February 27, 2015

random rants on a cloudy friday evening

assalamuaalaikum peeppssssssssss

Haha sekian lama aku tinggal blog ni, kalau blog ni bilik aku rasa segala jenis mambang dah bertandang dalam ni.

So i was busy with my kuih lately . chewaaaahhhh. Ayat macam hari-hari orang order 1000 bijik kuih je kauuuu. Padahal kau menguli kuih depan tv. 2 jam menguli jadi 5 jam.

See, tu belum aku nak siapkan kuih. aku rebus ubi, then toskan. Pastu nganga depan phone dalam 3 jam, baru sambung lenyek and all the stuff. i cannot imagine, what will be like, if i continue my study after this. i've used to relax relax, santaisantai. Makan sukati bila. Haih masuk U nanti (inshallah :)kosong blank semua.
nanti aku nyanyi dekat pensyarah sambil tunjuk jari dekat otak aku
"and i got a blank space baby, and i'll puke all day"
well the last part, i don't have any idea . only puking come straight into my mind . he. talk about all the knowledge i'll be cramming in my head after this :P Puking sounds sooo good
Yeah i heard university life is tough. Whatever course you take, it is hard and challenging
Apa je benda yang tak susah. Kacang yang kau dok makan tu ingat senang ke dapat???

haa emo dah ahkak hahaaha


pastu nanti, after graduate you need to compete WITH thousands of other graduates to get a job. which is aghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
why oh why
i should been thinking about my SPM result.

but no, lets think about how hard my life is after graduate if i dont get a good job,
yeahh, lets also think about the fats that has been hanging around my body since god knows when.

yeahhh, lets stop thinking about my upcoming spm result .
.how about a picture of a very cute cat?


OPSSS WRONG PICTURE SORRY

you know im just kidding, right? no harms intended ha ha

Maroo smaller version starter pack

Ya Allah, cuma satu je aku nak luahkan, APAHAL AKU TAK LIKE MACAM ERR ERR TAK RISAU PASAL RESULT AT ALL :C
IS THAT NORMAL

im not being overconfident or what. but because the result announcement took so long that the feeling, anxiety, shakiness, scared, has gone .

I keep pinching myself, cepatlah risauuuu cepatlahh kau jangan bajet -bajet straight A + confident tuuuu (straight A mighhttt be possible (inshallah), but straight A+ knahh ahh. i know myself very well)

Sebab aku ingat lagi , waktu pengumuman result UPSR, sebab aku masih kanak-kanak yang gedik mintak kaki semua, so aku macamm helehhh upsr je kot. Alhamdulillah. okay
PMR????!?!?!? AKU HAMPIR SAWAN TUNGGU RESULT KAU TAHU TAKKKK SEBAB GILA BANYAK BENDA AKU HENTAM WAKTU JAWAB.Alhamdulillah, okay

SPM? ENTAH. EMOTIONLESS I THINK.....


 Aku rasa macam nak ulang balik moment moment dalam nih. sobss sobss serious best. worth my time,money. really really really loveeeee itt

So lupakan pasal result. Let's talk about, PMGKL'15!!

Ya Allah sumpah best. Im not lying.

but im not going to pour all the exciting details here. you have to go and experience it yourself!!

Perkampungan Menara Gading 2015

Okay i will post my experience laterrr

adios

p/s:watching legally blond inspires me to become a lawyer. a fab lawyer,act

February 19, 2015

peace no war

assalamuaalaikum kawan kawan!!!!!

yesss bila mood mengedit datang , aku berjaya jugak update cover novel aku bagi lawa sikitttttttttttttttt jahhhh



yah but im still not satisfied enough becoz is kinda messy liddat :(

tengoklah rajin aku tukar lagi

haha cover semangat aku buat, isi novel hapakkkkkk tak tulis

February 09, 2015

creative juice flowing out from ma brain

Assalamuaalaikumwarahmatullahiwabarakatuh (panjang lebih afdhal, cehhh)

So aku punya hidup ada lah sikit berubah. Takde lerrr mengadap laptop sampai kecut kornea mata dah.

Aku buat kuih. Omaigosh omaigosh !! Kuih bukan sebarang kuih. Kuih melayu tradisional yang sebelum ni aku hanya tahu ngapppp je.
The process in making this kuih is quite easy actually :PPP
Well i thought it was hard considering the taste is delicious and grand and exquisite (terlebih tengok my kitchen rules ampommm)

Aku baru berexperimen buat cekodok pisang (tutup mata boleh buat hahaha riak kau) onde-onde and cucur badak.

Well kuih tu bukan aku buat untuk dilantak depan tv sambil tengok hlive tetapi dijual.

first day jual cekodok sahaja!
sebelum tu malam nak meniaga, aku carik ubi keledek , dan-dan semua kedai area rumah aku tak juallllllll arghhhhh *tarik tudung,serkup, rambut semuaaa*
so aku decide nak jual cekodok jelah habis kisah. and onde-onde.

BUT THE ONDE-ONDE TURNED DISASTER. DISASTROUSSSSS.
bayangkanlah waktu aku rebus onde-onde tu, gula dia meleleh keluar. Bila makan aku rasa tepung je, woittttt bertukar jadi hulk aku. yelah buat nak dekat 30 bijik, semuanya rasa tepung jee (assumption aku jelah, gila aku makan 30 bijik tu)
so ke tong sampah yelah kau.
berjaya dijual hanyalah cekodok pisang. ://
Alhamdulillah walaupun tak habis dijual at least, ada lah orang beli kann (ayat sedih kooo)

And lepas tu baru aku beli ubi keledek. Aku buat cucur badak. Goreng sebijik, BERJAYAAAAA. rasa macam cucur badak yeahhhhhh. bukannya rasa keledek semataaaaaa

Tapi tak meniaga atas-atas sebab yang tak dapat dielakkan

Mat Gebu punya resepi semua letop letop nampak sedap je


UPDATE!!: aku tak buat dah onde-onde. bertaubat gueeeeeeeeeeeeeee
Aku move on ke keria. Alhamdulillah menjadi. wahahahah :DDDDD

okay lagi 21 hari nak ambik result. Debar? YES BUT AKU TAK SE-PARANOID WAKTU PMR DULU HAHAHAH.
macam time UPSR. rilek sudahhh.

Tapi upsr rilek alhamdulillah dapat 5A. SPM?? mana gue tahu rilek tapi kelaut (Naudzubillah!)

Aku pun tengah research course-course yang aku boleh aim lah (depending on my result jugak sebenarnya)

ok adios

February 03, 2015

Trippy Tuesday

Assalamuaalaikum

AKU TAKUT DAN BERDEBAR....

moga ALLAH berikan yang terbaik untuk aku :(

Kalau kalau kalau... itu yang menjadi muzik dekat otak aku sekarang.
AGHHHH