January 27, 2013

tudung labuh dua tone yang umphh

assalamuaalaikum ya sodiqatiiii sekalian,

apa khabaq? baik kaaa?

hari ni takde citer apa pun. just nak promote something.
okay ini tak berbayar pun tapi hanyalah sebab aku nak promosi something aku minat.
alkisahnya begini...

pada suatu zaman dahulu, ahakss, aku terjatuh cinta dengan tudung dua tone warna yang aku panggil tudung pelangi (walaupun ada dua warna jeww). Malangnya yang menjadi satu hal, tudung yang kebanyakkan melambak di pasaran adakalanya tidak menepati cita rasa (ayat sastera spm A- ) .
kebanyakkan tudung dua tone or layer warna ni jarang, dan adakalanya singkat bagi diriku yang berbadan lebar dan donut dan tinggi ni. Bagi yang jarang, solusinya adalah dengan memakai inner kepala yang panjang sampai leher. Alkisahnya, aku ni rimas dengan inner sebegitu. so, kebanyakkan tudung bawal dua layer aku beli terpaksa direjek dan disimpan sebagai stok "kalau rajin pakai inner baru pakai".
so, tetiba hari tu pergi satu kedai yang menjual pakaian muslim dan muslimah .
kedai itu memang best dan tudung yang dijual ada daripada saiz 30 sampai 60. Dahsyat sekali.
So tetiba nampak satu keluaran yang super ohsem iaitu tudung dua layer warna yang memang menyebabkan aku rasa meleleleleh air liur. Apabila diteliti kualiti kainnya bagus dan tidak jarang sama sekali.
so apalagi mari beli sehelai sebab harga agak tinggi  sesuai dengan kualitinya dan nama kedai itu sendiri. ohya kedainya nama NUR HRA.
NUR HRA  Alamat: No 1, Jalan Gombak Ria, Taman Gombak Ria, 68100 Gombak, Selangor. 
Telefon: (+603) 6189 1562
GPS Coordinate lokasi kedai i-NUR, Gombak: 3.2258 101.7015
 
Waktu Berniaga:
Isnin-Sabtu: 9.00pg-6.30ptg
Ahad & Cuti umum: 9.00pg-5.30ptg
Raya Haji & Raya Puasa: Tutup
 okay nak tengok model tak berbayar ni pakai. macam selena gomez versi pakai tudung


 okay seriyes tudung ni amat selesa dan aku sebagai pembeli rasa nak beli lagi. Saiz tudung yang aku pakai ni 50 tak silap. Jangan risau ada saiz kurang daripada 50 pun ada dan ada lebih saiz 50.
dun worry be happy mari kita pegi makan kari.

kain yang selesa dan mantop habess.
apalagi marilah kita bersama-sama menyerbu kedai nur hra dan beli tudung Helwa ni.
Ohya dia jugak ada jual jubah, baju kurung, baju muslimah, kurta, jubah lelaki. pendek kata macam-macam ada!

okay selesai kisah promotion tudung ni.

kisah ni pulak waktu maulid nabi di sekolah.
Aku telah menyertai pertandingan syarahan dan alhamdulillah johan kalau tak silap (dia tak umum pemenang lagi tapi kawan bagitahu)
dan aku rasa cam, eh rasa macam nak mengembangkan bakat ke peringkat zon lah pulakss
tapi aku dengar kena syarahan spontan which is first kita cabut undi tajuk kat meja hakim, and then kena fikir isi for 2 min and then perform the syarahan dalam masa 5 minit.
sikit lagi nak pengsan dengar syaratnya.
cuak seyh. teringin tapi takut.
aku ni bukan lah hebat sangat . aku tengok orang lain lagi bapak dahsyat. dah pergi peringkat zon la, daerah la, kebangsaan pon hado.
so, aku macam Ya Allah teringin gilers kay. nak kembangkan bakat gituee, nak tengok kemampuan diri sendiri.
tapi layakkah aku?
persoalan yang bermain di pikiran ni.


okay aku nak baca citer Hijab Sang pencinta karya RAM. citer tu paling menyayat hati and buat aku rasa macam nak cium buku teks sejarah since kisah tu banyak kaitan ngan sejarah melaka and all.
and citer tu sweet tapi rasa nak bagi pelempang koz at the end lelakinya, huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ini semua poyo.
ha ha ha

adios