December 12, 2013

CERITA HOT WAKTU CUTI SEKOLAH. TAJUK NAK HOT JE KAN BUDAK ZAMAN SEKARANG

assalamuaalaikum peeps!!!

hai ketemu lagi kita ya. rindu enggak? wohoo. almost a week tak hapdate. or two weeks? math is not my subject
okay sebenarnya aku kebosanan tahap belajar sejarah pun look so much fun. (get it? get it?)
agh okay u need to eat a lot of kismis tu understand my philosophical sentences tu

aku depan laptop ternganga sebab kurang bersosial dengan manusia agaknya. Yelah sibuk dengan study- dy -dy-dy(please la aku nak bergerak ambik remote pun malas apatah lagi study-udy)
i have no spirit at all. Tengok semua high-spirit "BELAJAR BELAJAR BELAJAR!!!!"
and di sini aku ehe ehe eheks *terkahak jap

pengotor jugak kan aku ni. malang ah sape berbini kan aku ni.
eh terkeluar topik pulak.
back to the real topic. study-udy
semalam ada kelas. and addmath yawn yawn yawn bapak meletup cell membrane aku. What is this!??! infinite and limit and circular measure. *gigit jari dengan bunyi dramatik*
Kerja sekolah (model lasak and all that) hanya dibuat half. eh tak suku je :P
entah la. please someone come to me and shake my head as hard as you can. mana tau kau baca belog aku and then terjumpa tepi jalan ke, shopping mall ke, kau goyang je kepala aku ni.

Mungkin sebab aku dah bosan tahap dramatik since my father and my brother were dancing under the london bridge for two weeks(literally) and will not coming back until this friday. bosan tahap milkyway dah ni

tapi sebab ayah n adik aku pergi jalan-jalan carik kate middleton,
aku melepak jalan-jalan dengan my gallllssssssss, Jumaat lepas. (6/12/13)

gigi biru, Ipah , baju biru, Adlin Syaz , Duck-face terlampau, Datin Seri Aina
 lama tak jumpa tapi semua muka sepesen je. face-shape sama . cuma gigi ipah lain.( harap dia tak baca belog aku plisss). haha gaya aku macam 20 tahun tak jumpa padahal ipah aku jumpa dah sekali sebelum ni cuma adlin almost a year la since dia pindah Kedah. sob.. sob..
semua nak pindah jauh-jauh. menciksss

lepak and tengok Ustaz Mu tunggu aku datang! Ya Allah lawaknya buat aku rasa macam nak beli semua popcorn dekat gsc tu. tapi macam over lah pulak.

Filemnya bagus and penuh unsur dakwah yang dekat dengan hati. Nak berdakwah sekarang ni mesti kena dengan caranya. melalui filem is a good way too.

okay finish watching movies and adlin persuades me to spend a night at her house since besoknya dia dah nak balik kedah dah. Aku bersungguh whatsapp ayah aku yang berjuta batu dari aku. Mula-mula dia macam err, err, and aku dapat. yeay!

Kitorang buat cheese blueberry tarts. Haaa see dah cukup pakej nak kawin tauuuuuuuuuuuuuuuuuu.

tengok gambar ni balik rasa nak jilat screen ni (over level 99)
lepas tu pegi rumah makcik dia. aku malu kepit-kepit. yelah diorang jumpa macam big reunion , with family all and aku si datin aina macam menyelit tersengih je haha. but her family are very heartwarming.

Besoknya aku dihantar ke stesen keretapi sebelum mereka semua balik kedah. Aku rasa macam terselit rasa sedih, yelah bila lagi aku nak jumpa dorang. me busy with school and asrama after this. jauh-jauh. takpe mungkin lepas ni ada jodoh, takdir Allah, bagi kitorang jumpa lagi kan :)

Aku balik ke rumah naik tren. from Cheras to Kampung Batu. ittew takut giler tau. mecik gini haha. dahla kena tukar dua stesen bagai. Alhamdulillah safely arrived.

malam tu kakak aku balik. Yeay yeay yeay. Besoknya pergi Wangsa Walk. First time sampai tau wangsa walk yang disebut-sebut ramai tu. Aktivitinya ialah tengok wayang. Ustaz Mu tunggu aku datang. Second time tau!!! hahaha dah kakak aku teringin giler noks. so ikutkan jela.

waktu balik tu, funny things happen. kitorang tak tau jalan balik, hahahahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaa.
two girls lost in Wangsa Maju.  Pusing sampai gombak pastu sentul pastu baru sampai home sweet home. GPS came to the rescue

hah tu belum cerita sesat nak balik U kakak aku tu. dari KL nak ke Nilai tapi terselit celah mana tah sampai ke Puchong and Kajang. dah gelabah ayam lerr, cuak takut terbawak kereta sampai Thailand (sebab kereta ayah aku. ahaha memang cuak tahap macam kucing aku termuntah dekat ruang tamu and takut aku tahu so dia menyorok bawak kerusi sampai malam)

Alhamdulillah dengan bantuan Allah menggerakkan hati kami untuk bertanya jalan and menggunakan GPS.
sampai nilai. and besok pagi aku naik tren lagi balik kl. gonna miss you sis!

Trans Studio Bandung
So aku pegi bandung. is it fun??!?! okay. great. marvelous. wow. tremendous.

malas nak cerita here. will be posting it in another post. kalau rajin wakak

malam tadi aku buat churros, which is turned out pretty edible la jugak. Sebenarnya aku tengah ushar-ushar gambar wassap group and gambar ieman post pasal churros. Nampak empppphphphphphpphphph. so apa lagi search recipe and fyi churros ni resepi idok lah susah mana so aku pun cuba la try ikut recipe from this youtube video.


And dont forget to ushar this youtube acc. How To Cook That. peh gila arrr dia masak dessert leleh aku tengok . tak rongak gigi dia makan semua tu. tapi seriyes makanan yang dia masak semua manisssssssssssssssssssssss and nampak sedap.

back to the churros. okay nah recipe. aku kopipes dari website dia jugak. HowToCookThat.net

Churros Recipe Ingredients


250ml water
1/2 cup butter
1 cup flour
3 eggs
1 tablespoon sugar
1 teaspoon of vanilla
 Churros batter
Melt the butter and the water in a saucepan.
Add the flour stirring continuously. Keep stirring over the heat until the mixture thickens and clumps together into a smooth ‘ball’ (see video).
Remove form the heat and stir in the eggs one at a time.
Add the vanilla and sugar and mix well.
Spoon into a piping bag fitted with a star shaped nozzle (you can make them round if you prefer).
Curly Churros
Heat the oil to 360F (182.22 degrees Celsius). Pipe churros batter straight into the hot oil. Use you fingers or a knife to break off the batter when it is the required length. Once the churros are browned lift out and put onto a plate covered with some paper towel to drain.
hope that will help you out.
okay chef aina on the run bebeh. meh aku tunjuk hasil peluh energy glucose yang aku gunakan untuk buat churros ni.
this picture are not accurately according to the recipe. so please refer to the recipe. thank you *sambil buat suara garau orang putih accent posh british*
some of the ingredient. no vitamin c belakang tu bukan ingredient dia unless kau nak letak nak bagi berkhasiat sikit sukati kau la.

 melt the butter together with the plain water. at first aku cuak. air dengan butter are not a very friendly pals tapi wait wait wait tunggu hasilnya
 masukkan tepung. kacau jadi macam jadi ball gittuew. kalau rasa hilang keyakinan tengok gambar aku yang ghupe macam cekodok punya acuan ni, silalah tengok video di atas tadi. oh ya gambar ni belum letak telur ya. 
 sila masukkan dalam piping bag ni. kalau tak nak pun suka hati hang la. kau nak acu guna sudu boleh. kau nak celup tangan kau pun sukahati asal boleh makan.
 nampak tak tangan yang lawa ala-ala tangan neelofa tu. okay tu la tangan aku. jangan fokus tangan aku tapi sila fokus pada cara aku masak churros tu. sila pipe masuk churros tu dalam minyak yang telah dipanaskan.
churros ni pun boleh bakar jugak.please refer to the video
 tapi kalau kau menggedik nak kukus ke nak salai ke itu suka hati uolls la. yang makan korang hik hik

LOOK AT THOSE CALORIES. NYUMSS

dah siap menawan boleh la kau makan cicah sos coklat, ke sos stoberi ke. sebab aku kedekut sikit aku just tabur icing sugar.
 sebab aku pemalas tahap hitler dah, so aku main tabur je gula icing using penapis kecik. ye aku tahu macam ribut salji dah atas churros tu, tapi masuk mulut hancur jugak kan (betapa optimistiknya aku)
jangan makan banyak-banyak plis sebab dahla penuh butter dalam tu pastu kau goreng dengan minyak lagi. hazab lah kepada sape yang on diet tu, tapi memang sedap nangis tau.


okay tu jelah kerja aku cuti ni.. eksperimen masak sampai dapur tu memang dasyat rupa jadi.
tapi satu je, aku eksperimen masak sambal tak jadi sampai sekarang :'((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
samada sambal tu cili tak masak and terlebih masak. wakaka. takpe dont give up na. innallahmaana!

waktu cuti ni aku gila cerita Sonny With A Chance. semua dua season aku tengok sampai habis. walaupun berjuta kali tengok aku tak bosan.
GILA LAWAK K
 Tapi cerita ni stop sebab Demi masuk rehab. aku pun rasa sedih sikit la sebab citer ni best and one of my all time fav sitcom.

tapi bila nak study kan. asyik sibuk dengan lappy, i have don't time for my own future. agh.

gambar yang takde kaitan langsung.
dahla nak berangan sampai muntah

adios