March 23, 2013

Aku dan hoki

Assalamuaalaikum to yall

So here im laying down on my bed, while typing on my ipad on a rainy day wondering how many food i've eaten today.

Okay minggu yang amat hectic . I mean bulan.
Mula mula ujian intervensi 1 . While im sitting for the examination, diselangseli with latihan hoki. Dayyum memang dasat ah kan.
Latihan gila-gila tapi kalah jugak . Poor me.
Tapi takpe im a newbie. Practise make perfect right?

Hoki is a unique game. Im in love with it. My job as a keeper. Kalau bola lepas masuk gol, first thing they'll ask is "where's the keeper?"

Ada sorang boy tanya "are you the keeper? How come ah boleh bolos 5 bola?"

See, im just ah, afraid the ball will..
I have no balls, cause imma girl. Thats why.

Aku nangis cam hape je after the game. Tensen jugak tau. Tapi ianya memberi aku semangat. Yang paling banyak support ialah one of my new member, teh. She keep making me practise my skills all the time before the game.
Tapi the sad news, lose jugak.
Takpe Allah tak nak bagi awal-awal sesebuah kemenangan tu. Dia nak tengok how many efforts we put onto something, that's the most important thing.
Polish every skills, and then slowly He will help us.

After hoki game, i get the test results. First result yang aku dapat ialah add math.
Well G is a nice letter kan.
Agghh aku hampir nangis sebab terharu dapat jawap add math. I expect at least under 20 marks dia. Huhuhuhu alhamdulillah aala kulli hal.

And then balik je cuti jumaat tu aku terus check dekat SAPS . I was shock.
Geeee dapat terlebih target pulak. But my percentage is C which make me kinda sad. I want to improve it waktu peperiksaan penggal pertama. At least B.

After cuti i got syarahan peringkat zon. First time wokkkkklk.
Before this lawan dalam sekolah je. Now, gulp. Battlingg with other schools make me nervous .
Haiz should i move on or pull myself out of this?
Tapi bila lagi nak dapatpeluang keemasan like this?

Aku suka putus asa before sesuatu benda tu bermula lagi :(

Patutlah shahz jaszle clash ngan aku.
Okay tu takde kaitan pun.

Dahlah i want to cry alone in my room while listening to bruno mars
Ya allah cair pak hang dengar lagu When i was your man.
Aizzzzzzzzz too young to dumb to realize.

Adios

P/s: i love add math even though she/he doesnt love me back