November 08, 2012

kengkadang hidup kita kena jiwang

assalamuaalaikum to uolssssssss

iolss sehat selalu. well iollss been super-busy-kalah-PM lah katakan.
last sunday , i went to UK education fair. lots of interesting info there.
well aku nak sekolah UK tahun depan. baii kiblahh.
bye uolsss. ai nak blah .

tipu je. seiyes tipu. unless there's someone sudi-sudi nak support , kecik lubang hidung saya tadahkan.

kenapa tajuk macam mintak pelempang laju laju. actually aku beli novel lagi. nak jerit hoyeh hoyeh hoyehhhhh. *buat tarian gangnam* eh,eh, tak elok u.

NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.
“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin
Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya,yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.

“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna
“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla
Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!
wokey mari kita bagi review beramai-ramai.
bagi aku 4 over 5 stars
.ecehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh biar jerit sampai bintang. siyes bagi aku komen ye.
okay, macam biasa penulis mengetengahkan kawen mak ayah planning.watak perempuannya cute (wajeb), ceria (kalau cute mesti satu set dengan ceria. one package) , pandai masak (siyes hampir semua benua punya masakan dia boleh masak),  clever, suka travel ( unique, iloikeee okayh) and much more la ciri-ciri isteri mithali tahap maximumnya. kalau pompuan mesti la ada lakinya, kalau tak takde tajuknya jadi projek memikat suami. projek memikat kucing jantan auww hensem belakang rumah mungkin? na, sumpah lawak na. Ciri-ciri si lelaki, okay ianya tidak lari dari 'typical' attitudes dalam novel melayu lain. mungkin-mungkin itu imaginasi penulis. mamat tu ego,tak nak mengalah,poyo,gatal,miang keladi betik, hensem tahap andrew garfield pun jeles, kaya lapan keturunan tak habis makan dan seumpanya. jalan cerita okay. clear tak tunggang langgang . aku baca pun syok sengeh pikir biler turn aku kan :PPPPPPPPPPP *jelir lidah panjang-panjang*
cuma dorang kalau merajuk fuhh fly jauh kemain. nun ke hong kong , nun ke Jogja. aku merajuk paling koman masuk bilik meroyan sensorang . gilewrs nana itteww tak sukew kay.
cite ni best bekoz dia ada kawan yang baik and understanding and family yang supportive. lagi-lagi kakak-kakak si Nawwal. bagi tips nak pikat suami. sumthing yang rare dalam novel. dia kena kawen takdelah over emo sampai melalak. Nawwal ni patuh ngan mak abah dia. after kawen pun takde lah dia diam takde move, dia cuba untuk pikat suami dia . tak kuang hajar sangat. unlike some other novel, yang aku baca. adalah sikit.
okay back to the novel, dia ada kakak ipar yang bengis bak snow queen, ohoh normal kalau sis-in-law camgitu. baru thrilling siket baca bila ada watak antagonis nikan.
emm, penulis dia ada imagination yang tinggi . if you know what i mean ;)
nak tahu baca kay.
abang edward i lap you, i lap you gegila
 ieman post kat wall aku. rindu ecehhh, nak jumpa , jauh terpisah lima lautan antartik. *padahal dia puchong aku key-ell jew* bak kata mia sara yang cute tahap selena gojez " kalau ada jodoh, kita jumpa lagi" mana tau tetibe aku kawen ngan mr.a , kau kawen ngan scandal aku. ecehh imaginasi melampau uolss. insyaallah kita akan jumpa. :)
warna peveret owang tuu
 aku rasa rindu pada si dia. wah na windu sapew tu na?
okay nak fly sensorang. tatatata.

adios

p/s: listening to secondhand serenade playlist while reading SayaFaiz belog. i guess not a really good idea though.