September 09, 2012

ini tidak adil tidak adil la..la..

Assalamuaalaikum to not so perfect human being but have their own speciality and disability sekalian,

amacam panjang mukadimah? bagus.saja jewwwww

wokeh hari ni tak STUDY powns. duduk lepak goyang kaki. PMR bulan depan *kenyit mata menggoda*
eh, aku nak citer subjek yang paling aku suka tapi aku rasa down to ground bila nak menjawabnya. ala-ala sesak nafas mintak nyawa nak menjawapnya. tu belum kira aku nak buat maksiat jeling orang sebelah usha sikit jawapan walaupun hakikatnya meja jarak calon sejauh satu batu tapi lautan api sanggup ku renangi. hyyoo nana tarak macam ituhh. dia baek punya orang aaa. setakat tidur waktu exam tu jelah crime yang dia mampu buat. OKAY! *nada tegas Polis pangkat sarjan Koperal pangkat 100*

Nana hapdate belog ni kan, baik guna masa tu untuk study. tak gitu? Aku pasti itu soalan yang sedang bermain di kepala anda. siapakah anda tu? saudara semanusia saya. mana tahu beruk baca belog aku :P wah aku ni feywes ames dalam dunia haiwan jugak kan. *lame jokes* takpetakpe. ianya menghiburkan hati aku.

Ada dua subjek i love but at the same time, HATE . sayang tapi benci, benci tapi sayang. alahs macam subjek ni pakwe aku pulak kan. hikhikhik *gelak gedikgedik*
dua subject tu adalah MATH DAN BAHASA ARAB KOMUNIKASI.

YUP. aku bukan lah genius nak menjawab math yang ada pai-trigonometry-negatifpositif. setakat pai ayam tu aku sudilah makannya, ni pai math. yang bab circle. nak menangis menjawabnya lu tahuuuuu.
Bahasa arab. aku ada satu masalah iaitu untuk menghafal. mufradat yang terlalu banyaknya belum fi'il mafu'ulun bih, dajjajatun . sikit-sikit boleh la.

so the solution? i need someone to teach me. math ni kalau tahu buat, syiokkkkkkkkkkkk habes. lagi syiokkk dari makan pai ayam. tapi kalau dah stuck tu, mulalah menyengih depan calculator dengan harapan calculator to keluarkan jawapan. nan hado. sengih la 100 tahun belum tentutentu dalam masa 10 tahun dia jawab. kena ada guide. ada orang yang pimpin. same as bahasa arab . kalu aku tenung je buku rujukan bahasa arab, tenung sampai keluar laser bakar satu buku tu, belumnya aku dapat jawapan. so i need someone to help me, guide me, led me to the tunnel, the tunnel that will get me to 9A'S!!!!!!!!!!
since math and bak aku amat-amat lemah. yup trial dapat D :[ .so saya perlukan mua'alim untuk membantu. takdelah merangkak-rangkak without direction.ahah bunyi cam senang cinabeng je. Alhamdulillah aku cuba yang terbaik. wokeyh cayok.cayok nana. senyum sikit baru manessssss.

Auww nyah. tak pepasal hilang sribu ratus mufradat yang aku hapal. 
Ya Allah banyak kan aku melalut. tah pape je. tu yang banyak lupa.
Ya Allah bantulah hambamu ini.
Terangkanlah hatiku, jiwaku,akal fikiranku. mudah untukku menyusuri denai-denai hidup dengan cahaya mu Ya Allah.
siapa yang baca aminkan sekali. mudah-mudahan anda pun dapat jugak ;)


AMINKAN NI SEKALI :D

semoga kita didalam kalangan hamba-hamba yang berilmu tapi dalam masa yang sama seorang yang merendah diri. AMIN~~~~~


okay. gudnite for now. sweet dreams. mimpi aku dapat makan sambal petai udang. ngidam sangat dah ni.

sayonara.
adios.
bye.
selamat tinggal.