August 23, 2016

3 potato is needed to kill ur enemy

assalamuaalaikum uolzzzz


Tajuk takde kena mengena dengan post. Aku terbayang kan diri aku ni ibarat potato. so the real meaning behind the sentence is all you need is 3 person like me to kill ur enemy. faham tak?
lantakla. aku merapu apa pun tak tau. terlebih makan biskut raya expired kot.


I JUST WANT TO INFORM PEOPLE OUT THEREEEEE THAT I PASSED MY QTI SO YEAH BUKAN JPJ BUT I STILL WANT TO SCREAM OUT LOUD BECAUSE IM JUST ONE STEP AWAY FROM BECOMING A LEGAL DRIVER (sebenarnya aku dah lama drive illegally around my taman, takpelah kannn)

reasonnya begini, aku ambik satu kelas tambahan sebelum repeat qti tu. Dapat cikgu yang lain (bukan yang ngajar aku ) sebab tak cukup cikgu time tu. Tinggal cikgu tu sorang. Aku pun tak kesah laaaa. TAPI AKU BERSYUKUR GILAAAAAAAAAAAAA SEBAB DIA AJAR BEST LIKE SERIOUSLY AKU TERUS BOLEH DRIVE CONFIDENTLY LEPAS TUUUUUUUUUU. Memang takdir Allah yang terindah (ayat over haha) .Nama cikgu tu cikgu nordin. If anyone nak apply for kelas memandu dekat IMKL (institut memandu kuala lumpur) , tanya je nak cikgu nordin ajar. Dia ajar best sangat, super detail, very fatherly gitu ahahah. dia seriau tengok aku drive (sebab aku drive macam jalan tu aku yang punya huahuahua) so dia ajar satu-satu, in two hours everything look super clear to meeee. Aku macam, elehh driving ni takdela scary sangat when you overcome the fear and the driving teacher itself is super awesome haha :D alhamdulillah. so since that, bila nak drive dekat-dekat macam pegi kedai or rumah umi aku, aku yang drive (accompanied by my sister). Dia jugak salah seorang ticer aku yang awesome. Walaupun dia selalu jerit setiap kali aku buat salah ( ngeri ok jeritan dia, nasib aku tak brek emergency haha), jeritan dia yang buat aku berhati-hati setiap kali drive (so that i dont need to hear her piercing scream haha)

So mohon doa readers sekalian moga-moga aku lulus JPJ aku hujung bulan ni :) [kalau ada yang read la hoho]

*oh yeah terima kasih jugak dekat cikgu driving aku 10 jam , cikgu zaitun. Thanks sebab suruh saya sentiasa rileks time memandu yelah saya ni kaki gelabah sikit, papehal asyik tekan brek. sakit leher cikgu :') maaf sekali lagi hoho
bersama cikgu aku yang kuat jerit haha. kualiti gambar horror sebab orang dalam gambar pun horror!! *kidding sis jangan belasah sayaaa*
tapi gambar dengan cikgu nordin and cikgu zaitun takdelah pulak ahahha. tak sempat nak selfie pulak. habis drive turun keta terus blah lol.


okay enough about driving. aku nak citer pasal result degree pulak!!

yaw yaw okay guys ofkoz as you all know UPU result keluar dua minggu lepas. tapi aku tak cek result through UPU system. Instead aku just go by usim punya sistem since aku apply usim je haha (sobs sobs lol)

guess what aku dapat?? drum rolls peepleeeee,
okay takyah hidela, aku dapat architecture. wehehuuuu , alhamdulillah. *confetti flying everywhereeee*

Sebenarnya aku tak terkejut sangat, in fact aku dah prepare untuk jerit IN CASE aku tetiba dapat science computer yang aku taknak tuuuuuuuuuuu (aku tak tahu apa yang rasuk aku sampai jari aku tetiba letak sc comp no.2 dalam choice. are you crazyyyyyy nanana??)
kisahnya begini..
archi aku letak no.3 . mula-mula no.2 aku letak tapi entah macam mana tetiba angin ILOVEYOUSCIENCECOMPUTERMUAHHH aku pergi replace archi dengan science comp. Yelah sebab dulu aku ada lah main dengan code-code bagai (padahal basic giler-giler, alaaa kalau nak replace quotebox dgn kotak warna warni pakai code ni, nak bagi nampak kemas blog, twerk la code code yang panjang gila dekat template, itupun guided by tutorial)
so terinspirasi laaa. sebaik sahaja tamat tarikh tempoh nak isi pilihan course, terdetik di hatikuu (ecehh) nak tengok course outline untuk sc comp. Bila aku tengok jeeeeee, ohmegerddddddddddddddd MATH! MATH EVERYWHERE. MATHHHHH MATHHHH GOD NO PLIZZ NO
me in math

I mean yeah you're pursuing your study in science and technology field, math memangla kena ada kan. Takleh lari. There is noother way around. Tapi memang course ni banyak math. CALCULUS I AND II. BASIC CALCULUS AKU PUN SENDU JEEEEEE HAHAHA

So aku risau sangattt. terus lenyap impian terhapus terpadam semuaalaa. Aku start risau. First choice aku food biotech. Aku jadi seriau. Dapat ke? Lagi aku risau, course outline, belajar fizik and kimia dulu for first and second year. bio starting 2nd sem third year rasanyaaa.. and aku letak foodbio first hanya sebab aku suka makanan!! lol. and major reason sebab fourth year ada baking hahahah

And then, tiba-tiba, result utk interview keluar, aku dpt iv archi (dekat usim sesape yang letak archi dalam pilihan akan dipanggil iv)
Aku macam berbelah bahagi. patut ke tak pergi. Yelah minat tu so-so je mula-mula. Aku rasa patut ke aku pergi sedangkan aku ni takde bakat melukis (sebab mostly orang yang aku kenal yang nak pursue architecture ada talent in drawing. aku lukis so-so je. idokla teman boleh lukis potret muka kak mah or lukis ala-ala picasso, drawing simple-simple bolehlaaa)

So aku pun tanya kawan/housemate/counselor aku , ain. Dia dapat jugak iv tu tapi hati dia betul-betul dekat foodbio. Sebelum tu dia dah research banyak dah. Cuma lepas bla bla (takleh bagitahu kena mintak izin dia dulu haha), she decided to not to go to the iv.
Aku tanya jugak pendapat dia semua, dia kata go for it. Dia sorang je yang aku tanya pendapat masalahnya hahaha parents kakak semua tahu lambat. Ain banyak bantu bagi info and dia punya encouragement tu sangat2 membangkitkan semangat gituuuuuu. And aku buat istikharah dalam beberapa kali (to be exact 1 kali je hahha teruk betul kau ni :P, and berdoa moga betul apa yang aku buat ni,) aku pergi jugak iv tu.

Aku pergi dengan preparation yang sikit je. Okay aku dah citer pengalaman iv tu haha so malas nak flashback.

Balik tu aku banyak buat research. Walaupun masih lagi belum konfem dapat tapi aku ada instinct aku bakal dapat (juga disebabkan percentage utk dapat course tu 90% sebab dia fakulti baru haha)
aku search Apa benda yang bakal aku hadapi , workload dia, cabaran dia. Takut bila baca sebab mak aih ngerinya  bila penulis blog kata dia tak cukup tidur ( i love sleep bebeh) pastu idea di reject (takleh bayang, maybe aku bakal nangis bawah tangga haha), and orang drop course ni sebab tak boleh bawak ( ni adalah my biggest nightmare).

Moga aku kuat kalau aku berhadapan dengan benda2 yang diatas masa time belajar nanti.
Dia kata tak minat bahaya kalau amik course ni, aku pun alamak. Aku minat je things involving designing things and creating something new and useful for others. it just that archi is not the first thing that popped into my mind. Yang masuk dalam otak aku adalah graphic designer and sc comp(fuh lega tak dapat haha).
lol aku dah cukup selekeh, i dont need architecture to mess it up for me more :P


And sebenarnya aku pun tak tahu apa yang aku nak. Sedihkan. Aku pun sedih dengan diri sendiri haha :') Kadang-kadang aku terlalu kejar sesuatu (undang2 :/) bilamana aku tak dapat, sedih sangat . Impian yang kita simpan sejak form 5 (takdelah lama mana haha) , yang telah ditarget, yang kita sentiasa angan-angankan tiba-tiba just came crushing on me. Tak dapat tu sedih tapi entahlah aku macam dah takde perasaan.
Aku cuma pegang yang apa pun doa pada Allah, sentiasa doa, moga diberi yang terbaik.Aminn

aminnnnn 
-gambar pakai tudung kuning diraja. gila time ni dari jauh boleh nampak kalau pakai haha. tamhidi memori sobbssss sobsss


Bila teringat time zaman awal sekolah menengah aku nak sangat jadi geologis. U know, yang kaji bumi, tanah, batu-batu semua tu. Sebab terpengaruh dengan discovery channel. Seronok je dia duk kaji semua. Cita2 tu yang mendorong aku nak ambik aliran sains. Tapi bila masuk je aliran sains, *insert depressed emoji *bkkkk dalam tv je nampak mudah. proses dia payahhhhhh . So berubah la cita-cita aku nak jadi lawyer (sebab aku suka berdebat, being analytical, bercakap dekat depan----aku rasa dengan kriteria tu aku patut jadi lawyer lol). boleh macam tu ekkk hahaha

Tapi cita-cita aku time darjah 6 lagi power, nak jadi fashion designer. Aku siap buat komik wehhh, komik pasal fashion designer yang bermula dari bawah. Gigih tak gigih hahaha. Tapi bila tengok design aku dulu-dulu, buruk gilaaaa. darah mata tengok. dahla design seksi nak mati. jahil betul aku dulu. nasib baik kau tak jadi fashion designer mek na weh ahhhaha

so conclusion sebenarnya, cita-cita aku yang sebenarnya adalah nak kawen dengan CEO, dapat anak ramai and happy ending sambil naik ferrari bayar cash.hahaha. Semua salah pengaruh novel. haa yang tu tak penah berubah. dulu sampai sekarang aku gila baca novel. Tapi masalahnya nak beli novel kena ada duit. Duit nak dapat kena kerja.Nak kerja kena ada qualification. Nak ada qualification, kenalah belajar. Masalahnya arah tuju pun aku still blur hahaha . Penutup aku mereput bawah selimut foreber je laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


adios

p/s: banyak lagi nak bebel tapi penat aihh. Typing ni penat okay tapi penat lagi suka dengan orang yang tak pernah perasan diri kita. (pehal emo tetiba hhaaha)





August 01, 2016

Aku ni spongebobbbbbbbbbbbbbbbb

assalamuaalaikum peeps!

Sudah lama tidak bersua muka, bercerita dari hati ke hati, meluah rasa (erkkk rasa macam blog hakak-hakak pulak)

So aku bizi menguruskan rumah and i dont have much time writing (ada je masa but u know typing needs energy and energy are obtainable by eating and eating took a lot of time and theennnn i need to wash the plate and then i need to this and that and bla bla so tak sempat tulis) #alasanmuch

Aku juga bizi memikirkan macam mana nak habiskan kelas memandu. Like seriyesly aku rasa dah macam spongebob hokayyy. dua tahun dah aku duk bizi ulang alik ke sekolah memandu tak reti reti jugak driving. Kawan aku baru je cuti gap start sekejap dia dah habis amik lesen. dua tahun aku wehhhhhhhh. Aku kena sumpahan kewwwwww?!!?
Driving terrifies me a lotttttt. I don't know why but yeah every time i pressed the gas pedal, my heart skips a beat. Takut gerun macam aku nak drive F1 je tolonglah nana plis kau ni gedik je lebih
Tapi aku cuba jugak lawan rasa takut tu. Entah apa yang aku takut pun tak tahulah

Kawan aku sampai marah sebab lama sangat belajar padahal kereta je. Bukan belajar bawak lori pun (aku rasa kalau bawak lori mau 10 tahun baru habis ambik lesen)
Aku selalu doa moga Allah beri aku banyak kekuatan. Yelah tangguh tangguh amik lesen duit habis mengalir laju ibarat hingus adik kau (omaigod takleh geli lagi ke comparison)

lepastu, Qti gagal haritu. Aku rasa nak bom semua kereta-kereta dkt situ huahauahahuu. Aku rasa okay dah (sebenarnya tak okay, kereta aku semput time naik bukit//parking hancur aku bantai putar je stereng mana-mana yg aku nak//sebelum jalan raya aku nak drive, lupa turun hand brake, habis kereta mati banyak kali, cikgu dekat sebelah jeling keluar api woooo, dia marah lagi peh pedas woo aku rasa nak giveup drive keta tu terjun jambatan je  )

Tapi takpelah harap aku lebih berani lepas ni.

nah alunan biola kecik mr,crab utk kau nana mengenangkan betapa sadisnya kisah driving kau
Okaylah tu je aku nak cerita. Nak tulis resepi (cuti ni banyak cuba resepi baru. yeay!) tapi malas lol. Aku dah imagine dah setiap resepi baru aku buat (and menjadi) aku post dkt blog tapi dah nama imagination, ianya kekal dalam otak aku sorang. So bye

eh

adios

p/s: dh tukar blog banner (again :] )

June 14, 2016

On sahur, interview and life

Assalamuaalaikum to all my lovelies out thereeeeeee

Aku tak tahu nak tulis apa. Like seriyesllllyyyy. Lama jugak aku duk tenung skrin laptop ni. Hasilnya, rabun silau aku maybe naik lagi. Yeay.

So bila dah tenung tu idea mai sikit sikit dan yeshhh inilah hasilnya. Aku akan tulis apa yg aku buat untuk dapatkan apa yang aku tulis sekarang.
Faham tak? Tak faham , makan banyak sikit kurma ya dik. (aaa jahatnya aku)

So post ni sebenarnya bertujuan nak wish SELAMAT MENYAMBUT KEDATANGAN RAMADHAN. 
Walaupun dah 7 hari berlalu sebenarnya tapi so whatttttt.

Moga di bulan mulia ni bertambah amalan kita dan terhindar dari dosa maksiat. Harapnya aku and anda semua jadi lebih baik dari sebelum ni. Inshallah


Okay now moving on to another topic. Entah la aku pun tak tahu nak type apa. Hidup aku bukan menarik sangat untuk diterjemahkan dalam bentuk cerita (peh BM A+++++)
Aku pun terpikir gak macam mana la blogger2 femes boleh come up dengan citer2 menarik. Ok mostly dorang update pasal daily life je. Their daily life sama je dengan semua orang tapi entah la cara dorang tulis kot??? So orang tertarik nak baca. Maybe aku boleh je tulis daily life denga ayat yang bombastik gittuh. (Blogpost sebelum ni pun pasal hidup aku je hahaha)

okay let me try

Pada hari ini saya telah memulakan hari saya dengan bangun pada pukul 4.45 pagi untuk bersahur. yeay. susah nak bangun awal camtu kalau bukan Ramadhan. Achievement yang patut diumumkan pada rakyat jelata. Okay dengan air liur bertepek dan rambut ibarat sarang anak burung yang comel, *sungguh tak lawa , harap zauj terima iolz seadanya* saya turun ke tingkat bawah untuk menyiapkan sahur. Singgah sebentar ke sinki untuk bersihkan muka supaya ahli keluarga saya tak terkejut melihat wajah saya ibarat rumah tak siap. And saya pun bertungkus lumus di dapur menyiapkan lebih 5 jenis lauk-pauk ibarat kenduri kawen anak cik kiah yang baru balik dari obersi. okay saya tipu je. Saya panaskan lauk dari peti ais je. But this is internet. Orang percaya je :p

Pastu makan la, pe lagi. Takkan berjoget dalam dapur tu. Muka semua sememeh je, mata tak boleh bukak. Tapi mulut bergerak,licin satu pinggan. Power power.

Habis makan , kemas meja. Naik atas prepare untuk subuh, tadarus sikit sikit. Pastu termenung sampai matahari naik thennn boomm landing on my sweet sweet pillow (kena tidur dalam pukul 8 gitu so takdelah tidur lepas subuh. iols tidur lepas dhuha. gittu. #cheatcode)

Bangun dalam waktu sekian sekian (takleh mention pukul berapa, future mother in law baca, habis kena reject), mandi then termenung lagi. Turun bawah angkat baju, sapu sapu rumah sikit. Bukak tv, 'eh HBO ada citer best'. Tengok la sambil mengenangkan apehal la hidup aku tak se-best movie. Berangan mode activated.

Asar pun tiba. Naik solat, habis solat rajin baca maasurat, kalau tak termenung jap. Then, papa balik.
Turun bawah hidang lauk. On tv, duhhh, ada citer melayu cintan-cintun geli geli rasa nak bagi menyepak. Tapi petang mana ada citer best. So stick jelah dengan citer melayu cintan cintun tu. 
Tiba-tiba iklan rasmi sebelum azan start. Shoossshhh cepat cepat amik pinggan isi nasik bagai.
Pastu duduk depan pinggan sambil doa. ( Antara waktu mustajab berdoa adalah sebelum waktu berbuka ;))

~Allahuakbar allahuakbar

Alamak dah azan!! Minum separuh gelas air, eh kurma tak makan lagi. Lol.
Pastu melantak ibarat dugong keletihan berenang di lautan atlantik. Azam kurus Ramadhan hilang, yang muncul hanyalah lelemak degil.  

Burpp kenyang. Dah pukul 8. Alamakk. Maghrib belum solat. Lari macam hape. Dah la baru tambah lemak. Tak pasal gegaran 1.5 skala richter terhasil.

Pastu pi terawih. Terawih lapan. Dari awal Ramadhan terpikir nak upgrade jadi 12 ke 14 ke. Tapi dah namanya malas sooooooooooo ..

Balik rumah. Ahhhhh. Ada kuih lebih time berbuka. Takleh bazir. Dosaaaaa. So melantak pe lagi.
Kenyang masuk bilik pastu menyesal sorang sorang sebab makan banyak gila. Terus berazam nak kurussss!!! Bukak fb , page siakap keli post cara cara nak kurus time Ramadhan. Gigih tengok. Tiba-tiba mata kuyu. Bumm. Tidur.

Tamat sudah kisah saya.

Well lepas ni konpem aku blur nak post apa since my daily life consist of SAME thing over and over again. Well aku ada je buat biskut raya, masak untuk berbuka tapi tu jela. haha. My life is awhsomeee (not). Maybe awhsome untuk bebudak sekolah yang kena sekolah time ramadhan while I'm enjoying my sweet sweet time by my self.

Okay done rambling about this . Aku nak cakap pasal Interview Senibina haritu. Okay jap jap
TEMUDUGA SENIBINA USIM

i did that so if anybody are searching for that, my blogpost will come up. #bijaktakkkkkkkkkkk

I was daunted by my iv . !!
There are two parts of the interview.

the first one is okay je. Lukis lukis tu okay je. Lukisan aku , suprisingly turn out nice. I was expecting some kind of 4-year old drawing ke pe. But it looks 3D and realistic. Bolehla hahah.
but no shading. Aku tak pandai. Lol. Tengok kiri kanan semua buat shading!! gila ah. Aku nak shade jadi buruk gila. Last last aku biar je.

Second part, The interview with the lecturer yang buat aku jadi macam, blerghhh.
Since I'm kinda nervous and under-prepared, agak terabur apa yang aku jawab. Mixing up English and Malay. Aku konfius dia nak aku cakap melayu ke english so otak aku jammed. haahaha
Dah la interview dengan lagi sorang budak lelaki. Dia cakap banyakkkkkkkkkkkkkkkkkk gila. And apa yang aku nak cakap dia dah cakap dulu, so, aku termangu ibarat badak sumbu kiut dalam bendang. Otak aku takde idea . Last-last aku sengih je and angguk-angguk. Ha cakaplah kau puas puas. Aku pun dah blur tahap macam apa dah. Tahu tahu dah habis.
Tapi apa yang aku ingat, lecturer tu cakap " See you in September".
Errrr. Aku tak tahu dia refer dekat aku or budak laki tu. sooo...

Well tu jelah cerita saya hari ni. Gotta keep up like this
Tapi post ni je dua hari aku amik masa nak tulis. You see, i always take my sweet time. haha

k adios

June 02, 2016

be strong na

Assalamuaalaikum,

:')

kadang kadang kita kena terima
you tried, but sometimes God has a greater plan for you,
cry, yes, then get up and start again.
Don't dwell in the pool of sadness because at first it was comfortable but slowly you are drowning without you realizing.. That's the best part. u didnt know you're drowning until the moment you realize you are no longer breathing and that time there is no space for regret because you're no longer exist.

live life to the fullest :)

April 26, 2016

Finish My foundation level? ✔

Assalamuaalaikum dear readers (if i have one, god knows how long i didn't update my blog, i can see dust and yeah some spiders here and there...)

so i have finished my foundation level. ALHAMDULILLAH IVE NEVER FELT SO RELIEVED IN MY LIFEEEEEEEEEE๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

and u know what? i kinda miss my tamhidi. Yup . missing those long hours lecture and torturing tutor class (cause i didnt finish my homework) , super packed surau with weird smell, delicious finger licking good foods served at pakcik sado's cafe(really delish, i swearrr. they are the reason i fell asleep in physics lecture. those calories packed nasi lemak. nyumzz๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ ), my super super gempak hottest lectures who teach us not to hate Science (I started to fall in love with Science again after they showed  us what science  is really about , Biology is da bestt๐Ÿ˜ ), my lovable but sometimes annoying (but i love nonetheless) classmates (dude they are like the best classmates everrrrrr) *reminiscing moments in PD* , my KKNC cafe (Let me scream CHEAPPPPPP in ur ear) , and last but not least my HOUSEMATESSS LIKE SERIOUSLY THEY ARE THE REASON I DONT STAB MYSELF TO DEATH THE SECOND WEEK IM HERE IN TAMHIDI (literally lah ofkos becoz tamhidi was so stressful and they kinda help me get through it with their stupid jokes and deeeeeep advices).

so let me get this straight ya fellas, if u wanted to get in the foundation level for the sake of "look at me im in foundation , i get into degree faster than everyone, im in university dah gaizzz,im super-super  bijak like seriyesly u shud consider me as your daughter in law .. eh"
pliz dont. no . foundation is hard. it is tough. it is like what to choose to wear on ur first meeting with your future family in law. that tough (not a very good comparison but i cannot come up with another).
with assignment on ur hands ,tutor works on ur shoulder and lab report waited to be finish , you just sit in front of your study table with a huge smile plastered on ur face, looking like a fool. Slowly throwing urself on the floor with a dramatic yelppppp and ur housemates called the felo. The very next day , you are admitted to a nearest asylum. happy ending. Not

Well the level of stress kit is actually depending on the duration of the foundation level itself. Here in USIM, you got urselves only less than a year to prove that u can study one week before the finals. *not me hiks ๐Ÿ’ฉ *
Other place such as UIA, some of them got one year, some got year and a half. some got two. how? go ask them urself ler.
im USIMIAN okkayyzzz (do weird duckface pose)

I remember in first semester, I CRIED A LOTTTTT LIKE A BABY ONLY THIS TIME A BABY WITH 18 YEARS OLD FACE. IT IS TORTURING AND I REMEMBER RECEIVING MY FIRST MIDSEM RESULT, I PURPOSELY RUN DIRECTLY INTO A MOVING BUS . U KNOW I RATHER DIE THAN FACING THIS INSANE THING. but then i remember that i still have My God. Allah the Almighty. The best listener. The Greatest Lover. So i divert myself from the moving bus (well the bus is actually 500 metres away from me so yeah is not that extreme act.)
And i move myself to the sejadah. Yep best choice everrr. I push myself very hard after that. Alhamdulillah. No repeat paper (cannot say the same for the sec sem. hoping for the best๐Ÿ™‡๐Ÿ™‡ )

and then here comes the sec sem. Where in first sem i learned how to cope with the pressured way of learning in foundation level, in sec sem i learned a so much more than the first. I learned how to debate (i never knew i could debate. well not as good as Syed Saddiq but i can talk hahah) , i learned about friendships (I LOVE THEM SO MUCH. SERIOUSLY THEY ARE THE BEST THINGS EVER HAPPEN TO ME ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜€☺๐Ÿ˜Š *after my friendship with qo izzah n haira*) I discovered love (never knew this cold hearted creature could love someone that much. i love him. but u know one sided love as usual . never confess coz im a good muslimah liddat. steering myself away from couple/lover and being comfortable in friendship zon. kah!) and most importantly discovering myself. never knew im this crazy. yeappppppppppp. i let myself loose here in tamhidi kot. GILA GILA i tell ya. no longer uptight weird not so talkative Akak pengawas/badar/senior. im a whole new me. (okay not that new it just that i stop being a control freak like before)
looking back myself in the past, gosh super different. Me in form five are so different with me in Tamhidi. In school i got so much responsibilty on my shoulder that it tied me up real tight. Leaving me with only a small room just to let me breath.Juggling with responsibility as a Prefect (dont be a prefect for the sake of diff. color uniform. white is cool k) as BADAR leader ( alhamdulillah for this opportunity. Being a badar taught me a lot ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข ) and akak senior (dont start with " akak buat boleh kenapa saya tak boleh" . that's why i always keep myself in check so that my junior didn't do thing that causes trouble becoz it will cause me some great pain in the butt trouble too. i wanted to be the best role model for them but i can't becoz i wasn't born with a good girl package okay hahaha sometimes i just go with the flow lulss. kau pepandai la survive dik oi.)

But that what makes me now. All those thing shaped me, nurturing good values inside me that help me to survive . U see, when you're in Tamhidi, ure on ur own. no teacher are going to scold u if u didnt wear your tie becoz u dont have uniform kott (best part of uni life), no akak badar going to lecture u about ikhtilat if u go out with your bae (if u have a strong iman and principle, not even a cute boy with dimples can shake ur belief) and ur parents are far away from u. U got ur phone with you and no need to hide it behind the locker. YOU ARE ALONEEEEEE FACING UP A NEW WORLD. SCARY KOTTT TAPI TEKANAN ZAMAN SEKOLAH TULAH YANG BANTU KAU AGAR TAK TERSASAR JAUHHHHHH. I love u my school ๐Ÿช๐Ÿช๐Ÿช k tetiba kan

im getting sleepy now. it is 4.30 in the morning. i know. eye bag. yeah at least mine is prada.. urs are fake. DUH I NEED SLEEP

ive got a load of story to be told but u know i got 5 months off so no worries kkkkkk

adios