August 10, 2012

The sweetness of Ibadah

assalamuaalaikum to muslimin,muslimat . may Allah bless you.

amacam puasa okay? ada yang ponteng ke? sorok-sorok dalam tandas minum air paip. fuhh,bukannya sedap pun.rasa karat ,pahala pun tak dapat,dosa tambah ada :P or maybe ada yang emm.. ponteng lah senang cite kan.
Stop it. janganlah. kenyang sekejap,penyesalan selamanya.

Penuhkanlah bulan puasa ni dengan ibadah and forget all the lagha stuff. lagi-lagi sekarang dah start 10 malam terakhir. LAITULQADAR? insyallah .

credit to : AisyahSyakirah
 hehe comel kan kartun tu macam saya. kuang buat lawak kering jap. actually aku bukan suruh tengok kartun tu comel tak tapi tengok isi kandungan dalam kartun tu. meaningful kan. i found this pic on Kak AI punya FB. this ukht suka share artikel yang best-best. okay back to the main point. aku nak cerita tentang LailatulQadar. maybe agak lambat aku share tentang Ramadhan ni,tapi biar lambat asal sempat. since 10 Malam terakhir start malam semalam , if i'm not mistaken, ya sekarang dah 21 Ramadhan.selepas maghrib dah masuk tarikh baru. okay fill in your night with ibadah.

yang sedihnya aku tak okay maybe sampai akhir ramadhan. hmm.. Allah knows everything.


Hadith nabi:
Daripada Aisyah r.a. Sesungguhnya Rasulullah SAW telah bersabda: “ Berusahalah untuk mencari Lailatul Qadar pada malam yang ganjil dari sepuluh malam terakhir di bulan Ramadhan.”
(al-Bukhari)
Daripada Aishah r.a telah berkata: “Bahawa Rasulullah SAW apabila masuk sepuluh akhir Ramadhan, baginda menghidupkan malam (Qiam dan membantu ahli keluarga untuk merebut kebaikan), mengejutkan ahli keluarganya dan mengikat pakaiannya (bersungguh-sungguh dalam beribadat dan melakukan kebaikan)” . ( Muttafaqun alaih)




credit to:AisyahShakirah lagi. eh terminat pula drawing dia.
da'wah can be spread trough many forms. macam diatas ni.
sebarkan ya kawan-kawan. sekarang pun sudah majuuuuuu. Fesbuk adewwwww. phone adeee. WhatsApp ada. Youtubeeee adeww. macam-macam ada

erhh result trial keluar and what i'm hoping jauh tersasar. gush, . baru keluar Science and Sejarah. Alhamdulillah Sejarah suddenly from 42% waktu PPT 1 meningkat waktu trial. Alhamdulillah, science pulak not what i'm hoping for actually. frustrated abeh. takpe PMR aku akan buat the best. whoosh berdebar tunggu keluar result yang lain-lain. dengar cita BI paper 2 aku agak down . Nana what's happening to you.
Help me,help me i'm drowning in frustration, desolated and downhearted. BUT WAIT!!!!!!!!!!!

don't worry Allah is there for ya , pals. Allah is the best listener. You don’t need to shout nor cry out loud because He hears even the very silent prayer of a sincere heart.

sincerely,
Ai'na/Nana/Aweks cun/TheFutureCaliphs

adios

p/s: cina depan rumah aku ni dia nyanyi halau hantu ke panggil hantu?