June 23, 2013

everything falls apart

assalamuaalaikum


i dont feel like blogging anymore.

June 06, 2013

So hard

Assalamuaalaikum to girls,boys,ladies,gents

Im in Kelantan right now!!!!! Yeah what to ddo? Food lah kan.
I don't know what to talk about so............

Bye eh adios

June 05, 2013

bore

assalamuaalaikum to viewers yang masih setia with this hopeless punya blog

weh, makin suci doo blog aku ni. putih seputih kain yang aku bakal pakai di akhir hayat aku nanti. eheks. terserius pulak.

okay aku nak marah blogger sesangat. meletup dah ni seriyes giler. tak pepasal dah takleh coding pakai layout baru ni. aaagahahggahagaahhgah dah la aku ni bukan dasat sangat. so what can i say, bye bye colorful striking sakit mata punya blog. helo putih. why i choose white? simple tak semak. baru aku sedar blog aku ni semak jugak selama ni. hiks :P bajet semua orang puji lawa.

my head is running wild. everything is not in place. aku pening sakit jiwa stress nak nangis sikit banyak kurang everything. aku dah boleh target bulan mana okey untuk aku or not. what im thinking is june is soooo not for me.

haha apalah, itukan bukan ketentuan diri sendiri. everything is from ALLAH. whatever happens, rely to ALLAH. aku je yang macam hape.

pedih sakit nak nangis. itulah manusia. lemah kerdil. sekuat-kuat manusia pun, ALLAH twist sikit hati dia, dia terjatuh terngadah mengalir air mata.
jangan berjalan riyak di atas muka bumi ni. rasa semua kita ada. ALLAH tak pandang seinci pun. iman teguh, takut ALLAH. itu yang dicari.

aku takut ditinggalkan kesepian. aku takut takde tempat bergantung. aku takut nanti aku kesedihan. aku lupa ALLAH ada. aku lupa dalam kubur nanti aku sorang-sorang jugak. aku lupa.. aku lupa...

dahla feeling memalam buta bukan bawak faedah. baik aku baca novel.
haaa kan mai dah. addmath tak siap lagi, math mod seinci pun tak pandang.

adios

June 04, 2013

aku kil kau

assalamuaalaikum to young, old generations

did you see the poster ? heck yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

okay apa mimpi tetiba nak buat review ni. padahal zaman tuk kaduk dulu last buat review pasal cerita karak pastu, emphhh. lazy.
Filem ini mengisahkan Akil (KIL), seorang anak muda yang murung dan mempunyai kecenderungan untuk membunuh diri. Tetapi, dia masih tidak berani untuk membunuh diri. Percubaannya untuk mati sentiasa gagal dengan jayanya sehingga dia terjumpa dengan satu penyelesaian yang sempurna, iaitu satu agensi pembunuhan yang aneh. Dengan mengupah agensi ini untuk membunuhnya, pembunuhan yang bakal dilakukan adalah tidak dijangka oleh individu yang hendak mati itu. Dia tidak akan tahu nama pembunuh upahan dan bila atau di mana dia akan mati. Ini ialah sesuatu yang ideal untuk KIL, sehingga dia jatuh cinta pada seorang gadis yang baru ditemuinya, Zara. Secara tiba-tiba, dia mula ragu-ragu tentang niat asalnya untuk membunuh diri. 

what can i say , im falling in love with this movie!

okay first of all, the quality, the scenery, are just so stunning okay! it quite slow, indie style punya film. but it is worth to watch. banyak pengajaran boleh diambil and you can learn how to appreciate your life more and more. Akil (redza minhat hensem tahap megawattss)ni at first dia nak bunuh diri becoz of tekanan and yada..yada.. banyak cara dia guna untuk bunuh diri dia but failed. so he decided to hired an agency called Life Action Bureau to killed him or do something to him. tapi tak menyempatttt, datang cinta. si zara lakonan christina suzanne stockstill ( weh nama belakang dia aku suka ulang sepuluh kali stokstil stokstil) i love her fashion sense in this movie even though seksi meksi but still love it. macam ala-ala pixie like gitu. macam zooey deschannel from 500 days of summer tu. cute. okay back to the story. dia macam berbelah bahagi. and then banyak rahsia terbongkar. you wanna know? go buy a ticket and watch! do support our local film.
different from rempits, love leleh-leleh or komedi keww.

cerita dia cerita realiti. kehidupan. bukan alam fantasi. tapi sebenarnya. hidup banyak tekanan. tapi kalau kita kuat dan ada pegangan , ada arah, insyallah , bunuh diri takkan menjadi jalan penyelesaian.

keep ur faith on!

adios

p/s: lots of problem. banyak nangis can cause brain damage. dr.nana katalah

June 02, 2013

superb sunday

assalamuaalaikum to sisters and brothers allsss

dan aku sekarang sedang berlari jauh dari masalah. yang datang mengejar.

adios