November 16, 2013

nak update habis habisan

assalamuaalaikum to yalls cantik menawan jelita hensem kacak wow

okay terover pulak . seiyesleh bila dah lama tak menaip, jari cam shaking gitu. my mind went blank. ni pun berapa kali backspace, hoi tak termampu.
so whats up with my life? a lot of thing happened actually. how i learned to grow up and finding myself and creating a better me, i guess. berapa bulan tah aku tak hapdate. rindu saya tak *kelip-kelip mata with long eyelashes*

so i went to two camp . the first camp is kem kepimpinan pengawas negeri which was held at Sabak Bernam or somewhere over the rainbow. So at first patutnya habibah pergi and then dia pindah sbp, so takde muka hot yang ada dekat raja ali tu selain aku, (tiputiputipu) cikgu faridah approach me and said "aina awak pergi kem so yada yada yada.."

at first hati tak rela okay . rasa macam kena paksa masuk asrama.you know the feeling sebelum masuk asrama, cenggitu lah rasanya.
we gathered at pusat kokurikulum . sampai situ je , cikgu tinggal aku. TINGGAL AKU HUHUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAA. waktu tu kena duduk ikut zon. and aku zon paling hottesttt iaitu zon sentul. Meja zon tu ada chinese dengan indian je. DAHLA BERBORAK SPEAKING OMAI ENGLISH PLISS AH DAHLAH CAKAP PASAL BIOLOGI AND SEKOLAH KLUSTER AND ALL THAT STUFF. ha kan emo tercaps-lock.takpe takpe 1 Malaysia kan. So aku selit-selit sikit borak. one of the girl tu k.p. and the boys ada exco bla..bla..

aku pun nganga nganga nganga termenung berangan and it's time for us to go! yipie
aku dapat bisnes class punya hamek kau bas pun ada bisnes class. so ada single seat and i go for it.(sebab boleh feeling sensorang sambil tengok tingkap and makan coklat tanpa perlu share :P)
after 5 hours journey from kl to ceruk selangor, we arrived. It's not camp okay, macam holiday dah gaya. ada pantai yang bukannya boleh mandi pun,kalau nak mandi jugak lemas lah kau. Second day buat khidmat masyarakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! first experience and fun too. pergi rumah orang kampung bersihkan rumah dia. good program instead off masuk lumpur redah hutan bagai.
so 3 days went, it's time for us to leave. siyesly one of the best camp ever.  i learned from the best , alhamdulillah.


roomates hottest of the hottest (walaupun secara jujur ah aku tak ingat nama dorang hahahahauhuhuhuhiihihihehehehohoho)
So balik kem tu banyak problemo ahhahaha get into a little cat fight with my friend. not gonna tell you more but something yang paling aku ingat :
Kalau kita dalam kesedihan, ingat balik segala nikmat yang ALLAH dah bagi pada kita- Kawan Aku
so kesedaran dan keinsapan meresap jiwa batin ecehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. after banyak-banyak month berlalu akhirnya..

 move on to PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN .
okay kenapa aku capslock merah makngah lagi tu?  sebab ni adalah first exam kitorang yang memang ikut standard SPM. ceh macam wow rasa matang sikit la. dahla paper banyak hazab nyahhhhhhh tu belum aku nangis-nangis sebab tak boleh jawab. banyak kali nangis masalahnya. aku rasa waktu spm aku tak tahulah, masuk guling-guling dalam dewan peperiksaan kot.

and then waktu peperiksaan tulah aku dapat satu tawaran ke kem. okay sebenarnya bukan tawaran tapi permohonan diterima. sebelum exam ada mohon untuk kem pemimpin asrama peringkat kebangsaan but tak tahu diterima ke tak sebab ada over berbelas-belas asrama harian dekat kl. so sengih-sengih and doa aku punya borang permohonan takde dia campak memana ke. alhamdulillah dapat TAPI WAKTU TENGAH-TENGAH EXAM KENA PERGI KEM LIKE WHUTTT .kena ambik exam math lebih awal (and mengejut okay tak study terus jawab aggaagga) and study arab during kem (which is not going to happen lah kan). Alhamdulillah Allah permudahkan urusan ku :)

Pergi kem di Johor (HAIII IEMAN!!) at mana entah. Kampung Tiram i think.see my memory is not that good.
5 d 4 n there. bapak lama okay. kumpul dekat asrama 1 malaysia and we went to johor by bus. Bus 1 malaysia yang cute petite kecik comel geram pulak rasa. wakil kuala lumpur ada 9 orang including me and perempuan 3 orang dan selebihnya lelaki. so it's a bit awkward. aku nak ngam budak perempuan kl pun terkentut-kentut okay. (im shy and cute like that heheheee #hambar)

we arrived and dipisahkan bilik. so aku duduk satu banglo besar and budak kl perempuan lain dipisahkan rumah beribu meter dari aku. aku kena duduk dengan budak negeri lain. (which is awkward coz dorang macam 'hah kl? kl ?! raja ali?! sekolah apa tu" ) aku become socially awkward (little huh)

tapi best waktu grouping aku dapat group dengan sorang wakil kl tapi lelaki (talk about double awkward) and waktu intro aku buat lawak sebut kl jadi keyellll . they look confused at first (triple awkward) tapi semua gelak. sampai habis kem okay ulang keyell keyell, shadap you guys plissssss

my group consist of many negeri terengganu, kelate, melaka, perak, SARAWAK (dia sumpah lembut plus lawak. gotta love him) , perlis and of course, me and my partner, KL
my most memorable memory are the forum (aku cakap berapi-api kat depan and dorang buat muka boring. okay tacing sikit. nasib dapat grup terbaik :> )

baju biru SARAWAK tuuuuu,tudung hitam asal negeri nasik kandaqq tudung putih budak keyelllll tuuuuuuuuuuuuuuuuu, baju hitam jiran budak kl (selangor)
DAN PERGI LEGOLAND GAAGGA. pergi legoland are the best.(because iti's free.who doesn't like free stuff????)
 we took a lot of picture there but after two weeks tak sempat save dalam comp my phone went misssing (cerita after this)
naik boat yang turun laju-laju adalah da best! sangat lawak happening basah and semua over.
gonna miss them very badly.
Baju malaysia partner kl and the rest of my 'Inovasi' team

masuk sungai dan merasai hidup zaman purba. okay tipu. explorace sebenarnya

sapa dapat carik budak keyellll, aku bagi dia buat kerja sekolah aku dengan free. cepatttttttt
so the end of the kem. dalam bas, balik kl hilang awkwardness. boleh borak macam best pal.

bila jejak kaki dekat asrama raja ali, get back to reality. besok jawab exam arab. lusa jawab KKQ and malam tu audition solo nyanyi.

okay nyanyi tak boleh blah. can someone plis sponsor me free ticket to siberia and tanggungan seumur hidup dekat sana.waktu audition miming je. sekali terpilih. ahahahhaahahha miming lagu you belong with me pun terpilih? okay actually mak suruh aku sajak diiringi lagu. aku dengar lagu je hahah. so praktis nyanyi sekali sajak. terlajak perahu boleh diundur, terlajak praktis nyanyi lagi tak boleh undur reverse ke hape dah.

so hi-tea asrama adalah da bomb. amik kau semua pakai macam nak pegi anugerah bintang popular okay. cekaknya, flowerhead ke flowerband apa tah. belum gelang bling-bling and high heel setinggi yang boleh. yang kecik-kecik cute pakai cheesy wedges terus tinggi amboi tinggi kalah klcc (hiperbola sedikit maap la)


form 4 azam soon to be 5 azam
so dia punya location dekat restoran rebung. ala restoran chef ismail tu. makanan besttttttttttttttttttttttttttttttttttt cuma tempat dia aku punya meja hujung dunia haha :P

 inside restoran rebung. with da gojes iqa, qamarish meletops, izaah cutie pie, nana cantik beautiful hot okay over sikit dan teh yang terselit belakang
okay here come the moment i've not been waiting for. nyanyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!
 aku nyanyi dengan se-syok sendiri yang mungkin. 
first time nyanyi without other people nyanyi (it means that you konkerrr the mic apa lagi) and walaupun kau nampak duet sebenarnya tak pun. sikit je part duet. yang lain nyanyi sendiri.
kalau karoke ke hape, tak kisah lah nyanyi sampai retak kerak bumi ke apa. ni secara live di hadapan cikgu-cikgu, warden. agahhahahah
apa boleh cakap kelaut kelangit ke angkasa ah suara aku.

dah la semua sibuk makan takde ke senyum ke kata 'wow macam dato' siti or wow macam jamal abdillah' . ramai busy . nasib ada sorang budak form one record aku nyanyi. love you dik to the bottom of my heart. muahh muahh muahh. and atiqah muhji yang setia menangkap gambar. love you to deepest of my heart. ceh over kau.

so habis hi tea aku cepat-cepat blah. angkut barang. loker memang sedia kosong sejak dua minggu lepas. tertinggal alquran and spek. aku rajin aku ambik.

bye raja ali. see you next year.

so dah habis aku hapdate berkenaan hidup aku dari bulan berapa ntah sampai bulan berapa ntah.

ready to move? moving to form 5? ready or not? ready to faced the challenging life ahead you?

KALAU UMUR PANJANG. AMINNNN


okay terima kasih pada editing aku yang kelaut ni

moga Allah panjangkan umur aku, permudahkan perjalanan yang masih lagi jauh ni. Semua yang ada hanyalah sementara dan gembira lah dengan apa yang ada tapi jangan lupa pada yang di atas sana.

adios
 p/s: my exam result....