April 07, 2013

la la la

assalamuaalaikumwarahmatullahiwabarakatuh ya da'ie sekalian

today is one the happiest day of my life,

firstly, becoz i got two prizes at majlis apresiasi or nama glemernya majlis anugerah kiblah. anugerah amp and pmr terbaik. alhamdulillah, alhamdulillah.

i am sad becoz i can't make it to the ceremony but wait, i got a better news (for me hihi)

i won second place in syarahan spontan competition peringkat zon.
terkezut mak noksss.
alhamdulillah again.

it doesn't even make any sense. i thought my speech was beyond terrible.
but, the judges likes it , maybe?
or it's fate? rezeki allah berikan. terima dengan hati yang syukur dan ikhlas. wah wah

SMAKL juara. toksah citerlahkan. hua lawan skolah dahsyat cenggitu.

aku mewakili zon ke peringkat negeri. like, it was beyond my wildest dream.
alhamdulillah again :)

tips untuk syarahan spontan (eceh nak bajet jap)
apa yang korang rasa nak cakap, cakap je. asalkan dapat menyentuh hati yang mendengar, menyampaikan apa yang patut disampaikan. BUKAN untuk memenangi hati juri sahaja, hati pendengar pun sama. itu tujuan syarahan yang sebenarnya. biar kalah asal kita tahu kita dah buat sedaya upaya yang ada pada kita. kita manusia biasa, hanyalah hamba, kudrat tiada, hanya dengan bantuan-Nya, dapat berdiri teguh dan setia.
kalau menang, jangan berlagak dengan kemenangan yang kita perolehi, takut rosak hati, kita yang mati (literally-lah kan)
it happens to me before this. i was too over-confident,not speech lah kan, but other competition.
and we lose.
jangan terlampau rendah keyakinan, dan terlampau tinggi keyakinan. rendah dipijak, tinggi tak jejak.

kadangkala aku penat. penat hidup di dunia. penat segalanya. macam ada satu beban berat smack on my shoulder.
di sekolah , aku kelas sains tu masih merangkak-rangkak. takpe, lepas tu bertatih-tatih dan insyaallah berjalan pastu berlari.
hahhhhh.
aku cuma takut didrop kelas. aku sayang science stream sesangat. bila lepaskan rasa terkilan dan sayang kerana itulah apa yang aku aim sejak form 1 lagi. bila dah capai target tu, nak berpatah balik pun dah rasa jauh sekali.
apalah masa depan aku kan. dime, bright, cold, colourless
innallahamaana
:D
akhir kalam saya

wabillahitaufiqwalhidayah wassalamuaalaikum warahmatullahitaala wabarakatuh.

adiossss