August 18, 2013

cinta sejati

assalamuaalaikum to muslimin muslimat sekaliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn





Pesanan Saidina Ali

"لا خير في عبادة لا فقه فيها، ولا في قراءة لا تدبر فيها، وإياك أن تصير مشغوفاً بعدد الختمات على نفسك، فلأنْ تُرَدِّدَ آية واحدة ليلة خيرٌ لك من ختمتين".

Maksudnya: Tiada kebaikan dalam ibadah yang dilakukan tanpa sebarang kefahaman, begitulah juga tiada kebaikan dalam bacaan al-Quran yang dibaca tanpa sebarang penghayatan. Hendaklah kamu menjauhkan diri daripada menyukai berapa banyaknya bilangan kamu mengkhatamkan (menghabiskan) al-Qur'an, ketahuilah bahawa jika kamu dalam satu malam hanya mengulang-ulang satu ayat al-Qur'an (dengan penghayatan) adalah lebih baik daripada kamu mengkhatamkan al-Qur'an dua kali (tanpa penghayatan).

 alhamdulillah aku berjaya khatam alquran pada ramadhan lalu. thanks my bestie haira azura for keeping up with me, listening to my recitation yang gagagagagap sikit tu. thanks. what im trying to say, ini bukan khatam ramadhan tapi khatam first time dalam hidup :) alhamdulillah mungkin ada yang dah khatam pada darjah 6, darjah 4 , ting.1 . biarlah aku lambat sedikit asal khatam. biar merangkak-rangkak asal kita tahu penghayatan alquran itu sendiri. ada yang gelakkan kata form 4 baru nak khatam? takpe daripada ada yang gigi tinggal dua perlahan-lahan nak belajar iqra'. masih tidak terlambat untuk pelajari alquran

adios

p/s:nak balik asrama weyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

August 14, 2013

wicked wenesday

assalamuaalaikum to yalllllllllllllllllllllllll


August 13, 2013

frightening and scary but happy

assalamuaalaikum to yalls

i havent been updating my blog since forever. berzaman okay berhabuk berkeledak penuh telur lipas cicak segala bagai. peh that describe my room

my fingers trembled when i try to type some words. yelah kan like 2 months gitu last update.
so macam eh eh what to click, what to say. no idea though.
jajaajjaja
so im officially a prefect. in my last two post, im just a trainee. sekarang official and in fact i was appointed as a biro perhimpunan and i got to wear blazer. is that freaking cool?!?!?!?!? *sedih bapak jakun
but i have to pay the price for what i get. i have to be at the tapak perhimpunan before 7.10 a.m. which is freaking early. and when i doesn't do my task the way my teacher wanted to, i get a laser shot at my ear *which is kena marah asdfjdkjfbhkjbherkj
and every morning my face turns sour jeruk mangga terlebih rendam. you get it? when we preserves food for too long, it get veryyyyyyyyyyyyyyyyyyy sour. so imagine la jeruk mangga yang berkedut kecut kuning tu macam muka aku.very scary even one of my friend perasan "nana muka tensennya waktu jaga batu hijau"
 hello , im not tension. my face is always like that. but come think of that, even aku buat muka biasa pun orang kata macam tension, bayangkan waktu aku betul-betul tension , weyhhh scary mak tok gila.
so, im sorry if you see my face macam Tante sukarti sukarno whats the name for bawang putih stepmother tu? ala watev la. bayangkan grinch. tengok muka aku. bayangkan grinch , tengok muka aku. wow. the resemblance.
me trying to force a smile
so i was thinking. my face has been sour scary merry. im looking for tips on how to make our face brighter and more prettier not just outside but inside.

Actually,is not that hard. smile that come from sincere heart and pure love can really shows brighten up your face without any makeup on your face. ohemgee seriyes ada orang yang susah gila mati nak senyum bila dia senyum orang takut sebab thinking she/he is up to something "watdehek dia senyum oh no dia nak buat jahat better run"
padahal orang tu senyum ikhlas. aku .

haha that's not the story. the story is your can become BRIGHTER,PRETTIER AND LOOK VERY CHEERFUL WALAUPUN HATI MACAM NAK PATAH SERIBU BILA MENGENANG DIKAU. WOW.

always smile

say thank you. 

love someone because of their personality not from looks.

always have ur wudhu'

etc etc (carik sendiri kat internet la woi)


The Prophet Muhammad (peace be upon him) said: "Charity is prescribed for each descendant of Adam every day the sun rises." He was then asked: "From what do we give charity every day?" The Prophet answered: "The doors of goodness are many...enjoining good, forbidding evil, removing harm from the road, listening to the deaf, leading the blind, guiding one to the object of his need, hurrying with the strength of one's legs to one in sorrow who is asking for help, and supporting the feeble with the strength of one's arms--all of these are charity prescribed for you." He also said: "Your smile for your brother is charity." - Fiqh-us-Sunnah, Volume 3, Number 98 

so what are you waiting for? smile. be happy. if you makes other happy, you automatically will be happy too. no worries. no hard feeling. have faith in ALLAH. even if you're fat or ugly or obese or not as clever as other people or have many zits and pimple on your face (im talking about me actually hehe :P ) as long as you have good hearts and nice personalities , no worries okay. Remember Allah judge you by your iman not looks or wealth or how many twitter follower you have or facebook friends you have or how popular you are in this world because at the day of judgement only your good deeds are counted as a points to enter the Jannah.

worry no more my dear..

 that's not me no way im not wearing shawl and sengih tengah-tengah orang ramai.omaii it looks like macam orang tengah khusyuk  dengar khutbah and she's the only one sengih .
watever happen be happy, stay with god and it will shoo away all the worries and anxiety.

oh ya yada yada i bought two books

 
two novels from the same writer because i fell in her writing styleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee jajajajajajjajaja kill me okay tengku adam is a hero that makes other women drooling on their feet wokay.
and syed haydar, wow just wow his word charms me. hahhaha padahal tak wujud pun dua character. is just a fantasy from a woman named evelyn rose or her real name iman.
dia buat aku rasa 'i must keep writing'

at first baca TWB i imagined her as a 40 years old woman yelah bio tulis penyelidik PHD . my stereotypic thinking, tua tua tua tua.
actually baru 27 and very young and belum kawin and really-really pretty (based on the small picture at the back of her second novel 13 JAM A380)
so i kept thinking. nak jadi macam dia can aiiii?
she's smart
she's talented
she's poetic
she's know well about islam!
she's fashionable(based on the character in her book, she got a high knowledge about fashion kayssss)

tengok puji melampau kau nana. hhahaha berangan dop salah eh? oh i got some story to tellll ya

my makcik friend's dia tu senior miss evelyn during school. wakakakka what a coincidence. i ask her about this writer. she's super excited okay. she told a lot about the writer to me. aku pun eksaited over noks. an we talk about her. she's an english debater yada yada yada.. wow.nganga mulut cek.

so saya adored ur writing style and i hope that we can meet one fine day and talk about books over a cup of caramel latte. okay over na stahp it.
oh ya ujian 2 udah tamat. dan almost all of my result aku menjunam jatuh. aku sedih kecewa frustrated.
sangat teruk. hopeless. useless. brainless
bila dipikir-pikir balik. aku petik jari aku rasa mungkin aku banyak main. aku banyak gelak. having fun with friends. no boundaries. forgetting the most important one. forgetting allah... and im slowly fade away like the color of a painting on an old building. waktu exam aku rasa mudah sebab yelah ujian 2 chill sikitssss. but no. Allah bagi macam ni mungkin nak sedarkan aku bukan semua benda mudah-mudah je kita dapat dan bila kita dah mahir dalam sesuatu benda tu tak bermakna kita akan kekal mahir selamanya. Kemahiran kena sentiasa diasah. macam pisau. asah-asah jadi tajam. cuba berhenti sekejap , kita biarkan pisau tidak berasah selama beberapa bulan. tumpul balik kan? macam tu jugak ilmu dan kemahiran yang ada. sentiasa praktis dan amal that's the key to a big success tapi aku? lazy butt.


ottokhaeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

emo pulak nana nihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

adios