December 12, 2013

CERITA HOT WAKTU CUTI SEKOLAH. TAJUK NAK HOT JE KAN BUDAK ZAMAN SEKARANG

assalamuaalaikum peeps!!!

hai ketemu lagi kita ya. rindu enggak? wohoo. almost a week tak hapdate. or two weeks? math is not my subject
okay sebenarnya aku kebosanan tahap belajar sejarah pun look so much fun. (get it? get it?)
agh okay u need to eat a lot of kismis tu understand my philosophical sentences tu

aku depan laptop ternganga sebab kurang bersosial dengan manusia agaknya. Yelah sibuk dengan study- dy -dy-dy(please la aku nak bergerak ambik remote pun malas apatah lagi study-udy)
i have no spirit at all. Tengok semua high-spirit "BELAJAR BELAJAR BELAJAR!!!!"
and di sini aku ehe ehe eheks *terkahak jap

pengotor jugak kan aku ni. malang ah sape berbini kan aku ni.
eh terkeluar topik pulak.
back to the real topic. study-udy
semalam ada kelas. and addmath yawn yawn yawn bapak meletup cell membrane aku. What is this!??! infinite and limit and circular measure. *gigit jari dengan bunyi dramatik*
Kerja sekolah (model lasak and all that) hanya dibuat half. eh tak suku je :P
entah la. please someone come to me and shake my head as hard as you can. mana tau kau baca belog aku and then terjumpa tepi jalan ke, shopping mall ke, kau goyang je kepala aku ni.

Mungkin sebab aku dah bosan tahap dramatik since my father and my brother were dancing under the london bridge for two weeks(literally) and will not coming back until this friday. bosan tahap milkyway dah ni

tapi sebab ayah n adik aku pergi jalan-jalan carik kate middleton,
aku melepak jalan-jalan dengan my gallllssssssss, Jumaat lepas. (6/12/13)

gigi biru, Ipah , baju biru, Adlin Syaz , Duck-face terlampau, Datin Seri Aina
 lama tak jumpa tapi semua muka sepesen je. face-shape sama . cuma gigi ipah lain.( harap dia tak baca belog aku plisss). haha gaya aku macam 20 tahun tak jumpa padahal ipah aku jumpa dah sekali sebelum ni cuma adlin almost a year la since dia pindah Kedah. sob.. sob..
semua nak pindah jauh-jauh. menciksss

lepak and tengok Ustaz Mu tunggu aku datang! Ya Allah lawaknya buat aku rasa macam nak beli semua popcorn dekat gsc tu. tapi macam over lah pulak.

Filemnya bagus and penuh unsur dakwah yang dekat dengan hati. Nak berdakwah sekarang ni mesti kena dengan caranya. melalui filem is a good way too.

okay finish watching movies and adlin persuades me to spend a night at her house since besoknya dia dah nak balik kedah dah. Aku bersungguh whatsapp ayah aku yang berjuta batu dari aku. Mula-mula dia macam err, err, and aku dapat. yeay!

Kitorang buat cheese blueberry tarts. Haaa see dah cukup pakej nak kawin tauuuuuuuuuuuuuuuuuu.

tengok gambar ni balik rasa nak jilat screen ni (over level 99)
lepas tu pegi rumah makcik dia. aku malu kepit-kepit. yelah diorang jumpa macam big reunion , with family all and aku si datin aina macam menyelit tersengih je haha. but her family are very heartwarming.

Besoknya aku dihantar ke stesen keretapi sebelum mereka semua balik kedah. Aku rasa macam terselit rasa sedih, yelah bila lagi aku nak jumpa dorang. me busy with school and asrama after this. jauh-jauh. takpe mungkin lepas ni ada jodoh, takdir Allah, bagi kitorang jumpa lagi kan :)

Aku balik ke rumah naik tren. from Cheras to Kampung Batu. ittew takut giler tau. mecik gini haha. dahla kena tukar dua stesen bagai. Alhamdulillah safely arrived.

malam tu kakak aku balik. Yeay yeay yeay. Besoknya pergi Wangsa Walk. First time sampai tau wangsa walk yang disebut-sebut ramai tu. Aktivitinya ialah tengok wayang. Ustaz Mu tunggu aku datang. Second time tau!!! hahaha dah kakak aku teringin giler noks. so ikutkan jela.

waktu balik tu, funny things happen. kitorang tak tau jalan balik, hahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaa.
two girls lost in Wangsa Maju.  Pusing sampai gombak pastu sentul pastu baru sampai home sweet home. GPS came to the rescue

hah tu belum cerita sesat nak balik U kakak aku tu. dari KL nak ke Nilai tapi terselit celah mana tah sampai ke Puchong and Kajang. dah gelabah ayam lerr, cuak takut terbawak kereta sampai Thailand (sebab kereta ayah aku. ahaha memang cuak tahap macam kucing aku termuntah dekat ruang tamu and takut aku tahu so dia menyorok bawak kerusi sampai malam)

Alhamdulillah dengan bantuan Allah menggerakkan hati kami untuk bertanya jalan and menggunakan GPS.
sampai nilai. and besok pagi aku naik tren lagi balik kl. gonna miss you sis!

Trans Studio Bandung
So aku pegi bandung. is it fun??!?! okay. great. marvelous. wow. tremendous.

malas nak cerita here. will be posting it in another post. kalau rajin wakak

malam tadi aku buat churros, which is turned out pretty edible la jugak. Sebenarnya aku tengah ushar-ushar gambar wassap group and gambar ieman post pasal churros. Nampak empppphphphphphpphphph. so apa lagi search recipe and fyi churros ni resepi idok lah susah mana so aku pun cuba la try ikut recipe from this youtube video.


And dont forget to ushar this youtube acc. How To Cook That. peh gila arrr dia masak dessert leleh aku tengok . tak rongak gigi dia makan semua tu. tapi seriyes makanan yang dia masak semua manisssssssssssssssssssssss and nampak sedap.

back to the churros. okay nah recipe. aku kopipes dari website dia jugak. HowToCookThat.net

Churros Recipe Ingredients


250ml water
1/2 cup butter
1 cup flour
3 eggs
1 tablespoon sugar
1 teaspoon of vanilla
 Churros batter
Melt the butter and the water in a saucepan.
Add the flour stirring continuously. Keep stirring over the heat until the mixture thickens and clumps together into a smooth ‘ball’ (see video).
Remove form the heat and stir in the eggs one at a time.
Add the vanilla and sugar and mix well.
Spoon into a piping bag fitted with a star shaped nozzle (you can make them round if you prefer).
Curly Churros
Heat the oil to 360F (182.22 degrees Celsius). Pipe churros batter straight into the hot oil. Use you fingers or a knife to break off the batter when it is the required length. Once the churros are browned lift out and put onto a plate covered with some paper towel to drain.
hope that will help you out.
okay chef aina on the run bebeh. meh aku tunjuk hasil peluh energy glucose yang aku gunakan untuk buat churros ni.
this picture are not accurately according to the recipe. so please refer to the recipe. thank you *sambil buat suara garau orang putih accent posh british*
some of the ingredient. no vitamin c belakang tu bukan ingredient dia unless kau nak letak nak bagi berkhasiat sikit sukati kau la.

 melt the butter together with the plain water. at first aku cuak. air dengan butter are not a very friendly pals tapi wait wait wait tunggu hasilnya
 masukkan tepung. kacau jadi macam jadi ball gittuew. kalau rasa hilang keyakinan tengok gambar aku yang ghupe macam cekodok punya acuan ni, silalah tengok video di atas tadi. oh ya gambar ni belum letak telur ya. 
 sila masukkan dalam piping bag ni. kalau tak nak pun suka hati hang la. kau nak acu guna sudu boleh. kau nak celup tangan kau pun sukahati asal boleh makan.
 nampak tak tangan yang lawa ala-ala tangan neelofa tu. okay tu la tangan aku. jangan fokus tangan aku tapi sila fokus pada cara aku masak churros tu. sila pipe masuk churros tu dalam minyak yang telah dipanaskan.
churros ni pun boleh bakar jugak.please refer to the video
 tapi kalau kau menggedik nak kukus ke nak salai ke itu suka hati uolls la. yang makan korang hik hik

LOOK AT THOSE CALORIES. NYUMSS

dah siap menawan boleh la kau makan cicah sos coklat, ke sos stoberi ke. sebab aku kedekut sikit aku just tabur icing sugar.
 sebab aku pemalas tahap hitler dah, so aku main tabur je gula icing using penapis kecik. ye aku tahu macam ribut salji dah atas churros tu, tapi masuk mulut hancur jugak kan (betapa optimistiknya aku)
jangan makan banyak-banyak plis sebab dahla penuh butter dalam tu pastu kau goreng dengan minyak lagi. hazab lah kepada sape yang on diet tu, tapi memang sedap nangis tau.


okay tu jelah kerja aku cuti ni.. eksperimen masak sampai dapur tu memang dasyat rupa jadi.
tapi satu je, aku eksperimen masak sambal tak jadi sampai sekarang :'((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
samada sambal tu cili tak masak and terlebih masak. wakaka. takpe dont give up na. innallahmaana!

waktu cuti ni aku gila cerita Sonny With A Chance. semua dua season aku tengok sampai habis. walaupun berjuta kali tengok aku tak bosan.
GILA LAWAK K
 Tapi cerita ni stop sebab Demi masuk rehab. aku pun rasa sedih sikit la sebab citer ni best and one of my all time fav sitcom.

tapi bila nak study kan. asyik sibuk dengan lappy, i have don't time for my own future. agh.

gambar yang takde kaitan langsung.
dahla nak berangan sampai muntah

adios

November 28, 2013

sweet sixteen, bitter seventeen

assalamuaalaikum to all human, vampire, werewolves and robert pattinson

"so hi semua" *handwave macam gila*
"aku kan..." *gosok-gosok bulu leher*
"nak ...." *buat muka bersalah*
"pergi...." *buat muka bersalah sambil mengalir air mata. lap-lap sikit hingus.dramatic habis*

BANDUNG *LAUGH SO HARD AND AIRMATA BERTEBARAN DI MERATA TEMPAT*
So besok pergi bandung  yeay. tapi sebelum tu..

aku ada kerja addmath melambak. First yeay please give a big applause to Teacher Loges . She's my new tuition teacher. So dia ada bagi kerja wow fantastic. Belum lagi Model Lasak and kerja madam tan. :D :D :D :D

takpe it is for my own sake kan?
Practise makes perfect. Dahla aku fail memanjang. yap aku mengaku aku tak pernah lulus even single 40 marks atas pagar pun tak pernah.
so im slowly lah gaining points in every examination.
aghhh nak gigit telinga my cat for no reason.

that monster bite my ear. 

so 2013 dah nak habis in a month lagi. Like whatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.
okay mengikut kalendar Islam sudah tahun baru tapi mengikut kelendar masihi masih belum bermulan tahun baru dan bila tahun baru bermula , maknanya im in form five and SPM DUDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

and last night i was dreaming, im in SMAMAIWP. i dont even know what im doing there. Tiba-tiba ustazah saodah datang (superweird)  and she said " awak masuk syarahan spontan aina. ok bye"
dia blah macam tu je? what help me lahhh

syarahan spontan is a nightmare (you have to be spontaneous and memorize at least a few hadith and ayatul quran). in real life i will seriyesly freaking out. oh tak aku dalam mimpi tak freak out bahkan releks je until hari pertandingan . Dan pada hari pertandingan aku dah prepared bagai (bila masa pulak aku prepared?!!?)
and tiba-tiba scene bertukar aku dekat tepi longkang curam (double-triple weird). aku nak tergelincir jatuh and all of sudden ramai kawan aku tiba-tiba muncul and try to help me. tapi tak boleh coz im too heavyyyyy. :"PPPPPPPPPPPPPPPPPPPP and last-last aku berjaya naik.

and then i woke up and realize it was eleven a.m.!!!! haha terkejut lah sangat tapi seriyesly tak sihat bangun lambat-lambat. walaupun saya adalah si fatty tapi jagalah sikit kesihatan sebab siapa lagi yang nak sayang diri kita ni kalau bukan diri sendiri. love urself first before you love somebody . wakaka kakak aku pernah suruh aku jadi dietitian. aku tahu sebenarnya tu perli. okay steady na
Dietitians are experts in food and nutrition ("dietetics"). They advise people on what to eat in order to lead a healthy lifestyle or achieve a specific health-related goal. They work in a variety of settings from clinical to community and public policy to media communications.

and then i found this interesting image from this blog PeejBurhan

okay interesting. anda tak suka atau takut dengan kucing? is alright. normal thingggg. but you being bad towards cat is a big no-no. Kucing adalah haiwan biasa yang nak hidup seperti kita di atas bumi ni seperti kita jugak. Mungkin dia nakal a bit or sometimes tapi mereka perlukan kasih sayang. Kucing curik ikan? Maybe dia lapar. Ajar dia makan friskies or kalau dia memang gila dekat ikan goreng, simpan a few pieces for the cat. tak banyak pun takpa.
aku pun tak paham sangat kucing ni tapi apa yang aku tahu aku sayang kucing aku wkaakakak

makcik aku bela 13 ekor kucing. okay ni sayang sangatsss

you may also read some interesting story from this blog. pasal kucing yooo. kucing kucing kucing everywhere. go and read : CrazyCatLady 


and aku deactivate twitter sebab dun know im too lazy to type anything ke twit pape ke. instagram pulak. nanti aku reactivate balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkalau rajin
okay

adios!

November 26, 2013

no title, no post, just a short message

assalamuaalaikum my fellow friends,
 im doing a separated post. the other post will be posted later. enjoy this short message..

Sebaik-baik sahabat
Dan sekiranya engkau berkawan seorang bodoh yang tidak menurutkan hawa nafsunya, lebih baik daripada berkawan dengan orang alim yang selalu menurutkan hawa nafsunya. Maka ilmu apakah yang dapat digelarkan bagi seorang alim yang selalu menurutkan hawa nafsunya itu, sebaliknya kebodohan apakah yang dapat disebutkan bagi seorang yang sudah dapat mengekang (menahan) hawa nafsunya.- S.D
 Banyaknya ilmu tidak guna jika ilmu tidak dapat digunakan untuk mengawal nafsu. Belajarlah setinggi manapun jikalau nafsu masih mampu mengatasimu itu tanda diri masih lagi jahil dan jauh. Sedarlah bahawa hidup ni bukannya panjang dan luangkanlah ia untuk perkara yang mampu membina dirimu. Ilmu dan kewarasan akal dan iman biarlah diseimbangkan agar tidak jauh terlajak.


Okay haha terserius.

Adiossss

November 23, 2013

Shut up Saturday

Assalamuaalaikummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

just arrived from johor


November 16, 2013

nak update habis habisan

assalamuaalaikum to yalls cantik menawan jelita hensem kacak wow

okay terover pulak . seiyesleh bila dah lama tak menaip, jari cam shaking gitu. my mind went blank. ni pun berapa kali backspace, hoi tak termampu.
so whats up with my life? a lot of thing happened actually. how i learned to grow up and finding myself and creating a better me, i guess. berapa bulan tah aku tak hapdate. rindu saya tak *kelip-kelip mata with long eyelashes*

so i went to two camp . the first camp is kem kepimpinan pengawas negeri which was held at Sabak Bernam or somewhere over the rainbow. So at first patutnya habibah pergi and then dia pindah sbp, so takde muka hot yang ada dekat raja ali tu selain aku, (tiputiputipu) cikgu faridah approach me and said "aina awak pergi kem so yada yada yada.."

at first hati tak rela okay . rasa macam kena paksa masuk asrama.you know the feeling sebelum masuk asrama, cenggitu lah rasanya.
we gathered at pusat kokurikulum . sampai situ je , cikgu tinggal aku. TINGGAL AKU HUHUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAA. waktu tu kena duduk ikut zon. and aku zon paling hottesttt iaitu zon sentul. Meja zon tu ada chinese dengan indian je. DAHLA BERBORAK SPEAKING OMAI ENGLISH PLISS AH DAHLAH CAKAP PASAL BIOLOGI AND SEKOLAH KLUSTER AND ALL THAT STUFF. ha kan emo tercaps-lock.takpe takpe 1 Malaysia kan. So aku selit-selit sikit borak. one of the girl tu k.p. and the boys ada exco bla..bla..

aku pun nganga nganga nganga termenung berangan and it's time for us to go! yipie
aku dapat bisnes class punya hamek kau bas pun ada bisnes class. so ada single seat and i go for it.(sebab boleh feeling sensorang sambil tengok tingkap and makan coklat tanpa perlu share :P)
after 5 hours journey from kl to ceruk selangor, we arrived. It's not camp okay, macam holiday dah gaya. ada pantai yang bukannya boleh mandi pun,kalau nak mandi jugak lemas lah kau. Second day buat khidmat masyarakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! first experience and fun too. pergi rumah orang kampung bersihkan rumah dia. good program instead off masuk lumpur redah hutan bagai.
so 3 days went, it's time for us to leave. siyesly one of the best camp ever.  i learned from the best , alhamdulillah.


roomates hottest of the hottest (walaupun secara jujur ah aku tak ingat nama dorang hahahahauhuhuhuhiihihihehehehohoho)
So balik kem tu banyak problemo ahhahaha get into a little cat fight with my friend. not gonna tell you more but something yang paling aku ingat :
Kalau kita dalam kesedihan, ingat balik segala nikmat yang ALLAH dah bagi pada kita- Kawan Aku
so kesedaran dan keinsapan meresap jiwa batin ecehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. after banyak-banyak month berlalu akhirnya..

 move on to PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN .
okay kenapa aku capslock merah makngah lagi tu?  sebab ni adalah first exam kitorang yang memang ikut standard SPM. ceh macam wow rasa matang sikit la. dahla paper banyak hazab nyahhhhhhh tu belum aku nangis-nangis sebab tak boleh jawab. banyak kali nangis masalahnya. aku rasa waktu spm aku tak tahulah, masuk guling-guling dalam dewan peperiksaan kot.

and then waktu peperiksaan tulah aku dapat satu tawaran ke kem. okay sebenarnya bukan tawaran tapi permohonan diterima. sebelum exam ada mohon untuk kem pemimpin asrama peringkat kebangsaan but tak tahu diterima ke tak sebab ada over berbelas-belas asrama harian dekat kl. so sengih-sengih and doa aku punya borang permohonan takde dia campak memana ke. alhamdulillah dapat TAPI WAKTU TENGAH-TENGAH EXAM KENA PERGI KEM LIKE WHUTTT .kena ambik exam math lebih awal (and mengejut okay tak study terus jawab aggaagga) and study arab during kem (which is not going to happen lah kan). Alhamdulillah Allah permudahkan urusan ku :)

Pergi kem di Johor (HAIII IEMAN!!) at mana entah. Kampung Tiram i think.see my memory is not that good.
5 d 4 n there. bapak lama okay. kumpul dekat asrama 1 malaysia and we went to johor by bus. Bus 1 malaysia yang cute petite kecik comel geram pulak rasa. wakil kuala lumpur ada 9 orang including me and perempuan 3 orang dan selebihnya lelaki. so it's a bit awkward. aku nak ngam budak perempuan kl pun terkentut-kentut okay. (im shy and cute like that heheheee #hambar)

we arrived and dipisahkan bilik. so aku duduk satu banglo besar and budak kl perempuan lain dipisahkan rumah beribu meter dari aku. aku kena duduk dengan budak negeri lain. (which is awkward coz dorang macam 'hah kl? kl ?! raja ali?! sekolah apa tu" ) aku become socially awkward (little huh)

tapi best waktu grouping aku dapat group dengan sorang wakil kl tapi lelaki (talk about double awkward) and waktu intro aku buat lawak sebut kl jadi keyellll . they look confused at first (triple awkward) tapi semua gelak. sampai habis kem okay ulang keyell keyell, shadap you guys plissssss

my group consist of many negeri terengganu, kelate, melaka, perak, SARAWAK (dia sumpah lembut plus lawak. gotta love him) , perlis and of course, me and my partner, KL
my most memorable memory are the forum (aku cakap berapi-api kat depan and dorang buat muka boring. okay tacing sikit. nasib dapat grup terbaik :> )

baju biru SARAWAK tuuuuu,tudung hitam asal negeri nasik kandaqq tudung putih budak keyelllll tuuuuuuuuuuuuuuuuu, baju hitam jiran budak kl (selangor)
DAN PERGI LEGOLAND GAAGGA. pergi legoland are the best.(because iti's free.who doesn't like free stuff????)
 we took a lot of picture there but after two weeks tak sempat save dalam comp my phone went misssing (cerita after this)
naik boat yang turun laju-laju adalah da best! sangat lawak happening basah and semua over.
gonna miss them very badly.
Baju malaysia partner kl and the rest of my 'Inovasi' team

masuk sungai dan merasai hidup zaman purba. okay tipu. explorace sebenarnya

sapa dapat carik budak keyellll, aku bagi dia buat kerja sekolah aku dengan free. cepatttttttt
so the end of the kem. dalam bas, balik kl hilang awkwardness. boleh borak macam best pal.

bila jejak kaki dekat asrama raja ali, get back to reality. besok jawab exam arab. lusa jawab KKQ and malam tu audition solo nyanyi.

okay nyanyi tak boleh blah. can someone plis sponsor me free ticket to siberia and tanggungan seumur hidup dekat sana.waktu audition miming je. sekali terpilih. ahahahhaahahha miming lagu you belong with me pun terpilih? okay actually mak suruh aku sajak diiringi lagu. aku dengar lagu je hahah. so praktis nyanyi sekali sajak. terlajak perahu boleh diundur, terlajak praktis nyanyi lagi tak boleh undur reverse ke hape dah.

so hi-tea asrama adalah da bomb. amik kau semua pakai macam nak pegi anugerah bintang popular okay. cekaknya, flowerhead ke flowerband apa tah. belum gelang bling-bling and high heel setinggi yang boleh. yang kecik-kecik cute pakai cheesy wedges terus tinggi amboi tinggi kalah klcc (hiperbola sedikit maap la)


form 4 azam soon to be 5 azam
so dia punya location dekat restoran rebung. ala restoran chef ismail tu. makanan besttttttttttttttttttttttttttttttttttt cuma tempat dia aku punya meja hujung dunia haha :P

 inside restoran rebung. with da gojes iqa, qamarish meletops, izaah cutie pie, nana cantik beautiful hot okay over sikit dan teh yang terselit belakang
okay here come the moment i've not been waiting for. nyanyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!
 aku nyanyi dengan se-syok sendiri yang mungkin. 
first time nyanyi without other people nyanyi (it means that you konkerrr the mic apa lagi) and walaupun kau nampak duet sebenarnya tak pun. sikit je part duet. yang lain nyanyi sendiri.
kalau karoke ke hape, tak kisah lah nyanyi sampai retak kerak bumi ke apa. ni secara live di hadapan cikgu-cikgu, warden. agahhahahah
apa boleh cakap kelaut kelangit ke angkasa ah suara aku.

dah la semua sibuk makan takde ke senyum ke kata 'wow macam dato' siti or wow macam jamal abdillah' . ramai busy . nasib ada sorang budak form one record aku nyanyi. love you dik to the bottom of my heart. muahh muahh muahh. and atiqah muhji yang setia menangkap gambar. love you to deepest of my heart. ceh over kau.

so habis hi tea aku cepat-cepat blah. angkut barang. loker memang sedia kosong sejak dua minggu lepas. tertinggal alquran and spek. aku rajin aku ambik.

bye raja ali. see you next year.

so dah habis aku hapdate berkenaan hidup aku dari bulan berapa ntah sampai bulan berapa ntah.

ready to move? moving to form 5? ready or not? ready to faced the challenging life ahead you?

KALAU UMUR PANJANG. AMINNNN


okay terima kasih pada editing aku yang kelaut ni

moga Allah panjangkan umur aku, permudahkan perjalanan yang masih lagi jauh ni. Semua yang ada hanyalah sementara dan gembira lah dengan apa yang ada tapi jangan lupa pada yang di atas sana.

adios
 p/s: my exam result....



September 01, 2013

just a normal girl letting other people down

assalamuaalaikummmmmm



tired

August 18, 2013

cinta sejati

assalamuaalaikum to muslimin muslimat sekaliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn





Pesanan Saidina Ali

"لا خير في عبادة لا فقه فيها، ولا في قراءة لا تدبر فيها، وإياك أن تصير مشغوفاً بعدد الختمات على نفسك، فلأنْ تُرَدِّدَ آية واحدة ليلة خيرٌ لك من ختمتين".

Maksudnya: Tiada kebaikan dalam ibadah yang dilakukan tanpa sebarang kefahaman, begitulah juga tiada kebaikan dalam bacaan al-Quran yang dibaca tanpa sebarang penghayatan. Hendaklah kamu menjauhkan diri daripada menyukai berapa banyaknya bilangan kamu mengkhatamkan (menghabiskan) al-Qur'an, ketahuilah bahawa jika kamu dalam satu malam hanya mengulang-ulang satu ayat al-Qur'an (dengan penghayatan) adalah lebih baik daripada kamu mengkhatamkan al-Qur'an dua kali (tanpa penghayatan).

 alhamdulillah aku berjaya khatam alquran pada ramadhan lalu. thanks my bestie haira azura for keeping up with me, listening to my recitation yang gagagagagap sikit tu. thanks. what im trying to say, ini bukan khatam ramadhan tapi khatam first time dalam hidup :) alhamdulillah mungkin ada yang dah khatam pada darjah 6, darjah 4 , ting.1 . biarlah aku lambat sedikit asal khatam. biar merangkak-rangkak asal kita tahu penghayatan alquran itu sendiri. ada yang gelakkan kata form 4 baru nak khatam? takpe daripada ada yang gigi tinggal dua perlahan-lahan nak belajar iqra'. masih tidak terlambat untuk pelajari alquran

adios

p/s:nak balik asrama weyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

August 14, 2013

wicked wenesday

assalamuaalaikum to yalllllllllllllllllllllllll


August 13, 2013

frightening and scary but happy

assalamuaalaikum to yalls

i havent been updating my blog since forever. berzaman okay berhabuk berkeledak penuh telur lipas cicak segala bagai. peh that describe my room

my fingers trembled when i try to type some words. yelah kan like 2 months gitu last update.
so macam eh eh what to click, what to say. no idea though.
jajaajjaja
so im officially a prefect. in my last two post, im just a trainee. sekarang official and in fact i was appointed as a biro perhimpunan and i got to wear blazer. is that freaking cool?!?!?!?!? *sedih bapak jakun
but i have to pay the price for what i get. i have to be at the tapak perhimpunan before 7.10 a.m. which is freaking early. and when i doesn't do my task the way my teacher wanted to, i get a laser shot at my ear *which is kena marah asdfjdkjfbhkjbherkj
and every morning my face turns sour jeruk mangga terlebih rendam. you get it? when we preserves food for too long, it get veryyyyyyyyyyyyyyyyyyy sour. so imagine la jeruk mangga yang berkedut kecut kuning tu macam muka aku.very scary even one of my friend perasan "nana muka tensennya waktu jaga batu hijau"
 hello , im not tension. my face is always like that. but come think of that, even aku buat muka biasa pun orang kata macam tension, bayangkan waktu aku betul-betul tension , weyhhh scary mak tok gila.
so, im sorry if you see my face macam Tante sukarti sukarno whats the name for bawang putih stepmother tu? ala watev la. bayangkan grinch. tengok muka aku. bayangkan grinch , tengok muka aku. wow. the resemblance.
me trying to force a smile
so i was thinking. my face has been sour scary merry. im looking for tips on how to make our face brighter and more prettier not just outside but inside.

Actually,is not that hard. smile that come from sincere heart and pure love can really shows brighten up your face without any makeup on your face. ohemgee seriyes ada orang yang susah gila mati nak senyum bila dia senyum orang takut sebab thinking she/he is up to something "watdehek dia senyum oh no dia nak buat jahat better run"
padahal orang tu senyum ikhlas. aku .

haha that's not the story. the story is your can become BRIGHTER,PRETTIER AND LOOK VERY CHEERFUL WALAUPUN HATI MACAM NAK PATAH SERIBU BILA MENGENANG DIKAU. WOW.

always smile

say thank you. 

love someone because of their personality not from looks.

always have ur wudhu'

etc etc (carik sendiri kat internet la woi)


The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "Charity is prescribed for each descendant of Adam every day the sun rises." He was then asked: "From what do we give charity every day?" The Prophet answered: "The doors of goodness are many...enjoining good, forbidding evil, removing harm from the road, listening to the deaf, leading the blind, guiding one to the object of his need, hurrying with the strength of one's legs to one in sorrow who is asking for help, and supporting the feeble with the strength of one's arms--all of these are charity prescribed for you." He also said: "Your smile for your brother is charity." - Fiqh-us-Sunnah, Volume 3, Number 98 

so what are you waiting for? smile. be happy. if you makes other happy, you automatically will be happy too. no worries. no hard feeling. have faith in ALLAH. even if you're fat or ugly or obese or not as clever as other people or have many zits and pimple on your face (im talking about me actually hehe :P ) as long as you have good hearts and nice personalities , no worries okay. Remember Allah judge you by your iman not looks or wealth or how many twitter follower you have or facebook friends you have or how popular you are in this world because at the day of judgement only your good deeds are counted as a points to enter the Jannah.

worry no more my dear..

 that's not me no way im not wearing shawl and sengih tengah-tengah orang ramai.omaii it looks like macam orang tengah khusyuk  dengar khutbah and she's the only one sengih .
watever happen be happy, stay with god and it will shoo away all the worries and anxiety.

oh ya yada yada i bought two books

 
two novels from the same writer because i fell in her writing styleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee jajajajajajjajaja kill me okay tengku adam is a hero that makes other women drooling on their feet wokay.
and syed haydar, wow just wow his word charms me. hahhaha padahal tak wujud pun dua character. is just a fantasy from a woman named evelyn rose or her real name iman.
dia buat aku rasa 'i must keep writing'

at first baca TWB i imagined her as a 40 years old woman yelah bio tulis penyelidik PHD . my stereotypic thinking, tua tua tua tua.
actually baru 27 and very young and belum kawin and really-really pretty (based on the small picture at the back of her second novel 13 JAM A380)
so i kept thinking. nak jadi macam dia can aiiii?
she's smart
she's talented
she's poetic
she's know well about islam!
she's fashionable(based on the character in her book, she got a high knowledge about fashion kayssss)

tengok puji melampau kau nana. hhahaha berangan dop salah eh? oh i got some story to tellll ya

my makcik friend's dia tu senior miss evelyn during school. wakakakka what a coincidence. i ask her about this writer. she's super excited okay. she told a lot about the writer to me. aku pun eksaited over noks. an we talk about her. she's an english debater yada yada yada.. wow.nganga mulut cek.

so saya adored ur writing style and i hope that we can meet one fine day and talk about books over a cup of caramel latte. okay over na stahp it.
oh ya ujian 2 udah tamat. dan almost all of my result aku menjunam jatuh. aku sedih kecewa frustrated.
sangat teruk. hopeless. useless. brainless
bila dipikir-pikir balik. aku petik jari aku rasa mungkin aku banyak main. aku banyak gelak. having fun with friends. no boundaries. forgetting the most important one. forgetting allah... and im slowly fade away like the color of a painting on an old building. waktu exam aku rasa mudah sebab yelah ujian 2 chill sikitssss. but no. Allah bagi macam ni mungkin nak sedarkan aku bukan semua benda mudah-mudah je kita dapat dan bila kita dah mahir dalam sesuatu benda tu tak bermakna kita akan kekal mahir selamanya. Kemahiran kena sentiasa diasah. macam pisau. asah-asah jadi tajam. cuba berhenti sekejap , kita biarkan pisau tidak berasah selama beberapa bulan. tumpul balik kan? macam tu jugak ilmu dan kemahiran yang ada. sentiasa praktis dan amal that's the key to a big success tapi aku? lazy butt.


ottokhaeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

emo pulak nana nihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

adios

July 07, 2013

Happy birthday to me?!

assalamuaalaikum to muslimin,muslimat and non muslim out there

so today is my birthday kanssss? but what the heck. i don't celebrate my bday sangat.
but if someone offered to buy me a cake, i accept it .
is soooooooooooooo me.

but sometimes i don't remember it becoz people around me tend to forget it, so i forgot lah since aku ni adalah seorang cepat lupa like whutts je.so bila ada certain friends or friend from facebook wish ke, twitter ke, aku macam terpinga, wakakak bday aku ke?
dah la harini nobody home. dad and bro dah pegi oversea for work, my mom and sistaa dekat village. so im left alone. which is very normal to me. at least i already got the present. my father bought me bookssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss. and treat me at Dome.. but kalau dah ingat the date pun aku sangat appreciate :)

aku teringat lagi aku terpengaruh watak Bella from Twilight. she doesn't like birthday. so terpengaruh. and until now, i don't celebrate much. bongok jugak kan. terpengaruh dengan watak fiction.

kek aku yang nak. amboiii permintaan jah, patut kemain debab badan

okay dats all gurllsssss. malas nak menaip panjang-panjang

adios

July 06, 2013

Deal with it

Assalamuaalaikum to stranger, anonymous and human

I havent update my blog since forever

Menyepi sendiri alone baby wek. Im dealing with thousands of problem lately. Macam tak larat nak face all the problem. Im waiting for my eyes to shut and people bury me in the soil.

First thing is my PPT results, i cant believe it comes out okay like whutsss. I got third place in class. Again whatsss? Tapi that result can change in anytime. Boleh drop, boleh naik. Bergantung kepada usaha aku. Usaha lembab macam kura-kura asma pun tak jadi .Kedudukan dalam kelas is not that important. What i care about is my percentage and GPK. wahahahahaa teruk banget kot. Dah la dua fail addmath and biology. Naik sikitss jew. Pastu BAT menurun from A to C.  Becoz waktu sebelum periksa aku main main playful macam bahasa arab tu soalan upsr. Boleh hentam sikit here and there, boom you got A. No. 
Today im laying on my bed, thinking and thinking. My result is not as gempak as other students but at least i manage to produce a little more something than before this.

Secondly, aku masuk pertandingan e-ppda and sajak ppda peringkat zon.Turns out dua dua competition aku kalah. Malu ada. Sedih ada. Frust ada. Dah la masuk banyak . Kalah dua dua. Pity me. But ianya adalah takdir Allah. Kalau hujan anda mengharapkan pelangi muncul selepas itu, muncul lah kan. Kalau anda menyangka that rain will destroy ur plants and flowers, it turns out like that. Apa yang berlaku bergantung pada pengharapan dan kekuatan kita. Dont destroy it. Have faith in Allah.

Thirdly, aku jadi pengawas. But now masih on trial stage. Yeks, i thought it was easy but susah macam asdfghjkl. Dulu aku jadi pengawas waktu sekolah swasta like CUIS and Kiblah. The students are not as many as student in Raja Ali. Bila aku jerit suruh diam, satu tapak perhimpunan diam (okay tipu). At least kurang sikit kebisingan. But here, aku tegur nobody care. Hahah buat bahan gelak orang tengok aku macam tapir hilang arah marah orang takde orang layan. Takpe, i will improve. Insyallah

Finally, aku ni makin negative minded la. Orang tengok aku je, aku fikir bukan-bukan. Padahal dia duk pikir kak ju masak apa malam ni. (No more abeng masak apa. Kak ju malaysian ori) kebetulan duk pikir dia pandang aku. Ushar like datz *rolling eyes* but thats my imagination . Aku duk pikir dia ngumpat dalam hati padahal....


Okay dats all. Aku rasa viewer aku makin menurun and follower makin hilang. Watever. My blog is not suitable for underage *tetibe*

Adiosv

June 23, 2013

everything falls apart

assalamuaalaikum


i dont feel like blogging anymore.

June 06, 2013

So hard

Assalamuaalaikum to girls,boys,ladies,gents

Im in Kelantan right now!!!!! Yeah what to ddo? Food lah kan.
I don't know what to talk about so............

Bye eh adios

June 05, 2013

bore

assalamuaalaikum to viewers yang masih setia with this hopeless punya blog

weh, makin suci doo blog aku ni. putih seputih kain yang aku bakal pakai di akhir hayat aku nanti. eheks. terserius pulak.

okay aku nak marah blogger sesangat. meletup dah ni seriyes giler. tak pepasal dah takleh coding pakai layout baru ni. aaagahahggahagaahhgah dah la aku ni bukan dasat sangat. so what can i say, bye bye colorful striking sakit mata punya blog. helo putih. why i choose white? simple tak semak. baru aku sedar blog aku ni semak jugak selama ni. hiks :P bajet semua orang puji lawa.

my head is running wild. everything is not in place. aku pening sakit jiwa stress nak nangis sikit banyak kurang everything. aku dah boleh target bulan mana okey untuk aku or not. what im thinking is june is soooo not for me.

haha apalah, itukan bukan ketentuan diri sendiri. everything is from ALLAH. whatever happens, rely to ALLAH. aku je yang macam hape.

pedih sakit nak nangis. itulah manusia. lemah kerdil. sekuat-kuat manusia pun, ALLAH twist sikit hati dia, dia terjatuh terngadah mengalir air mata.
jangan berjalan riyak di atas muka bumi ni. rasa semua kita ada. ALLAH tak pandang seinci pun. iman teguh, takut ALLAH. itu yang dicari.

aku takut ditinggalkan kesepian. aku takut takde tempat bergantung. aku takut nanti aku kesedihan. aku lupa ALLAH ada. aku lupa dalam kubur nanti aku sorang-sorang jugak. aku lupa.. aku lupa...

dahla feeling memalam buta bukan bawak faedah. baik aku baca novel.
haaa kan mai dah. addmath tak siap lagi, math mod seinci pun tak pandang.

adios

June 04, 2013

aku kil kau

assalamuaalaikum to young, old generations

did you see the poster ? heck yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

okay apa mimpi tetiba nak buat review ni. padahal zaman tuk kaduk dulu last buat review pasal cerita karak pastu, emphhh. lazy.
Filem ini mengisahkan Akil (KIL), seorang anak muda yang murung dan mempunyai kecenderungan untuk membunuh diri. Tetapi, dia masih tidak berani untuk membunuh diri. Percubaannya untuk mati sentiasa gagal dengan jayanya sehingga dia terjumpa dengan satu penyelesaian yang sempurna, iaitu satu agensi pembunuhan yang aneh. Dengan mengupah agensi ini untuk membunuhnya, pembunuhan yang bakal dilakukan adalah tidak dijangka oleh individu yang hendak mati itu. Dia tidak akan tahu nama pembunuh upahan dan bila atau di mana dia akan mati. Ini ialah sesuatu yang ideal untuk KIL, sehingga dia jatuh cinta pada seorang gadis yang baru ditemuinya, Zara. Secara tiba-tiba, dia mula ragu-ragu tentang niat asalnya untuk membunuh diri. 

what can i say , im falling in love with this movie!

okay first of all, the quality, the scenery, are just so stunning okay! it quite slow, indie style punya film. but it is worth to watch. banyak pengajaran boleh diambil and you can learn how to appreciate your life more and more. Akil (redza minhat hensem tahap megawattss)ni at first dia nak bunuh diri becoz of tekanan and yada..yada.. banyak cara dia guna untuk bunuh diri dia but failed. so he decided to hired an agency called Life Action Bureau to killed him or do something to him. tapi tak menyempatttt, datang cinta. si zara lakonan christina suzanne stockstill ( weh nama belakang dia aku suka ulang sepuluh kali stokstil stokstil) i love her fashion sense in this movie even though seksi meksi but still love it. macam ala-ala pixie like gitu. macam zooey deschannel from 500 days of summer tu. cute. okay back to the story. dia macam berbelah bahagi. and then banyak rahsia terbongkar. you wanna know? go buy a ticket and watch! do support our local film.
different from rempits, love leleh-leleh or komedi keww.

cerita dia cerita realiti. kehidupan. bukan alam fantasi. tapi sebenarnya. hidup banyak tekanan. tapi kalau kita kuat dan ada pegangan , ada arah, insyallah , bunuh diri takkan menjadi jalan penyelesaian.

keep ur faith on!

adios

p/s: lots of problem. banyak nangis can cause brain damage. dr.nana katalah

June 02, 2013

superb sunday

assalamuaalaikum to sisters and brothers allsss

dan aku sekarang sedang berlari jauh dari masalah. yang datang mengejar.

adios

May 29, 2013

why novel why

assalamuaalaikum to yalls

while im wandering around goodreads website , i found a very meaningful and powerful review. when i read it, yeah right betul tu. im agree. so i want to show it to you guys.

SOURCE

contain offensive words and a lot of curse

Warning: If you're easily offended by cursing, and/or aggressivity, then don't FUCKING read this. *

I am literally losing it. This book contains one of the most disturbing scenes I have ever read in any book. EVER.
So here's one excerpt from the book.

Abby slept with Travis and left his apartment in the morning without saying goodbye. This is his reaction, a few hours later :

“Travis is a fucking wreck! He won’t talk to us, he’s trashed the
apartment
threw the stereo across the room… Shep [roommate] can’t talk any sense into him! He took a swing at Shep when he found out we helped you leave. Abby! It’s scaring me! Abby, he’s gone fucking nuts! I heard him call your name, and then hestomped all over the apartment looking for you. He barged into Shep’s room, demanding to know where you were. Then he tried to call you. Over, and over and over,” she sighed. “His face was… Jesus, Abby. I’ve never seen him like that. He ripped his sheets off the bed, and threw them away, threw his pillows awayshattered his mirror with his fistkicked his door… broke it from the hinges! It was the scariest thing I’ve ever seen in my life!

THIS. IS. NOT. OKAY.

It's not okay it's not okay it's not okay it's NOT NORMAL BEHAVIOR. A few lines later, Abby calls him and everything's back to normal. NO. I'M SORRY BUT NO. YOU NEED TO STAY THE FUCK AWAY FROM HIM!

Stalker :

A person obsessed with another to the point of insanity, I.E. following one everywhere, calling constantly, showing signs of irrational, sick and unhealthy behavior, that can sometimes lead to extreme violence. 


It drives me insane to see how stalkerish behavior is considered as "hot". This book is really, really disturbing, and I don't understand how it could get published. I got 'til chapter 9 and basically I can't take it anymore.
The guy, Travis, suffers from very, very, VERY serious problems that should lead him straight into a shrink's office (if not prison). I'm serious.

Hey you girls, out there, who gave that book 5 stars, saying you want a Travis in your lives, in WHAT language do we have to tell you : it's NOT normal behavior!
And thank God that you haven't met a guy like him because then that would be fucking dramatic! Don't you understand how pathetic it is - all this characterization into unrealistic, hyper-sexualized, robotic male figures? These stories are all the fucking same!

The guy is drop dead gorgeous, he's dangerous, he's sexy, he wants you even if you're plain like hell and what he feels for you goes beyond words: Edward Cullen, Christian Grey, Patch Cipriano, Kellan Kyle, Travis Maddox, Damen Auguste or Dimitri Belikov, they're all the same!

Girls, NO ONE is going to want to watch you sleep, or forbid you to go visit your friends, or try to kill you because they love you so fucking much,because that's not what NORMAL people do!! If you ever have the misfortune to get involved with someone like that, GO FILE A FUCKING RESTRAINING ORDER already!

I find it appalling that young girls actually read this thinking this is exactly how they want to be treated like someday!
We're not pets! No fucking one in the world should be allowed to force you into behaving like a child!

And I'm also thinking about boys, they're not exactly the target audience but still; reading this must lead to wonder if this kind of behavior is what chicks likeIt just spreads some sort of sickening message, "be aggressive, show your jealousy as well as the fact that she's yours, have no limits & be in control, use your strength to make a point, don't let her do what she wants because she doesn't really know what's good for her. You know better".

It's so hard to be a teenager, to try to find who you truly are, fiction that is destined to be read by young people has some kind of role, it should set examples instead of showing dysfunctional and extreme codependent relationships like they're normal,because they're not.

Hey! YOUNG. ADULTS. That means you're becoming a damn citizen, that you'll study, get to vote, graduate, get a job and make a living! How could you ever want someone to be that intrusive? To go as far as breaking your car down so you can't visit a friend?! (yes, Edward fucking Cullen I'm talking about you because YOU STARTED ALL THIS!)

Don't you realize it's an offense to your FREEDOM when a guy's literally forbidding you to get out of his house - even after you've asked him to let you go? When he's dragging you out of the car because you're making out with someone - all this when you're not even involved with him? When he's making you feel like shit because you're seeing someone else?

In fact, I won't even get started on all the stupid reactions of Abby. What kind of girldates a sweet guy and then goes sleeping in another man's bed every night, when she HAS a choice ? She's just a (stupid, lying and masochist) tease.

Then she encourages Travis to beat the shit out of someone in the middle of the cafeteria? Seriously? Just because someone whistles at her or something, she says like "Teach him some manners!", and Travis throws himself on the man. Jesus,HONESTLY are you a beast or something? The poor guy ends up curled up in fetal position, covered in blood and unable to move.

WTF? How can you stand this? No really, how can you read this? How can you accept it? Where is your sense of civility, or your instinct of protection towards the human kind? How come no one in the cafeteria stands up and tries to stop this? Easy answer. Because everyone is fucking terrified to get hurt! Like that's normal!

It scares the shit out of me to see that some people are able to read such violence and yet remain flippant and oh-so-casual like it's no big deal. It makes me wonder, if they ever witness a real beat-up, would they react? Would they care? Or has modern entertainment succeeded in making all forms of abuse look so cavalier that it doesn't shock anyone anymore?..

Travis kept opening the door when Abby was with her date on the porch late at night, or coming in the bathroom when she was taking a shower, refusing to get out, and generally being so nosy it was a shocking wonder how NO ONE told him to fuck off! And that bitch didn't even say ANYTHING!

It's so genuinely dangerous when a guy's emotionally abusing/blackmailing you, or yelling at you for not obeying him, or trying to manipulate you! It is BUT romantic ! I don't give a damn whether the guy's a vampire, or an angel, or a fucking rock star, or if it was a bet or not, it's just NOT okay!

How could violence keep being depicted as something acceptable - let alone romantic?They're at a party and he hits a boy who TOUCHES her ARM. Honestly! It's not a game! And she keeps forgiving him, every single time.

How do you think real abusive relationships start? What do you think are the profiles of the men who end up beating up their wives and/or showing extreme paranoiac behavior? ("Did you just look at that guy? Did you fuck him? Are you cheating on me? Don't you lie to me, bitch. I can see it in your eyes!" This is how it ends, people.)

You just wait a couple of years, Abby. Just wait until he loses it, AGAIN, and ends up taking a fucking swing at you.

Again, awfully stupid and arrogant Abby stays at Travis's apartment and she sleeps in his bed because she doesn't really have a choice. Fine. But the guy's bringing chicks in the living room, having a big loud threesome.. And one day later, he takes Abby's hand, acts all warm and fuzzy, saying stuff like "You're better than this [I'm not fucking you like I fuck the rest of 'em], that's why I treat you different, don't you ever get near boys or I swear I'll destroy them." He even says "I'll end up in prison if I hear you slept with someone else". When you read something like that your fucking alarm must spark off! I don't know what to say anymore because honestly I feel like I shouldn't even have to say all this in the first place. This should be like, SURVIVAL INSTINCT.

What is this message that's conveyed? Should we girls be standing on the corner, watching our love interest that pretendedly loves us fuck his brains out with the whole planet and calmly stating "I can deal with his behavior because, well, he's really hot"? Or because he's so romantic that he managed to nickname her after the most stupid volatile on earth, a.k.a Pidgeon?

NO. FUCK NO.

Why would you want to lock yourself up in some scary relationship where in the end, you just lose everything; your independence, as well as your right to have a life that doesn't exclusively revolves around him? Why would you want to give up your liberty as an individual in order to be so tied up with your love interest that you can't evenbreathe on your own?

(And for those who pretendedly realized that it wasn't healthy, but yet managed to like the book anyway: why would you want to witness such a relationship? What's the pleasure in contemplating two people who never, ever realize how deep they've fallen into violence and abuse?)

EDIT : 

I don't care whether Travis (supposedly) changes at the end of the book. I don't care for his pseudo redemption and/or efforts. What matters are the facts, here and now, that Abby acknowledges them while they're horrible and still manages to stay with Travis.

I couldn't finish the fucking book because I was feeling sick to my stomach - and I insist on saying the characterization of the love story was goddamn awfuland should never be seen as something okay. So do you honestly think I care when you say I should have finished it before writing all this? Give me a fucking break. I have witnessed abusive relationships in real life; this book depicts the beginning of one, and the memories alone are enough to make me wanna puke. I sure as hell won't force myself to undergo the whole 400 pages.

Besides, I read on some reviews that (spoilers):

* At some point he won't let her get out of the apartment because he thinks her clothes aren't appropriate enough. Therefore he forces her to change.
Okay. May I send you back to the "This is not okay behavior" part of the review? 

* They get married at Las Vegas (at 19).

* That after him getting an "Abby" tattoo, she gets one too that reads "Mrs Maddox".

I'd like to talk about this for a second. I'm a firm believer that you can love someone in an unconditional way without having to show it with material proofs. Marriage andtattoos? What is this? Travis unexpectedly got an "Abby" tattoo, without warning her, without considering the consequences of such an act (but I guess I'm asking too much from him, considering he's got tribal tattoos all over his body).
Anyway, Travis emotionally challenged her, and so she got one too. Again, what is this? A leash that she will never, ever be able to free herself from? What if their relationship doesn't last? What if they get a divorce? Basically, until the day she dies, she will look at her skin and remember that at some point in her life, she chose tomark herself not as a person, but as a wife. As someone's something. And that's just terrible.

So. *Breathe*. In my humble opinion, I think it is better that I just don't finish it. Like, ever.

I'm writing all this because I feel so MAD about this book. Women fought and still fight every day so we can be treated as equals and not as objects. I'm not going to sit still and pretend this book didn't horrify me. Because it did. It fucking did, big time.

Also believe it or not but I'm not doing this to tear the author down, I don't really care about her, my review isn't about her but about the book. It's nothing personal, I respect her as a human being. I just feel very sorry for the messages she conveys through this everything but Beautiful Disaster.

*** EDIT#2: : Yeah, so. About that. There seems to be some kind of Reviewers VS Authors movement here on Goodreads (but also on Amazon, Twitter, etc.).
Since the author of Beautiful Disaster made me be a part of it, I've decided to join here two links. The first one is a blog post, written by author Hannah Moskowvitz. Check it out, it's really good. Second one, written by Nafiza, on her blog. And I have one thing to say: you go, girl.

*** EDIT#3: : One more, because McGuire just doesn't know how to let it go.

*** EDIT#4: : Yes, I know this is way too long already but I wanted to add something. For the trolls who've been telling me for the past fucking year that this is just fiction: not only do you come off as stupidly paradoxical for being on Goodreads in the first place, because it's a website for people who feel passionate about books, but you're also wrong. When you read a book for entertainment purposes only, you're relaxed and receptive, almost vulnerable, as unconsciously, you assume that what you're reading is okay and right (otherwise it wouldn't be published, would it?) Therefore you don't really pay attention to the real meaning behind what you're reading. After all, "It's just a book", right? Wrong. Sometimes you have to wake up, and realize that what you're reading is in reality a dangerous stinking piece of shit. Yes, it's a book, but young girls read this and unconsciously absorb the messages that are being sent, and then it has an impact on the way they carry out their personal lives, without even realizing that stupid books like this one contributed to giving her a black eye and pushing her down the stairs. Because they've been reading about that "hot" behavior for so long, they've been sexualizing it and they've been associating it with good looks, and of course, with the ultimate perfect happy ending. In reality, it doesn't work like that. You can't change someone who's damaged and unstable just because you love them, no matter what the books try to tell you. Don't waste your time trying.

And the fact that Travis Maddox is described as being extremely hot is a manipulation that tries to trick you into thinking that if it's beautiful, then it must be good. Think about that: a weird, ugly guy who follows you around and destroys his apartment because you didn't pick up your phone wouldn't be hot, it'd be creepy as fuck. And that's what I'm asking you now: try to think beyond the "good looks" (and the sugarcoating that goes with it) that the medias are trying to feed you, and just think by yourself. By the way, it also leads to fucking idiotic bitches who tweet about how they wouldn't mind being beaten up by Chris Brown because he's so hot. What the fuck? There aren't enough words to say how wrong this is. What do I care, you say? I care because I'm a woman and reading this makes me ashamed.

Wake the fuck up, girls, and never accept being treated like that. You are an individual, you are important and you matter. Your decisions will have impacts. You deserve so much better than someone like this Travis-fucking-asshole. Let him go die in a fucking hole and go lead your own life like the independent and free person you are. And please, destroy the person who will so much as try to tell you otherwise.


Finally, last but not least. Due to some comments, it feels like it's time to clarifysome stuff.

If this review pissed you off, or offended you, you should know that I don't give a shit about, well, what you think. If this is about my swearing, or my aggressivity, you were warned from the very first line and I don't have anything to say to you about it. You knew it was a 1 star rating so basically, no one forced you to read but yourself. Get over it and move on. Simple as.

And I know I mentioned the 5 stars ratings girls and all, but really it was just semantics,don't feel like you should comment my review to express your disagreement or your undying love for Travis, cause whatever you say, it won't change the way I feel. I mean it, don't comment. Because I don't give a fuck about what you have to say! Unless it is interesting, of course. But if you’re here to defend the psychopath and try to explain how in the end the relationship comes full circle, or why his unacceptable behavior is only masculine and protective, please SAVE YOUR TIME. (And mine).

Obviously, we won't get along and if you can't understand what I'm trying to say then it's fine, keep loving Eclipse and Blood Promise and Hush Hush, I mean, it's cool. Honestly, I'm serious, tastes and perceptions and ideals are all different and I don't have a say in this, and neither do you. So, well, you can just save your time with the comments. And fuck off already. Thank you.

oh ya ini review untuk novel di barat sana. novel di malaysia?

yup yup kita boleh kaitkan secara dekat. ada beberapa novel yang aku baca banyak kaitannya dengan review di atas. read with open mind and open heart kays. peace no war
and then anda kaji sendiri.

not everything ends with a happy ending!

adios

lame

assalamuaalaikum uolsss
]

sdih wuwuwuw blog aku tak tahu apa cer. sunyi sepi krikk,kirii

sejak ada micro blog ni. tak layan dah blogger dah. haha poyo
dun know why but im addicted to twitter. bukak kejap bukak. tak post apepon just online.
scroll looking for newest hapdate.
sungguh sadis tengok blog view. blog view bulan mac sama dengan blog view bulan may.
takde orang bukak dah keww? lantak lah . better no viewer.

as i wanted to spill some secret in here. nak buat novel dooooo.
hahah poyo dulu buat novel sekerat jalan. tak ada ending. tergantung. si heroin frust menonggeng je. lari pegi luar negara.
and now im starting on a new novel. new kind of genre. ala-ala psychotic gituu but still on a same theme, love. wakaka dah jiwang buat cara jiwang dak.

tengah buat research dekat tenet on how to detect whether seseorang tu ada mental disorder ke pe bende.

im on ma way dude.

oh ya. aku baru habis jawab ppt 1. and the result is not fully ready yet. tapi dapat result add math and math mod. woi add math naik satu peratus je woi . kawan aku semua naikberpuluh ganda aku , satu jew. hmm, what can i do right? dah selow to selow lah nana :(
tapi math mod naik berganda. ALHAMDULILLAH :D

nak buat macam mana kan. aku risau satu je. turun kelas. bukan turun satu kelas jew hokay. turun sekali selang empat kelas tau. mana nak letak muka hot aku ni. hahah fikir air muka je kan. ilmu tak pulak dipikirnya.hmmmm.... aku slowly grab back diri aku. pick up myself and form the new me. aku sedar waktu ppt 1 aku main.; lagi-lagi waktu prep. ada je benda nak gelak atiqah muhji laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. dengan si zaaza and haira tu. tiga manusia yang suka buat lawak bagi kaki. belum lagi form four lain. hahaha
alhamdulillah bahagia di sana. walaupun banyak masalah itu adalah biasa kerana hidup tanpa masalah tak berseri lah kan hidup, right?

and after cuti ada sajak peringkat zon. syarahan tahan lagi . ni sajak beewww

dahlah haritu sajak hari guru memalukan kaum hawa je aku. qamarish , my duet, cool and chillax but me? over noks. siap suara kuat. aku agak cikgu-cikgu yang dengar bukannya terharu dengan isi sajask tu silap-silap nak baling kerusi. aku rasa pengetua dengar pun tunggu masa nak naik pentas rampas mic ketuk kepala aku.
aku tanya ustazah siti
 "okay tak?"

"qamarish buat okay. awak je over. hik hik hik"

okay gelak gedik tu saja je aku tambah. saja nak lebih-lebih. maap buk.
panas hati mak okay dengar.
dah la majoriti cikgu cakap qamarish buat sedap and good, me? overrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

haha mamtik la lepas cuti ni aku buat sajak. tah-tah halfway buat sajak dah kena halau dengan juri.

pray the best for me!!!


April 20, 2013

kalau malas jangan hidup dekat dunia

assalamuaalaikum to uolsssssssss

malas.

one word describe everything
malas buat hw
malas belajar
malas basuh baju
malas sidai baju
malas masak
malas kemas rumah
malas makan. okay yang ni tipu habis
malas nak berjalan
malas bukak mata
malas nak gerakkan jantung
mati

cikgu aku kata orang malas ni tak boleh hidup lama dekat dunia. orang malas adalah overpopulated species yang perlu dihapuskan. termasuklah yang tengah menaip ni dan yang tengah membaca blog ni.
ughh, somebody slap me plisss/
im in a big trouble

bio still tak paham apa lagi.dalam kelas aku blur cam siput sedut. slow and aku rasa siput pun malu dapat sedara macam aku *sigh*
ujian makin hampir and i haven't prepared anything yet.
cikgu berdegar-degar kata "budak 4 azam top class in semera. we need student that's hardworking and bla..bla.. "
yow, i think im in a wrong class la.

im terrified la :(

oh ya about my syarahan thingy. aku kalah wakakakakakakak tengok muka aku pun tahu sangat dah .
lawan sekolah yang hebat buat aku rasa kerdil dan kecik . literally lah kan. physically memang tak ah.

but as for me,ianya adalah satu experience yang sangat best and alhamdulillah apa yang aku idamkan tahun lepas tercapai eventhough tak lepas ke peringkat yang lebih tinggi/
slowly and slowly ALLAH will help to guide me to the right path.

dua minggu lagu p.p. sem 1. waha bahagianya. seronoknya. wahaaaa

okaylah bye uolsssss

love yaaa
adios

April 08, 2013

Tak ada tajuk, baca je lah

Assalamuaalaikum,

I don't feel like blogging anymore. Should i delete it or not?
Muahaha
No way lah kan. Tahun ni dah genap dua tahun umur bloggiehku.

Nah gambar pakwe hensem untuk korang sebagai hadiah baca blog aku. Wahaha
Adios