December 28, 2014

My Typical post, you don't want to read this

Assalamuaalaikum penduduk bumi and if you're an alien (Do Min Joon-shi), hello you can contact me through instagram.no, just hantar rombongan meminang terus. Ya kalau anda bukanlah penonton drama my love from another star, mungkin anda ternganga siapa lah mamat nama pelik tu. sila tengok sekarang pastu boleh lah join kelab seru alien. presidennya saya.

well what a very appropriate introduction. So , i change my blog banner and the wallpaper. Yeah and my bio too. Amacam lebih pink dan geli dan lebih colorful kan? Gambar aku pun nampak ala-ala misterius dan seram. Wah wah. Siapa dia nana niiiiii. Napa nampak gambar dia macam sedih je. Meh saya post kan satu set buku the mediator by meg cabot kat dia ehhhhh (lol my new year's wish list)
Mediadora- The Mediator. well spanish is my thinggggg (poyo padahal boleh je teka)
Aku tengah mencarik satu set cerita the mediator dekat ebay tapi the price , is so cheap it almost rapture my nosehole to death  (pay through the nose)

Aku tengah pikir ayat apa lah yang nak dikarang bagi mencairkan hati encik tajaharis untuk benarkan aku beli. Like seriously MAHAL GILA KOT OMAIGOSHHHHHHHHH SEBAB DIA US DOLLAR KALAU TUKAR RINGGIT, PEH TERKELUAR CEREBRUM AKU.
boleh bayangkan berapa harga dia. Aku capslock wehh menandakan harga dia memang nak nanges T-T

Tulah nak kerja bagi bolehlah dapat gaji so boleh shopping dekat Chanel ke Louis Vutton (nak shopping kat tesco pun tak lepas haha), tapi memandangkan aku pemalas so bye-bye.

Okay back to the real story which is aku dah ubah dah blog aku!! nampak lagi fabulous kauuuu
Banner blog ni aku design berjuta-juta kali baru aku puas hati, well mungkin bagi orang lain nampak plain tapi bagi aku ianya ibarat eiffel tower versi kedua binaan aku sendiri (wau metafora gila)
Dan aku memang takkan terlepas daripada memilih kaler pink purple biru. Well my girlie genetic are too strong. Aku terfikir gak nak ubah jadi hijau hutan belantara ke coklat kayu kayan tapi otak aku stuck dekat color ni.  Dan my photoshop editing skills are very limited because i haven't do any editing since Allah knows when. Well, let me brush up my editing skill first ,then i will decide to change the color theme. (bukanlah sampai pro tahap boleh buat super impose or poster filem yang gempak, just a random skill macam budak first time guna PS)

Aku pun siap tukar lagu blog. Kau bayangkanlah setiap kali aku bukak blog , lagu sama je play dekat setahun. Mau aku rasa macam nak tumbuk skrin laptop.

So aku tukar letak lagu ala-ala islamik tapi still jiwang. Albi Nadak sedap gilerssss. Noob kan aku . Padahal lagu tu dah berzaman femes, aku baru sedar sebab adik aku recommend kat aku (dia pun baru tau hahah geng sep sikit)
Dan bila di teliti maksud dia, well it was more to cinta seorang lelaki yang sangat mendalam terhadap seorang wanita and dia harap sangat perempuan tu boleh dengar suara hati dia.
Albi Nadak = dengarlah hatiku
Haha dengar lirik arab macam Yizlamik gitu but maksud lagu tu sama je macam lagu jiwang melayu lain.
credit: WeHeartIt
Aku geram pulak dengan setting blogger yang baru. Yelah aku nak coding pun tak boleh (nak twerk sikit blockquote sebab hodoh gila takde color langsung but i can't :[ )
Sebenarnya setting ni dah lama ubah around last two years i think. haha nampak tak betapa lamanya aku simpan kegeraman aku. Jadi aku tak boleh dah ubah sesikit jadi ada blink blink ke, link rainbow ke.
Biarlah asal aku boleh still tulis.

well i want to write a story regarding to PT3 but im doing it in another post so kalau kau nambar aku tulis dua post dalam sehari, just assume aku dah bosan tahap gaban.

adios