January 04, 2013

Tumbuh uban, hilang janggut

Assalamuaalaikum to future students, student and ex student

Ohoiii, anda tahu tak saya baru balik dari sekolah berjalan kaki sejauh 1km lebih dengan membawa 19 buku teks dah beberapa ribu juta buku tulis, dan sikit lagi nak jatuh tergolek depan masjid tapi terpaksa cover ayu lemah lembu sebab abangs-abangs and pakcik nak ke masjid untuk jumaah prayer.
So terpaksa tambah lagi berjuta kilometer singgah kfc order snack plate, hamboi baru seratus langkah berjalan, terus tambah seribu kalori dalam badan.
Tinggal makanan n buku atas meja , pegi public call ayah , mintak amik kat kfc.
Lepastu sementara tunggu ma dedi datang kita lantaks dulu.
And then i realizes, i did a mistake by ordering a snack plates instead of colonel sets.
tapi dia bagi udang tempurq free gantikan roti.
First thing, ayam kfc makin peliks rasanya. Lagi pelik lepas cikgu chemist kat skolah citer ayam dicucuk hormon bagi gemuk dan menyebabkan aku makan separuh je ayam tu. Yelah mana tau aku makan ayam terlebih hormon. Naya den.
KFC jangan saman aaaa aku cakap macam tu .
Last-last aku habiskn udang tempura tu, which is iklan dia kat tibi sangat over. Hilang semua udang kat laut, sian pakcik tu . Dah semangat tebar jala bagai tetiba, dapat udang sekor kecik lepastu kengkonon kfc dah amik semua udang kat laut.
Aku expect udang besar lobster masak tepung tapi udangnya cenonet tapi boleh tahan sedap.
Banyak gila perkataan tapi.

And then aku duk terpikir pehal lah paper SPM melambak gila.
Taklimat mata pelajaran tadi pun aku dengar macam nak terkentut je tau.
Yelah setiap bio,chemist,fizik ada 3 paper.
Cuba darab, beruban kening and bulu hidung ku.

Aku terpikir nak amik account tapi anda haruslah suka pada nombor dan taip-taip dan key-in dan kira kira duit
Cikgu dia pun siap nasehat (dalam nada tegas and loud and clear dan buat aku terkentut lagi sekali)
"kalau kamu main-main dan akaun pun buat tak betul , saya tak teragak-agak untuk tukarkan kamu ke aliran lain."
Well, aku malashhh
Pastu LK pulak cikgu dia cam santai,
Okeylah tapi aku dah tengok buku LK, YA ALLAH MACAM BAB LUKISAN DIMENSI BLA,BLA,BLA DALAM KH DULU , OH PELISS DULU AKU NAK LUKIS PUN MINTAK KAWAN LUKISKAN APATAH LAGI NAK BUAT NI HARI HARI. BYE LK.
so i stick to bii

Cikgu bio pulak cam sweet .
tapi dia mintak hanya 30 p
Orang dalam kelas, so aku laju je daftar.
Semalam ujian kerjaya, and aku dapat instivegatif, iaitu sains
Dan kerjaya sesuai dalam bebanyak ada geologis so gembira di situ

Dahla, banyak homework.

Salam jumaat :)

adiosss