July 07, 2013

Happy birthday to me?!

assalamuaalaikum to muslimin,muslimat and non muslim out there

so today is my birthday kanssss? but what the heck. i don't celebrate my bday sangat.
but if someone offered to buy me a cake, i accept it .
is soooooooooooooo me.

but sometimes i don't remember it becoz people around me tend to forget it, so i forgot lah since aku ni adalah seorang cepat lupa like whutts je.so bila ada certain friends or friend from facebook wish ke, twitter ke, aku macam terpinga, wakakak bday aku ke?
dah la harini nobody home. dad and bro dah pegi oversea for work, my mom and sistaa dekat village. so im left alone. which is very normal to me. at least i already got the present. my father bought me bookssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss. and treat me at Dome.. but kalau dah ingat the date pun aku sangat appreciate :)

aku teringat lagi aku terpengaruh watak Bella from Twilight. she doesn't like birthday. so terpengaruh. and until now, i don't celebrate much. bongok jugak kan. terpengaruh dengan watak fiction.

kek aku yang nak. amboiii permintaan jah, patut kemain debab badan

okay dats all gurllsssss. malas nak menaip panjang-panjang

adios

July 06, 2013

Deal with it

Assalamuaalaikum to stranger, anonymous and human

I havent update my blog since forever

Menyepi sendiri alone baby wek. Im dealing with thousands of problem lately. Macam tak larat nak face all the problem. Im waiting for my eyes to shut and people bury me in the soil.

First thing is my PPT results, i cant believe it comes out okay like whutsss. I got third place in class. Again whatsss? Tapi that result can change in anytime. Boleh drop, boleh naik. Bergantung kepada usaha aku. Usaha lembab macam kura-kura asma pun tak jadi .Kedudukan dalam kelas is not that important. What i care about is my percentage and GPK. wahahahahaa teruk banget kot. Dah la dua fail addmath and biology. Naik sikitss jew. Pastu BAT menurun from A to C.  Becoz waktu sebelum periksa aku main main playful macam bahasa arab tu soalan upsr. Boleh hentam sikit here and there, boom you got A. No. 
Today im laying on my bed, thinking and thinking. My result is not as gempak as other students but at least i manage to produce a little more something than before this.

Secondly, aku masuk pertandingan e-ppda and sajak ppda peringkat zon.Turns out dua dua competition aku kalah. Malu ada. Sedih ada. Frust ada. Dah la masuk banyak . Kalah dua dua. Pity me. But ianya adalah takdir Allah. Kalau hujan anda mengharapkan pelangi muncul selepas itu, muncul lah kan. Kalau anda menyangka that rain will destroy ur plants and flowers, it turns out like that. Apa yang berlaku bergantung pada pengharapan dan kekuatan kita. Dont destroy it. Have faith in Allah.

Thirdly, aku jadi pengawas. But now masih on trial stage. Yeks, i thought it was easy but susah macam asdfghjkl. Dulu aku jadi pengawas waktu sekolah swasta like CUIS and Kiblah. The students are not as many as student in Raja Ali. Bila aku jerit suruh diam, satu tapak perhimpunan diam (okay tipu). At least kurang sikit kebisingan. But here, aku tegur nobody care. Hahah buat bahan gelak orang tengok aku macam tapir hilang arah marah orang takde orang layan. Takpe, i will improve. Insyallah

Finally, aku ni makin negative minded la. Orang tengok aku je, aku fikir bukan-bukan. Padahal dia duk pikir kak ju masak apa malam ni. (No more abeng masak apa. Kak ju malaysian ori) kebetulan duk pikir dia pandang aku. Ushar like datz *rolling eyes* but thats my imagination . Aku duk pikir dia ngumpat dalam hati padahal....


Okay dats all. Aku rasa viewer aku makin menurun and follower makin hilang. Watever. My blog is not suitable for underage *tetibe*

Adiosv