June 21, 2017

it is so pretty but..

assalamuaalaikum peeppppppp

so sekarang berada di fasa akhir ramadhan, moga semua berjaya dapat mengejar lailatul qadar and diterima puasanya okayyy.

aku sekarang dah secara rasminya habis first year sebagai student degree. all i can is say alhamdulillah. lega hmm

aku baca balik post aku sebelum ni citer pasal aku sebagai first sem archi student cewah berbunga -bunga je hidup. full of sweetness and very flavorful gitu. tapi second sem haa kau ganas membelasah ku cukup-cukup.

stress takyah cakap. malas tu lagila partner , soulmate aku sehidup semati. second sem aku lebih sendu dari biasa. walaupun aku still banyak je cakap dan terlebih pun ada tapi bab kerja ala lembab nya kalah window 98 punya dial up internet (nape comparison bunyi bijak ni?)

tapi second sem pengalaman dia lagi bewarna-warni . dari segi persahabatan dan berhibur. bab belajar la hambar sikit (sikit sikit tak banyak haha)

okay la mari aku bercerita serba sedikit tentang second sem.

projek pertama : sculpture

ya first projek dah macam err err dan kena guna komputer. like?!??!! dahla tak reti guna software. berhuhu jugaklah nak menyiapkan board tu. projek tu actually not part of course. pertandingan NC usim . tapi lecturer bagila markah. susah weh. idea pun keluar yang pelik pelik dan kemain susah nak buat dekat komputer. lukis laju (bukan akula ,member grup aku hahaha), bila nak translate masuk komputer, haha semua sumpahan keluar. hilang kemuslimahan lol. alhamdulillah senior banyak membantu. tenks xooxoxoxo (amboi kaki nak?)

bersama member grup. okay actually ada 4 orang tapi lagi dua ketul hilang (aku, an, hafiz , fasehin)

okay done first project.
second project : site analysis ( bukan project but more to activity)

kebiasaan budak archi akan ada site visit or lawatan yang jauh-jauh sikit. sebelum ni janda baik. for site visit second sem, kitorang pi PANGKOR. tak pernah sampai , pernah berangan je. omg first time jejak harusla teruja melangit. siap beli shades. gigih hakak tau.

okay bahagian ni aku cerita berdasarkan gambar. so banyak gambar. jika kau pakai data basic dan gambar tak load, ha pepandai la kau bayangkan muka aku and matchkan dengan caption haha bai



dekat jeti nak ke pangkor. with mimi. yeay mimi buat kemunculan pertama hahaha. banyak gila burung dekat situ. kuat makan!! and aku pulak kemain menabur makanan dengan sesedap hati. tuan burung tu perati je dari jauh hahaha

nila shades yang aku beli semata-mata nak gi pangkor. harusla paksa member beli sekali so sorang terjebak, ana ( tu yang sebelah kanan yang gigih nak interframe. yang belah kiri nama an. masih single trang tang tang.lawa pun lawa. k kenapa tetiba promosi kawan )  pasal spek tu entah kenapa beli bentuk macam tu. mungkin aku buang tebiat. mungkin aku rasa hipster or mungkin aku nak acah-acah kucing . ha lantak 



 with le best buddy in archi. ye ni la member yang sanggup tunggu kau kalau kau lambat siap and member yang teman carik makan di kala kebulur. lap u to da bottom of pangkor ocean.


 sini banyak gila burung enggang. like kalau dekat kl kau kena pergi zoo, dekat sini bersepahhhhh. macam burung gagak dah sekumpulan gitu. aku pulak memang jakun habis. ikut hati nak bungkus sekor bawak balik bela dekat studio tapi apakan daya burung tu dekat dengan aku pun aku jerit ala-ala ziana zain hm lupakan.



berkumpul sebelum bertolak ke pulau giam for watch tower site visit. oh disini kita dapat lihat percubaan aku bagi makan burung . tapi aku penakut so baling dari jauh and end up terselit celah ampaian tu. sorry burung :'(







 sebelum nak gi lawat site pulau giam. why i pose acah acah gitu and wassap with my topi memancing haha (an kenapa muka macam kena tinggal laki ni??)





(abaikan hidung aku yang tersepit dekat goggle ketat gila tu)sampai di pulau giam. first time snorkelling uolsss. teruja walaupun banyak kali terpijak batu tajam nak meninggal tapi best sebab dapat kejar nemo dan berjaya terpijak gamat or timun laut entahla tapi dia lembik errrrrrr
ni ha gamat ke timun laut ke sejenis dadih ke apatah tapi yang pasti aku tertamatkan riwayat member dia time snorkelling sorry for your loss rip


group pertama yang awal pergi pulau giam. and balik pun awal sebab salah faham dengar prof kata dekat walkie talkie "pulang cepat!!" rupanya suruh "pulang cepat....... iron tu!!" nais gais nais. (and kenapa muka aku macam tu haaaa bila nak buat muka lawa nana plis wai u do dis)



subhanallah cantik pulau giam ni. laut dia time tengahari jernih je. nampak segala ikan-ikan. (plus timun laut/gamat/dadih yang aku terpijak tu tapi time snorkell laut rabun dan tak pakai spek plus laut time kitorang snorkell tu kurang jernih sikit so tak nampak. sorry again lap u)

no no dorang bukanla pasangan hangat bercinta ke apa tapi gambar ni aku yang ambik and aku rasa lawa + acah acah fotogenik gitu. so aku letak dekat sini hahaha



okay nasib baik ada muka yang kurang dasyat. belakang aku tu pulau mentagor (ke apa aku lupa memory loss)

 jalan dekat pangkor. yup memang kecik. kenderaan dekat sini motor je mostly. and belakang stall tu lauttttt
 briefing sebelum pergi site retreat home . (mana aku wehh?)

 oyeah here i am. can you be more embarrassing? ( even my friend janna are tired of my weird antic. sorry beb . janna:bajupink)



mana aku lagi sekali. wat is wrong with meeeeeeee (yang bertopi tu my lecturer, bro izhar. he resigned from usim few weeks we were back from pangkor. wai bro wai?)



comel kawan2 aku. nama kiri hana , kanan shiro (tujuan sebenar nak tunjuk diri aku, see aku dekat belakang aku function and ada je sebenarnya, tadi je hilang secara pelik)

bukti function (haha gigih upload gambar kau dah kenapa)

 dah habis kejeeeee. look at me so proud showing off my nostril. 

petang tu , lepak2 while eating expensive jagung and soaking up the warmth embrace of pangkor island . (gambar so artistic lol)


nak nangis tengok gambar. alaaa bestnyaa can i go back to pangkor (for free and this time without any assignment plis plis plis)


main bola dalam laut . so much fun sebab dapat benam orang dalam laut  hahaha *gelak jahat ( but quite dangerous sebab aku ala-ala nak lemas sebab kejar bola pegi tengah laut. ko dah kenapa baling bola tu ala-ala pertandingan bola jaring peringkat antarabangsa =_=" tak pasal aku tertelan bergelen-gelen air laut. tah tah aku tertelan sekali gamat tu omg k merepek)

our last day here. yihaaa rupanya feri ni boleh ambik gambar dekat luar. so mesmerizing and very breezyyyy
 janna wai u photobomb our photoo???

 inside the ferry. quite spacious. seat ala-ala bas gitu. and sejuk woi. perjalanan pergi-balik pangkor-manjung rm14. 
 okay sekian perjalan projek/aktiviti dua aku, site analysis.
alhamdulillah the presentation went well. thank you my group member (hafiz (lagi hahha), mahathir, shiro). it is nice working with them because they are so cool and chillax and so creative like tenks im only contributing my air liur and my stupid jokes je hm hm  ~~~

okay there is more but im so lazzzzyyyyy and esok nak beli baju raya nak keluar awal bla bla habisla aku sekarang dah 2.45 am. . so takleh sambung post.

nanti ada masa aku tulis laaaa. tengoklaaaa kaluuu rajinnn huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


adios

June 10, 2017

dunia oh dunia

assalamuaalaikum peeps!!

bersiaran semula di blog nananaananana.
dah berapa lama tak update. bulan-bulan pun ya. seriyes tak sempat. ok sempat je tapi aku banyak spent masa dekat sosial media tu pasai macam lupa kewujudan blog.
Aku banyak je menulis but more dekat instagram. Cerita baru and everything goes to my instagram. because blogger is aku malas nak bukak sooooo to insta we go.

Tapi sebenarnya aku rindu berblogging. Of course. Thing that i had been doing since i was 14 years old kot( or 10 idk , but doing blog seriously when i was 14 ).
Kita dah terbiasa, bila mana stop, hati tu rasa rinduuu je nak buat (eventhough malas gila hokayyy)
Aku bukak je blog, last-last end up baca old blog post. Nak menaip tu alaaa lemahnya jari. lol. apebenda je aku tak lemah. makan je la laju hmmm.

Baideway, my second semester in Architecture is coming to the end. two week until i finish my final oooo yehaaaaaaaaa. Lots of sweet and quite bitter memoryy on my way to the end of this torturing semester. all in all, what a lovely semester for me.

kenali diri sendiri. kenali sahabat. kenali lecturer. kenali orang yang kita minat dan jadi tak minat lepas betul-betul kenal. kenali tujuan sebenar masuk architecture. kenali apa itu ego dan minda yang sempit. kenali apa itu first impression is dangerous. dan kenal macam-macam lerr.

okay itu je. short post. nanti ada masa ittew hapdate kehhh.

adios