October 31, 2012

Wonderful Wednesday

assalamuaalaikum


kena balik kiblah for majlis aspuri. two options
a) nyorok bawah katil.
b)pancitkan tayar kereta papa

i guess both of that doesn't work out very well.
let see what happen.

woohoo

adios

October 29, 2012

waktu muda-muda lah katakan :P

assalamuaalaikum to all dreamers out there,

kenapa kah kenapakah kau nampak muram bah?
senyum itu sedekah,
so jangan mahalkan bagi murah,
insyaallah dapat berkat dari allah :D

see pantun yang tak berapa nak cantik tunggang langgang kiri depan kanan belakang.
so saya nak tunjuk dekat anda semua bakat terpendam ehemmm...ehemmm *batuk poyo bajet goood-goood*. okay saya dulu ada myspace. jangan anda-anda nak tipu takde mespes. kalau dulu sape takde mesepes sungguh tak kool kot.hahaha buat lawak di petang hari.
okay saya ada mespes since darjah hempat? anda gimana?


aku memula buat fake profile. okay jangan nak pelempang ya. namanya Airina. Letak gambar Fazura okay nak kasi hot and up lagi kan.
memandangkan aku hot so negro-negro asal mana add. ai pun teruja tak pernah dapat kawan bangsa asing. Siap chat wa cakap lu. Dia komen gambar aku *okay gambar fazura tapi buat-buat cam gambar aku*
ingat lagi orang yangggggg firstttt komen melayu lelaki belakang dia ada kereta merah.
okay apa yang cool nya anda tangkap gambar dengan kereta anda?
dia komen
"nice cloth. where do you bought it"
aku gelabah. di speaking. oh help me help me. dengan bantuan mak saya yang sporting a.k.a bersukan
mak aku reply kan
"it's a designer cloth"

actually tak berapa ingat sangat lah kan. tapi aku happy-pergi-bertuah. mak aku tak kesah waktu awal-awal tu.
so saya teruskan dengan penyamaran. sangat boring okay . Negro tu asyik puji gambar-gambar tu.
ahhh, fazura kau memang cun.
Lepas aku masuk CUIS , taubat jap since ramai tanya
"OH Nana yang baik,cute,cun,hot meletopssss weh aku nak mespes kau......"

so di situ tragedi Fazura transform jadi kucing or what--so-ever. tukar nama and bla.. blaa...
so aku ada mespes aku yang original not spicy anymore. aku tak tahu apa jadi negro peminat setia airina tu. tengok gambar aku yang sebenar muntah lima baldi.
okay disitu saya kaki stalk. .... wah sejarah lama tu. maluu maluu cover jap.
lepas waktu form 1 mesepes dah tak hot. semua beralih ke fesbuk. aku masih kekal di mesepes jap.
okay disini saya meluahkan bakat terpendam. ecehhhhhhh :P


kalau anda rasa anda mahu main mespes lagi sila click sini untuk add

so itu zaman tuk kaduk dulu di mana aku peminat tegar Miley Cyrus. wuahahahaha over noks. siap buat fansite untuk dia. Waktu tu orang dah tak wujud kat mespes aku pulak masih setia so buat la mespes it is miley. hapdate pasal dia la, album baru dia. tengok betapa setia. wahahah kalah peminat kepop tau.
dulu aku adala suka editing-editing ni. sekarang bizi ecehh kalah PM so dah lama tak asah. wahh. okay presenting editing nana selepas 2 tahun tak hedit menghedit

*menjerit sampai jiran bangla sebelah dengar*

so saya dah kembali hedit menghedit memandangkan takde benda yang nak buat. agak tak berapa lawa. aku sebenarnya suka hedit gambar orang memandangkan gambar sendiri tak berapa nak cun.*suara ayu*
mari kita tamatkan kesah kite

semalam punya semalam aku buat kuah kacang. ofkos kena ada akak sebagai motivator or sebenarnya sebagai pemerhati bantu aku buat kuah kacang dan juga personal assistant tolong berbgai-bagai. seeeeeeeee jadi walaupun kuah tak banyak minyak sangat. berkhasiat tauwww. resepi turun temurun.

this picture made my day. sumpah aku gelak giler
credit 

okay enough of the merepeks kerepeks. dada didi dudu

adios

p/s: operasi cinderella pack

October 28, 2012

hari yang cute dan chillax

assalamuaalaikum to semuaaaaa

aishshs,,
aku duk mengadap komputer . hari raya ketiga aidiladha.
well, best la jugak . consider aku banyak melantak dan menambah berkilo lemak , itu dikira best okay :P

takde apa pon cuti ni. just hari jumaat hari tu , waktu malam aku tengok cerita Insidious. memang, memang cerita buat aku terbayang setan kepala merah duk sebelah aku.
ianya ditanyangkan di FMP. seriyes. aku baca blog cik epal. dia kata dia baru tengok citer sinister. pastu bla..bla.. dia kata insidious lagi best. and secara sengaja aku ternampak citer insidious ni tayang dekat FMP . okay maybe citer tu dah basi sebab citer tu tahun 2010 lagi tapi ada aku kesah :P

The film begins with a mysterious old woman (Philip Friedman) near an ominously lit back window. She smiles and then the screen flashes to black.

A couple, Renai and Josh Lambert (Rose Byrne and Patrick Wilson), and their three kids have recently moved into a new house. One morning, Renai begins looking through a family photo album. Her son, Dalton (Ty Simpkins), joins her. He asks why there are no pictures of Josh when he was a child, which Renai reasons that he has always been camera shy. After Dalton tells Renai he is scared of his new room, she calms him down and stacks a few books on a nearby shelf. Later, after finding those books laying on the floor, Renai tells Dalton to put them back after he looks at them, but Dalton claims that he didn't touch them. Sometime later, as Dalton is playing, he hears noises in the attic and goes to investigate. He steps on an old ladder to turn on the light when it breaks, causing Dalton to fall. He starts screaming after looking at a shadowy corner. Renai and Josh help him, then tuck him into bed, confident he only took a minor spill and scared himself. The next day Josh goes to wake Dalton, but he doesn't move. They rush him to the hospital where the doctors say he is in an unexplained coma. 3 months later, still in a coma, they bring Dalton home to care for him there.

Over the next few days, escalating paranormal events begin to occur. One night, after arriving home late, Josh is confronted by Renai about the mysterious happenings in the house, which she claims is haunted. When Josh doesn't believe her, she shows him a bloody handprint on Dalton's bedsheets. Shortly afterwards, Renai is almost attacked by a mysterious man in the bedroom, which triggers the house alarm. Josh rushes to Renai, but finds no one else in the room. Unable to ignore what is going on, Josh agrees to move. Moving to a new house proves fruitless for the family, as increasingly violent and supernatural events begin to occur again. Josh's mother (Barbara Hershey), believing what Renai says about the hauntings, contacts a friend of hers, Elise Reiner (Lin Shaye), who deals in paranormal activity. Later, the family, Elise, and her team, go into Dalton's room. There, she sees something on the ceiling and describes it to one of her men, who draws it. It turns out to be a dark, demonic figure with a red face.

Elise explains to Renai and Josh that Dalton has the ability to astral project. This means that he can wander around the parallel spirit world, which she calls The Further, and interact with the lost souls of the dead and demons. He does this in his sleep, which he thinks are simply dreams. She also reveals that his astral projection has attracted a very powerful red-faced demon, which has drawn Dalton into The Further and separated him from his body, in the hopes that he can take it over for his evil purposes. Elise and Josh's mother reveal to the couple that Josh also can astral project, and that he was terrorized by an old spirit during his childhood. Josh's mother then shows them forgotten pictures from Josh's childhood. In each picture, a shadowy old woman lurks ever closer behind Josh. The spirit is shown to be the old woman from the beginning of the film. Elise suggests that Josh uses his ability of astral projection to enter the Further and free Dalton's soul. Josh agrees, and Elise instructs Josh how to enter The Further, which he does successfully. Josh finds Dalton and leads him out, narrowly escaping the red-faced demon. Just before Josh himself escapes, he confronts the old woman, affirming that he is unafraid of her. The old woman retreats and looks to have been scared off. Josh awakens, as does Dalton.

Later, Dalton, Renai, and Josh's mother are in the kitchen, eating. In the other room, Josh converses with Elise when she notices something strange about him; she grabs a camera from her bag and snaps a picture of him. Suddenly, Josh goes into a rage and strangles Elise. Renai hears the noise and runs into the room to find Elise dead. She calls out to Josh, but receives no answer. She picks up the camera that Elise used from the floor, and screams. She sees, not a picture of Josh, but one of the old woman instead. Just then, Josh grabs Renai's shoulder. She turns around, gasps, and she starts to run and the screen cuts to black.
credit 

okay aku bagi spoiler terus. Siapa ada lemah jantung , kencing manis,mengandung ke, watever dinasihatkan jangan tengok cerita ni. siyes aku tengok rasa macam nak terberanak pon ade. tutup muka.
part waktu dorang tengah borak-borak dengan isteri and mak dia and all of sudden keluar setan muka merah. jerit nyahhhhhh aku tau.
memang huduh and kejam setan ni. aku rasa nak bagi penyepak kaki ke mukamu setann.
waktu nak selamatkan anak dia. ahhh memang setan betul kau ni. sumpah macam aku yang jadi pelakon citer ni. feeeeeeellllll habes.
nenek yang ikut Josh sejak keciklagi. nenek ni main bawak lilin pulakkkkkk. pastu sesuka hati dia nak padamkan. at the end dia berjaya masuk badan Josh . sakit hati tak?
hantu yang paling mesra alam dalam citer ni. siyes dia sengeh jew. waktu tu josh tu suluh lampu kat muka dorang. and tetibhe sengih je. Sengih. aku benci orang sengih dekat aku lagi-lagi mekap tebal. macam dalam cerita ni.siyes macam opera cina

tapi yang membanggakan citer di arahkan oleh pengarah kelahiran malaysia. James Wan. pepandai lah carik ya. siyes aku tabik spring toing..toing.. dekat dia.

okay aku harap korang search la memana gi ushar citer ni.
memang naik bulu di tangan kaki hidung semua lah kan.
and memalam aku duk bayang hantu bawak lilin duk belakang langsir.

okay
Salam sayang dari saya Nurul Naina kembar nurul ai'na. saya senyum selalu . dan saya memang suka makan kerepek. ehh, saya duk tepi awak jew. awak tak perasan ke? saya senyum sebelah awak. awak takkan perasan saya tapi saya akan selalu berada di sisi awak.
okay menjadi tak ayat seram aku?
tak?

fine aku terjun tasek kiblah la jawabnya

adios

p/s:paranormal activity 2 dan 3 agak tak seram lah jugak *poyo je padahal cuak*

October 25, 2012

jiwa yang jiwang

assalamuaalaikum to kakak,adik,abang,pakcik,makcik menissss sekalian

saya sengih sorang lepas habis baca novel. okay actually more to rasa nak lempang kucing aku beribu kali.
dia tak salah pong. sajeeww :P
rasa sebal dong
yup sebalbebalkebaltebal aahhahahahahah

novel:

okay anda nampak terang-terangan tajuk dia apa, so ehem, malas aku nak menaipnya

Permusuhan yang terjadi semenjak di zaman persekolahan berlarutan sehingga masing-masing sudah menginjak ke alam dewasa. Adam yang boroi mendapat gelaran si ikan buntal daripada Kamilia yang digelarnya kambing liar.

Keadaan semakin tegang apabila ibu Adam dan nenek Kamilia sepakat untuk menyatukan mereka dengan ikatan perkahwinan. Keegoan Adam dan kecurigaan Kamilia menyebabkan mereka rela mengekang perasaan masingmasing yang sememangnya sudah bergetar di antara satu sama lain.

Kehadiran Doktor Khairyzan yang menagih kasih Kamilia menyebabkan Kamilia tersepit di antara dua pilihan. Sheila yang gigih meraih cinta Doktor Khairyzan menggunakan Adam demi mencapai matlamatnya. Masing-masing salah faham di antara satu sama lain. Adam ingatkan Kamilia cuba merampas Doktor Khairyzan daripada Sheila. Kamilia pula beranggapan Adam adalah teman lelaki Sheila.

Apakah kesudahan cinta si ikan buntal dan kambing liar ini? Berjayakah Doktor Khairyzan memperisterikan Kamilia? Berjayakah Sheila bersatu dengan Doktor Khairyzan? Adam? Siapakah yang bakal dipilihnya untuk menjadi suri hidupnya? Kamilia, si kambing liar ataupun Sheila?
credit 

okay so aku nak cakap apa? hmm,,

boring actually. bagi aku lahhh. cerita ni slow and i don't know why this novel hit the top charts.
aku suka beli novel yang top 10 bagai. tup..tup.. salah beli.
ahhhh rasa nak robohkan mph tu. panas weh hati.
aku search online and ramai komen kata citer ni best la,awhsome,cute laaalallalala
aku jujur la, aku rasa sedih. huhuhu aku rasa nak nangis lima baldi. jalan citer dia best. tapi terlampau laju.aku tak suka. pastu awal-awal lagi si Mila tu dah kena attack bagai. lepas tu bla..bla..bla.. dorang tunang. dorang macam takde feeling walaupun dah 10 tahun tak jumpew. alhh bagi feel sikit. okay rupanya adam tu ada hati pada Kamilia lah kebende. pastu mila tu dulu gigi jarang and pakai spek besar la. adam pulak gemuk. when grow up mila cun meltopss and adam hotttt jejaka idaman malaya.okay aku pun harap macam tu jugak. badan yang ala-ala baldi ni besar transform jadi Jennifer Lapis tu. HA nganga jiran depan belakang kiri kanan. oh dreams
overall
emm, 2.5/5 stars
wah pengkritik pedas gitu. aku ni komennn macam pandai buat novel jeww.
tapi kalau anda-anda-anda semua jenis yang suka novel ringan and santai, boleh la baca.
aku suka novel yang banyak konflik. tak banyak konflik pun aku tak mau novel yang out of this world. yang terlampau tinggi imaginasinya. Jenis macam lelaki kaya melampau or watak perempuannya yang over perfect. no-no-no.ewehhh cerewet pulak vurul vaina ni. wah nama hollywood

novel dua

Semuanya gara-gara Datin Sharifah Mawar. Kerana ingin melarikan diri dari ibunya, Aina bersetuju dengan tawaran nenek Rina, Tengku Fauziah.
Orang Gaji!!! Itu pilihan kerja yang dia ada sementara menyembunyikan diri dari kehendak ibunya sendiri. Selain itu, Tengku Fauziah juga meletakkan syarat yang lain pula. Orang gaji hanyalah alasan sahaja. Tujuan sebenar Aina adalah untuk merawat cucu Tengku Fauziah, Tengku Haikal Iskandar.
“Saya tak sangka masa tuan kecil dulu, tuan suka pakai pakaian perempuan.” – Sharifah Aina Aishah
"Kau ingat aku pakai baju ni dengan rela hati ke? Ini semua salah Mamee Monster tu. Eh… macam mana kau dapat gambar ni, hah?” Tengku Haikal Iskandar
"Rahsia. Inilah urus niaga yang saya cakapkan tadi. Mulai esok tuan mesti mula bekerja di pejabat.” –Sharifah Aina Aishah
Kehilangan tunangnya, Sofea pada hari pernikahan mereka menyebabkan Tengku Haikal Iskandar kecewa dan putus harapan untuk hidup. Sikap Tengku Haikal Iskandar yang degil dan kurang ajar menyebabkan Aina hilang sabar. Walau apapun, Aina harus melaksanakan tugasnya. Sementara itu, kehadiran Aina tidak disenangi oleh ibu Tengku Haikal, Tengku Fazira. Baginya, Aina ada agenda.
Sehingga bila Aina dapat menyembunyikan identitinya yang sebenar? Dapatkah Aina meneruskan hari-harinya di rumah itu dengan tenang? Semakin hari, Tengku Haikal Iskandar mencurigai identiti Aina. Dapatkah Aina merahsiakan identitinya sebagai Sharifah Aina Aishah?
credit

okay best . best .
cuma emmm, out of this world.
macam sakit hati sebab dia asyik ulang

"Kalaulah dia tahu aina aisyah ni anak pada datin sharifah mawar, cucu Tan Sri Syed Abas mesti dia bla..bla..bla.."

lebih kurang gitulah dialognya. ish macam kejam sangat gila lah mak dia ni. kalau orang sakitkan hati family dia , si Datin ni akan bankrapkan syarikat orang tu ke, bla..bla.. .tapi yang uniknya dia pasal Aina Aisyah ni pakar psikologi . kiranya macam pakar sakit jiwa lah. si Haikal ni meroyan yelah nak kawen tup...tup.. tunang dia tinggalkan. cerita ni agak complicated and banyak konflik. iolss suka gilerwwss. best lahh sesangat.
tulah cuma macam show-off sangat kekayaan dalam cerita ni.
aina ni si Haikal panggil mamee monster. dah lama tak jumpa tu pasal tak kenal tu.
okay saya bagi banyak

3.9 stars. amcamm :DDD

okay aku beli novel ni sebab nama aku tetibe jadi star dalam ni. wah kembang kuncup tawwwww.


 so, raya haji same as always. aku tak semeriah mana pong. same as raya aidilfitri.
hati aku selembut kain dicicah softlan. bengis pon ada feeling gak. problem problem.
sometimes those problem just slap me in the face. hard. super hard. as hard as metal.
kengkadang aku force benda tu keluat. get out of my head.

hm.
tetiba rindu adam lembing.
dia kembali single lepas putus dengan model mana tah. okay model tu memang meletopss. tapi clash . sayangnya . tapi yang best aku boleh ngorat. kalau dia tinggal dekat malaysia, kuala lumpur, jadi jiran sebelah aku . ada harapan untuk aku couple dengan dia dalam 0.001% . wah sampai sekarang aku tak jumpa jiran aku. pekabo lah agaknya dia.

okay masih berdebar menunggu result PMR.
 ya allah doa lah pemeriksa sweet,baik,lembut hati,suci,pemurah
see aku baik tau .
aku jugak harap pemeriksa tu lalu jap belog aku dan tetibe dia baca, wah sungguh tenang hatiku ini.




see, ada maksud tersirat.

okay adios.

p/s: nak kemas bilik. macam hutan Amazon dah rupanya. tuannya pun supo orang asli.


October 24, 2012

can't talk right now

assalamuaalaikum

people always looking.
BEWARE darlsss

October 20, 2012

kengkadang

assalamuaalaikum gal and pal and guyss

kengkadang,
aku nak aku sorang je dalam dunia ni,

kengkadang,
aku nak semua orang sayang aku.
takde benci

kengkadang,
aku nak semua orang blah jangan dekat dengan aku langsung.

kengkadang
aku nak semua orang rapat dengan aku,
cerita macam-macam.

kengkadang,
aku rasa nak menjerit dekat semua " i hate you"

kengkadang,
aku nak semua orang kata " aku sayang kau nana"
bahagia dan aman.

kengkadang,
aku rasa aku ni tak reti bersyukur dengan apa yang ada.

syukurlah.

sebab ada keluarga yang masih menyayangi.
masih ada kawan sejati,
dan yang penting,
ALLAH masih lagi membenarkan aku untuk bernafas di muka bumi ini.
syukurlah wahai kawan.

masalah yang aku simpan,
tak terluah,
kalau diluah makin bertambah,
makin tak sudah,
makin aku lelah,
telah lama menjadi barah,
yang tak mungkin kebah.

hati aku bagai dihiris belati,
aku hanya berlari,
tanpa ada tanda henti,
jika tidak aku berhati-hati,
aku mati lemas sendiri.

Ya!
aku kena kembali pada itu,
lupakan waktu lalu,
mungkin hati aku yang lesu,
kurang isi dikawal nafsu,
mungkin aku hanya membatu,
tanpa melawan dengan jitu,
aku harus kembali pada fitrah yang satu,
ALLAH S.W.T cintaku,
penuhilah hatiku,
jiwaku,
nafasku,
dengan namaMu.

nukilan
Bintu Tajaharis.


tulah huahahahahhahahh kalah A.Samad Said wa cakap lu. tengah feeling tengok ATM lawan The Red Warriors tetibe dup-dup.

kalau sajak tak sedap tak payah cakap. kalau sedap pun takyah cakap. sukati engkolah. it's up to you.

aku cuma mengubati hati yang lara. ecehhhhhh. wuuuuu. walaweh nana jiwang auww.

tulah kalau hati aku tengah sedih ke hape aku suka buat sajak or pantun. happy pon same. kekadang bantai je ayat-ayat chentaaaa tuu.
ade prob sikit.
tapi bagi hati wa kacau la.
wa seydih wat camane kan .
dah ditetapkan macamtu.
doa jelah.

okay kembali ke dunia sebenar *hantuk kepala ke dinding sebentar*

adios

October 17, 2012

aish gedik

assalamuaalaikummm,mmmm

tadikemas buku letak dlm box. tetibe nampak kertas pmr so check la jawapan . ahhh gedik. cane tah rasa traumasemacam.

aku rasa mcm nak terjun eiffel tower je. kelas youuuuuuuuu

aku ada adam levine, kau ada?!?!

assalamuaalaikum to all my fans. muahhhhhhh hugss sikit.
terima kasih sebab luangkan sedikit masa anda yang amat berharga tuuu untuk ushar belog saya . muahahaa rasa bebanggas sangat :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

"Good And Broken"

Are you overloaded?
Candy coated
Your life's imploding now

There's a risk worth taking
A pain worth aching
On this hollow ground

We can let go
Don't hold on to all of life's hardest parts
When we think of stopping
Let's keep on rocking
To the rhythm of our hearts

We can
Break out of here
Jump on over there
Where the air is clearer
We can
Forget the pace
Win in our own race
Become a broken chain
We are broken chains
Good and broken

Find the magic, go and grab it
Your fate is in your hands
Come on, find a reason
To believe in, just tell yourself

Get off your seat
On your feet
Raise your hands
Feel the beat
Let it go
Loose control
Feel it in your soul

Don't you know
What you can do
If you have faith in you
Let's not be invisible
There's no red light in life
Just go

 ya saya mengaku malam tadi saya pecah masuk Mekdi curik berger tapi saya buat sebab saya sayng bini saya kat rumah tu. emm, album tak laku sekarang.tulah ekonomi merosot. anak nak susu. ciannn
em, kekadang selesai satu masalah datang masalah baru. tapi kalau hidup takde masalah lagilah super boring. yelah hidup best jeeeeee. *okay sebenarnya nakkk sesangat*
pmr punya result?

senyum and doa. i'd do my best.
adam kata kalau dapat A dia akan tak buat apa-apa. ye lah ekonomi merosot.
okay what are you crapping about cik nana

 so, saya tengah menyampah dengan seseorang ni. dia selalu buat saya rasa down sesangat.tapi ntah sayaa ni gedik kut. ntah saya saya saya rasa lagi best tak yah layan.

ntah la saya rasa nak minat balik kat shahz jaszle tapi dia dah nak kawen.

so

terjun klcc

adios

Expect the unexpected

Assalamuaalaikum
PMR abisssssssssss apa lagi?!?!?
Oh wait

MKSK gosh bendera baru naik separuh jalan.minggu depan baru berkibar dengan banggaannnyyaaa