December 03, 2012

Need ideas

Assalamuaalaikum.

Ahhhhhhhhhhhhh sakitnya hati. Camne boleh terdelete post tadi. Aku nak remove pic tapi taksangka terdelete. Ahhh lempangmukabanyakali!

Ahhhhh tak pasal synopsis untuk novel jiwang ke dua aku terdelete. Nak meraung ahh.
Oh ya, ada novel ke dua even though the first novel didn't finish yet. Anggap lah Ainnur Dhuha and Syed Naim tu at the end married to each other and dapat kembar 5.

Aku nak buat novel baru. I want to create a story that are thrilling and adventurous yet diselitkan elemen jiwang karat . Like City Hunter (Korean) . Not copying the whole storyline. No i'm not. Just the concept. I like the story synopsis. Wokeyh saya dengan jujur mengaku tak tengok pun citer tu. I just read the spoiler.

Story dimulakan dengan gaduh-gaduh. Tak gaduh tak sweetlah kan? Lepastu they fall in love and get married. Yeah both of them are orphans so takdelah gaduh waktu nak balik raya. Duduk rumah makan ketupat. Simple kan?
Tapi the happiness doesn't linger much around them. Rahsia terbongkar and si isteri lari dari suami. Kalau dalam novel nak lari wajib jauh kan, paling kurang Korea . Romantik sikit waktu nak berbaik. Okayh menyimpang jauh dari topik.
Lepastu si isteri realized that she is pregnant and she hide it from her husband. Tengah lari , dia jatuh and guess the rest.

Tak main ah bagi semua .
Sila beli novel tulisan Naina Haris yang bertajuk 'TakTahuNakBagiTajukApaTapiBestGiler' di pasaraya yang berdekatan pada tahun 2015 . Lepas SPM kot. Nana malas giler.

Nama watak pun dah dapat idea. Si pompuan nama Ain Mawaddah. Hahahaha solehahnya nama. Lelaki pulak don't have any idea.
Alah nak letak nama Hyun Bin , tak padan diri bangsa Melayu.
Okay, Luqman? Aku tak suka nama tu. don't know why. Haikal? Lagi aku menyampah. Okay sory ekk, aku memang macam ni. Kengkadang i judge the guys by their name. Huhuhu annoyying much.
Nanti aku buat solat istikharah, mintak petunjuk nama apa. Ahh nak carik nama pun payah apatah lagi nak menulisnya. Give up lah cam ni.

Adios

P/s: Nana takkan give up. No nehi tidak la