April 20, 2013

kalau malas jangan hidup dekat dunia

assalamuaalaikum to uolsssssssss

malas.

one word describe everything
malas buat hw
malas belajar
malas basuh baju
malas sidai baju
malas masak
malas kemas rumah
malas makan. okay yang ni tipu habis
malas nak berjalan
malas bukak mata
malas nak gerakkan jantung
mati

cikgu aku kata orang malas ni tak boleh hidup lama dekat dunia. orang malas adalah overpopulated species yang perlu dihapuskan. termasuklah yang tengah menaip ni dan yang tengah membaca blog ni.
ughh, somebody slap me plisss/
im in a big trouble

bio still tak paham apa lagi.dalam kelas aku blur cam siput sedut. slow and aku rasa siput pun malu dapat sedara macam aku *sigh*
ujian makin hampir and i haven't prepared anything yet.
cikgu berdegar-degar kata "budak 4 azam top class in semera. we need student that's hardworking and bla..bla.. "
yow, i think im in a wrong class la.

im terrified la :(

oh ya about my syarahan thingy. aku kalah wakakakakakakak tengok muka aku pun tahu sangat dah .
lawan sekolah yang hebat buat aku rasa kerdil dan kecik . literally lah kan. physically memang tak ah.

but as for me,ianya adalah satu experience yang sangat best and alhamdulillah apa yang aku idamkan tahun lepas tercapai eventhough tak lepas ke peringkat yang lebih tinggi/
slowly and slowly ALLAH will help to guide me to the right path.

dua minggu lagu p.p. sem 1. waha bahagianya. seronoknya. wahaaaa

okaylah bye uolsssss

love yaaa
adios

April 08, 2013

Tak ada tajuk, baca je lah

Assalamuaalaikum,

I don't feel like blogging anymore. Should i delete it or not?
Muahaha
No way lah kan. Tahun ni dah genap dua tahun umur bloggiehku.

Nah gambar pakwe hensem untuk korang sebagai hadiah baca blog aku. Wahaha
Adios



April 07, 2013

la la la

assalamuaalaikumwarahmatullahiwabarakatuh ya da'ie sekalian

today is one the happiest day of my life,

firstly, becoz i got two prizes at majlis apresiasi or nama glemernya majlis anugerah kiblah. anugerah amp and pmr terbaik. alhamdulillah, alhamdulillah.

i am sad becoz i can't make it to the ceremony but wait, i got a better news (for me hihi)

i won second place in syarahan spontan competition peringkat zon.
terkezut mak noksss.
alhamdulillah again.

it doesn't even make any sense. i thought my speech was beyond terrible.
but, the judges likes it , maybe?
or it's fate? rezeki allah berikan. terima dengan hati yang syukur dan ikhlas. wah wah

SMAKL juara. toksah citerlahkan. hua lawan skolah dahsyat cenggitu.

aku mewakili zon ke peringkat negeri. like, it was beyond my wildest dream.
alhamdulillah again :)

tips untuk syarahan spontan (eceh nak bajet jap)
apa yang korang rasa nak cakap, cakap je. asalkan dapat menyentuh hati yang mendengar, menyampaikan apa yang patut disampaikan. BUKAN untuk memenangi hati juri sahaja, hati pendengar pun sama. itu tujuan syarahan yang sebenarnya. biar kalah asal kita tahu kita dah buat sedaya upaya yang ada pada kita. kita manusia biasa, hanyalah hamba, kudrat tiada, hanya dengan bantuan-Nya, dapat berdiri teguh dan setia.
kalau menang, jangan berlagak dengan kemenangan yang kita perolehi, takut rosak hati, kita yang mati (literally-lah kan)
it happens to me before this. i was too over-confident,not speech lah kan, but other competition.
and we lose.
jangan terlampau rendah keyakinan, dan terlampau tinggi keyakinan. rendah dipijak, tinggi tak jejak.

kadangkala aku penat. penat hidup di dunia. penat segalanya. macam ada satu beban berat smack on my shoulder.
di sekolah , aku kelas sains tu masih merangkak-rangkak. takpe, lepas tu bertatih-tatih dan insyaallah berjalan pastu berlari.
hahhhhh.
aku cuma takut didrop kelas. aku sayang science stream sesangat. bila lepaskan rasa terkilan dan sayang kerana itulah apa yang aku aim sejak form 1 lagi. bila dah capai target tu, nak berpatah balik pun dah rasa jauh sekali.
apalah masa depan aku kan. dime, bright, cold, colourless
innallahamaana
:D
akhir kalam saya

wabillahitaufiqwalhidayah wassalamuaalaikum warahmatullahitaala wabarakatuh.

adiossss