August 11, 2012

kadang-kadang,sometimes,however,oh ana aidhon

assalamuaalaikum to all ma fellasss,

amacam puasa hari ni? hope you guys fill in your day with ibadah.
and may Allah fill in your day with Barakah.

tadi iftar sesorang . sweet la jugak bertemankan Jmaru. asyik duk jilat bibir. tahan nafsu ye bang. sate ni is mine. one and only. kau tenung,bau dan tengok sahaja. Aku sebagai tuan yang baik hanya mampu bersimpati kuangs,kuangs.

actually tak ada apapon nak cerita di sini. nak citer pasal raya,hmmm mood raya tu belum sampai lagi kot. entah aku rasa tak nak raya pun tak hape. ecehhhhhhhhhh padahal orang first yang mengabiskan kuah kacang hengko jugak. belum part biskut raya.tapiiii baju raya wajibulghunnah beli ler.
okay dah terbuka pulak hikayat hari raya,so mari kita bercerita bersama kakak nana yang cute cantik meletops ni.

Suatu masa dahulu, aku sedang pusing satu kampung bersama-sama adikberadik dan sepupu tersayang. ceh ayat sastera tingkatan 6 habis. okay terjumpa satu rumah kampung.Rumah kampung yang ala-ala tinggi kalau jatuh dari rumah tu sure-sure patah la dalam satu dua tulang. Masuk la. Dia layan baik punya. Ye le aku and the gang ala-ala muka suci inesen (kecuali kakak aku sebab dia darjah enam. haha tua.sebok je) okay kuang hasam ngutuk dia pulak. kalau waktu raya kan banyak balang biskut tersusun atas meja ,so aku termakan la satu biskut. Biskut coklat yang atas ada kacang. Entah macam mana aku rasa biskut paling sedap seumur hidup (waktu tu la.) Aku termakan and termakan and termakan sampai tersedar aku terhabiskan satu balang. ampun makcik....
so makcik tukar balang biskut baru. Baik punya layanan. yelah kita kena muliakan tetamu dalam Sabda Rasullah. dia bawak balang biskut baru. Aku syak dia buat kot. Aku pulak sebagai tetamu yang agak kuat makan, habiskan separu balang. YA ALLAH tak tahulah setan mana dalam badan waktu tu. sepupu-sepupu lain rilek minum air je . Kakak aku dah ushar semacam . renungan amaran. "STOP MAKAN SEKARANG!!!" so aku hentikan sesi mengunyah.
Waktu nak balik tu mengharap sangat duit raya. itulah tujuan sebenar jalan keliling kampung.KUTIP DUIT. hua hua. tapi kitorang jalan perlahan-lahan tunggu makcik tu bagi duit raya tapi tak. tengok budak yang datang sebelum kitorang tu semu dapat. sabar jela. sampul raya dah habis kot. so waktu dalam perjalanan balik ke rumah atok n nenek kakak aku membebel
"na ni makan banyak kat rumah dia buat apa. malu je bla..bla..bla.."
alaa dalam hati menjerit nak duit raya lettueww.

sampai rumah atuk aku rasa cam pening-pening. malam tu aku muntah buekbuekbuek habis. sekali keluar biskut coklat tu. besoknya Hari raya kedua aku demam. DEMAM u knoooooo.

PENGAJARANNYA. : Makan berpada-pada dan yang penting jangan habiskan biskut raya dekat rumah orang.


i miss those sweet moment. Sekarang dah besar. nak pergi lagi tak rumah makcik tu?



okay MKSK minggu depan. agak nevessss since i didn't do any preparation for it. redho dan pasrah . baca sesiket la. PYQA tak balek . jeles sebentar.

takpe dua hari sekolah. tahanlah jap.

adios

p/s: Siapakah yang sudi menjadi pengawal hatiku. ecehhh ayat POWER habes