December 10, 2012

Tah apa ape je.

Assalamuaalaikum, to future student,student and ex student.

Apa yang dibuat di rumah? Tah aku melepak je. Tapi pecah rekod bangun awal like after subuh tak tidur. Banggos giler wa cakap lu. Lagipun lepas subuh adalah waktu yang paling tak elok nak tidur. Rezeki tak masuk pastu mak aku cakap something bout kesihatan. Nak sambung tidur sebelum zohor. Sunat weyh. Tapi terlajak kengkadang. Huhuhu. Teruk punya anak dara.

And then cam rancang nak keluar. My Cuis friend ajak. Huh malas. My kiblah friend pon sama. Huh malas. Semua malas. Aku nak bangun tidur malas. Nak bukak mata malas. Nak gerak malas. After pmr ni macam nak balas dendam tidor. Kengkonon lah dulu study sampai late night la, not enough sleep la. gebang je lebeh. Study kemain, result? Harap lulus. Aku rasa cam result aku tak gempak sangat lah. Ahyooooo.....
Over thinking can drive me up the wall. Aku ni punya mind banyak sangat free time sampai fikir, nanti habis spm nak part time kerja ke hape, pastu masuk u mana, pastu nak sambung oversea or not, pastu nak carik jodoh dengan diriku yang bam-bam ni, pastu carik kerja (kalau boleh nak gaji mahal, hamboii) , pastu fikir bila dah bersara nak duduk mana, rancang dubai or singapore ewah kemain ya, anak nak berapa, pastu nanti karang cucu nanti nak panggil aku apa, nenek? Tak glemeres nokk, grandma? Nampak tua. Auntie lah ( walaupun pangkat nenek).
Tapi bila teringat the main thing, mati.
Gulp, rancang macam umur panjang, well, minta dipanjangkan. Amin :)

Macam biasa duduk rumah recycle balik baca novel. Sayangku casper. So much fun okay baca novel tu. Berlatar belakangkan Kota Paris or Kota Cinta. Ahaks, so much fun learning about fashion. Aku suka novelis yang novel dia tulis, some part dia akan selit some info menarik. It is like im in the novel. Aku suggest belilah sayangku casper. Dulu Ardini Dinot suggest. Dia suka suggest novel kat aku. Dia tu even nampak genius, kaki novel and manga jugak minah tu.
Okay selain itu, novel Hlovate jugak amat menarik. Bila dia cerita about wataknya, sangat precise okay. Contah watak Aa+Bb , Addin, she's a doctor, and dia betul cerita tentang the journey of becoming a doctor. Hlovate ni penulisannya, ramai yang ambik as batu asas to write a novel. Banyak pengisian. Ada some novel, watak pilot k, doctor ke, somehow, tak nampak langsung gaya nya. Me not loike okays. Ada some plot story yang sangat tak best. Sinopsis je gempak. Tu yang rasa macam nak lempang je.

Emo kan. Novel je pun. Eh. Jepun. See?
Merepek je.

Nana takd benda nak buat cuti ni. More to roaming around, jaga rumah,adik and maru. Maybe i'll be a good housewife someday. Hahaha dengar tu. sape nak cepat mintak nombor.

Oklah adios.
Duck face bebehhhh