah start cuti belum? aku dahhhh. saper budak kiblah hangkat tangannn!!!!!! poyo havess.
actually aku sekolah dua hari jew. And dalam dua hari tu many things happen. and yet more secret to revealed . Shocking but what can i say, Nafs is controlling their mind. Bulan Puasa harung je. Ya Allah , bukak pintu hati dorang tuu.

hokay, ape niii? cam gempak. no need to storey-morey-curry-naik lorry-strawberry. Anggaplah aku ni agak jiwa kacau , Adam Lembing tak nak balik raya Kelantan . adusss. Kau raya amerikah tu sesorang. adios,goodbye,sayonara,ma'assalamah,selamat tinggal.

ermm, abang tengah pikiaq la ni. mana nak raya tahun ni. tiket kapal terbang naik rega. nak naik bas mau tenggelam dalam laut tu. Tumpang kapal kargo, raya tahun depan tak sampai lagi, poning kopalo den ni mikir nyaaa
tu payah nya. Aku ajak jadi warganegara tetap Malaysia, kata rindu pizza,berger,segala adik beradik tu. aduss just call one three hundred eight tupai tupai. berdesup dia hantar. =-= what a fuss.
eh jap berapa banyak loghat kau abang boleh cakap ni?

erm, apa lagi nak diluahkan. Oh yaaaaa tadi  bukak efbee and i saw a really interesting article. apa lagi kopi pasta leh.


(1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh 
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelasTANAH  Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)
Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.AIR Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH) Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.
APISifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)
Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.
ANGIN
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)
Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.** Kenyataan di atas hanyalah kajian teori ahli falsafahCREDIT
okay aku saja gedik highlight tu actually nak cakap aku ni AIR. wahwah, ada harapan aku ni orangnya sejuk gitueeewwww.
ohkay aku rasa kembang-kembang setaman jugaklah baca. hamboii kemain lemah lembut,sensitipp,perasaan dalam lah, imaginatif lah,penyabar dan pelbagai sifat mahmudah lain. amboi nana kemain hengko menyengih. tapi yang tak boleh blah , "Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham."
emm,sapa boleh explain to me??? first tambun tu hape? Lost World of Tambun kahh? lagi satu banyak lemak,banyak tidur. pedas ayat tu. tapi sedikit malas. naseb baik sedikit. agak kurang faham? do you mean by BLUR? lantak laa. ni yang buat aku nak bom komputer ni.

walauapapon jangan terlampau percaya la benda. ianya hanyalah kajian semata-mata. Jangan kau heboh sekampung,setaman,senegara,sedunia,sekolah. 

baju raya aku pink biru. eh terubah topik plakk.



erm, kadang-kadang kawan yang kita rasa takkan berubah tetiba berubah. Jauh sekali perubahan dia . Terkejut shock and everything. it's just one simple mistake. Choosing the wrong friend.
Rasullah sendiri bersabda: nak tengok agama seseorang itu, kita tengok dengan siapa dia bersahabat.

maksudnya di sini nak tengok sifat seseorang tu, tengok rakan dia camne. Kalau kawan kau drug addict, walaupun kau tak terlibat sama, tapi kalau kau rapat dengan dia,kau pun dianggap bersengkongkol sama. you get it? ah , nvm.

tengok membebel dah lebih 15000 patah perkataan. jari pun tak larat nak menekan keyboard ni. 

okay goodbye for now

adios

Geezz why so hard?

Assalamuaalaikummmmmmmm

Ermzz clue

August 12, 2012

When you need some sleeping pills

This is the one, i can't resist.
After two years, aku dokkk baca jugak

August 11, 2012

kadang-kadang,sometimes,however,oh ana aidhon

assalamuaalaikum to all ma fellasss,

amacam puasa hari ni? hope you guys fill in your day with ibadah.
and may Allah fill in your day with Barakah.

tadi iftar sesorang . sweet la jugak bertemankan Jmaru. asyik duk jilat bibir. tahan nafsu ye bang. sate ni is mine. one and only. kau tenung,bau dan tengok sahaja. Aku sebagai tuan yang baik hanya mampu bersimpati kuangs,kuangs.

actually tak ada apapon nak cerita di sini. nak citer pasal raya,hmmm mood raya tu belum sampai lagi kot. entah aku rasa tak nak raya pun tak hape. ecehhhhhhhhhh padahal orang first yang mengabiskan kuah kacang hengko jugak. belum part biskut raya.tapiiii baju raya wajibulghunnah beli ler.
okay dah terbuka pulak hikayat hari raya,so mari kita bercerita bersama kakak nana yang cute cantik meletops ni.

Suatu masa dahulu, aku sedang pusing satu kampung bersama-sama adikberadik dan sepupu tersayang. ceh ayat sastera tingkatan 6 habis. okay terjumpa satu rumah kampung.Rumah kampung yang ala-ala tinggi kalau jatuh dari rumah tu sure-sure patah la dalam satu dua tulang. Masuk la. Dia layan baik punya. Ye le aku and the gang ala-ala muka suci inesen (kecuali kakak aku sebab dia darjah enam. haha tua.sebok je) okay kuang hasam ngutuk dia pulak. kalau waktu raya kan banyak balang biskut tersusun atas meja ,so aku termakan la satu biskut. Biskut coklat yang atas ada kacang. Entah macam mana aku rasa biskut paling sedap seumur hidup (waktu tu la.) Aku termakan and termakan and termakan sampai tersedar aku terhabiskan satu balang. ampun makcik....
so makcik tukar balang biskut baru. Baik punya layanan. yelah kita kena muliakan tetamu dalam Sabda Rasullah. dia bawak balang biskut baru. Aku syak dia buat kot. Aku pulak sebagai tetamu yang agak kuat makan, habiskan separu balang. YA ALLAH tak tahulah setan mana dalam badan waktu tu. sepupu-sepupu lain rilek minum air je . Kakak aku dah ushar semacam . renungan amaran. "STOP MAKAN SEKARANG!!!" so aku hentikan sesi mengunyah.
Waktu nak balik tu mengharap sangat duit raya. itulah tujuan sebenar jalan keliling kampung.KUTIP DUIT. hua hua. tapi kitorang jalan perlahan-lahan tunggu makcik tu bagi duit raya tapi tak. tengok budak yang datang sebelum kitorang tu semu dapat. sabar jela. sampul raya dah habis kot. so waktu dalam perjalanan balik ke rumah atok n nenek kakak aku membebel
"na ni makan banyak kat rumah dia buat apa. malu je bla..bla..bla.."
alaa dalam hati menjerit nak duit raya lettueww.

sampai rumah atuk aku rasa cam pening-pening. malam tu aku muntah buekbuekbuek habis. sekali keluar biskut coklat tu. besoknya Hari raya kedua aku demam. DEMAM u knoooooo.

PENGAJARANNYA. : Makan berpada-pada dan yang penting jangan habiskan biskut raya dekat rumah orang.


i miss those sweet moment. Sekarang dah besar. nak pergi lagi tak rumah makcik tu?



okay MKSK minggu depan. agak nevessss since i didn't do any preparation for it. redho dan pasrah . baca sesiket la. PYQA tak balek . jeles sebentar.

takpe dua hari sekolah. tahanlah jap.

adios

p/s: Siapakah yang sudi menjadi pengawal hatiku. ecehhh ayat POWER habes

August 10, 2012

The sweetness of Ibadah

assalamuaalaikum to muslimin,muslimat . may Allah bless you.

amacam puasa okay? ada yang ponteng ke? sorok-sorok dalam tandas minum air paip. fuhh,bukannya sedap pun.rasa karat ,pahala pun tak dapat,dosa tambah ada :P or maybe ada yang emm.. ponteng lah senang cite kan.
Stop it. janganlah. kenyang sekejap,penyesalan selamanya.

Penuhkanlah bulan puasa ni dengan ibadah and forget all the lagha stuff. lagi-lagi sekarang dah start 10 malam terakhir. LAITULQADAR? insyallah .

credit to : AisyahSyakirah
 hehe comel kan kartun tu macam saya. kuang buat lawak kering jap. actually aku bukan suruh tengok kartun tu comel tak tapi tengok isi kandungan dalam kartun tu. meaningful kan. i found this pic on Kak AI punya FB. this ukht suka share artikel yang best-best. okay back to the main point. aku nak cerita tentang LailatulQadar. maybe agak lambat aku share tentang Ramadhan ni,tapi biar lambat asal sempat. since 10 Malam terakhir start malam semalam , if i'm not mistaken, ya sekarang dah 21 Ramadhan.selepas maghrib dah masuk tarikh baru. okay fill in your night with ibadah.

yang sedihnya aku tak okay maybe sampai akhir ramadhan. hmm.. Allah knows everything.


Hadith nabi:
Daripada Aisyah r.a. Sesungguhnya Rasulullah SAW telah bersabda: “ Berusahalah untuk mencari Lailatul Qadar pada malam yang ganjil dari sepuluh malam terakhir di bulan Ramadhan.”
(al-Bukhari)
Daripada Aishah r.a telah berkata: “Bahawa Rasulullah SAW apabila masuk sepuluh akhir Ramadhan, baginda menghidupkan malam (Qiam dan membantu ahli keluarga untuk merebut kebaikan), mengejutkan ahli keluarganya dan mengikat pakaiannya (bersungguh-sungguh dalam beribadat dan melakukan kebaikan)” . ( Muttafaqun alaih)




credit to:AisyahShakirah lagi. eh terminat pula drawing dia.
da'wah can be spread trough many forms. macam diatas ni.
sebarkan ya kawan-kawan. sekarang pun sudah majuuuuuu. Fesbuk adewwwww. phone adeee. WhatsApp ada. Youtubeeee adeww. macam-macam ada

erhh result trial keluar and what i'm hoping jauh tersasar. gush, . baru keluar Science and Sejarah. Alhamdulillah Sejarah suddenly from 42% waktu PPT 1 meningkat waktu trial. Alhamdulillah, science pulak not what i'm hoping for actually. frustrated abeh. takpe PMR aku akan buat the best. whoosh berdebar tunggu keluar result yang lain-lain. dengar cita BI paper 2 aku agak down . Nana what's happening to you.
Help me,help me i'm drowning in frustration, desolated and downhearted. BUT WAIT!!!!!!!!!!!

don't worry Allah is there for ya , pals. Allah is the best listener. You don’t need to shout nor cry out loud because He hears even the very silent prayer of a sincere heart.

sincerely,
Ai'na/Nana/Aweks cun/TheFutureCaliphs

adios

p/s: cina depan rumah aku ni dia nyanyi halau hantu ke panggil hantu?




August 06, 2012

Cubaan...

Assalamuaalaikum to ladies and gentelman,

Welkam to my blog. Welkam. Howawyouuuuuu?
Gedik ahh nana lepas sahur terus hapdate belog.
Harapan aku musnah lepas boypren aku, Chong Wei  lose semalam
Walau papeponss, gila sengit ahh semalam .  Naek meroyan aku menjerit. Feeling makss habes.
Tapi Chong wei you tetap hebat. Ohsome gitueww.
Tapi Chong Wei , you ada nombor Lin Dan tak??

Gataiiii.
Oh yeah sayq takde tujuan pon hapdate. Mengisi masa kosong empty nil jeww.


Ya aku bosan.
Weh stadi wehhhhh stadiiiiiii

Adips