November 28, 2012

koreang

WARNING: post ni mengandungi gambar-gambar hot gila yang mungkin menyebabkan anda menangis atau pengsan.lagi satu, nana banyak perasan dalam post ni. kalau anda rasa takut kena serangan jantung atau kencing manis disebabkan ayat-ayat dibawah, sila berhenti baca. okay, tak caye sudah. Malam ni justin bieber tunggu tepi tingkap. sayonara

assalamuaalaikum to all malaysian,american,dutch??, japanese and if you're korean,kirim salam kat hyun bin,

hwagghhhh, penat wokeh. beberapa hari dah aku tidur lambat disebabkan keghairahannnnn menonton drama-daram korea. i'm addicted. saya mau gila.. first citer full house. okay tu dah masuk 4 kali ulang tengok. lepas ni aku nak ulang tengok lagi sekali. wuah dah gila kan. itulah drama korea paling feveret. adakah ianya sebab ada Bi (Rain) yang bada taf8pack tu? eh tak, aku tengok sebab, emm, rumah dia lawa. okey sebab ada si Hujan tu lah aku tengok. well most of it :D

kenapakah dua makhluk ni nampak kiut even though dorang muka rilax? sedangkan aku buat muka rilax macam tu macam kucing nak beranak? apakah
 Han Ji-eun, an aspiring script writer, lives in a house called "Full House" built by her late father. One day, her two best friends trick her into believing she has won a free vacation. While she is away, they sell her house. On the plane, she meets a famous actor named Lee Young-jae. Through comedic events, they get acquainted during her vacation and when she returns, she discovers her house has been sold to him.
Though they don't get along with each other as she is messy and he has a bad temper and likes cleanliness, they agreed to live with each other. At first, Ji-eun works as his maid in order to buy her house back, but because of Young-jae's wish to make the love of his life and Kang Hye-won jealous, they get married. They set up a contract for the marriage to last six months. During that time, complications arise and Ji-Eun and Young-Jae become attracted to each other.
baiklah abang-abang teruna dan gadis-gadis meletop sekalian, pepandailah anda faham wokeh. tarak paham tekan ctrl+c pastu bukak google translate paste jew.aku rasa mesti paham kan. sejujurnya aku malas nak cerita . pemalas punya anak dara.
cerita dia lawak lagi-lagi waktu part si rain tu jeles. dia jeles bapak kelam-kabut habis. si jie un tu plak, jenis pemalas (wah boleh geng), kuat makan dan bersemangat. hape lagi pergi terjah viki.com or dramacrazy or maaduu? ye ke eja camtu. entah website nama pelik.
ohya ni citer 2004. aku rasa ramai tahu kot. tengok lagi sekali. kakak nana galakkan. yelah cuti sekolah ni aktiviti dia debabkan badan je. ikutlah nasihat bakal perdana menteri kesihatan ni.mari kita tengok reramai citer korea.
tengok tak full house take 2? ya allah hero dia, pengsan hidup balik pengsan balik aku tengok. mungkin disebabkan rambut dia? tapi in real life (bukan rambut camtu) hensem wokeh. hikhik. *lempang seribukali* alaa hero you're beautiful. aku tengok iklan je,drama tak pernah. best ke?
pastu first aku tengok drama ni waktu darjah 3 ke empat. wah kecik-kecik sudah pandai usyar oppa koreang yang hansam ehh :P

okay berdasarkan poster anda tahu citer apakah right?

TAMAN RAHSIA OR DALAM BAHASA HANGULLL 시크릿 가든 ATAU DALAM BAHASA ARAB , AKU RASA EM, DAJAJATUN. okay enough of the merepek.

The drama tells the story of Gil Ra Im (Ha Ji-won), a poor and humble stunt woman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses, and Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.
ginilah kisahnya, Gil Ra Im seorang stuntwoman dan Kim Joo Won tu CEO sebuah mall. satu insiden yang menyebabkan dorang berjumpa dan kenal dan blaa..bla.... KJW tu jatuh cinta lagi jengg.. jengg. lagi lagi dia jatuh cinta. satu hari, dorang pergi Pulau Jeju yang feymes ames tu, KJW dan Oska (cousin kwj) tu main lumba basikal. si GRI tu pun tumpang sekaki main. cane ntah gri tu sesat.KJW ofkos sebagai jejaka idaman korea, carilah si gri . akhirnya jumpa.si GRI dan KJW tu masuk hutan mana ntah, pastu jumpa sorang makcik , at the end korang tahu makcik tu sape, makan kat kedai makcik tu dan diberi sebotol air arak sebotol sorang.dorang balik je, malam tu minum dan pada waktu malam tu jugaknya hujan lebat. Roh dorang tertukar.wah,makin syok. macam-macam peristiwa berlaku. memang ada part sumpah lawak nak mati tapi ada satu part sedih nak mati. lelaki tu pun ada satu penyakit yang pelik. Dia selalu makan ubat. dannnnnn ayah si GRI tu ada kaitan dengan KWJ, nak tahu pergilah terjah wokey.
tapi citer ni macam kisah dua darjatlah. The Prince And The Pauper.di mana mak si lelaki tak terima perempuan sebab pilihan anaknya tak setaraf. mak dia over kot. sikit-sikit, OMO, OMO,OMO.huhu wujud ke kat dunia realiti ni? aku pun tak tahu lah. at the end mesti korang expect mak dia akan terima, haha salah. kesian. mak si KJW tetap tak terima GRI, tapi dorang live happily ever after. kalau tak happy, memang aku kejar pengarah dia satu kampung.
oh ya cerita ni romantikus giler.
mungkin aku akan tengok untuk kali kedua. lepas SPM kot?

hoyeah aku suka lakonan hyun bin sejak citer my lovely samsoon. well, cara dia bawak watak dia secara cool and bersahaja and mungkin sebab dia hensem? waha gediks mu nih.aku su Ha Ji Won ni sebab well, dia nampak muda walaupun sebenarnya 34 TAHUN. uhuk, comel kan. aku umur 15 dah macam 51. wuuuuu.

 okay bye-bye mamat malaysia, amerika , uk,australia, aku nak couple ngan korea. dulu aku kemain ngorat korang wat tak tau!! sayonaraaaa

kau tunggu hyun bin! amboi kemain kau ngorat awek aku. tunggu bawak senapang gajah aku . ugutan nii!!
 abang pasrah andai itu takdirnya. huhu abang nak nyanyi payphonelah. i'm at the payphone , trying to call nana, all my creditcard i spent on you
 PENGSAN. 
Tapi sejujurmya sebelum ni Hyun Bin sudah berpunya. sila scroll balik ke atas dan anda tengok dua orang buat muka rilax tu. ye di sedang berdating dengan orang tu. Bukan si Hujan tu ye, tapi sebelahnhya. ahaks, cute couple tapi sayangnya tak silap aku sebelum si Binnie, nama manja aku bagi dekat hyun bin, hik belum couple ada nama manja dah, masuk askar , dorang clash. akhirnya binnie kau dengar suara hatiku.
info tambahan. setiap lelaki korea yang telah taman sekolah tinggi diwajibkan masuk military selama 21 bulan kalau tak silap.  oh ya Binnie ku akan tamat military minggu depan. ai tunggu u dekat Incheon International Airport ye darling. hua hua.

okay nak tengok Boys Over Flower. mamat-mamat jambu menunggu.ini masuk kali ke 2 tengok.  tatata

adios

NANAAAAA, KITORANG MENANTIMU!!