June 04, 2013

aku kil kau

assalamuaalaikum to young, old generations

did you see the poster ? heck yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

okay apa mimpi tetiba nak buat review ni. padahal zaman tuk kaduk dulu last buat review pasal cerita karak pastu, emphhh. lazy.
Filem ini mengisahkan Akil (KIL), seorang anak muda yang murung dan mempunyai kecenderungan untuk membunuh diri. Tetapi, dia masih tidak berani untuk membunuh diri. Percubaannya untuk mati sentiasa gagal dengan jayanya sehingga dia terjumpa dengan satu penyelesaian yang sempurna, iaitu satu agensi pembunuhan yang aneh. Dengan mengupah agensi ini untuk membunuhnya, pembunuhan yang bakal dilakukan adalah tidak dijangka oleh individu yang hendak mati itu. Dia tidak akan tahu nama pembunuh upahan dan bila atau di mana dia akan mati. Ini ialah sesuatu yang ideal untuk KIL, sehingga dia jatuh cinta pada seorang gadis yang baru ditemuinya, Zara. Secara tiba-tiba, dia mula ragu-ragu tentang niat asalnya untuk membunuh diri. 

what can i say , im falling in love with this movie!

okay first of all, the quality, the scenery, are just so stunning okay! it quite slow, indie style punya film. but it is worth to watch. banyak pengajaran boleh diambil and you can learn how to appreciate your life more and more. Akil (redza minhat hensem tahap megawattss)ni at first dia nak bunuh diri becoz of tekanan and yada..yada.. banyak cara dia guna untuk bunuh diri dia but failed. so he decided to hired an agency called Life Action Bureau to killed him or do something to him. tapi tak menyempatttt, datang cinta. si zara lakonan christina suzanne stockstill ( weh nama belakang dia aku suka ulang sepuluh kali stokstil stokstil) i love her fashion sense in this movie even though seksi meksi but still love it. macam ala-ala pixie like gitu. macam zooey deschannel from 500 days of summer tu. cute. okay back to the story. dia macam berbelah bahagi. and then banyak rahsia terbongkar. you wanna know? go buy a ticket and watch! do support our local film.
different from rempits, love leleh-leleh or komedi keww.

cerita dia cerita realiti. kehidupan. bukan alam fantasi. tapi sebenarnya. hidup banyak tekanan. tapi kalau kita kuat dan ada pegangan , ada arah, insyallah , bunuh diri takkan menjadi jalan penyelesaian.

keep ur faith on!

adios

p/s: lots of problem. banyak nangis can cause brain damage. dr.nana katalah