December 26, 2012

Buku fixi

Assalamuaalaikum

Kenapa tajuk macam nama basikal?
Hehe, leh, buku Fixi.
I found out about that book company like 2 years ago, waktu tu cam,citttt cover sumpah simple.
Satu gambar je.
Buatlah cam novel lain, warna warni or banyak gambar.
And then i realise, there's a quote saying,

"Don't judge a book by its cover"

Sentap mak. So sekarang aku dalam sebuah quest, quest untuk mencari buku fixi, which is agak payah la jugak.
Macam mana aku boleh tergoda ngan buku ni.
Ekshelli, aku terbaca salah satu sinopsis novel tajuk Ngeri.
And memang sinopsis nya ngeri bangat. And aku suka novel ngeri. Salah satu novelis aku suka ialah ramli awang murshid. Satu novel dia tajuk Vila apa-ntah.

Waktu tu aku baca kat sekolah lama aku,Ilmi. Waktu malam. Baru habis orientasi. Dekat asrama ilmi. Aku jumpa buku budak lama kot, dah lunyai kulit buku tu, tapi apa kesah. So baca laaa. Waktu malam tu baru habis orientasi, so, ramai balik and my father refuse to take me home, yelah, ngada-ngadanyaaa. Fine :P
So bacalah. Aku tumpang katil sapa ntah. Katil tu tempat budak kena histeria. That night waktu orientasi, ada yang kena histeria. Aalah hister-akunakbalik tulah. Aku nak try tapi, nanti aku rasa nak gelak. Aku gelak dah la comel. Orang histeria mana ada gelak comel-comel. So plan tu tak menjadi.
Ada yang main-main punya histeria, and ada yang betul-betul. And i'm sleeping on the betul-betul-histeria-budak punya katil.
Pastu sambil baca novel Vila-apantah tu lagi tambah rasa sherammm tu.
So itteww terus baca. Tak rock la kan cuak -cuak.
Dia cerita pasal orang datang vila tu and terokai misteri vila tu, which is kisahnya amat seram nak mati. Ending cam lagi rasa nak tarik rambut kuat-kuat. Sedih kot endingnya.
Ada stu bunga tu akan buat kita rasa, orang yang dah tak ada (mati or hilang etc,etc) muncul semula, dan kita seorang je yang nampak which is soooo freakyyy okay. Sebenarnya orang tu tak muncul pun, cuma kita yang berhalusinasi. Sangat damn okay. Mana tau, kakak or adik or pakwes kita tu sebenarnya hallucination kita?
Arkk, aku kena check adik aku lepas ni.
Nanti carik la novel tu.

Okay kembali pada story fixi tu, ianya satu syarikat yang menerbitkan buku-buku urban contemporary which is very rare to me. Au ada baca sinopsis-sinopsi novel dalam tu, ayark, naik bulu roma hidung ketiak semua.
Yelah over peliks but somehow it keep pulling me . Buy me buy me.
So aku nak beli. Tapi not now lah kan.

So go to: www.fixi.com.my

See you there.

Adios