January 23, 2015

Isi UPU sambil gigit hidungmu

Assalamuaalaikum girls, boys, atuk , nenek, hipster-jadian and hijabster sekalian. If you're Kai from EXO, perhaps you should  know that im still single and available (available for you jelah ahahaa).
Nasib blog aku takde orang baca kalau tak konfem kena bash :P

"do my hair look nice Nana?"-Kim Jongin
.Like seriously...
Hahaha angan-angan bulan bintang matahari dan pluto jelah yang aku mampu. Kalau lah dapat dibukukan angan-angan aku bersama dngan Mr.Jongin ni , konfem boleh dapat 5-6 bijik novel.
 Aku berharap ianya hanyalah temporary fangirling *berdoa panjangggg*

Yap aku ni kan pantang nampak lelaki yang menepati citarasa , terus cayaqqqq.
Padahal berdegar-degar promote dekat orang lain kata " I FALL FOR THE INNER BEAUTY ONLY. OUTSIDE BEAUTY FADEEEEEEE HOKAYYYY"

Tetapi prinsip itu ditendang jauh keluar dari galaksi Milky Way bila nampak mamat yang hensem sikit.
*and secretly making up some sweet moment and story in my mind with that guy padahal nampak gambar dlm internet je*

Okay enough of this bullcrap, Kalau aku teruskan cerita and angan-angan aku ni, konpem muntah darahmuuuu




Lagu ni sangat smooth and soothing :)

Okay la the main point of my post issssssssss Aku nak cerita mengenai pengisian borang UPU. woih aku main isi gila macam tu je hahahahaha. Layak ke tak itu ditendang ke tepi sebab belum dapat result lagi. Ikutkan hati aku nak isi semua 8 pilihan tu asasi perubatan je hahahah (KONFIDEN TAHAP NIRVANA) okay tipu je
Hahaha dalam mimpi pun aku takkan ambik medic (sebab aku nak hafal fakta bio pun rasa nak mati, ambik medic? kirim salam sayang jelah)

Ya aku baru beli no. pin. And aku tak berapa konfiden dengan pilihan aku :(. Aku pun tak pasti aku nak apa sebenarnya. Pilihan bidang 1 , aku ambik Undang-undang (cita-cita yang tak pernah dipikir pun)
Pilihan 2 and 3 aku letak bidang agama. Yap aku memang ada passion dalam bidang agama, But at the same time lepas 2 kali isi UPU, tiba-tiba aku rasa berminat dengan ekonomi. Tapi AKU TAKDA BASE ECONOMY PUN.
Aku nak tukar tapi kalau aku tukar maknannya last chance aku lah nak tukar sebab dia limit tiga kali je.

So aku tak tukar dan just tunggu sampai hari result (gigitss jariiiii), baru aku tukar sebab aku nak consult cikgu kaunseling dulu. Hek hek, others opinion is important for me sebab aku memang dah search sendiri tapi tak cukup untuk yakinkan aku lagi :/

Yalah aku ada letak asasi UM dalam senarai aku!! Bagi orang lain, rilek ah Na. Isi UPU je kot.
HAHAHA SORRY BABE, IM A PARANOID TYPEEEEE. isi isi borang ni aku sangat suka!
Sounds stupid but yeah, i kinda like it. Tapi kalau borang tu mintak benda yang perlu ditulis, sorry aku malehhhh

So back to the story, ya aku suka isi borang and im always focused on the details. Hepp. Aku pun macam
' eh eh boleh ke kita repeat pilihan kita??'
' ehh ehh boleh ke kita biar kosong satu kotak. Kang permohonan ditendang, Sadis je'

'eh eh alamak dah dua kali ulang isi, agak-agaknya KPM dpat tak permohonan ni??????!?!?!'

'eh eh eh eh... *Papp* Dilempang kakak aku suruh shut up and just isi UPU tu
okay takde pun dia lempang, just gelak jelah.

yelah aku paranoid tak tentu hala khennn.

Aku nak je kemaskini tapi ditahan jua rasa itu dehhhhh
Akak aku pesan isi je semua asasi then dapat result baru pikir and choose betul-betul. Mamtik laaaa. Entah kenapa walaupun result SPM ni something yang besar dan aku sepatutnya risau, but it turns out aku tak risau sangat. Aku macam elehhh lambat lagi, 2 minggu nak result baru aku gelabah gelabah

Unlike PMR , sebulan sebelum ambik result aku dah tak boleh tidur, berdoa sepanjang masa, sampai search internet ' gagal PMR, masa depan cerah ?'

haa kan . tapi SPM ni aku macam okay sebab tunggu result nak dekat 3 bulan , lama sangat sampai the feel is goneeeeeee . tapi 2 minggu sebelum result for sure aku akan switch on my paranoid mode.


Aku tengok kawan kawan aku dekat wassap banyak nak pilih engineering la, science. Takde yang nak law ke hahaahaha :P

Bagi aku kenapalah dorang nak engineering ni, why why why?
but think of it, pi lantak doranglah. Dah dorang minat.
Aku pun terpikir jugak nape aku tak suka engineering.
Maybe sebab haritu aku ada lawat Fakulti Kejuruteraan dekat UIA and aku tengok dorang kerja dengan mesin. Macam-macam jenis lah mesin dia. skru pun ada. beratus-ratus jenis saiz and rupa =_=( depending on their couse lah,aku pi dekat mekanikal dengan aerospace) . Aku tak suka bekerja dengan tools ke apa. gedik memilih kan aku ni haihhhh

and aku ternampak satu whiteboard penuh dengan kira-kira .Aku tahu engineering ni memerlukan kecekapan mengira. addmath/math kena power ya untuk ambik kejuruteraan ni . helooo addmath trial aku C (cukup cukup lepas). SPM tak tahulah kan..

Pastu dan-dan pulak waktu tu , lecturer yang bawak kitorang round-round tu garang gilaaaaaaaaaaaaaaa, Aku macam main-main satu alat dekat situ, rupa dia sebijik macam berus sikat. Seiyesly!! Aku pun duk acah acah main dengan kawan aku. Lecturer tu nampak apa lagi dia tegur directttt dekat aku. Aku pun macam, sobbsss. sobssss... ioolss redha kena marah T-T

Disebabkan itu terus mati lenyap gone dibawa angin feeling aku nak ambik engineering.
Tah pape kan???



teringinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

okaylah aku nak blah. Malas and takde mood nak menaip.

adiossssssssssssssssssssssssssssssssssss